Kuidas liikluses silma paista?
Moderaator: Moded
Re: Kuidas liikluses silma paista?
K2bi kirjutas:paluks vihjeid kuidas ennast nähtavaks teha.
ei ole eriline kihutaja , kulgen läbi linna ja ka maantel. kihutan ainult metsas vöi krossirajal.
Helkurvest või näiteks helkurriba. Aga noh sõites ka, ei tasuks jääda pimedasse nurka. Ja siis ikkagi sõita tuleb mõttega, et teised sinuga ei arvesta. Vähemalt seni olen mina nii üritanud sõita, isegi kui ta teeb manöövri (võtab kõrvale vms) siis arvestan, et ta ei pruukinud seda minu nägemise pärast teha vaid hoopis möödapõige august vms.
Ma täheldanud, et ratta lärmakus mängib kah olulist rolli.
Olnud nii vaiksemaid kui lärmakamaid rattaid (originaal vs. sportpütt), vaiksema puhul on juhtunud küll, et autojuht lihtsalt pole mind tähele pannud.
Aga no kui lärmakam siis kuuleb sind juba kaugelt ja kontrollib ümbrust.
Samas hommikul 7.30 tööle minnes ja majade vahel ratast käivitades on garanteeritud, et kõik penskarid kah akna peal valves
Mainin igaks juhuks ära, et minu läramakas ratas ametlikult ülevaatuselt läbi läinud seega täitsa puhtad torud pole olnud, lihtsalt natu-natu lärmakam kui originaalis ette nähtud
ei ole eriline kihutaja , kulgen läbi linna ja ka maantel. kihutan ainult metsas vöi krossirajal.
Kaszpar kirjutas:K2bi kirjutas:paluks vihjeid kuidas ennast nähtavaks teha.
ei ole eriline kihutaja , kulgen läbi linna ja ka maantel. kihutan ainult metsas vöi krossirajal.Aga noh sõites ka, ei tasuks jääda pimedasse nurka. Ja siis ikkagi sõita tuleb mõttega, et teised sinuga ei arvesta. Vähemalt seni olen mina nii üritanud sõita, isegi kui ta teeb manöövri (võtab kõrvale vms) siis arvestan, et ta ei pruukinud seda minu nägemise pärast teha vaid hoopis möödapõige august vms.
+1 Mina olen ka Kaszpari klubi mees. Mitmerajalisel teel kolonnis sõites püüan selle poole, et ees, taga ja eriti kõrvalrajal kulgevad autojuhid mind näeksid. Kui hakkan eesliikujale vaikselt järele jõudma, siis pimedasse nurka end ei jäta - tõmban kiirendusega kõrvale. Eri autode puhul on pimedad nurgad erinevad (autod eri kõrgusega, peeglid sageli sitalt reguleeritud), tsikkel kaob üsna kergesti vaateväljast. Muidugi peab iga juht liiklust jälgima, aga enda nähtavaks tegemine on suuresti mootorratturi enda rida, mu meelest. Olen mõnes eriti sandis olukorras kasutanud ka täistuld ja ohutulesid. Toimib.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
- Valge või Hi-Viz kiiver
- Hele või Hi-Viz sõiduriietus (helkurvest või riba on ka head)
- Spetsiaalsed tsiklile mõeldud "värelevad" lisatuled
- Sõites sõites säti end nii, et autopeeglist paistaks selle juht, siis on suur tõenäosus, et tema sind ka märkab.
Hele või valget värvi tsikkel.
Sinine goretex sõidujope.
Valge kiiver.
Helkurpael tõmmatud üle õla ja kere.
Tähelepanu on 99,9% garanteeritud.
Proovitud, toimis väga hästi. Maanteel kellelegi sappa jõudes võeti eespool kiirus kenasti 85 peale.
K2bi kirjutas:ei ole eriline kihutaja , kulgen läbi linna ja ka maantel. kihutan ainult metsas vöi krossirajal.
Vastavalt siis teema pealkirjale küsin: "Millega soovid liikluses silma paista?" hea või halvaga
Loe hälvik-mootorratturite teema läbi, sis tead kuidas halvaga silma paista....rohkem ei oska soovitada
Reegel nr 1 - tühi summuti aitab päris hästi muuhulgas ka seadusesilma paista
Reegel nr 2 - hoia pikivahet ja ära roni pimedasse nurka
Reegel nr 3 - torka silma igasugu heledat sorti aksessuaaridega ja/või oma valgete säärtega ning käsivartega
Reegel nr 4 - liikle üliaeglaselt või ülikiirelt. Mõlemal juhul põhjustad kõneainet, eriti kui sa eelmisi punkte järgid
Reegel nr 5 - pane tuled põlema ja kasuta suunatulesid piisavalt aegsasti, aga mitte kahetimõistetavalt
Ise küsin - ise vastan? Äkki ta tahtis teada, kuidas nähtav olla, aga sina liigitasid ta koheselt rullnokaks ja saatsid hälvikute teemat lugema
mart211 kirjutas:Vastavalt siis teema pealkirjale küsin: "Millega soovid liikluses silma paista?" hea või halvaga
![]()
Loe hälvik-mootorratturite teema läbi, sis tead kuidas halvaga silma paista....rohkem ei oska soovitada
.
K2bi kirjutas:kuna moded siin möllavad siis jah mina töstatasin küsimuse kuidas NÄHTAV olla aga sellest on saanud kuidas silma paista . see jääb jah vähe kaheti möitetavak
palju önne moderaatorid
mella kirjutas:Ise küsin - ise vastan? Äkki ta tahtis teada, kuidas nähtav olla, aga sina liigitasid ta koheselt rullnokaks ja saatsid hälvikute teemat lugema
mart211 kirjutas:Vastavalt siis teema pealkirjale küsin: "Millega soovid liikluses silma paista?" hea või halvaga
![]()
See oligi minu point....Keegi rabeleb siin liiga palju.
Kirjutage need pretentsioonid biker.ee vigade teemasse, muidu äkki on vaja siin ka juba kellelgi organiseerida.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.