Motopolitseiniku õnnetuse arutelu!
Re: Motopolitseiniku õnnetuse arutelu!
Ivoonu kirjutas:Minul näiteks võeti pärast tsikliga auto teelt pühkimist 2 korda joobe kontrolliks vereproov, kuna esimesel korral puhastati käsi enne vere võtmist piiritusega ja ka see pidi teoreetiliselt näitama kainele inimesele väikese joobe. Arvutada võite ise, mitu piiritusemolekuli niimoodi süstlasse võib sattuda.
Seda ei ole võimalik täpselt arvutada. Vastus oleks väga umbkaudne.
Aga mulle meeldib arvutada, nii et ma teen seda ikkagi .
Oletame, et süstla ava on 1 ruutmillimeeter. Torgates nüüd nahast läbi (võttes natuke kaasa naha peal olevat piiritust), tuleb näiteks 0,5 mm3=0,0005 cm3 piiritust kaasa (0,8 g/cm3 on tihedus), nii et mass on 0,0004 grammi. Piirutuses võib olla 70% etanooli või isopropanooli, ehk siis sel juhul 0,00028 grammi. Vere tihedus on 1,06 g/cm3. Nii..ma ei tea, kui palju verd tõmmatakse. 50 ml näiteks ? See teeb 53 grammi verd. Ja oleks sel juhul 0,000528%, ehk siis 0,00528 promilli "joove" (vere alkosisalduse järgi). Pole just kõva joove, või mis
?
// Pigem võib-olla 5 ml? Ehk siis 5,3 grammi ja 0,0528 promilli. Aga tõesti...siis peaks naha peal olema millimeetrine kiht piiritust
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.