Tahan Royal Enfield´i - kas kellelgi on isiklikke kogemusi?

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

reine-rainer
Tsikkel: K750m,Royal Enfield Bullet 350

Re: Tahan Royal Enfield´i - kas kellelgi on isiklikke kogemu

Lugemata postitus Postitas reine-rainer »

Eelmisel aastal sai 350-se isendiga Indias liigeldud vähemalt 5000km. Kuna lõppes spidomeetri tross ja ka hiljem spidomeeter siis läks läbisõidu arvutamine täiesti sassi.
Maksis korralik isend ca 500eur ja teenis mind väga hästi. Teepeale ei jätnud ja nipet näpet sai ikka remonditud aga varuosad olid väga odavad ja remontimine sama odav Indias. Igal pool oli varuosi kohe saada. Panin ka kirja palju varuosad maksid ja palju remondile kulus. Kui huvi on otsin märkmed välja.
Põhjas mägedes jäi natukene lahjaks aga siis oli mul ka saba taga. Kiiruseid just Indias väga ei arenda aga mõnel uuel lõigul oleks võinud küll kiiremini edasi minna. Sain ka 500-sega korra proovida ja minek oli ikka parem küll. Aga kohapeal olid vähesed 500 kuubikulised ja varuosade kättesaadavus ei pidanud niihea olema siis saigi 350 soetatud. Diisel oleks muidugi veelgi ägedam olnud. Nägin ainult ühte diislit kogu tripi jooksul Goas ja see kah oli pargitud. Muidu oleks juttu teinud ja äkki isegi saanud väikse ringi proovida. Diisel maksis umbes 0.65eur liiter ja bensiin 1eur.
Plaan oli mõned kuud ringi sõita ja siis ratas maha müüa kuna rentimine oleks peaaegu sama kalliks läinud kui ostmine ja ka oleks pidanud tagasi reisi alguspunkti ratta viima. Kuna ta teenis mind hästi ja nautisin Indias reisimist jäi ratas Indiasse mind ootama. Kohtasin vendi kes ratast vaadates olid nõus sama hinnaga minult ta hiljem ära ostma. Uurisin ka Eesti saatmist ja ühest kohast vastati, et ca 500eur kõik kokku. Vennad panevad ka kuluosadest varuosade kasti kokku kui soovi on.
Arvan, et varsti lähen veel India ja äkki siis pärast seda lasen ratta Eestisse saata.
Passis oli vist aasta 1968 aga kas ka mõni jupp sellest ajast veel pärit... selles ma kahtlen.

Kasutaja avatar

Romka
Tsikkel: MT-09
Tänanud: 18 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Romka »

Keskmine Eesti motomees (rääkimata tavainimesest) on ikka väga väikse silmaringiga... mittekeegi pole mittemidagi kuulnud sellisest kultusrattast nagu "Royal Enfield".
Ma igapäev imestan, kui mõni tuttav või kui kuskil mõni võõras motohuviline tuleb ligi ja veerib paagil olevat kirja: "rojjaal een... een... krt pole kuulnudki!" :wack:

Muide minu oma hetkel müügis...

K-175>Voshod>Pannonia>Jawa-350/360>IZ Planeta-5>Jawa-250>K-750>Dnerp-650>Ural-650>Honda CX500>Suzuki LS650>IZ Jupiter-1>Honda CN250> Honda CH250>Suzuki Burgman 400>Royal Enfielt-500>Suzuki VX800>Yamaha FZS-1000>Honda ANF-125>Honda Hornet-900>Yamaha MT09 gen2>Yamaha Mt-09 gen4

iff88

Lugemata postitus Postitas iff88 »

Samuti Indias mitmed sajad kilomeetrid läbinud. Maanteesõiduks Euroopas jääb võimu väheks, linnas kannatab sõita küll. Töökindlus pole samuti ülemäära kiita aga rohkem negatiivset polegi öelda. Tegu eheda hingega klassikuga, millega sõit pakub lõbu. Summuti tuleb kindlasti tühjaks teha, ellisel juhul on hääl üks paremaid kuuldutest.

Kasutaja avatar

Oil-Cooled
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Oil-Cooled »

Eesti oludes on 500cc Enfield igati piisav. Kui päris vanakooli Norton'it, BSA'd, Triumphi, Velocette'i jne osta ei jaksa või ei julge, siis igati lahe alternatiiv.

BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750

Kasutaja avatar

Romka
Tsikkel: MT-09
Tänanud: 18 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Romka »

iff88 kirjutas:

Samuti Indias mitmed sajad kilomeetrid läbinud. Maanteesõiduks Euroopas jääb võimu väheks, linnas kannatab sõita küll. Töökindlus pole samuti ülemäära kiita aga rohkem negatiivset polegi öelda. Tegu eheda hingega klassikuga, millega sõit pakub lõbu. Summuti tuleb kindlasti tühjaks teha, sellisel juhul on hääl üks paremaid kuuldutest.

Täpselt õige jutt! Enda omal ostsin ka lisaks juurde tühja summuti ja minekut tuli oluliselt juurde. Lisaks muutus hääl tõsiselt heaks.

Viimati muutis Romka, 21 Aug 2012, 19:55, muudetud 1 kord kokku.
K-175>Voshod>Pannonia>Jawa-350/360>IZ Planeta-5>Jawa-250>K-750>Dnerp-650>Ural-650>Honda CX500>Suzuki LS650>IZ Jupiter-1>Honda CN250> Honda CH250>Suzuki Burgman 400>Royal Enfielt-500>Suzuki VX800>Yamaha FZS-1000>Honda ANF-125>Honda Hornet-900>Yamaha MT09 gen2>Yamaha Mt-09 gen4

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Romka: kirjutas:

Keskmine Eesti motomees (rääkimata tavainimesest) on ikka väga väikse silmaringiga... mittekeegi pole mittemidagi kuulnud sellisest kultusrattast nagu "Royal Enfield".
Ma igapäev imestan, kui mõni tuttav või kui kuskil mõni võõras motohuviline tuleb ligi ja veerib paagil olevat kirja: "rojjaal een... een... krt pole kuulnudki!" :wack:

Muide minu oma hetkel müügis...

Ma olen küll väga kuulnud, eriti lahe tundus see diisel veel , et igakevadise hoolduse juurde kuulub ka kohustuslik tankimine suveks :D

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”