Mootorrataste kütusekulu → Re: kütusekulu

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1992 korda
Tänatud: 585 korda

Re: kütusekulu

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Kõiki neid asju on natuke meelevalne võrrelda,sest tegemist ikkagi täiesti erinevate asjadega.
Tegin siin kiire arvestuse,et kui võrrelda rekka 440hj,minu auto 185hj ja minu ratta 82hj kulu suhtes massiga.Tsikkel kaalub koos minuga umbes 350kg keskmine kulu 5,5,suhe liitri bensuga siis 63kg/1L
autol 2500kg ja 8,6,suhe 290kg/1L
rekka täismassiga 40t kuluga 28,oleks suhe 1428kg/1L.
Suhe massi ja võimsuse vahel oleks:
Ratas 4,2kg/1hj
auto 13,5kg/hj
rekka 90kg/hj

Tuuletakistus rekkal ilmselt kümneid kordi suurem,kui sõidukal.Teadmatta tsikli oma, arvan,erinevalt ühest eelpool kirjutajast,et tsiklil see väiksem kui minu autol.
Selliseid võrdlusi võib teha ei tea millega veel,aga mis see annaks.Sellise teadmisega võid ainult lolliks minna ,aga kõigi nende masinate kulu jääb ikka samaks.
Asja lihtne seletus oleks,et kõik nad on erinevaks otstarbeks ehitatud ja sealt ka erinevused kõiges.Ei saa ka m**** näpuga võrrelda,kuigi mingil hetkel ajab asja ära nii üks kui teine.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”