Hälvik-autojuhid

Kasutaja avatar

svenzik
Tsikkel: Honda Hornet

Re: Hälvik-autojuhid

Lugemata postitus Postitas svenzik »

Käisin just autoga paar nädalat sõitmas nii kiirteid kui ka mägiteid Ungaris, Horvaatias ja Montenegros.

Tagasi tulles oli üllatunud (võru mnt), et eesti liiklus ei olegi väga hull. Seal oli kombeks, et tõmmatakse kohe päris paremasse äärde, kui tagant järgi jõudsid. Ja minu üllatus oli suur, kui suurem osa eesti autosi samuti käitus.

Kui liiklus läks aeglasemaks, siis tsiklid läksid kahe sõiduraja vahel mööda, oli seal pidevjoon või mitte. Selle käigus oldi ka pidevalt vastassuunas. Lihtsalt vastutulijad hoidsid oma paremasse äärde, see on asi mida eestis vist ei tehta... On kellelgi kogemusi?

Teed on siin nii laiad, võiks kohe 4 rida maha joonistada. Ei pinguta üle võrdlusega. Võib-olla oleks isegi parem, kui meil oleks kitsamad teed, oleks möödasõidud ettevaatlikumad. Mujal sellist ehku peale möödasõitu ei tehtud nagu tehakse meil (nö Tartu mnt sündroom ehk reastutakse 50m enne vastutulevat autot tagasi).

Ka maantee kiiruse kohta ei oska midagi halba öelda, kõikjal sõideti 10-20 km/h lubatust kiiremini (20 oli Poola). Täpselt sarnaselt sõitsid kõik autod Võru maanteel 105-110 spidokal. Ja kas ma juba mainisin, et meil teed on väga laiad... mina teeks siia vabalt 4 rida. Kelle jaoks need teed nii laiad on üldse tehtud???

Jääb mulje, et Poolas ehitatud kiirteed on nende käitmis parandanud. Nii kui autole sappa jõuad, nii tõmmatakse paremasse teeäärde ning näidatakse suunaga, et mine mööda. Poola kolmerealist nägin ainult paar korda, kõvasti rohkem nägin seda hoopis Leedu teedel.

Küll, aga jäi Tartu linnas silma pidev nõelumine. Kõigil on nagu kuskile kiire, aga foori taga seisad tal kõrval. Eriti ebameeldiv oli, kui ma Tasku ees reastusin parempöörde ritta ning üks audi tuli kas teisest või kolmandast rajast nibin nabin minu ja eesoleva auto vahele.

Samuti on seisma jäämisel/nö ummikus kukutakse koha teise auto kõrvalt passima, mis ees toimub (st ei ole enam sirget autode rida). Ma ei saa aru, mis seal vahet on. Kiiremini ikka ei pääse liikuma. Mitte kuskil ei näinud ma sellist käitmist. Võib-olla ei teha seda sellepärast, et iga ummiku korral hakkavad tsiklid autode vahelt mööda sõitma.

Seega ei ole meie liiklus midagi nii hullu, lihtsalt mõned kombed tuleks ümber õppida. Ning mina saadaks hea meelega maanteeameti ametnikud tutvumisreisile lõunamaale. Jääksid mõned rumalad kiirusepiirangud ning juhtide süüdistamised ära.

ABS - 8 elu 9-st alles

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”