Tehnoülevaatus

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Tuono

Re: Tehnoülevaatus

Lugemata postitus Postitas Tuono »

Tõnis kirjutas:

Käisin ülevaatusel ja kõik oli korras aga lõpus küsis ülevaatuse tegija kas mul ikka keskhark on?
Pidavat juba 1999. aastast kohustuslik olema tsiklitel jne.
Ma arvasin selle peale, et sellist asja pole ma mitte kunagi varem kuulnud :shock:
Läbi sain aga see keskhargi jutt tundus küll jabur. Pole näinud cruiseritel ise mingit harki ja tahaks näha kuidas keegi sikutab mõnd suuremat masinat sellele üldse. :wack:

Ilmselt huvitab teisigi, kus nii "targad" töötavad!

Kasutaja avatar

Tõnis
Tsikkel: Suzuki Marauder
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Tõnis »

Helsingis igatahes mitte. :D

Kuna nad ei hakanud selle "puuduse" tõttu ülevaatuse tegemisest keelduma ja kõik muud korrad auto ja tsikliga seal on on olnud siis ei hakka nimetama. Kui kellegilt kunagi nõutakse keskharki siis teate et olete samade otsa sattunud.

Tuono

Lugemata postitus Postitas Tuono »

(togi)

Tõnis kirjutas:

Helsingis igatahes mitte. :D

Kuna nad ei hakanud selle "puuduse" tõttu ülevaatuse tegemisest keelduma ja kõik muud korrad auto ja tsikliga seal on on olnud siis ei hakka nimetama. Kui kellegilt kunagi nõutakse keskharki siis teate et olete samade otsa sattunud.

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Plastikuvendadel on nüüd karp lahti - nad ei teadnudki, et neil rattad korrast ära on.. Noh, keskharki pole ju (lol)

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Bastard »

Tõnis, isegi goldwingil on keskhark, nii et ilmselt ratta suuruses küll probleem pole :)

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere

Lugemata postitus Postitas petz »

NÕUDED ALATES 1. JAANUARIST 1997. A LIIKLUSREGISTRISSE
KANTUD VÕI KANTAVALE SÕIDUKILE, VÄLJA ARVATUD ENNE

1. JAANUARI 1984. A VALMISTATUD VÕI ESMAREGISTREERITUD
    SÕIDUKID NING 30-AASTASED JA VANEMAD SÕIDUKID

1) kaherattalisel mootorsõidukil peab parkimiseks olema tugihark. Alates 1. jaanuarist 1996. a esmaregistreeritud kaherattalisel mootorsõiduki tugihark peab vastama direktiivi 93/31/EMÜ või 2009/78/EÜ nõuetele;
    keskhargist pole seaduses mingit juttu..

Kasutaja avatar

Tõnis
Tsikkel: Suzuki Marauder
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Tõnis »

Bastard kirjutas:

Tõnis, isegi goldwingil on keskhark, nii et ilmselt ratta suuruses küll probleem pole :)

Usun, et hargile selle saab, lihtsalt sel hetkel tundus see mulle väga arusaamatu, millest too tüüp räägib. Selle järgi ei tohiks suur hulk rattaid läbi saada.

skulptor

Lugemata postitus Postitas skulptor »

Tehas ei ole plastikutel keskharki ette nainud. Pole ka vaja, poleks ka kuhugi kinnitada! Kaalub sama palju kui kaassoitja jne. Sa mitte ei sikuta rasket ratast keskhargile vaid vajutad keskhargil selleks ettenahtud "pedaalile" ja siis tombad ratta hargile.

Ainuke vabandus ulevaatajal voiks olla, et tehase poolt ettenahtud(kui on ette nahtud) keskhark on eemaldatud ja mootorratas ei ole seetottu komplektne. Kui vaja, saab ulevaataja peaaegu alati millegi ule nuriseda.

Karlson

Lugemata postitus Postitas Karlson »

Kas kellelgi on olnud probleeme puuduva ketikaitsmega? Eelnimetatud probleemi tõttu saadeti mind igaljuhul ilma märketa koju tagasi. Pole varem kuulnudki, et see nii suur probleem oleks.

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Bastard »

Minul viriseti ka. Teine asi oli üks puuduv peegel.
Edit: koju selle pärast ei saadetud, öeldi lihtsalt, et järgmine kord olgu olla.

Viimati muutis Bastard, 05 Juul 2012, 18:30, muudetud 1 kord kokku.

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Karlson kirjutas:

Kas kellelgi on olnud probleeme puuduva ketikaitsmega? Eelnimetatud probleemi tõttu saadeti mind igaljuhul ilma märketa koju tagasi. Pole varem kuulnudki, et see nii suur probleem oleks.

Mõni ülevaataja lihtsalt maailmadirektoriks muutunud. Mine mõnda teise ülevaatuspunkti.

Jaak43
Tsikkel: Jawa638; Kawasaki KLE 500

Lugemata postitus Postitas Jaak43 »

Mul pole rattal ketikaitset juba ostes, siiani pole aga selle kohta märkust tehtud. Huvi pärast lugesin läbi tehnonõuded ja seal kirjas: Kood 805. Mootorratta ja mopeedi jõuülekanne
Nõuded: 1) keti- ja rihmakaitse ning tagaratas peavad vastama valmistaja poolt ettenähtule ja olema kinnitatud;

Taavi130
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Taavi130 »

Minul viriseti ka sellepärast ja kuna suunad olid ka valet värvi, siis saadeti koju tagasi.

Kasutaja avatar

RD
Tsikkel: Ducati XDiavel

Lugemata postitus Postitas RD »

Sai ka eelmine nädalavahetus see retk ette võetud. Esimese asjana pisti karjuma sellepärast, et tagant puudub helkur. Sai siis vaieldud paar minutit, et sellel tehasest tuleval plastiklatakal, mis näeb niigi kole välja, ei olegi helkurit. Mille peale siis seati kahtluse alla, kas see plastikosa ikka on originaal ja tehasest.

Kuna üldjuhul sõidan üksi, siis kasutan teist istet, millel on statsionaarselt paigaldatud carbonist tagaistujapoolne kate. Ülevaatusele minnes siis unustasin selle peale ja võeti ka see kohe ette. Kus peaks teine inimene istuma ja kust kurat ta kinni peaks hoidma?

Laupäeva hommik ei olnud antud mehemürakale ilmselgelt helge olnud ja vaja oli lihtsalt ajusid n****da, pardon my french.

Läbi lasti ikkagi :)

Viimati muutis RD, 11 Juul 2012, 16:04, muudetud 1 kord kokku.
Yamaha FZS600 --> Buell XB12s --> Aprilia RSV 1000R Tuono --> KTM SuperDuke --> Buell XB9s --> Mean Streak

taat007
Tsikkel: jawa250 jawa350 honda650
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas taat007 »

Nähtus see kiri,et vastavalt Biker.ee foorumi kommenteerimisele teostada teadmiste ja oskuste kontroll :bsmile: :D

Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 70 korda
Tänatud: 373 korda

Lugemata postitus Postitas ranel »

Kus Tallinna bussijaama läheduses on tehnoülevaatusi?

http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
Kasutaja avatar

laser

Lugemata postitus Postitas laser »

Siin on ilus nimekiri ja kaarti pealt näha, kus asuvad http://www.mnt.ee/index.php?id=10836

ranel kirjutas:

Kus Tallinna bussijaama läheduses on tehnoülevaatusi?

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 192 korda
Tänatud: 406 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

petz61 kirjutas:

NÕUDED ALATES 1. JAANUARIST 1997. A LIIKLUSREGISTRISSE
KANTUD VÕI KANTAVALE SÕIDUKILE, VÄLJA ARVATUD ENNE

1. JAANUARI 1984. A VALMISTATUD VÕI ESMAREGISTREERITUD
    SÕIDUKID NING 30-AASTASED JA VANEMAD SÕIDUKID
    1) kaherattalisel mootorsõidukil peab parkimiseks olema tugihark. Alates 1. jaanuarist 1996. a esmaregistreeritud kaherattalisel mootorsõiduki tugihark peab vastama direktiivi 93/31/EMÜ või 2009/78/EÜ nõuetele;
    keskhargist pole seaduses mingit juttu..

Siin tundub asi jälle tõlkes metsa olema läinud!
Originaalkeeles räägib see direktiiv jalast, eestikeelne tõlge on aga muutunud hargiks. Kas üheharuline jalg kvalifitseerub "hargiks" - minumeelest mitte :D

2. GENERAL REQUIREMENTS
2.1. All two-wheel vehicles shall be fitted with at least one stand in order to keep them steady when stationary (e.g.
when parked) but not held in a static position by a person or external means. Twin-wheel vehicles need not be
fitted with stands but must meet the requirements set out in point 6.2.2 when in a parking position (parking
brake applied).
2.2. The stand must be of either a prop or a centre type, or both.
2.3. Where the stand swivels about the lower part of or below the vehicle the outer edge(s) of that stand must
swing to the rear of the vehicle in order to attain the closed or travelling position

Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Kasutaja avatar

pets138
Tsikkel: Yamaha XJ900S

Lugemata postitus Postitas pets138 »

Ei lapanud kogu teemat läbi aga mul mure,et suunad plingivad liiga kiiresti, kas see võiks ülevaatusevanakestele pinnuks silmas olla?

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

pets138 kirjutas:

Ei lapanud kogu teemat läbi aga mul mure,et suunad plingivad liiga kiiresti, kas see võiks ülevaatusevanakestele pinnuks silmas olla?

Jep. Kas kõik tuled põlevad? LED?

Kasutaja avatar

pets138

mart211 kirjutas:
pets138 kirjutas:

Tuled põlevad kõik. Suunad ja tagatuli LED-id jah. Et mul nüüd siis jama majas nagu ma aru saan :?

Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 70 korda
Tänatud: 373 korda

Lugemata postitus Postitas ranel »

pets138 kirjutas:

Aja takistus paika.

http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

pets138 kirjutas:
mart211 kirjutas:
pets138 kirjutas:

Tuled põlevad kõik. Suunad ja tagatuli LED-id jah. Et mul nüüd siis jama majas nagu ma aru saan :?

Takisti vahele ja asi ants.

Kasutaja avatar

pets138

Tuled põlevad kõik. Suunad ja tagatuli LED-id jah. Et mul nüüd siis jama majas nagu ma aru saan :?[/quote]
Takisti vahele ja asi ants.[/quote]
Ok, katsume hakkama saada. Pole just elektriga kõige paremas läbisaamises aga see vist ei tohiks üle jõu käia :bsmile:
Tänud!

rewo
Tsikkel: vn 750, IŠ planeta 5 ...

Lugemata postitus Postitas rewo »

Krt, tsiklil kaks nädalat juba ülevaatus läbi, ei tea kui ohtlik viga see on, kui signaal ei tööta ? Ei teinud teine piuksugi, aga ei ole viitsimist ka remontida :D , see aasta sõidukilomeetreid nagunii saja ringis vast ainult kogunenud ...

Rehvitööd soodsalt Tartu lähedal, kasvõi öösel, kui telefonile vastan. Tel 5589462
Kasutaja avatar

mikko9
Tsikkel: Yamaha YZ250F, Kawasaki Z750

Lugemata postitus Postitas mikko9 »

Ahhoi!!! Mu Z750l ka LeD suunad ja vilguvad vähe kiiresti, kuid ülevaatusel ei peetud seda hulluks- ülevaatus olemas järgmiseks kaheks aastaks!!! :mrgreen:

Kõnnib Sterliz mööda tänavat. Näeb meest aiale soditud roppusi valge värviga üle võõpamas- "MODERAATOR", mõtleb Stierlitz... ;)
Kasutaja avatar

pets138

mikko9 kirjutas:

Ahhoi!!! Mu Z750l ka LeD suunad ja vilguvad vähe kiiresti, kuid ülevaatusel ei peetud seda hulluks- ülevaatus olemas järgmiseks kaheks aastaks!!! :mrgreen:

Käisin Motodepoos ja selle asja vastu on rohi lausa letis müügis :D Kuna olin ilma rattata seal, siis jäi ostmata kuna ei teadnud oma pistiku otsa.

Kasutaja avatar

Snuffit
Tsikkel: Suzuki GSX1250 FA
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Snuffit »

Mul ka vilguvad suunad kiirelt, kuid ennast ei häiri ja ülevaatuse onud pole ka kulmu kortsutanud selle peale. Vahel pole isegi vaadatud, kas ja mis üldse tsiklil töötab, ainult anna dokid ja vormistame ära 8)

Kasutaja avatar

tige päkapikk
Tsikkel: VN 1500 / tl1000R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tige päkapikk »

Auto puhul määrati ohtlikuks veaks ja sain korduvülevaatuse kohustuse.

rewo kirjutas:

Krt, tsiklil kaks nädalat juba ülevaatus läbi, ei tea kui ohtlik viga see on, kui signaal ei tööta ? Ei teinud teine piuksugi, aga ei ole viitsimist ka remontida :D , see aasta sõidukilomeetreid nagunii saja ringis vast ainult kogunenud ...

Põleva tsikkliga ei ole tore sõita !
---------------------------------------
www.zoomfoto.ee/

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Suunatuled ei ole minu arust mitte enda jaoks, vaid ikka TEISTE jaoks. Seega - olge head mehed ja tehke need asjad ikka korda. Need ledid niikuinii pisikesed kui muti munad, otsi neid mööda eessõitjat taga, kas ja kus nad parasjagu vilguvad ja kui korralikult ei vilgu ka, on täitsa jama. Milleks endale probleeme otsida?
Niikuinii tundub mulle, et liikluses suunatuled pigem vist lollidele? See viimane kivi küll rohkem autojuhtide kapsaaeda, tsiklistid näitavad suunda ikka rohkem... ju mittenäitajad saavad kolaka kindlamini kätte, kui autojuhid?

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”