Hälvik- Mootorratturid
Moderaator: Moded
Re: Hälvik- Mootorratturid
franz125 kirjutas:Kodanik rohelise baigilisega(Kawa arvatavasti)kes sa täna Piiteri maanteel umbes 7-e ajal sinisest Voyagerist möödusid siis proovi järgmine kord vähemalt ridagi vahetada
Aga äkki teeks tsiklile ruumi ja sõidaks maanteel vastavalt liiklusseadusele paremas servas ikkagi?
(Ma ei viitsi küll rida vahetada, kui eessõitja mulle rea piires ruumi teeb.)
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
reimps kirjutas:franz125 kirjutas:Kodanik rohelise baigilisega(Kawa arvatavasti)kes sa täna Piiteri maanteel umbes 7-e ajal sinisest Voyagerist möödusid siis proovi järgmine kord vähemalt ridagi vahetada
Aga äkki teeks tsiklile ruumi ja sõidaks maanteel vastavalt liiklusseadusele paremas servas ikkagi?
Vot seda pilt tahaks ma küll nähe. Et kui palju jääb sõiduauto ja ratta vahele ruumi, kui sõiduauto ei sõida paremate ratastega pidevjoonele ja ratas ka üle keskjoone ei sõida. Kas see on piisav turvaliseks möödasõiduks kui autojuht otsustab hakata samal ajal CD-plaati vahetama?
mx77 kirjutas:reimps kirjutas:Vot seda pilt tahaks ma küll nähe. Et kui palju jääb sõiduauto ja ratta vahele ruumi, kui sõiduauto ei sõida paremate ratastega pidevjoonele ja ratas ka üle keskjoone ei sõida. Kas see on piisav turvaliseks möödasõiduks kui autojuht otsustab hakata samal ajal CD-plaati vahetama?
Aga kui silmside on auto küljepeegli kaudu olnud, auto on paremas servas (ei ole üle pidevjoone) ja toimubki tsikli kardetud ettejõudmine autost oma sõidurajalt väljumata? Ruumi jääb piisavalt, vähemalt minu valuläve jaoks.
Iseasi on mingist slaalomit sõitva autoga, tolle puhul pole küll tervislik väga lähedal sõita.
Ei muuda mu seisukohta, et autod võiks sõita paremas servas nagu nõutud. Aga perseskulgemine ja telgjoone kulutamine on autojuhtidel suht tihti kombeks (ei mõtle teisest autost möödasõidule eelnevat paiknemist). Ma olen selliste "keset-teed-parkijate" suhtes üpris verine, mulle mullu ettekeeranud tiblanarts oli samamoodi oma "sõidan-neljakümnega-telgjoonel"-filosoofiaga õnnistatud.
Ja põhiline häda on kohe selles, et ma julgen autodele "napikaid" teha, mitte et autod maanteel valesti paiknevad, enda käitumist samas õigeks pidades? Blah. Ma pole mingi pühak, aga teen teistele ruumi ja üritan maksimaalselt teisi liiklejaid arvestada.
-
- Tsikkel: zx6r 03´
franz125 kirjutas:Kodanik rohelise baigilisega(Kawa arvatavasti)kes sa täna Piiteri maanteel umbes 7-e ajal sinisest Voyagerist möödusid siis proovi järgmine kord vähemalt ridagi vahetada
Kulgedes 90-100 km/h Kawasakiga möödus minust sõiduauto samas sõidusuunas ja -REAS. Eelnevalt nägin et ta läheneb tagant ja tõmbasin paremasse äärde kenasti ja ei JONNI küll et ta vastassuunda ei läinud
Edit: mul mudu must Kawa
-
- Tsikkel: R1
reimps kirjutas:franz125 kirjutas:Kodanik rohelise baigilisega(Kawa arvatavasti)kes sa täna Piiteri maanteel umbes 7-e ajal sinisest Voyagerist möödusid siis proovi järgmine kord vähemalt ridagi vahetada
just... täpselt... sama siin....
Mingi 20 mintsa tagasi tõestas üks hälvik oma oskusi Pirital, esimese foori taga tukkus, kui roheliseks läks ja siis teise foori alt pani punasega minema, tegi vist eelmise tukkumise tagasi,igatahes mu elukaaslasel jättis süda lööke vahele, nähes sellist sõitu (tal oli hirm, et võib auto alla jääda), reg. nr. 09 CF, tundus mingi tibi olevat.
mx77 kirjutas:reimps kirjutas:franz125 kirjutas:Kodanik rohelise baigilisega(Kawa arvatavasti)kes sa täna Piiteri maanteel umbes 7-e ajal sinisest Voyagerist möödusid siis proovi järgmine kord vähemalt ridagi vahetada
Vot seda pilt tahaks ma küll nähe. Et kui palju jääb sõiduauto ja ratta vahele ruumi, kui sõiduauto ei sõida paremate ratastega pidevjoonele ja ratas ka üle keskjoone ei sõida. Kas see on piisav turvaliseks möödasõiduks kui autojuht otsustab hakata samal ajal CD-plaati vahetama?
Mootorratturid, tehke selgeks möödasõidu ja möödumise vahe!!! Möödasõidu (toimub sõidurea vahetus) kohta on rangemad reeglid (näiteks ei tohi möödasõitu takistada ning peab lubama tagasi reastuda) kuid möödumise (ei vahetata sõidurada) kohta ei ole ning mina loen sellest välja, et siis jääb süüdi mööduja (ei hinnanud olukorda õigesti ja ei jätnud piisavat külgvahet) või heal juhul pooleks.
Olukord maanteel on paremaks läinud, kuna paljud juhid tõmbavad ilustasti paremasse äärde ja möödasõidu ajal ei lisa kiirust. Mina pole veel ikka julgenud mööduda... ei tunne eesti juhtide kõrval piisavalt turvaliselt
Nätuke mõtlemisainet möödujale: Kui oled juba auto kõrval (möödumas), kas sinu taga sõitev jeep/veoauto võib sinust samal ajal mööda sõita?
villy kirjutas:
Tundub, et sa oled ise hälvik, sest enamus jalakäijaid on eriülbed ja astuvad vaatamata ülekäigurajale aga eesti politsei on ju selline tropp, et teeb ikka masinajuhi süüdlaseks ja sellepärast sõidetaksegi minema. Suur hulk jalakäijaid on hoopis hälvikud, sest ei tunne ju ühtegi liikluseeskirja!
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
Tuono kirjutas:Tundub, et sa oled ise hälvik, sest enamus jalakäijaid on eriülbed ja astuvad vaatamata ülekäigurajale aga eesti politsei on ju selline tropp, et teeb ikka masinajuhi süüdlaseks ja sellepärast sõidetaksegi minema. Suur hulk jalakäijaid on hoopis hälvikud, sest ei tunne ju ühtegi liikluseeskirja!
Jalakäije on hälvik sellepärast, et sai kannatada ja mootorattur kes LAHKUB sündmuskohalt on puhas poiss? See on isegi sinusuguse viriseja ja ilkuja jaoks uus tase Tuono. Sa võiksid oma kommentaarid ikka delfi kommentaariumis hoida
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
onuke112 kirjutas:franz125 kirjutas:Kodanik rohelise baigilisega(Kawa arvatavasti)kes sa täna Piiteri maanteel umbes 7-e ajal sinisest Voyagerist möödusid siis proovi järgmine kord vähemalt ridagi vahetada
Kulgedes 90-100 km/h Kawasakiga möödus minust sõiduauto samas sõidusuunas ja -REAS. Eelnevalt nägin et ta läheneb tagant ja tõmbasin paremasse äärde kenasti ja ei JONNI küll et ta vastassuunda ei läinud
Edit: mul mudu must Kawa
Point polnud JONNIMISES, vaid tsiklisti turvalisuses.Üks euroopa tsikkli(sõidu)kursuste läbiviija(Jan Leek) ütles kunagi.et kui möödud autost lähemalt kui 3 meetrit oled surnud.Mina autos ei jää kannatajaks pooleks.Edu möödumisel.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Tuono kirjutas:villy kirjutas:Tundub, et sa oled ise hälvik, sest enamus jalakäijaid on eriülbed ja astuvad vaatamata ülekäigurajale aga eesti politsei on ju selline tropp, et teeb ikka masinajuhi süüdlaseks ja sellepärast sõidetaksegi minema. Suur hulk jalakäijaid on hoopis hälvikud, sest ei tunne ju ühtegi liikluseeskirja!
Mitu lammast sa ARKi väravast pidid sisse ajama, et sulle load anti?
ishijupp kirjutas:Tuono kirjutas:villy kirjutas:Tundub, et sa oled ise hälvik, sest enamus jalakäijaid on eriülbed ja astuvad vaatamata ülekäigurajale aga eesti politsei on ju selline tropp, et teeb ikka masinajuhi süüdlaseks ja sellepärast sõidetaksegi minema. Suur hulk jalakäijaid on hoopis hälvikud, sest ei tunne ju ühtegi liikluseeskirja!
Mitu lammast sa ARKi väravast pidid sisse ajama, et sulle load anti?
Mida emmi te tuututate siin? Teate kõiki õnnetuse asjaolusid? Pöörduge siis Politseisse ja rääkige neile, mitte ärge pasundage siin foorumis. See postimehe artikkel oli nii napisõnaline ja ei kirjeldanud juhtumit, teada on vaid et õnnetuses osales 86 aastane vanaproua ja mootorratas ja et sündmus toimus toimus kella 17 ajal ning mootorratuur lahkus. Kas mootorratuur sõitis lubava tulega teed ületavale vanaporuale otsa, upitas siis mota püsti ja pane minema? Seal võis mida iganes juhtuda. Kui on kirjas et 86 aastane proa lasti kohe kodusele ravile, siis löök ei saand suur olla kuna vanainemesed on ju õrnad kui klaas. Võib olla Tuterdas see 86 aastane punasega teelega teele kui mota oli möödumas mammi sai ehmatuse kukkus uppi ja viidi kiirabi haigla, juht ei pruukind tähelegi panna.
Mida te oletate ja tembeldate teisi hälvikuteks. Kui tahate postituste arvu lihtsalt suurendada, siis postitage hoomori teemasse linke on teist kasugi vähemalt.
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Hurt, kes sulle porgandi persse pistis, et järsku elu sisse tuli? Minu kommentaar ei käinud mitte õnnetuse, vaid selle lause kohta:
enamus jalakäijaid on eriülbed ja astuvad vaatamata ülekäigurajale
Just for record- jalakäiatel ongi ÕIGUS astuda ülekäigurajale, sõigukijuhil aga KOHUSTUS anda jalakäiale teed.
Mis puudutab artiklit, siis kas pole loogiline oletada, et kui foori lubavast- keelavast tulest ei räägita, siis oli tegemist reguleerimata ristmikuga?
Aga olgu, lähen sinu mõttemaailma- ja stiiliga kaasa- WAY TO GO, tubli tsiklist, et memmele ülekäigurajal sisse sõitsid (mis sa raisk kooberdad siis) oma püksid täis sittusid ja jalga lasid!!!
Ma tervitan seda kiivristatud suzu kutti, kes eile 17-18 ajal teletorni alt ilusa seljakotiga lahkus, kellel paraku kaitsevarustuseks vaid kena tuules lehviv juuksepahvakas ja korralik koolutatav raam. Kui endast ei hooli siis nii ilusatest tütarlastest võiks ikka hoolida.
Jalakäietel on õigus astuda ülekäigurajale tõesti, kuid vaatamata sellele peavad olema nad veendunud, et neile teed antakse, mitte ei hüppa huupi sinna.
Mina sain Sõruse pst. 5 ülekäigurada, millest 2 on reguleeritud fooriga ja 3 mitte. Artiklis pole täpsustatud, jällegi pole pointi eeldada. Kui ei tea, siis las olla.
Otsasõitmisest ei olnud juttu. Räägiti löögist ja otsitakse tunnistajaid. Jällegi ärge oletage asju, sama ästi võis tädi lihtsalt ehmatusest kukkuda kuna silm ei seletand ja ronis punasega teele, rattur võib olla tuli veidi kiiremini ja tädi ehmatas. Mõelge nüüd ise kui 86 aastasele rattaga otsa sõita kas ta lastakse kohe kodusele ravile, vanurid murravad luid jalapealt kukkudes, mis siis veel kui bike talle otsa sõidaks? Ärge tuututage oodake ära kui politsei on juhtumi lahendand ja lugege siis sellest lehest ja lööge siis inimesi risti.
Jalakäial alati õigus? Sa oma lastele õpetad ka nii? Teil on ALATI ÕIGUS olete ülekäigu rajal minge julgelt teil on õigus?
Enne võiks ikka veenduda kas teile teed antakse.
-
- Tsikkel: Freewind
Kui seda Postimehe artiklit lugeda, siis vanurit vigastas mootorrattur, kes andis talle löögi vist mootorrattalt maha tulemata ja sõidupealt. See on küll juba kunsttükk omaette, kuid vanuri löömine on siiski taunitav. Jäägem nokatõstmiste ja muude kaasinimesi otseselt mitteohustavate trikkide juurde.
õemehe õemees kirjutas:Kui seda Postimehe artiklit lugeda, siis vanurit vigastas mootorrattur, kes andis talle löögi vist mootorrattalt maha tulemata ja sõidupealt. See on küll juba kunsttükk omaette, kuid vanuri löömine on siiski taunitav. Jäägem nokatõstmiste ja muude kaasinimesi otseselt mitteohustavate trikkide juurde.
Postimees ennegi välja mõelnud asju. Kui see fakt oleks tõsi, et mootorattur talle sõidu pealt löögi andis ja edasi sõitis, siis pealtnägijaid ju ei otsitaks. Eks praegusel hetkel saame me kõik vaid oletada, mis tegelikult juhtus.
-
- Mode
- Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
- Tänanud: 25 korda
- Tänatud: 24 korda
äkki oli roller hoopis? rollerid ei allu isegi punasele foorile rääkimata jalgratturist kes sõidab sõiduteel ja vuhab üle liiklusreeglite eesõigusreegliga.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
Kri§to kirjutas:Ma tervitan seda kiivristatud suzu kutti, kes eile 17-18 ajal teletorni alt ilusa seljakotiga lahkus, kellel paraku kaitsevarustuseks vaid kena tuules lehviv juuksepahvakas ja korralik koolutatav raam. Kui endast ei hooli siis nii ilusatest tütarlastest võiks ikka hoolida.
Bitch please..kui sul omal sellist kena juuksepahvakaga piffi pole,kes su võrri otsa roniks,ära siis tule inimest kohe hälvikuks tembeldama. mis see sinu asi on? hakka jälle oma sõiduvarustuse tähtsusest ajama? oled küll kole kade eestlane,saame aru. oh jumal küll
pyta kirjutas:Kri§to kirjutas:Ma tervitan seda kiivristatud suzu kutti, kes eile 17-18 ajal teletorni alt ilusa seljakotiga lahkus, kellel paraku kaitsevarustuseks vaid kena tuules lehviv juuksepahvakas ja korralik koolutatav raam. Kui endast ei hooli siis nii ilusatest tütarlastest võiks ikka hoolida.
Bitch please..kui sul omal sellist kena juuksepahvakaga piffi pole,kes su võrri otsa roniks,ära siis tule inimest kohe hälvikuks tembeldama. mis see sinu asi on? hakka jälle oma sõiduvarustuse tähtsusest ajama? oled küll kole kade eestlane,saame aru. oh jumal küll
Pyta, arvamus sinust langeb iga päevaga järjest madalamale.
zx12r kirjutas:pyta kirjutas:Kri§to kirjutas:Ma tervitan seda kiivristatud suzu kutti, kes eile 17-18 ajal teletorni alt ilusa seljakotiga lahkus, kellel paraku kaitsevarustuseks vaid kena tuules lehviv juuksepahvakas ja korralik koolutatav raam. Kui endast ei hooli siis nii ilusatest tütarlastest võiks ikka hoolida.
Siinkohal olen pytaga nõus. Väljendusviis oli küll veidi ebaviisakas aga mõtte eest minu poolt +1.
Ajudeta piffi ei ole jah. Ja võrrile ka sellist ei laseks. Ning kade pole karvavõrdki.
Aga ka mitte sellest ei tahtnud ma täna rääkida. Kui pannil ja pütil ikka üle keeb siis ei ole sinna midagi parata.....
[youtube][/youtube]
-
- Tsikkel: BMW S1000RR 17
- Tänatud: 7 korda
pyta kirjutas:Kri§to kirjutas:Ma tervitan seda kiivristatud suzu kutti, kes eile 17-18 ajal teletorni alt ilusa seljakotiga lahkus, kellel paraku kaitsevarustuseks vaid kena tuules lehviv juuksepahvakas ja korralik koolutatav raam. Kui endast ei hooli siis nii ilusatest tütarlastest võiks ikka hoolida.
See on väga hea, et kristo sellist asja mainib, sa pyta ei ole asfaltil palja nahaga eriti lohisenud vms? Omast kogemusest ütlen, et see on väga väga valus. On ka minu arust need vennad ja õed täis hälvikud, kes ilma varustuseta ringi lasevad. Vahet pole kas tegemist nais või meessoost isikuga. Kandke ikka palun õiget sõiduvarustust ja rõõmu jätkub kauemaks.
zx12r kirjutas:pyta kirjutas:Kri§to kirjutas:Ma tervitan seda kiivristatud suzu kutti, kes eile 17-18 ajal teletorni alt ilusa seljakotiga lahkus, kellel paraku kaitsevarustuseks vaid kena tuules lehviv juuksepahvakas ja korralik koolutatav raam. Kui endast ei hooli siis nii ilusatest tütarlastest võiks ikka hoolida.
minu meelest on pyta koguae olnud selline, nagu ta siin foorumis on olnud ja kui vähegi tähelepanelikumalt oleks sa lugenud, siis oleks pidanud sinagi aru saa
ma,ega tal lihtne ple kasvatab poega ja tsikkel kah kusagil naabri jüüres paistab sul selle filologi haridusega plegi miskid teha siin foorumis
huvitav kas sulle psüholoogiat ei õppetatud koolis
ssxs kirjutas:minu meelest on pyta koguae olnud selline, nagu ta siin foorumis on olnud
ja kui vähegi tähelepanelikumalt oleks sa lugenud, siis oleks pidanud sinagi aru saa
ma,ega tal lihtne ple kasvatab poega ja tsikkel kah kusagil naabri jüürespaistab sul selle filologi haridusega plegi miskid teha siin foorumis
![]()
huvitav kas sulle psüholoogiat ei õppetatud koolis
"Add foe." Ja ongi mureta!
Ma räägin sulle zx ühe nalja mis minuga kunagi jühtus,läksin siis kord oma tulevasele abikaasale oma ue uhke jaawaga bussi vastu,naine siis ilus noor naine maha bussipealt istuma tsikli peale värskes porilombis tõmbasin külje maha kogu rahvas naeris viljandi bussijaamas jalad mini seelikus laijali nagu kajakal
NB,tahtsin sellega öelda et iial ei tea mis põhjüsega miski tibi tsiklipeal istub :bsmile:ammugi ilma kiivrita
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
nohh jahh...mis teha,üldiselt, mida keegi kuskil foorumis minust arvab,ei ole minu jaoks just eriti tähtis.
ja palun vabandust,ma tõesti ei ole mööda asfalti lohisenud,veel,mis siis nüüd tegema peab, lasete äkki mõnel model mu konto kustutada,ei ole piisavalt motomees või mingi selline(seda ju siit kõik inimesed otsivad,mingeid ülimaid motomehi ) aga küll ma kunagi kindlast lohisen,kindel see.lihtsalt, miks hakata kedagi lambist tembeldama mingks hälvikuks? seda teemat on ju kuskil sõiduvarustuse teemas triljon korda hekseldatud. ja üldse, mis ma siis teinud olen,et arvamus minust nii s**t on?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.