Võrri ehitamisel abi vaja
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Võrri ehitamisel abi vaja
Tere!
Probleem on selline, et plaanin teha muruniidukist võrri ja ma ei suuda välja mõelda, kuidas peaks toimima ülekanne. Plaanin kasutada ratta enda ketti ja hammasrattaid, aga ei tea, kuidas saaksin ühendada hammasratta vertikaalselt, nii, et rattale ülekanne teha. Veel on problem kiiruse reguleerimisega. Muruniiduk töötab ju koguaeg "täisgaasil" ja ma ei suuda välja mõelda, et kuidas ma kiirust reguleeriksin. Aidake palun! Ma pole mehhaaniliselt väga tark, niiet ärge liiga raskeid termined kasutage.
Loodan, et saan ette tänada .
-
Teema algataja
Re: Võrri ehitamisel abi vaja
Ärge öelge, et osta endale ise rollu või mopeed!! BTW pdf skeemid on ka teretulnud!
väga huvitav idee millest võrri teha
ma lihtsalt huupi küll lahmin praegu aga kas kuidagi mingi nurkreduktoriga ei saa ülekannet õiget pidi ajada? Ja reduktori otsa näiteks variaator aretada, et kiirust muuta? Ja tegelt saab muruniiduki pöördeid muuta küll. Saab vähemaks ja saab ka rohkemaks kui ta nö normaalpöörded on. Võta niiduki mootoril katted pealt ära ja pane tööle. Saad ehk ka aru kuidas ta ise neid pöördeid hoiab omal. Ma ise kahjuks ei oska kuidagi seletada kuidas see käib. Vastavalt pööretele ta mingit laba peaks liigutama tuulega mis siis omakorda reguleerib palju ta kütusesegu ette annab. Vähemalt mu vanal murkal oli nii .
Edu igastahes sellise projektiga
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Ülekandega pole väga hullu, kusagilt mingi nurkreduktori ikka leiad. Palju raskem, eriti veel, kui ehitaja nii lihtsat asjagi ei suuda välja uurida, kuidas muruniiduki õhuklapp töötab, on sellisele apastraadile toimiva siduri ehitamine.
Ja iga reduktor ja ülekanne nõuab mootori niigi napist jõust oma osa, kuidas see asi pärast kõikide ülekannete paigaldamist liikuma hakkab, on iseküsimus.
Kolmandaks, muruniiduk on väga madalapöördeline riistapuu. Ilma käigukastita või variaatorita jääb arendatav kiirusevahemik väga piiratuks.
Kui on hirmus tahtmine kodutehnikast võrri ehitada, otsi toorikuks parem mootorsaag. Pööretevahemik on hoopis laiem, veoratas on õiges kohas ja sidur ka algusest peale olemas. Edu!

-
- Tsikkel: ZX10R Fighter
- Tänanud: 6 korda
On omala ajal tehtud ülejäänud muruniiduki mootorist paadimootor - vahetükk vahele ja veneaegsele jalale vaheplaadiga peale - tulemuseks superökonoomne , töö- ja lollikindel masin . Pöörderegulliks kasutati mingit tundmatut väikest karpat .
Aga võrri sellest teha ei kujuta ette . Pigem jääb jah pöörete skaala väikseks ja saad jõuliselt liikuva aeglase masina ilma "käigukastita" . Mõne idee ülekande ehitmiseks saad vast kui murutraktorile kõhu alla piilud - samuti ka siduri süsteemi võibolla . Ja miks peab olema kett ülekandeks ? Rihm palju vaiksem ja kui õige soonega (sügavaid ) rihmarattaid kaustad ei pea kõike nii peenelt jooksma ajama .
Isakese jutt mootorsaest on väga õige ! Sellisega ise sõitnud - kasutatud oli küll drušbalt pärit jõuallikat aga 80 km/h sellest välja võluda poisikestel ei olnud mingi probleem . Kogu ehitamine võttis aega 1 päeva , millest klutid pool aega hoidsid keevitaja varukast kinni , et see nad jutule võtaks .
Iagtahes leiuta ja kui midagi liikuma peaksid saama anna teistele ka märku.
-
Teema algataja
Plaanis oleks nurkreduktor ise rauasae ja metallijupiga ehitada, aga pole kindel, kas see ka aitaks. On soovitusi? Tahaks ise võimalikult palju teha . Selle pöörde kontrollimisele sain enam-vähem pihta. Aga annan teada, kui miskit liikuma hakkab.
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Sa rohkem vist selline arvutipoiss, nagu näha
Vaata googelduse põhjatust kõhust, mis on reduktor.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Edu ehitamiseks aga enne loe läbi see teos - http://www.estonianchopper.com/t378-mur ... er-projekt
-
Teema algataja
Tänud Ivoonu! See tegi mind tõesti targemaks! Ja Koi. Olen jah suht arvutipoiss, aga ma mõtlesin seekord selle nurkreduktori värgi ise välja. Kas keegi oskaks selle kinnitamisele mõtteid anda? Hetkel ma koostan projekti, mis mul vaja teha on, kuna hetkel on töö paari asja taga kinni.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.