Kuidas liikluses silma paista?

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Teema algataja
K2bi

Kuidas liikluses silma paista?

Lugemata postitus Postitas K2bi »

.

Viimati muutis K2bi, 02 Aug 2012, 16:33, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Kaszpar

Re: Kuidas liikluses silma paista?

Lugemata postitus Postitas Kaszpar »

K2bi kirjutas:

paluks vihjeid kuidas ennast nähtavaks teha.
ei ole eriline kihutaja , kulgen läbi linna ja ka maantel. kihutan ainult metsas vöi krossirajal.

Helkurvest või näiteks helkurriba. Aga noh sõites ka, ei tasuks jääda pimedasse nurka. Ja siis ikkagi sõita tuleb mõttega, et teised sinuga ei arvesta. Vähemalt seni olen mina nii üritanud sõita, isegi kui ta teeb manöövri (võtab kõrvale vms) siis arvestan, et ta ei pruukinud seda minu nägemise pärast teha vaid hoopis möödapõige august vms.

Kasutaja avatar

koy
Tsikkel: Honda CBR 929

Lugemata postitus Postitas koy »

Ma täheldanud, et ratta lärmakus mängib kah olulist rolli.
Olnud nii vaiksemaid kui lärmakamaid rattaid (originaal vs. sportpütt), vaiksema puhul on juhtunud küll, et autojuht lihtsalt pole mind tähele pannud.
Aga no kui lärmakam siis kuuleb sind juba kaugelt ja kontrollib ümbrust.
Samas hommikul 7.30 tööle minnes ja majade vahel ratast käivitades on garanteeritud, et kõik penskarid kah akna peal valves :P
Mainin igaks juhuks ära, et minu läramakas ratas ametlikult ülevaatuselt läbi läinud seega täitsa puhtad torud pole olnud, lihtsalt natu-natu lärmakam kui originaalis ette nähtud :D

K2bi kirjutas:

ei ole eriline kihutaja , kulgen läbi linna ja ka maantel. kihutan ainult metsas vöi krossirajal.

Kasutaja avatar

nemcik
Tsikkel: Yamaha Tracer 900 GT
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas nemcik »

Kaszpar kirjutas:
K2bi kirjutas:

Aga noh sõites ka, ei tasuks jääda pimedasse nurka. Ja siis ikkagi sõita tuleb mõttega, et teised sinuga ei arvesta. Vähemalt seni olen mina nii üritanud sõita, isegi kui ta teeb manöövri (võtab kõrvale vms) siis arvestan, et ta ei pruukinud seda minu nägemise pärast teha vaid hoopis möödapõige august vms.

:!: +1 Mina olen ka Kaszpari klubi mees. Mitmerajalisel teel kolonnis sõites püüan selle poole, et ees, taga ja eriti kõrvalrajal kulgevad autojuhid mind näeksid. Kui hakkan eesliikujale vaikselt järele jõudma, siis pimedasse nurka end ei jäta - tõmban kiirendusega kõrvale. Eri autode puhul on pimedad nurgad erinevad (autod eri kõrgusega, peeglid sageli sitalt reguleeritud), tsikkel kaob üsna kergesti vaateväljast. Muidugi peab iga juht liiklust jälgima, aga enda nähtavaks tegemine on suuresti mootorratturi enda rida, mu meelest. Olen mõnes eriti sandis olukorras kasutanud ka täistuld ja ohutulesid. Toimib.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

K2bi kirjutas:

• Valge või Hi-Viz kiiver
  • Hele või Hi-Viz sõiduriietus (helkurvest või riba on ka head)
  • Spetsiaalsed tsiklile mõeldud "värelevad" lisatuled
  • Sõites sõites säti end nii, et autopeeglist paistaks selle juht, siis on suur tõenäosus, et tema sind ka märkab.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Hele või valget värvi tsikkel.
Sinine goretex sõidujope.
Valge kiiver.
Helkurpael tõmmatud üle õla ja kere.

Tähelepanu on 99,9% garanteeritud.
Proovitud, toimis väga hästi. Maanteel kellelegi sappa jõudes võeti eespool kiirus kenasti 85 peale. 8)

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

K2bi kirjutas:

Vastavalt siis teema pealkirjale küsin: "Millega soovid liikluses silma paista?" hea või halvaga :D
Loe hälvik-mootorratturite teema läbi, sis tead kuidas halvaga silma paista....rohkem ei oska soovitada

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Reegel nr 1 - tühi summuti aitab päris hästi muuhulgas ka seadusesilma paista
Reegel nr 2 - hoia pikivahet ja ära roni pimedasse nurka
Reegel nr 3 - torka silma igasugu heledat sorti aksessuaaridega ja/või oma valgete säärtega ning käsivartega
Reegel nr 4 - liikle üliaeglaselt või ülikiirelt. Mõlemal juhul põhjustad kõneainet, eriti kui sa eelmisi punkte järgid
Reegel nr 5 - pane tuled põlema ja kasuta suunatulesid piisavalt aegsasti, aga mitte kahetimõistetavalt

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Ise küsin - ise vastan? Äkki ta tahtis teada, kuidas nähtav olla, aga sina liigitasid ta koheselt rullnokaks ja saatsid hälvikute teemat lugema ;)

mart211 kirjutas:

Vastavalt siis teema pealkirjale küsin: "Millega soovid liikluses silma paista?" hea või halvaga :D
Loe hälvik-mootorratturite teema läbi, sis tead kuidas halvaga silma paista....rohkem ei oska soovitada

Teema algataja
K2bi

Lugemata postitus Postitas K2bi »

.

Viimati muutis K2bi, 02 Aug 2012, 16:34, muudetud 1 kord kokku.

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

K2bi kirjutas:

kuna moded siin möllavad siis jah mina töstatasin küsimuse kuidas NÄHTAV olla aga sellest on saanud kuidas silma paista . see jääb jah vähe kaheti möitetavak

palju önne moderaatorid

mella kirjutas:

Ise küsin - ise vastan? Äkki ta tahtis teada, kuidas nähtav olla, aga sina liigitasid ta koheselt rullnokaks ja saatsid hälvikute teemat lugema ;)

mart211 kirjutas:

See oligi minu point....Keegi rabeleb siin liiga palju.
Kirjutage need pretentsioonid biker.ee vigade teemasse, muidu äkki on vaja siin ka juba kellelgi organiseerida.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”