Kuritöö ja karistus : kihutada või mitte kihutada → Re: Fleim: politsei eest ära sõitmine

Kasutaja avatar

Stonekurg
Tsikkel: zx7r
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Re: Fleim: politsei eest ära sõitmine

Lugemata postitus Postitas Stonekurg »

reimps kirjutas:
being kirjutas:

Selles pole kindlasti midagi uut ja innovaatilist, aga minu arust tõeliselt tugeva aluse korralikule liikluskultuurile paneb siiski see, kui inimesed saavad ise täielikult aru, milleks meil kehtib liiklusseadus. Kui inimesed mõistavad, et näiteks kiirusepiirangu ületamine võib olla nii neile enestele kui kaasliiklejatele ohtlik ning tegelikkuses on võimalik liigelda täiesti rahulikult ilma kuhugi hiljaks jäämata ja kedagi liigselt ohustamata.

Kui kiirusepiirangud vastaksid ka tänapäevasematele masinatele, siis poleks probleemi. Fakt on aga see, et kiirusepiirangud on ajast ja arust. Oma 31-aastase "kopikaga" sõidan ma rahulikult omas tempos 100-100'ga maanteel paremas servas, aga enamik autosid teedel on siiski tunduvalt uuemad ning kvaliteetsemad ka suurematel kiirustel. Seega võiks minu poolest maanteedel kiirusepiirangut tõsta rahulikult 130-ni. Minusugused retroautodega mehed on üldjoontes piisavalt teadlikud, et ei kakerda telgjoone lähedal, vaid püsivad seaduses kästud kohas teeservas.
Tsiklid võiks vabalt 130'ga maanteid kulutada, kes vähegi sõidab kiirestisõitmiseks ehitatud rattaga, see teab, kui "ohtlik" see on.

Kindlasti on üksikuid kohti, kus kiirusepiirangud ei õigusta ennast, aga pigem safe than sorry ning usun, et politseinikud ka ei aja pilli lõhki, kui sõitagi mõnes selgelt ebapädevalt paigaldatud kiirusepiirangu alas veidi kiiremini.

Sa pole vist mente ammu näinud? Sest mina pole politseinikke ammu näinud, ainult mendid jahivad teedel.

Sellel hirmutaktikal on muidugi enda koht, sest kõik kindlasti ei saagi päeva pealt mõista, milleks need reeglid eksisteerivad, aga minu arust peaks nagu rohkem investeerima inimeste teadvustamisse, kui hirmutaktikasse.
Ma olen kindel, et sa isegi eelistaksid enda kõrval näha liiklejaid, kes mõistavad, miks on vajalik liikluseeskirju järgida, mitte neid, kes vahelejäämise hirmust roolis pinges on...

Kodusest kasvatusest algab väga palju. Samamoodi algab kodune kasvatus riigi suhtumisest oma kodanikesse. Ja see suhtumine on s***.

Ja positiivsemalt noodilt... minu arust on Eesti liikluskultuur näiteks 10 aasta tagusega võrreldes ikka omajagu paranenud. Kindlasti oleme arengus näiteks Soomest maast (milles pole midagi erilist), aga samas jällegi näiteks Lätist ees. :)

Inimeste-liiklejate suhtes võib öelda küll, et on paranenud. Korravalve aga, mnjah, sitemaks läinud.

PS Enamus mu ülalkirjutatud teksti on ulme.

Ulme tõesti :wack: Kiirusepiirangud vb tõesti ei vasta tänapäevastele autodele aga ka nende juhid mitte. Kuiva ilmaga võib suht savilt sõita jah aga kui vihma ikka tuleb ja teed on rööpaid täis siis quatro- ja linnamaasturimehed lähevad ikka eriti härga täis(kujutavad ette et elektroonika ja nelikvedu teeb imesid). Ja suurtemate kiiruste pealt on ka möödasõidud pikemad(tee on tühi inimene keerab kõrvalteelt vasakule ja sina tuled kurvist 150 sees ja oled rivist möödasõidul näiteks) ja selle politsei jutu pealt :wack: kui inimesed politseid näevad võtavad hoo maha õigeks ja pärast esimest kurvi on +10/20/8 sees juba, hoiatuse effect oleks umbes sama. Kui sa politseile radarisse sõidad ja eest ära ei sõida, siis ilmselgelt sõidad üle oma/teeolude võimete :mrgreen:

kawasaki zx7r

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”