Hälvik-autojuhid
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
Re: Hälvik-autojuhid
reimps kirjutas:Sa räägid Tallinna ümbruse linnavälistest neljarealistest?
Mina näiteks (esimeses reas kulgedes) vastutulija puhul täistulesid maha ei võta, miks peakski? Vaadaku oma teeserva, mina näiteks teen seda ja mind ei häiri vastutulijate täistuled sellistes olukordades. Sisekurvid jms sellised kohad, seal ma kipun ikka teistega arvestama, aga sirgel neljarealisel halavad täistuledega vastutulijate üle ainult sellised, kes vastutulija tulesid jõllitavad.
Samas on paljudel mökudel tuled reguleerimata.
Huvitav, et siin maal on sellised töllid tekkinud, mujal euroopas või võtame vähe lähemal - skandinaavias sellist trendi ei ole tähele pannud. Rootsis saaks sellise tegevuse eest esimeselt rekkamehelt 8-12 lisatuld vastu vahtimist.
Kas sa arvad, et see, et sa teisest reast 3 meetrit paremal paikned siis on kõik ok
Ma olen viimased 10-15 aastat sõitnud suurusjärgus 100000 km aastas, metsloomadega on pimedas kokkupuuteid olnud nii palju, et kui kriitilesemaid meelde tuletada siis varbad ka lugemisel appi võttes, tuleb ikka puudu. Sellest tulenevalt jälgin, pimedas sõites, pingsamalt ka muud, kui ainult kahe valge joone vahet. Kolm korda olen neljajalgsetega ka päris kokku saanud, 4-5 korda on olnud juhused, kui metsaelanikud jooksevad neljarealise peal vasakult, kui nüüd oleks samal momendil mõni täitega silma säranud siis oleks ehk heal juhul paar mõlkimist listis lisaks. Näiteks põdra silma või jalad näeb pooltuledega ära 100-200 meetri pealt, kui aga mõni ego täitega silma särab siis näeb sellest põdrast heal juhul vastutuleva tuledes vilksatust enne, kui sellele otsa sõidad. Isegi pooltuledega vastusõitja korral on vasakut lähenevat looma raskem märgata.
§ 41. Kaugtulede kasutamine
(1) Kaugtulesid võib kasutada sõidul pimeda ajal või halva nähtavuse korral.
(2) Kui möödasõitu alustades ollakse piisavalt lähedal ees liikuvale sõidukile, võib möödasõidu kavatsusest anda märku kaugtulede lühiajalise vilgutamisega.
(3) Kaugtulesid ei tohi kasutada, kui:
1) tee valgustus tagab nähtavuse vähemalt 300 meetri ulatuses;
2) vastutulevast sõidukist ollakse sellisel kaugusel, et võidakse selle juhti pimestada;
3) kaugtuled hakkavad valgustama ees sõitvat sõidukit;
4) kaugtuled võivad pimestada teist sõidukijuhti, kaasa arvatud tee läheduses liikuva vee- või raudteesõiduki juhti. Raudteesõiduki juhti ei tohi pimestada ka raudteeülesõidukoha ees raudtee ületamise võimalust oodates.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.