Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega
mrrandy kirjutas:minasinameie kirjutas:Hr.Nõel kirjutas:Teab keegi mis toimus täna kella 14.30-15.30 vahel Ääsmäe ja Kernu vahel.
Tee ääres seismas mitu Soome numbriga tsiklit, firhterid. üks ratas oli kaugel võsas. Üks mees lamas keset teed ja oli miski tekiga kaetud- aga ilmselgelt elus. Paar kutti istusid kraavis ja üks tsikkel oli kaugel võsas. Sõitmisjälge sinna ei viinud. Nagu oleks läbi õhu kulgenud.Kusjuures kui päris aus olla siis need isikud kaa päris täpselt ei tea. Hetkeseisuga on teada see, et rekka olivat neist üle sõitnud. Tagant poolt lähenedes. Seejärel ise kohapealt p
genedes või noo siis edasi sõittes lihtsalt. Üks neist kaotas jala ja paar siseelundit said viga. Teisel jalg 3-st kohast katki ja üleni ära kriibitud ja lõhki.
Kui keegi midagigi teab või juhtus sealt natukene varem mööduda või ükskõik mida mis võiks kuidagi moodigi aidata, siis terve see seltskond- 2 vigasaajat ratturit ja 5 sõpra kui ka kaasaarvatud mina.kuna pole suurem uudistessorkija, siis kas kuskil mõnd uudist pole old, et kas see peenisepumbast rekkajuht on kätte saadud ja tal jalg maha võetud?
Minu teada ühtegi uudist rohkem selle kohta ei olekuskil. Ise saan nende poistega üpriski hästi läbi ja võin öelda, et sellest rekkajuhist ei ole mitte midagi teada, ei Eesti ega Läti politsei pooltki ei ole mitte midagi. Poisid ise on samuti teadmatuses ja asjad kuskile poole ei liigu.
Seega tõstataks korra veel teema üles, et kas on siin ehk keegi selline, kes juhtus seda nägema või mööda sõitma sealt sel hetkel? Iga väiksemki niidiots oleks suureks abiks ja õnnetuses osalejad saaksid mõnes asjas ise kaa natukene rohkem selgust.
Siin samusel küsiks veel poiste poolt esitatud palve, et ehk juhuslikult siin foorumis leidub või keegi siit foorumist tunneb kahte naisterahvast, kes läksid appi keset teed lebavale ja jala kaotanud kannatajale. Poistel oleks ülm soov tänu avaldada ja paar sõna juttu rääkida kuna ilma nende naisteta ei oleks üks neist vb eluski mitte enam.
Igasuguse informatsiooni, ükskõik kui suur või väike see siis ei oleks, tekkimisel paluks kirutada mulle sõnumitesse või kasvõi siia samusele kommentaaridesse.
Loodetavasti saame asjas mingi hetk selgust ning, juht, kes väärib karistust saagu karistatud ja naised kes väärivad tänu, austust ja tunnustust saagu seda!
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
minasinameie kirjutas:Siin samusel küsiks veel poiste poolt esitatud palve, et ehk juhuslikult siin foorumis leidub või keegi siit foorumist tunneb kahte naisterahvast, kes läksid appi keset teed lebavale ja jala kaotanud kannatajale. Poistel oleks ülm soov tänu avaldada ja paar sõna juttu rääkida kuna ilma nende naisteta ei oleks üks neist vb eluski mitte enam.
Igasuguse informatsiooni, ükskõik kui suur või väike see siis ei oleks, tekkimisel paluks kirutada mulle sõnumitesse või kasvõi siia samusele kommentaaridesse.Loodetavasti saame asjas mingi hetk selgust ning, juht, kes väärib karistust saagu karistatud ja naised kes väärivad tänu, austust ja tunnustust saagu seda!
Proovi Facebooki kaudu. Pakun, et võimalus on suurem jälile saada nendele neidudele.
Liiklen siis mina mööda pärnu mnt, kui ees teeb vanalinnast väljapööret mingi väike kaubik, silman juhti, kuid tema minule otsa ei vaata, nagu enne pööret ikka vaatap paremale ja sõidab... AGA VASAKULE UNUSTAS VAADATA? tahtsin küll mööda põigata, aga siis oli juba hilja, rabasin veel piduri kätte, et saaks enamus hoogu maha ja mõtlesin, et kas nüüd siis ongi kõik. Karusell oli äge, pilt käis ringi, veidike põrutas ka, aga õnneks see blokkis esipidur suutis hoo vast sinna 25-30kmh juurde pidurdada ja sain õnneks bingoloto võidu - autole TÄPSELT KÜMPI
minu väike etteaste koos sinise põlve ja marraskil jalgade, valusa kaela ja valusa seljaga ning mõne pildiga lõppes õnneks tervislikult hästi, motikal niiväga ei vedand
kell 18:15 pärnu mnt 9 ees. Naljakas oli seal veel see, et koheselt sai helistatud politseisse, kes ütles, et avariigrupp tuleb, ka mingi möödakäija oli helistanud. Kui ma 2,5h hiljem politseipatrulli kinni pidasin, et vabandage, kuhu jääb avariigrupp, sain vastuseks, et te pole politseisse helistanudki
(kõigepealt helistas autojuht, siis andis telefoni 1,5h hiljem mulle, et helista sina uuesti sa oled eestlane vb saab paremini jutule, sealt sain vastuse, et avariigrupp jõuab siis kui jõuab ja me oodaku) kui 3h+ oli möödas jõudis ka avariigrupp, kes kahjuks asjast midagi ei teadnud, sest too dispetzer polnud lihtsalt seda infot edasi öelnud... ok ikka tondid raisk
ja nüüd väike tervise
-
- Tsikkel: ZX10R Fighter
- Tänanud: 6 korda
hästi läks arvestades asjaolusid . Rattal putked kõverad ?
Dr Neeme viis minema, eks ma esmasp pärast sibula kindlustusest läbikäimist kuulen mis ta mulle siis ütleb, kusjuures kummid on terved ja mahald sees, endaga ka kõik korras, kui välja jätta see mõnus lihasevalu mis pärast selliseid G-jõude on, eeldan, et pauk oli ikka nii väike ja jättis raami sirgeks esiots tuleb kindlustuse poolt igatahes uus, see oli puru
-
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 4 korda
Alles siis kui mootorit või suuremaid asju maha hakkad tsiklilt kiskuma, tuleb välja kas on kõver v mitte
-
- Tsikkel: Honda XRV750 '00; IZ P-2 '67
Eile, 16.08.2012 kella 22-23 paiku oli toimunud liiklusõnnetus Tallinna bussijaama lähedal, Tartu mnt - Odra tänava ristmikul. Vanemat sorti Honda CB750 oli kokku saanud Peugeot 307-ga. Tsikli esiots näis üsna räsitud ning autogi oli oma osa saanud - vasaku esitiiva plekk oli küljest rebitud.
Kuna ise õnnetust pealt ei näinud, siis jäid õnnetuse asjaolud segaseks - võis olla nii, et autojuht otsustas viimasel hetkel mööda Tartu mnt-d linnasuunas liikumise asemel reastuda ümber Odra tänavale pööravale rajale ja keeras tsiklistile ette. Kuid see on ainult oletus. Ehk uudistes täpsustatakse lähemalt või siis tsiklist ise, kui ta on biker.ee kasutaja.
Tsiklimees oli juba kiirabiga minema viidud. Loodan, et vigastused ei ole väga tõsised.
Eile juhtusin ise ka ühte õnnetust pealt nägema. Mööda Paldiski mnt liikus linna poole ( enam-vähem Rocca ees) üks tsiklimees ja järsku kiirendades ja möödasõitu tehes otsustas tema ees olev auto omakorda möödasõitu teha ja reastus vasakule. Mootorrattur seepeale aga ehmatas ja tõmbas esimest pidurit ja käpukil oligi. Päris mitu korda rullus seal ja hakkasin juba kiirabisse helistama, kuid vaatasin, et mees tõusis püsti ja pääses vist ehmatusega. Õnneks oli varustus seljas ja see võttis siis ilmselt enamus valust endasse.
Tekkis aga küsimus, et kes on sellises olukorras süüdi kui mööda sõitu tehes ette reastatakse ? Arvestades, et tsikkel tuli tagant hooga ja suhteliselt viimasel hetkel hakkas tuulest välja hüppama siis oli autojuhil ikka päris raske ära näha mis taga toimub ja, et temast hakati möödasõitu tegema.
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
Kui nüüd selle käbla kirjeldusest õigesti aru sain, siis enese mitte pikali pidurdamise korral oleks ta autole lihtsalt sumpsi põrutanud. Ehk siis ebaõige kiiruse valik (universaalne põhjus) läheb ilmselt siia paika hästi. Rahulikult liikudes ühtlases sõiduvoolus poleks seda ehk juhtunud. Kokkuvõte: olen veendunud, et tsiklimehe süü

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
Jah.... tsikliga peab olema ikka ettevaatlik nendel mööda kiirendamistel, eriti kui sinu rada aeglasemalt liigub miskipärast. Siis on kõik närvilised ja üritavad igal võimalusel kõrvalrajale saada. Enamus autodega ei õnnestu niimoodi paugust 30 -> 50 km/h kiirendada aga on ju ka autode vahel selliseid "ette keeramise" matse väääga palju. Eks siin päästab enamik olukordades rahulik ümberreastumine koos aegsa suunanäiduga ja väga tagasihoidlik gaasikäsi - aga ka see ei päästa alati. Ise linnas liigeldes, kui on kõrvalreas näiteks buss ees peatunud ja sellel on autod taga, siis võtan igaks juhuks alati kiiruse enda spido järgi nõks alla 50km/h. Just igaks juhuks, kui keegi juhtub ikkagi mind mitte nägema ja ette keerama (nagu me teame käib see päris tihti ka ilma suuna näitamiseta). Miks just nii aeglaseks? No aga tehke proovi (kui füüsika seadusi ei usu): äkkpidurdus spido järgi näiteks 45km/h ja 60km/h - vahe on meeletu. Ja kes on käinud Motosurvivalil peaks seda erinevust põhimõtteliselt une pealt teadma.
Vähemalt nagu aru saada läks seekord tsiklistil õnnelikult ja loodetavasti teeb ka järeldused ning õppis. See nüüd aga ei tähendanud seda, et ma kedagi süüdi nimetaks selles asjas. Õnnetusi juhtub alati ja päris tihti ei ole see asi mitte just must-valge. Ohutut liiklemist
Villem aka Villu aka Madis

Eks ta nii ole jah, et teinekord saab emotsioon võitu ja saab seda gaasi liiga tugevalt väänatud.
Aga puhtteoreetiliselt rääkides-kui tsikkel oleks juba kõrvale jõudnud, auto ette hakanud keerama ja kokkupõrge oleks toimunud külje peale. Kuidas siis süükaal oleks olnud ? Sisuliselt sellisel juhul oleks piltlikult öeldes auto mootorrattast teepealt minema ramminud...
-
- Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS
Saage aru et adrenallini laksu all tsiklist ei pruugigi aru saada et ta siseorganid, kondid või ribid sees on kui pole just eriti raske juhus...
Mina kui pikali lendasin 2 ribi sees ja rangluu, olin kohe jalgadel, kergelt oli hing kinni kuid üsna pea sain ilusti hingata. Ise hakkasin ennast igast otsast katsuma kuna kuulsin üsna tugevat raksakat, ja leidsin et mu õlg on alla langenud ja rangluu pooleks. Valu ei olnud üldsegi! Et ribid sees sain teada alles haiglas röntgen pilti tehes. Seega kui käibki keegi pikali ja visuaalselt on OK peatage siiski kinni, et veenduda et kõik on tõesti OK
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi
5Okuus856üheksa
Mul jäi eile õhtul suht napilt puudu. Narva mnt, Sampo panga esine, bussipeatuses mingi buss, mina liikusin rahulikus tempos üle ristmiku. Buss pani peatuses suuna sisse, liikus meetri ja siis jäi seisma. Kuigi seal on bussirada, siis mingi kahtlus ütles, et something's not right ja lasin gaasi maha. Järgmisel hetkel raius miski takso sealt bussi eest bussitaskust üle kolme rea Reimani tänavale vasakpöörde teha.
Teine, ka päris hea vaatepilt oli see, et Viru ringi foori taga tulid kusagilt kõrvale mingid kaks R1/R6 meest. Sealt edasi lasid iga rohelise süttides tagarattal minema, lasid autode vahel slaalomit ja kadusid silmist. Kuni järgmise foorini. Mina sõitsin rahulikus tempos ja keerasin Mustamäe teelt Mustika keskusse ära, sellel hetkel olin nende tüüpidega endiselt koos
tfr kirjutas:Teine, ka päris hea vaatepilt oli see, et Viru ringi foori taga tulid kusagilt kõrvale mingid kaks R1/R6 meest. Sealt edasi lasid iga rohelise süttides tagarattal minema, lasid autode vahel slaalomit ja kadusid silmist. Kuni järgmise foorini. Mina sõitsin rahulikus tempos ja keerasin Mustamäe teelt Mustika keskusse ära, sellel hetkel olin nende tüüpidega endiselt koos
Lihtsalt vahemärkusena - jahuta oma kahju/võidurõõmu, sest vähe teravama ja asisema baigiga on lihtsalt lõbus sellist mõttetut sõiduviisi aretada. Kõik ei sõida hullult ökolt, vaid kasutavad tsiklit sihtotstarbeliselt ka mõnes kohas. (Jajaa, on ohtlik jms moraalilugemine. Fun on ju, noh! Pealegi mõned isikud elavad üks kord, ma kaasaarvatud.)
-
- Tsikkel: Suzuki VX800
- Tänanud: 16 korda
Defineeri sihtotstarve. Oled lollakas ja sõidad tänaval nagu lollakas, siis küll.
Oled sa proovind R1/R6 tüüpi rattaga ilusti pisitasa 50-ni "kiirendada" ja siis vaikselt linnas töristada? Ma olen. Piinarikas on. Lahjemat või rahulikuamt ratast ei plaani aga osta. Üldsus peab kõiki keskmisest veidigi hälbivaid indiviide lollakateks niikuinii, seega olen nii mina (kui ka nood tüübid) sellega harjunud/leppinud.
Miskise kroomi või kruiserilaadsega on aga vastupidi - just sedasi rämedalt paugutades on jube piinarikas, aga rahulikult (loe: mittelollakalt) sõites 5+.
-
- Tsikkel: Suzuki VX800
- Tänanud: 16 korda
Olen küll, proovisin 750cc GSX-Rga linnas sõita. Ma ei saa sellisest tsiklivalikust aru. Tõenäoliselt ajabki nii närvi, et ajab kihutama. Linnas niisama sõitmas käimine on muidugi veel eraldi teema, aga sinna ma ei viitsi minna. Üldse ei viitsi.
Aga vinguda ja moraali lugeda viitsid küll.
Üldiselt soovin tegelikult ka viidet õigusaktile või haigusloole või millelegi, kus mind lollakaks diagnoositakse.
(Aitab teemavälisest möginast, minu poolest võib keegi siin rahulikult kustutamistööd harrastada, sest minu seisukohta jääb: kui saab, siis võiks ikka vähegi tsiklilaadsemat toodet kasutada teistest kiiremini liikumiseks. Lollakaks tituleerimine jäägu vähe pädevamatele.)
PS 750 gixxer on igati äge ratas, aga tollega, jah, linnas aeglaselt aerutada nagu püstisemate ratastega on keeruline.
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
reimps kirjutas:Oled sa proovind R1/R6 tüüpi rattaga ilusti pisitasa 50-ni "kiirendada" ja siis vaikselt linnas töristada? Ma olen. Piinarikas on. Lahjemat või rahulikuamt ratast ei plaani aga osta. Üldsus peab kõiki keskmisest veidigi hälbivaid indiviide lollakateks niikuinii, seega olen nii mina (kui ka nood tüübid) sellega harjunud/leppinud.
Miskise kroomi või kruiserilaadsega on aga vastupidi - just sedasi rämedalt paugutades on jube piinarikas, aga rahulikult (loe: mittelollakalt) sõites 5+.
emmiga on väga mõnus 60ga sõita, aga et see piinarikas oleks ei ole isegi mitte R1 või R6 vaja.
Nõukogude ajast pärinevate erinevate (riikide) rataste suhtes pole vaja märkust teha- nood ongi teistsugused ja teistmoodi sõitmiseks mõeldud
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=64893568
too viimane ratas kuidagi tuttav kas pole mitte siin esindatud kunagi olnud?
vb mälu petab kah olen sarnast monster kleepsudega ja roheliste velgedega linnas näinud.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 192 korda
- Tänatud: 406 korda
Eile 17:45 paiku Järvevanal nähin teeservas vilksamisi ühte natuke räsitud moega punastes toonides ratast ja nahkkombes ratturit, kes kätt kinni hoidis. Kuna seal abistajad juba kohal olid, siis kinni ei pidanud.
Loodetavasti polnud midagi tõsist, nii et kiiret paranemist
Maaks kirjutas:Eile 17:45 paiku Järvevanal nähin teeservas vilksamisi ühte natuke räsitud moega punastes toonides ratast ja nahkkombes ratturit, kes kätt kinni hoidis. Kuna seal abistajad juba kohal olid, siis kinni ei pidanud.
Loodetavasti polnud midagi tõsist, nii et kiiret paranemist
Mina olin seal abistamas üht ratturit meie seast. Midagi tõsist ei tundunud olema, käsi natuke ratturil valutas. Ratas ei saanud ka väga palju kannatada õnneks.
Eks rattur räägib ise lähemalt siin, kui soovib.
lentz kirjutas:Eile, 16.08.2012 kella 22-23 paiku oli toimunud liiklusõnnetus Tallinna bussijaama lähedal, Tartu mnt - Odra tänava ristmikul. Vanemat sorti Honda CB750 oli kokku saanud Peugeot 307-ga.
Süüdi oli autojuht kes lihtsalt punase tulega ristmikule sõitis. Tsiklist jõudis reageerida ainult niipalju, et löök tuli vasaku külje pihta mitte otse kümnesse. Tsikkel lohises sinna kus pildilt paistab, tsiklist mõned metrid vähem. Õnneks korralik varustus päästis ja midagi tõsist ei juhtunud, kiirabi küll käis kuid huvi tema vastu ei tundnud ja kedagi minema ei viidud. Tsiklil muidugi niihästi ei läinud katki on klaas, tuli, vasakpoolne jalaraud küljest ära, bensa paak mõlkis ja auk sees, amordid ja pidurikettad kõverad jne. Mootori päästsid kukkumisrauad. Praegu ootab kindlustusest vastust kuid ilmselt taastama ei hakata.
-
- Tsikkel: Ducati
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
Re: Tartu Tsiklimehed/naised
Mis Võru-Aardla ristis toimus mõni aeg tagas? Mingi suurem laks pidi olema
EDIT: http://www.tartupostimees.ee/974586/tar ... sile-ette/
http://www.tartupostimees.ee/974586/tar ... sile-ette/
Võru-Aardla rist. Suht segane värk veel.
Re: Tartu Tsiklimehed/naised
miu kirjutas:Mis Võru-Aardla ristis toimus mõni aeg tagas? Mingi suurem laks pidi olema
Pealtnägija
16.09.2012 21:46
Sündmusteahel sai alguse sellest, et esmalt süstis üks naismootorrattur Võru-Aardla ristist kesklinna poole ning kaotas juhitavuse oma ratta üle ja käis käpuli. Selle peale sööstis söögikoha "Sirius" parklast (kus oli neid mootorrattureid omajagu) välja teine mootorrattur, kes ületas ristmiku punase tulega ja sõitis otse vasakpööret teinud liinibussile ette.
-
- Tsikkel: z1000
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 13 korda
Dog kirjutas:http://www.tartupostimees.ee/974586/tar ... sile-ette/
Seal kommentaariumis on mitu inimest esitanud sama versiooni:
Pealtnägija
16.09.2012 21:46
Sündmusteahel sai alguse sellest, et esmalt süstis üks naismootorrattur Võru-Aardla ristist kesklinna poole ning kaotas juhitavuse oma ratta üle ja käis käpuli. Selle peale sööstis söögikoha "Sirius" parklast (kus oli neid mootorrattureid omajagu) välja teine mootorrattur, kes ületas ristmiku punase tulega ja sõitis otse vasakpööret teinud liinibussile ette.
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 373 korda
Kommentaar. Kui nii, siis väga väga nukker värk.
geiu
16.09.2012 23:13
Startisin foori tagant ÄSJA SÜTTINUD rohlise tulega. Pikirööbas (mis seal ikka suht korralikud) tõmbas mul esiratta loperdama ning panin külje maha. Tema lihtsalt pürstis mulle järele, et abi anda! MIDA TE ISE OLEKS SELLES OLUKORRAS TEINUD??????? See oli väga vale tegu tema poolt, kuid kui mina poleks kukkunud hetk enne, ei oleks seda juhtunud! Kurat, ta ei ole mingi huligaan! Lihtsalt tahtis mind aidata... Ja nüüd siis nii...Ei taha siit kuskilt enam ühtegi teda halvustavat kommentaari lugeda! Miskit "tarka" öelda on siis õiendage minu kallal!
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük