Maanteeameti sõidueksamid

kinks

Re: Maanteeameti sõidueksamid

Lugemata postitus Postitas kinks »

Tegin täna ARK sõidueksamit.
Plats Tallinnas Tuuliku teel (sain aru, et edasipidi hakkab seal olema) ja linnasõit Mustamäe-Nõmme mägi-Tähetorni tn-asulaväline-Harku järve juurest linna tagasi. Eksamineerija oli väga mõistlik mees, käsklused selged ja arusaadavad, mingit nipitamist ei toimunud ja ühtegi otsest viga sõidukohta ei öelnud. Minule lisaks tegi veel 6 inimest, platsilt said kõik läbi. Samas nagu ma aru sain olid kõik ka sõitnud omajagu. Mul tuli sõidutunde kokku ca 25 (eelnev rattaga sõidukogemus puudus).

Ma soovitan sõita erinevate õpetajatega kui võimalik. Saab erinevaid vaatenurki sõidu kohta. Inimesed õpetavad ja räägivad erinevaid asju ning mul oli ses osas hea kogemus, et õnnestus mitme õpetaja soovitustest endale sobiv välja välja noppida ja endale sobiv sõidustiil kujundada.

Varustusest eksamil niipalju, et osa varustust oli koolist laenatud ja osa endal ostetud. Saapad, põlvekad, kaitsmetega tagi, kindad, kiiver. Eksaminaator viskas pilgu peale ja rohkem asi teemaks ei tulnud. Õppesõitu tegin valdava aja koolivarustusega ja alguses pole hullu midagi. Varustuse headusest alguses niikuinii aru ei saa energia kulub sõidu õppimisele, peaasi, et kaitseb ja sõidukogemus tuleb.. lisaks see, et kui oleksin alguses kohe hakanud täisvarustust ostma siis ma oleks palju raha valede asjade peale kulutanud.. :) seega minu soovitus on, et kui on võimalik alguses laenata varustus koolist siis seda võimalust kasutada, natuke sõita ja siis osta need asjad, mida enda kõhutunde järgi vajalikuks pead.

Üldiselt jäi eksamist mulje, et kui lollusi ei tee ja väga ei põe siis saavad enamus hakkama.

edit: julgen soovitada motokoolitus oü-d, sõiduõpetaja Uno. Hea inimene, koolil rattaid palju ja sobiva ratta leiavad enamus, kui ei pirtsuta siis hädapärase varustuse saab koolist laenata. Rattad küll ei ole esimeses nooruses, samas keegi ei pane väga pahaks kui külje maha paned. ARK jaoks saab hea koolituse, samas reaalse sõiduoskuse jaoks tuleb eraldi ennast ise edasi koolitada.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”