Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
Re: Rumalad küsimused 2
davidsoniharald kirjutas:Mhhh kirjutas:Nojah..ja see sõna tuleb samuti ju sõnast "consume".
Ma oleks veidi ettevaatlik sellise väitega. Nimelt, meie tugeva anglo mõjutusega maailmas arvame, et kõik tuleb inglise keelest. Tegelikult on paljude sõnad pärit hoopis ladina keelest. Tallinna teedele maalitud sõna BUS tuleb samuti ladina keelsest sõnast omnibus e. igaühele, mitte inglise keelsest bus.
http://dictionary.reference.com/browse/consumption
Proovime natuke väljapoole karpi mõelda.
Aga ma saaks siiski öelda ,et see tuleb inglise keelest. Inglise keelde on omakorda tulnud see ladina keelest.
Kuigi tegelikult ei saa siiski kindel olla, mis keelest on mingi sõna tulnud (oletusi on ainult võimalik teha); saab küll muidugi enan-vähem alge üles leida, kuid tihti võib olla just nii, et selle järgi ei ole vastav sõna otseselt loodud. Ma kaldun siiski arvama, et tänapäevasemad sõnalaenud (kui "konsumeerima" on ikkagi tänapäevane) on pigem inglise keelest kui ladina keelest (mille alge on omakorda ladina keeles).
Ma mõtlen tihti väljapoole "karpi", kuid kas seal ei ole mitte uus karbisein ees ? Näiteks Einstein ütles (kui see pole nüüd väljamõeldis), et mõistus on piiritu, aga katsu sa ultraviolett-/infrapunavalgust ette kujutada (mõningad loomad näevad infrapuna valgust nt). Ja me ei suuda ette "kujutada" heli, mida me ei ole varem kuulnud. Sama on kõikide teiste aistingutega. Nii et mõistusel on siiski piirid?
daub kirjutas:carvik kirjutas:selver = sõnast selvehall (poe tüüp kus saab ise letilt otse kaupa võtta)
eiei.. mina olen ikka nii aru saanud, et
Selver - ei no selge
Comarket - koomarakett
Maxima - maksimaalne imavus
Ei no selge..Eino Selge
Aga kuidas sa selle Eino Selge välja võlusid Selverist (mõte hetkel ei liigu eriti)?
-
- Tsikkel: F6C 1500
- Tänanud: 34 korda
- Tänatud: 39 korda
ma arvasin, et see on üldteada släng... minu tutvusringkonnas kasutavad enamus inimesi selle fraasi asemel "selver" 'it.

reimps kirjutas:Aga kust tuleb sõna "ladina"? Või "ladin"? Kah ladina keelest vä? Muna versus kana teema ju siis
ladina keele kohta on ammendav vastus siin esimeses lauses.
http://en.wikipedia.org/wiki/Latin
The name is most likely derived from the Latin word "latus", meaning "wide", expressing the idea of "flat land" (in contrast to the local Sabine high country) but the name may originate from an earlier, non Indo-European one
-
- Tsikkel: SUZUKI M1800R&HondaVTX1800
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 25 korda
kuidas on õige kontrollida mootoriõli kui on õlivardaga, kas jalale toetudes või püsti
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
stev666 kirjutas:kuidas on õige kontrollida mootoriõli kui on õlivardaga, kas jalale toetudes või püsti
Püsti.
-
aga mul peaks minema 3,6 l õlik, kuid isegi 4l ei näita püsti olles normi.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
http://docs5.chomikuj.pl/422151415,PL,0 ... CHANGE.pdf
Ehk sad siis teosest abi.
-
Teema algataja - Postitusi: 1515
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Kui kiiresti kasvavad kukeseened?
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee
daub kirjutas:carvik kirjutas:selver = sõnast selvehall (poe tüüp kus saab ise letilt otse kaupa võtta)
eiei.. mina olen ikka nii aru saanud, et
Selver - ei no selge
Comarket - koomarakett
Maxima - maksimaalne imavus
Mhhh kirjutas:
![]()
Ei no selge..Eino Selge
Aga kuidas sa selle Eino Selge välja võlusid Selverist (mõte hetkel ei liigu eriti)?
Juhtusin Järve keskuses üht teismelist paarikest pealt kuulma, et "kas selkasse ka lähme".
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
Kipsi kirjutas:Kui kiiresti kasvavad kukeseened?
Kiiresti - kui oled oma platsi puhtaks teinud ja mõne aja pärast uuesti lähed, siis vahepeal on keegi sama platsi veelkord puhtaks teinud, nii et ainult kännud järgi
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
extremist kirjutas:ID-kaardi uuendamisega tehakse ka uus pilt?
kui sa vahetad tihedamini, kui 6 kuu jooksul idioodikaarti, siis ei, muidu ikka pead putkas tõsist nägu tegemas käima.
-
- Tsikkel: xvz 1300 ; xv 1100 ; zx9r
Rattaks kawa zx9r E (2000-2001) ,kas sinna raami vahele sobib zx9r F (2003-2004) mootor.
Kas mootoritel on väga suur erinevus ??? Või on kellelgi 2004 aasta ratast tallinnas näidata ??
tel. 50-13-089 Eero.
gumduck kirjutas:Rattaks kawa zx9r E (2000-2001) ,kas sinna raami vahele sobib zx9r F (2003-2004) mootor.
![]()
Kas mootoritel on väga suur erinevus??? Või on kellelgi 2004 aasta ratast tallinnas näidata ??
tel. 50-13-089 Eero.
Ei sobi. Minu meelest tehti 2003-2004 mudel juba uute mootorikinnitustega, mis pidid tugevamad olema.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
argo_1974 kirjutas:Juhtusin Järve keskuses üht teismelist paarikest pealt kuulma, et "kas selkasse ka lähme".
Huvitav, mina tavaliselt käin "selkus". Selka on mingi noorte släng
-
kuhu minna puhkama detsembris, peale egiptuse (reisikulu alla 800e)
stev666 kirjutas:kuhu minna puhkama detsembris, peale egiptuse (reisikulu alla 800e)
Ületa korralikult kiirust, saad kuni 30 päeva puhata. Kulusid peaaegu polegi, kui korraliku patukahetsuskirja kirjutad enne puhkama minemist.
-
- Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
Kus Tallinnas saaksin oma autovõtmest uue koopia lasta teha koos kodeerimisega? Ja kas on see võimalik nii, kui ostan eBay'st väheke teise tooriku? (sama võtit pole müüa)
kaubamaja all, endise kunstiinstituudi vastas

-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
reimps kirjutas:stev666 kirjutas:kuhu minna puhkama detsembris, peale egiptuse (reisikulu alla 800e)
Ületa korralikult kiirust, saad kuni 30 päeva puhata. Kulusid peaaegu polegi, kui korraliku patukahetsuskirja kirjutad enne puhkama minemist.
Mul tuleb meelde, et kuskil väiksemas maakohas toodi kogu arestimaja söök kohalikust pubist, olevat parem lobi olnud, kui mõnel mehel kodus
-
- Tsikkel: ---
Kuidas nimetatakse seda plastikust vidinat, mida mööda kett tagakiige peal liigub? Keti suunaja?
Mikk
Honda CB500 -- Yamaha XJ 600 S -- Kawasaki KL650 A -- Yamaha XTZ 660
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
Kust oleks võimalik saada velcro ribasi ehk takjakinnitus ribasi ning sinna juurde plastik klõpse.
Kasutusel olid need mul seljakoti kõhu kinnitusena.
Kuid suutsin selle auto ukse vahele jätta ja puruks teha.
Googlist abi ei leidnud või siis ei oska otsida.
udupeenike kirjutas:Kuidas nimetatakse seda plastikust vidinat, mida mööda kett tagakiige peal liigub? Keti suunaja?
Keti tald?
-
- Tsikkel: honda cbr900rr suzuki gsf600
- Tänatud: 4 korda
Thesaarlane kirjutas:Kust oleks võimalik saada velcro ribasi ehk takjakinnitus ribasi ning sinna juurde plastik klõpse.
Kasutusel olid need mul seljakoti kõhu kinnitusena.
Kuid suutsin selle auto ukse vahele jätta ja puruks teha.
Googlist abi ei leidnud või siis ei oska otsida.
Jysk; Niit ja Nööp; Abakhan Fabrics; Kus iganes ömblus ja kangastega tegu on
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Kus saab lasta testida kütusest välja settinud ollust. Tahaks hirmsasti teada, mis asi see on, mis Eesti kütuses sees ja karpad kinni kitib. Tegu haisva rohelise vedlikuga, mis aja jooksul tahkestub. Kevadel peale pikemat seismist on seda igast kolmandast karpast "võtta". Mul see ollus välja filtreeritud ja nüüd vaja analüüsi aga kuna mul puuduvad sellega seoses rahalised huvid, siis ei tahaks ka miskit maksta selle teadmise eest. Kas äkki on mõni tehnikakooli keemialabori tegelane siin foorumis, kes enda ja meie kõigi huvides sellist analüüsi saaks teostada ja ka pädeva tulemuse väljastada?
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
vb-olla tpi teaduritele pakuks see tõesti huvi....annavad ehk uue õppeaasta alguses tudengitele laboratoorse töö tundmatu aine välja selgitamiseks
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
StreetMoto kirjutas:Kus saab lasta testida kütusest välja settinud ollust. Tahaks hirmsasti teada, mis asi see on, mis Eesti kütuses sees ja karpad kinni kitib. Tegu haisva rohelise vedlikuga, mis aja jooksul tahkestub. Kevadel peale pikemat seismist on seda igast kolmandast karpast "võtta". Mul see ollus välja filtreeritud ja nüüd vaja analüüsi aga kuna mul puuduvad sellega seoses rahalised huvid, siis ei tahaks ka miskit maksta selle teadmise eest. Kas äkki on mõni tehnikakooli keemialabori tegelane siin foorumis, kes enda ja meie kõigi huvides sellist analüüsi saaks teostada ja ka pädeva tulemuse väljastada?
TTÜ peaks tegema ja Eesti Keskkonnauuringute kesklabor.
Kusjuures ma ei saa aru, kust see bens tuleb? Mul oma krossikas seisab ka vahest oktoobri lõpust veebruari alguseni ja kõik väiketehnika - muruniiduk, trimmer, saag, ja kõik asjad lähevad ilusti kevadel käima ilma mingi probleemita.
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
StreetMoto kirjutas:Kus saab lasta testida kütusest välja settinud ollust.
Tulemus pakuks huvi kindlasti paljudele - äkki siis juba tõsisemalt ette võtte? Väike korjandus ja...
http://www.klab.ee/hinnakiri/
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
StreetMoto kirjutas:Kus saab lasta testida kütusest välja settinud ollust. Tahaks hirmsasti teada, mis asi see on, mis Eesti kütuses sees ja karpad kinni kitib. Tegu haisva rohelise vedlikuga, mis aja jooksul tahkestub. Kevadel peale pikemat seismist on seda igast kolmandast karpast "võtta". Mul see ollus välja filtreeritud ja nüüd vaja analüüsi aga kuna mul puuduvad sellega seoses rahalised huvid, siis ei tahaks ka miskit maksta selle teadmise eest. Kas äkki on mõni tehnikakooli keemialabori tegelane siin foorumis, kes enda ja meie kõigi huvides sellist analüüsi saaks teostada ja ka pädeva tulemuse väljastada?
Ei ole see vaid kodumaine kraam, saksast tulnud ja mõned aastad seisnud tsiklite karpad on täpselt sama ollust täis. Tõenäoliselt siiski tekib aeglasemalt kui omamaine. Briljantrohelist värvi, erineva kõvadusastega ja eemaldamine on ilge keberniit.
On kellelgi teada, kas mingi asi seda lahustab ka?