Ratta müümine Soome
Moderaator: Moded
Ratta müümine Soome
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 381 korda
- Kontakt:
Re: Ratta müümine Soome
Mul on natuke teistmoodi küsimus sama asja kohta.
Ratas oleks juba pühapäeval sõita rattaga Soome ja müüa seal maha.
Kas peab siin enne midagi tegema, või saab lihtsalt sinna sõita ja seal mingid paberid teha ning sinna jätta, vajadusel siis siin hiljem mingid lisatoimingud, või kuidas käituma peakski?
Piipz kirjutas:Mul on natuke teistmoodi küsimus sama asja kohta.
Ratas oleks juba pühapäeval sõita rattaga Soome ja müüa seal maha.
Kas peab siin enne midagi tegema, või saab lihtsalt sinna sõita ja seal mingid paberid teha ning sinna jätta, vajadusel siis siin hiljem mingid lisatoimingud, või kuidas käituma peakski?
Teed Soomes ostu-müügilepingu ja jätad ratta talle koos paberitega. Müügilepingu enda osaga astud siin ARK i ja teed n.ö võõrandamisest teatmise et müüsid Soome. Või siis jääd ootama kuna Soome teatab et sees sõiduk on neil arvele võetud (pidid tegema mingi kuu jooksul), kui ikka võetakse arvele!
-
- Tsikkel: BMW S1000RR 2012
Müüsin ise ka hiljuti ratta soome, käis see siis nii et ostja tuli ise eestisse järgi, läksin sadamasse vastu, tegime eestikeelse ostu-müügilepingu, andis raha minule, võtmed ja dok talle, ning Lükkas käekõrval laeva peale. Hiljem läheb tema soome ülevaatuspunkti kus saab kinnituse et ratas sobib soome registrisse, vajadusel, nagu ka minul oli, tathtsid nad saada eesti ark'ist tüübikinnituse nrit. tema sõnul pidi vero ootama u. 3 kuud. senikaua sõitis eesti reg. märgiga soomes ringi.
-
- Tsikkel: Tenere 700
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 6 korda
Paar aastat tagasi sai ka ratas soome müüdud. Pero tuli kiiver näppus sadamasse ja sõitis minema koos lepinguga. Mina tatsasin ARK-i, et arvelt enda nimelt maha võtta ja siis pistis tädi letis lõugama et oleksin pidanud enne minema ARK-i ja võtma transiitnumbri ning miski papri porole, mille ta siis enda registrisse esitab. Kehitasin õlgu tädi ees, et kust ma pidin teadma, EU ikkagi ju. Sellepeale kästi seletuskiri kirjutada, et ma ei teadnud sellise korralduse nõudest ning asi korras oligi
Samas paar kuud tagasi sai auto soome müüdud ja helistasin ARK-i enne spetsiaalselt, et üle küsida ja öeldi, et pero võtab seal arvele siis meil kustub automaatselt arvelt. No ei kustu ta midagi, ikka peab minema ostu-müügileping näppus näitama, et palun võõrandage.
Seuksed kogemused siis meie asjaajamisega.
Romka: kirjutas:Ise olen ka ühe tsikli Soome müünud. Võttis üks sealt auto24 kuulutuse peale ühendust ja kirjutas mailile päris mitu korda. Tuligi lubatud päeval ja ostiski ära. Eestikeelne müügileping sobis talle küll, läks koos Eesti passi ja reg. numbriga.
Ei olnud ju mina kindel kas ta üldse tuleb ja kas ostab, ei hakanud ju selleks arvelt maha võtma (siin ju käib enne kümme nokkijat ja saapaga rehvikoksijat kellest ühestki ostjat ikkagi ei saa).
Siis ta seal pärast ootas midagi poolteist kuud mingit tolli "veropäätöksen'it" ja peale seda läks veel kuu kuni mul Eesti registrist see tsikkel kadunud oli. Seega jah Soome register annab ise Eesti omale teada omanikuvahetusest ja viimane siis kustutab ise arvelt.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.