SMASH 2012, 6,7 juuli
Re: SMASH 2012, 6,7 juuli
madispilt kirjutas:Peate vimma tiimkriini pihta?
Natuke signatuurist - Pildistan ise ka ning 99% enda galeriis levitatavatel piltidel on signatuur all. Jah see rebane või maastikuvaade ei ole minu oma. Pole seda rebast ise kasvatanud ega kamminud, labidaga ei ole ka maastiku silumas käinud. Ikkagi on mul signatuur all. Point selles, et mees on tööd teinud, ostnud omale korraliku kaamera ning objektiivid. Tabanud kuradi ägedat momenti ning siis järsku terve kuramuse internet seda pilti täis, ilma igasuguse viiteta autorile. Vaata, teed ühekorra ise ühe sigakõva pildi ning see nagu kulutuli üle interneti levib siis saad aru miks see signatuur seal on.
Ärge nüüd solvuge ega ennast puudutatuna tundke. Kui seda teete, siis olete arvatavasti ise selles süüdi.
Kuna ma sain ka ilmselt sellest teemast alanud selgituskirja siis tahaks siinkohal kaasa kiita ja samas ka oponeerida. tänapäeva maailmas on need intellektuualse ja visuaalse omandi piirid suht hägustunud, kuid samas on ka täiesti selged piirid olemas. Tõded sa ka ise et lisad oma fotodele signaturi ja on ka sinu perekonnanimeline fotograaf, kes teeb tõesti ilusaid fotosid, mida ta markeerib oma a´la allkirja/signatuuri/kaubamärgiga ja see ongi õige ja nii peabki see olema-siia saab tõmmata selge piiri!
Teine asi on, kui näiteks mina oleks (mida ma õnneks ei ole võrreldes osadega) "suur staar", sina fotografeerid mind ja siis avaldad minust- suurest staarist fotosid ja signeerid neid fotosid mõne oma brändiga, mille tuntus on samaväärne või madalam minu kui tuntud staari omast!> Ilmselgelt ma tulen sulle hagiga selga, sest sa püüad minu tuntusest saada kasu!
Antud juhul ongi sarnane juhtum, kus fotograaf on avaldanud fotosid, mille peal on, kasvõi motomaailmas, tuntud inimesed tegemas oma põhitegevuslast tegevust, fotod on avaldatud sotsiaalmeedias vaatamiseks kõikidele, kuid fotodel ei ole fotograafi isiklik allkiri vaid nende inimeste või tegevuste jaoks konkureeriv bränd või kaubamärk.
Isiklikult leian, kuna pean ka ise igapäevaselt tegelema ühe kaubasmärgi kaitsemisega, et Trammil on põhjust olla väga-väga kriitiline, kui mitte ... ja kaitsta ja nõuda mis on tema oma!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.