Milline krossimootorratas valida?
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 341 korda
- Tänatud: 440 korda
- Kontakt:
Re: Milline krossimootorratas valida?
Pole nendel kavadel häda midagi. Kasutatud ratta puhul on margist olulisem eelmise omaniku hoolsus.
Alguseks soovitaks küll 250-st, juhid ikka sina rohkem ratast kui ratas sind ja õpid ka õiged sõiduvõtted selgeks.
Kui kunagi hiljem tunned, et väikseks jääb on aega küll suurema vastu vahetada. Krossikas pole harley, et üks ratas on armastus surmani.
Mingi argument ka on või lihtsalt sinine värv meeldib?
matadoooor kirjutas:Ma ei tea miks, aga ise millegipärast tahaks kõige rohkem yamahat.
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa/KTM/Honda/Beta
matadoooor kirjutas:Hei.
Pole siiani veel oma ostuga kuigi kaugele jõudnud.Hetkel siis pakkuda päris palju kawasakisid hea hinnaga.
Ma ei tea miks, aga ise millegipärast tahaks kõige rohkem yamahat.Ei oska valida
Kawasakil mingeid vigasid ka yamahaga võrreldes?
Kawasaki on viimastel aastatel olnud enimmüüdud krossitsikkel Eestis, sellest ka suurem ja valikurohkem järelturg
Kawa vs yamu ... odavam on sõita kawaga (esiteks juba varuosad soodsamad kui yamul)
Aga eks maitse valik, kas sinine või roheline
Kasutatud ratta ostu puhul tuleb vaadata ikkagi konditsiooni (mitte marki nagu MX77 juba mainis), hiljem võib väga kulukas muututda ükskõik milline ratas kas siis tänava või krossi
www.motodepoo.ee
-
- Tsikkel: Valgete kätega tehtud
- Kontakt:
erxz kirjutas:matadoooor kirjutas:Hei.
Pole siiani veel oma ostuga kuigi kaugele jõudnud.Hetkel siis pakkuda päris palju kawasakisid hea hinnaga.
Ma ei tea miks, aga ise millegipärast tahaks kõige rohkem yamahat.Ei oska valida
Kawasakil mingeid vigasid ka yamahaga võrreldes?Kawasaki on viimastel aastatel olnud enimmüüdud krossitsikkel Eestis, sellest ka suurem ja valikurohkem järelturg
Kawa vs yamu ... odavam on sõita kawaga(esiteks juba varuosad soodsamad kui yamul)
Kasutatud ratta ostu puhul tuleb vaadata ikkagi konditsiooni (mitte marki nagu MX77 juba mainis), hiljem võib väga kulukas muututda ükskõik milline ratas kas siis tänava või krossi
Odavam on sõita kawasakiga, aga tõhusam on sõita yamahaga. Selleni on viinud meid see, et juba aastakümneid eelistatakse nn. kergemat teed minna. Kümne aasta pärast arutleme siin foorumis teemal kas sõita zongseniga või taipenniga. Kurat küll olete te neegrid või valged, kas on raske siis raske eelistada valge inimese tehtud mootorrattaid? Sorry, läksin veidi keema jälle, aga mõte jääb samaks.
Triumph Speed Triple, KTM LC4 SX, Husqvarna WR125,
-
- Kontakt:
Valmet kirjutas:erxz kirjutas:matadoooor kirjutas:Hei.
Kawasakil mingeid vigasid ka yamahaga võrreldes?Kawasaki on viimastel aastatel olnud enimmüüdud krossitsikkel Eestis, sellest ka suurem ja valikurohkem järelturg
Kawa vs yamu ... odavam on sõita kawaga(esiteks juba varuosad soodsamad kui yamul)
Kasutatud ratta ostu puhul tuleb vaadata ikkagi konditsiooni (mitte marki nagu MX77 juba mainis), hiljem võib väga kulukas muututda ükskõik milline ratas kas siis tänava või krossiOdavam on sõita kawasakiga, aga tõhusam on sõita yamahaga. Selleni on viinud meid see, et juba aastakümneid eelistatakse nn. kergemat teed minna. Kümne aasta pärast arutleme siin foorumis teemal kas sõita zongseniga või taipenniga. Kurat küll olete te neegrid või valged, kas on raske siis raske eelistada valge inimese tehtud mootorrattaid? Sorry, läksin veidi keema jälle, aga mõte jääb samaks.
Vot selle posti point jääb mulle küll täiesti arusaamtuks!
-
- Tsikkel: Suzuki RM250K8
- Kontakt:
Korraliku mootorratta puhul on tõhususe tase ikka tüüri ja jalaraudade vahelises tihendis kinni
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
põhjendad ka, et mille poolest yamahaga sõit tõhusam on?
Valmet kirjutas:Odavam on sõita kawasakiga, aga tõhusam on sõita yamahaga.
tere
ei hakka uut teemat tegema oma küsimuse pärast.
andke mulle ka nõusiis, suht võhik olen selles asjas.
täna käisin vaatamas yamaha yz250f krossikat siis. 2007 aasta.
näppisin, käppisin, kontrollisin, kõik tundus ok.
siis tegin proovisõitu pisikestel tänavatel. ja käikusid on aparaadil 4 - nii väitis omanik. proovisin tänaval lugeda ka käike, aga siis mingi hetk tuli auto ja ristmik ja mingid inimesed jalutasid, läks lugemine sassi ning sinna ta kuidagi jäi.
internetis erinevate lehtede pealt spetsifikatsioone vaadates on igalpool kirjas, et 5 käiku on.
on ta siis 2005, 2006, 2007 või 2008 aasta - vahet pole 5 äiku.
mitte mingit 4 käigulis versiooni ei ole.
ainukene, mis 4 käigulise leidsin sellest perioodist oli yz450f aastatel 2003-2005, 2006 aastal tuli 4 generatsioon ja käigukast muutus viieseks.
kas mu andmed on õiged?
kas on olemas 4 käigulist midagi?
kust raami pealt või mujalt saaks kontrollida aastaarvu?
eks homme hakkan helistama ja täpselt välja uurima asja, aga äkki saab ka siit tarka infot.
vaevalt küll, et seal mingeid "erimudeleid" sellest motost on tehtud. ilmselt tüüp on mingi käigu puhtaks tõmmanud ja nüüd üritab teadmatuid ära hämada hea võimalus samas kõvasti allahindlust küsida
aga enne kui küsima lähed, ole oma teadmistes ikka kindel! internet on abiks selles osas...
vin koodi 10 nr näitab yamahal valmistamise aastat,2006 tuli alu raam ka
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Kontakt:
schummmi kirjutas:tere
ei hakka uut teemat tegema oma küsimuse pärast.
andke mulle ka nõusiis, suht võhik olen selles asjas.
täna käisin vaatamas yamaha yz250f krossikat siis. 2007 aasta.näppisin, käppisin, kontrollisin, kõik tundus ok.
siis tegin proovisõitu pisikestel tänavatel. ja käikusid on aparaadil 4 - nii väitis omanik. proovisin tänaval lugeda ka käike, aga siis mingi hetk tuli auto ja ristmik ja mingid inimesed jalutasid, läks lugemine sassi ning sinna ta kuidagi jäi.internetis erinevate lehtede pealt spetsifikatsioone vaadates on igalpool kirjas, et 5 käiku on.
on ta siis 2005, 2006, 2007 või 2008 aasta - vahet pole 5 äiku.
mitte mingit 4 käigulis versiooni ei ole.ainukene, mis 4 käigulise leidsin sellest perioodist oli yz450f aastatel 2003-2005, 2006 aastal tuli 4 generatsioon ja käigukast muutus viieseks.
kas mu andmed on õiged?
kas on olemas 4 käigulist midagi?
kust raami pealt või mujalt saaks kontrollida aastaarvu?eks homme hakkan helistama ja täpselt välja uurima asja, aga äkki saab ka siit tarka infot.
Käikusid on ikka 5. Äki eelmine omanik ei teadnud, et esimene on alla?
Kui kõrgel peab olema radikas jahutusvedeliku tase? Yamaha yz250f on tsikkliks.
-
- Kontakt:
schummmi kirjutas:Kui kõrgel peab olema radikas jahutusvedeliku tase? Yamaha yz250f on tsikkliks.
kuni kõrini, ehk siis selle kaelani kuhu radikakorgi klapp toetab
Kahtlaane värk siis, mina jahutusvedelikku ei näinud isegi kallutades :S
Tere!
nagu mõneski teemas traditsioon, et ei alusta uut sama murega, aga segan teise mehe oma. vast keegi ei vihasta.
igastahes:
Olen hakanud mõtlema krossiratta ostule ning vajaksin teadjamate nõu. esiteks, ma pole krossikaga varem sõitnud, kõige krossikasarnasem ratas millega ma sõitnud olen, on mingi väike dirt bike, mis on mu pikkusele ja kaalule igati sobimatu. ma võin 100% öelda, et selle esimese rattaga, mis ma praegu valida püüan, ma rajale ei läheks kohe päris kindlasti, hüppama ma sellega ei hakkaks, meeletult kihutada ka ei sooviks. sooviks hoopis sellist rahulikumat ja kerget (rahulik krossiratas juba iseenesest kõlab veidralt:)) ratast, millega ma saan harjutada pehmel sõitmist (pehme auklik metsatee nt), märjal ja libedal sõitmist, mudaaukudest läbi ronimist, esiots püsti sõitmist jms. kas muidu üldse on reaalne, et ma mõnel raskemal mudasel ja pehmel maastikujupil saan krossikaga ukerdada või on tal ainult ratas ringi või nokk püsti? millegipärast tundub mulle, et ma peaks hoopis atv ostma:D, aga atv pole ikka krossikas:)
olen muidu 90kg ja 186pikk. ühesõnaga pigem rahulikku, kindlasti töökindlat, mõistliku hinnaga varuosad, hoolduse tihedus minu sõidu juures pole suurem probleem muidugi, arvan ka, et jutt on kasutatud rattast. sõitma hakkan temaga vähe. usun, et kui ma tund aega nädalas temaga töristan siis see on absoluutne maksimum, sest ise elan linnas ja ratas jääks maale ja ma ei käi väga tihti maal. Tahakski sellist ratast, et tulen üle kuu aja maale, löön käima, lähen töristan oma ringi ära pool tunnikest ja seisab jälle nädalake või enam.
veelkord ütlen-olen algaja, sõidan vähe ja metsikult möllama selle rattaga ei hakkaks. kui saan juba tunnetuse kätte (vb paari aasta pärast minu stiili juures:)) siis kas ostan võimsama või noh.. siis näeb:)
lugedes eri teemasid pole väga aru isegi saanud kas 125/250 või 2t/4t oleks mulle sobivaim.
loodan, et mu ootused päris ebareaalsed pole ja kõik konstruktiivne on kriitikana oodatud:)
aitäh!
Mina soovitaks näiteks siis 250 4t .Mööda põlde ja metsa alguseks väga 5+.250 2t pidi olema ikka väge räige minekuga.Kerguse poolest oleks vast 125 2t parem isegi.Aga kindlasti soovitaks mõnda vaatama minna ja sõita proovida.Siis saad ise õiget tunnet jne,et mis kõige rohkem sobib.
-
- Tsikkel: Suzuki RM250K8
- Kontakt:
See sõltub ikka tihendist tüüri ja jalaraudade vahel kas nokk lennus või kets ringi samuti odavad varuosad ja töökindlus on krossiratta puhul väga suhteline asi, kui oled hea hooldaja siis töökindlus reeglina suurem. kui plaan tihti sopa sisse sadulani uputada siis ei saa pikast töökindlusest ja odavast ülalpidamisest rääkida
Kõige rahulikum on suurtest ratastest kindlasti 250f(4takti) aga kui mõistus maha jätab siis on iga krossiratas liiga võimas/äkiline.
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
põllule ja metsa mina võtaks igal juhul 2 takti 250 ratta ja oleks valikuga väga rahul nii sõites kui varuosasi tellides.ja kui ratas osta siis peab selle lahti võtma ja kõik jubinad uued panema,kolb keps koos tapi ja laagriga,2t rattal on see asi ka hea et ei pea iga 5h järelt mootoris õli ja filtrit vahetama,ma olen põllul ja väiksel rajal harjutanud teras raamiga honda cr250-ga ja nüüd on mul yamaha yz426 ja selle raipe alla olen 1300eur ladunud et asja korda saada,sama raha eest oleks 2 taktiline tsikkel hoolduse ringi täielikult valmis saanud.ja kui vähegi mõistust peas siis on väimalik 2 taktilise minekuga ilusti harjuda ja pole see nii hull midagi,heade asjadega harjub kiirelt
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Eks omad vitsad peksavad. Ostsid odava raipe ja said seda täis raha eest remontida. Ja nüüd kuulutad, et kõigil ostetavatel krossaritel tuleks kõik jupid vahetada.
SEE EI OLE NII!
Kui on tuntud ajalooga masin ja omanik ei valeta, siis võib täiesti rahulikult osta.
Mina olen proovinud nii 2T kui 4t masinaid ja jätkuvalt leian, et algajal on lihtsam sõita 4T masinaga. Kuigi, jah, oskaja saab 2T pilliga maastikul kiiremini sõidetud.
2T masin on pirtsakam, kuid hooldus lihtsam. Samas mitte oluliselt odavam.
426f kirjutas:põllule ja metsa mina võtaks igal juhul 2 takti 250 ratta ja oleks valikuga väga rahul nii sõites kui varuosasi tellides.ja kui ratas osta siis peab selle lahti võtma ja kõik jubinad uued panema,kolb keps koos tapi ja laagriga,2t rattal on see asi ka hea et ei pea iga 5h järelt mootoris õli ja filtrit vahetama,ma olen põllul ja väiksel rajal harjutanud teras raamiga honda cr250-ga ja nüüd on mul yamaha yz426 ja selle raipe alla olen 1300eur ladunud et asja korda saada,sama raha eest oleks 2 taktiline tsikkel hoolduse ringi täielikult valmis saanud.ja kui vähegi mõistust peas siis on väimalik 2 taktilise minekuga ilusti harjuda ja pole see nii hull midagi,heade asjadega harjub kiirelt
ühesõnaga alla 250 pole suurt mõtet? ja kas 4 või 2 takti seda peaks siis vb isegi proovisõiduga otsustama pluss siis hoolduse kohta rohkem uurima juurde?
-
- Kontakt:
ühine on neil vaid töömaht. 250 2-takti on ikka pigem sinna 450 4-takti kanti, saab küll sumpsivalikuga ja hooratta lisaraskusega omale mõnusaks teha, aga vaeval sa viitsid sellele raha hakata kulutama.
Algaja jaoks on enamatki ühist.
250 4T on võimalik algajal sõita, samuti 250 2T.
125 2T ei jaksa madalalt tõmmata ja algajal (pidades silmas täiskasvanut) on see kulgemiseks ebamugav.
Kui on aga eesmärk võistlema hakata, siis õppimiseks 125 2T on hea valik.
mx77 kirjutas:ühine on neil vaid töömaht. 250 2-takti on ikka pigem sinna 450 4-takti kanti
tänud senini! võistlema eesmärk pole hakata. töristada on eesmärk:) tegu jah peaks olema pigem rahuliku aga jõulise masinaga. kas 125 4t on ka olemas ja mis tema eelis või puudus võiks olla 250 4t võrreldes?
kui aus olla siis ma isegi ei karda seda et ma endale alguses liiga võimsa ratta võiks valida vaid pigem seda, et ma oma sõidukeskkonda sobimatu ratta valin. need kohad kus ma sõita saan ja kus mulle sõita meeldib on kitsad, käänulised, pehmed, osaliselt märjad metsarajad. kihutamist väga harva.
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Sellistel radadel on 4t mugavam, sest veab ka madalalt. Ei ole vaja nii pöördes hoida kui 2t-d. 4t on laisema, mugavama inimese valik - veab ka siis, kui pole päris õige käik sees, seega ei pea nii palju käike lappama kogu aeg kui 2t-ga. Ja pidurdab mootoriga, mis on ka päris mugav. 2t ei pidurda ja on alguses kindlasti keerulisem tänu väiksemale pööretevahemikule, kus ta veab. Aga kui sõbraks saad ... selline nišitoode või oskaja valik.
to: bitter. kui kõik su poolt öeldu vastab tõele siis 4t tundub mulle sobiv tõesti. ja kas 125/250? vb oskab keegi ka mõnda konkreetset marki-mudelit soovitada siis juba? tõsised krossimehed kaotasid teema vastu kindlasti juba huvi kui ma hakkasin rääkima rahulikust krossirattast, aga proovige lõpuni vastu pidada:) aitüma.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.