Hälvik-autojuhid

Teema algataja
reimps

Re: Hälvik-autojuhid

Lugemata postitus Postitas reimps »

Mis mõttes on LS vastane? See, et "võib pimestada"? Kena sõnastus, aga ei pea eriti vett. Pealegi, kust sa võtad, et ma seadust rikun? Ma nimelt tean neidsamu viidatud paragrahve ja juhindun neist, aga ma ei saa garanteerida, et hoopis mu lähituled vastutulija kriibitud esiklaasil veel pimestavamalt ei murduks.. Mine võta kinni, millal ma siis raudpolt pimestavalt ei mõju? Siis kui ma härrale vastutulijale vastusõitmise asemel koju jään?

Sõidan tavaliselt nii madalate autodega, et mind pimestavad kaherealisel vastutulija lähituledki (X-tüüpi buumerid ja muud parketimaasturid esiteks jne), kuid neljarealisel vot ei sega. Ja huvitav küll, vastutulijad ei vilguta ka, et minu täied segaks - eestimaalane on ilgelt varmas teistele ninna kargama, kui seda saab distantsilt teha (noh, nagu ma siin internetis või suvaline suunatulekangelane läbi autoakna näpuga vehkimne). Küll on mul aga olnud autosid, millel tõepoolest neljarealiselt täied teisi pimestasid (sest lihtaslt vildakad või reguleerimata), siis sai hoolega täite ja pooltulede vahet klõpsitud.

Ilmselgelt mõtleme me sarnase olukorra äärmusi - mina tulen teistele vastu ka ja võtan täied maha, kui ma näen, et segab või vahe sõidusuundade vahel väheseks kisub (mhmh, justnagu seadus seda nõuab). On aga olemas minust mu**imaid tüüpe, kes lihtsalt oma vigaste laternatega pimestavad, ise aru saamatagi, et teevad seda ja vannuvad, et "neljarelaisel ei pea ümber lülitama, sest nii ju räägiti". Analüüsivõimetuid on enamus.

Ehk siis edasi lahmides jätke see meelde, et minu auto on väga madal võrreldes kasvõi mõne Passati või Roomsteriga ja ma olen üpris-üpris kursis, kui kõrgelt mu laternate valgusvihk algab, kuhupoole suundub ning mismoodi langeb. Näiteks puhtfüüsiliselt ei saa ma pimestada vastutulijat, kui piire on vahel, testitud. Mulle meeldib teada, mismoodi mu pannide omadused teistele mõjuvad, sest ma olen veendunud liikluses teistega arvestamise pooldaja, hoolimata oma kohatistest rullnoklikest tõekspidamistest.

Ja ma ei ole "töll", sa ei tunnegi mind, vaid kukud mõne(kümne) sulle mittemeeldinud lause pärast sildistama, ise tagamaid teadmata, sest igaüks vaatab asju oma mätta otsast ja omab kogemusi seoses enda juhtumistega. Ehk siis niipalju kui on inimesi, on ka arvamusi. Ma olen oma arvamused täitsa reaalselt ise välja mõelnud, mitte kuskilt arvamusliidrilt laenanud.
Mis ei tähenda, et ma liikluses mõningane jobu poleks, aga seda olen ma suvalisel ajahetkel niikuinii kellegi arvates, sellest ei pääse.

EDIT: Ja seda ka, et pole vaja vahtida paaniliselt vastutulija tulesid nagu jänes, oma teeserva jälgimine aitab ka näiteks pimedusse peitunud suitsiidialteid jalakäijaid vältida.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”