algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Kasutaja avatar

Möku

Re: algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Lugemata postitus Postitas Möku »

2715 kirjutas:

Tervist olen siin uus ja tahaks küsida vanadelt tegijatelt pisut nõu krossi osas.
Ehk kas 34 aastaselt on mõtet üldse alustada motokrossi harrastamist või on lootusetult hilja juba?
Mootorratas pole võõras ja ka krossi olen noorena proovinud 125 Minskiga mida paar treenerit andsid proovida uudishimulikule raja ääres ja ei tulnud ka kõige halvemini välja.
Tsikkel on ka olemas aga kui pole mõtet enam ei hakkaks varustust soetamagi või kuidas on kogemused näidanud?

Kui noores eas on teatud asjad õppimata jäänud, siis seda raske treeninguga enam ei korva ja trippu asja ei ole. Samuti lisandub vanusega enese alalhoiuinstinkti (vastutustunne pere ja töö ees), mis ei luba riskantsemaid sõiduvõtteid õppima hakatagi. Aga lihtsama tsikliga sõitmise krossirajal õpib ka 40nene korralikult veel ära.

Viimasel ajal on krossirajad läinud väga tehniliseks. Selliseid mõnusaid loodusliku reljeefiga ja laugete hüpetega radasid, nagu mina oma lapsepõlvest mäletan, jääb vähemaks ja topelthüpetega tehnilisi radasid tuleb juurde.

Sestap on 30ndate teises pooles mõistlik krossi puhul asuda ennast treenima kestvuskrossideks (kus tehnilised nõuded ei lubagi näiteks seest tühje hüppeid rajale ehitada) ning miks mitte mõelda ka mitmepäevaenduurode peale. Enduuromeeste eluiga on tavapäraselt pikem kui krossimeestel - suisa eraldi klass on 50+ vanuserühmale ning vanad panevad keerulistel tehnilistel radadel nii targalt, et paljud noored mehed neile seal järgi ei saagi.

Nii et lühikesed krosssirajad pole mitte ainus valik. Osta varustus ära ja hakka erinevaid formaate katsetama, kuniks oma lemmiku leiad. Võibolla on selleks hoopis hipodroomisõit, aga ega sa muidu ei tea, kui ei proovi :bsmile:

Usinus-Kasinus-Cosinus

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”