Ratta müümine Soome

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
remy

Ratta müümine Soome

Lugemata postitus Postitas remy »

Kas on keegi kursis, et mis läheb soomlasel maksma Eestist sõidukit ostes. Mis maksud ta juurde peab maksma?
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Re: Ratta müümine Soome

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Mul on natuke teistmoodi küsimus sama asja kohta.
Ratas oleks juba pühapäeval sõita rattaga Soome ja müüa seal maha.
Kas peab siin enne midagi tegema, või saab lihtsalt sinna sõita ja seal mingid paberid teha ning sinna jätta, vajadusel siis siin hiljem mingid lisatoimingud, või kuidas käituma peakski?

Max 33
Tsikkel: Honda ST1100

Lugemata postitus Postitas Max 33 »

Piipz kirjutas:

Mul on natuke teistmoodi küsimus sama asja kohta.
Ratas oleks juba pühapäeval sõita rattaga Soome ja müüa seal maha.
Kas peab siin enne midagi tegema, või saab lihtsalt sinna sõita ja seal mingid paberid teha ning sinna jätta, vajadusel siis siin hiljem mingid lisatoimingud, või kuidas käituma peakski?

Teed Soomes ostu-müügilepingu ja jätad ratta talle koos paberitega. Müügilepingu enda osaga astud siin ARK i ja teed n.ö võõrandamisest teatmise et müüsid Soome. Või siis jääd ootama kuna Soome teatab et sees sõiduk on neil arvele võetud (pidid tegema mingi kuu jooksul), kui ikka võetakse arvele!

Kasutaja avatar

S1000rr
Tsikkel: BMW S1000RR 2012

Lugemata postitus Postitas S1000rr »

Müüsin ise ka hiljuti ratta soome, käis see siis nii et ostja tuli ise eestisse järgi, läksin sadamasse vastu, tegime eestikeelse ostu-müügilepingu, andis raha minule, võtmed ja dok talle, ning Lükkas käekõrval laeva peale. Hiljem läheb tema soome ülevaatuspunkti kus saab kinnituse et ratas sobib soome registrisse, vajadusel, nagu ka minul oli, tathtsid nad saada eesti ark'ist tüübikinnituse nrit. tema sõnul pidi vero ootama u. 3 kuud. senikaua sõitis eesti reg. märgiga soomes ringi.

Riga (?)--Honda Monkey (?)--Baotian (04)--Aprilia SR50 Ditech (03)--Aprilia RS125 (01)--Honda CBR600F3 (96) --Suzuki GSX-R1000 (k3-k4) --BMW S1000RR 2012
Kasutaja avatar

arendaja
Tsikkel: Tenere 700
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas arendaja »

Paar aastat tagasi sai ka ratas soome müüdud. Pero tuli kiiver näppus sadamasse ja sõitis minema koos lepinguga. Mina tatsasin ARK-i, et arvelt enda nimelt maha võtta ja siis pistis tädi letis lõugama :D et oleksin pidanud enne minema ARK-i ja võtma transiitnumbri ning miski papri porole, mille ta siis enda registrisse esitab. Kehitasin õlgu tädi ees, et kust ma pidin teadma, EU ikkagi ju. Sellepeale kästi seletuskiri kirjutada, et ma ei teadnud sellise korralduse nõudest ning asi korras oligi :D
Samas paar kuud tagasi sai auto soome müüdud ja helistasin ARK-i enne spetsiaalselt, et üle küsida ja öeldi, et pero võtab seal arvele siis meil kustub automaatselt arvelt. No ei kustu ta midagi, ikka peab minema ostu-müügileping näppus näitama, et palun võõrandage.

Seuksed kogemused siis meie asjaajamisega.

Slr 650 > Gsxr 600 > Hornet 919 > Cbr1000rr > Mt09 > Tenere 700
Kasutaja avatar

Romka
Tsikkel: MT-09
Tänanud: 18 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Romka »

Romka: kirjutas:

Ise olen ka ühe tsikli Soome müünud. Võttis üks sealt auto24 kuulutuse peale ühendust ja kirjutas mailile päris mitu korda. Tuligi lubatud päeval ja ostiski ära. Eestikeelne müügileping sobis talle küll, läks koos Eesti passi ja reg. numbriga.
Ei olnud ju mina kindel kas ta üldse tuleb ja kas ostab, ei hakanud ju selleks arvelt maha võtma (siin ju käib enne kümme nokkijat ja saapaga rehvikoksijat kellest ühestki ostjat ikkagi ei saa).
Siis ta seal pärast ootas midagi poolteist kuud mingit tolli "veropäätöksen'it" ja peale seda läks veel kuu kuni mul Eesti registrist see tsikkel kadunud oli. Seega jah Soome register annab ise Eesti omale teada omanikuvahetusest ja viimane siis kustutab ise arvelt.

http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=14&t=65002

K-175>Voshod>Pannonia>Jawa-350/360>IZ Planeta-5>Jawa-250>K-750>Dnerp-650>Ural-650>Honda CX500>Suzuki LS650>IZ Jupiter-1>Honda CN250> Honda CH250>Suzuki Burgman 400>Royal Enfielt-500>Suzuki VX800>Yamaha FZS-1000>Honda ANF-125>Honda Hornet-900>Yamaha MT09 gen2>Yamaha Mt-09 gen4
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”