Käega tervitamisest.
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
Re: Käega tervitamisest.
wicked kirjutas:ma ei saa aru, mida te ägisete. kes tahab, vehib oma käega, kes ei taha, ei vehi. mina ei vehi. kogu lugu.
Miks?
-
- Tsikkel: Bastard
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 21 korda
miks ma peaksin? 10 aastat tagasi küll veel. siis oli seltskond, kes ringi liikus, nii väike, et teadsid-tundsid peaaegu kõiki. nüüdseks on minule peaaegu kõik võõrad. mida ma vehin võõrale?
wicked kirjutas:miks ma peaksin? 10 aastat tagasi küll veel. siis oli seltskond, kes ringi liikus, nii väike, et teadsid-tundsid peaaegu kõiki. nüüdseks on minule peaaegu kõik võõrad. mida ma vehin võõrale?
Kui võõras teretab,siis astud nina püsti mööda?
Normaalne suhtumine. Jõudu edaspidisel suhtlemisel teiste mootoratturitega...
PS. Loodan, et saite irooniast aru.
-
- Tsikkel: Bastard
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 21 korda
normalne suhtumine! samamoodi olen ma sõiduautojuht ja kaubikujuht. teoreetiliselt peaksin siis kogu aeg nagu Elizabeth II ringi sõitma?
Tavaliselt tsikli seljas,no ma tervitan käsi püsti nagu hitleril aga muidu ütlen tere isegi vihavaenlasele sest tema on ka ikkagi INIMENE
-
- Tsikkel: R1
ma ei saa aru mis probleem on,sõites tuleb liiklusel silm peal hoida mitte käega igale suvalisele vehkida
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
iga normaalne rattur tervirab teist. vahest võib segadust tekitada väiksemad biked, mis kaugelt vaadates üsna rollerite moodi on
Lõuna pool vist teist värvi kroom, kõik on käppa vastu visanud. Ega ma neil vahet ka tee, mis harley või mis midagi muud - ikka lehvan
Tartus isegi oma vennakese Yamaha TZR50 ga sõites visatakse ikka käppa vastu, niiet lõuna rahvas hoiab vist rohkem kokku tõesti.
Ma ei leia, et seal midagi hullu on, kui keegi vastu ei viipa, vahel mõttes või pilk mujale suunatud.
Aga kui keegi küsib, et milleks see vehkimine, siis kõik ei pea ka tsikliga sõitu normaalseks või neid sõitjaidki, hoiame kokku siis
Usun, et ise teen seda ka seetõttu, et näidata heameelt sarnase elustiili valinud inimeste üle:)
-
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 4 korda
Kes vehib see vehib, kuid kes mitte siis ärge vehkige... aga oma argumendid võite küll enda teada jätta sest need on päris labased.
pets&kats kirjutas:Lõuna pool vist teist värvi kroom, kõik on käppa vastu visanud. Ega ma neil vahet ka tee, mis harley või mis midagi muud - ikka lehvan
Käin kevadel ja sügisel põhja poolt Värskasse vanal klassivennal külas. Siis on küll pärast Tartut-Räpinat kui ükssilm tuleb siis kaugelt juba mõlemal tuulikud käivad. Samas ei ole paha mõte, et suuremas linnas poleks vaja visata. Linnast väljas aga kindlasti.
Täna tuli Kuressaares vastu üks motikameeste kamp, ma sõitsin rolleriga ja viskasin käppa. Kõik tervitasid vastu.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
eile autoga lätis käies tuli vastu mulle paar külkaga jaavat, automaatselt tervitasin, jaavameestel näod naerul ,tervitasid vastu
Kokkuhoidmisest - sai hooaja alguses Vääna-Jõesuu lähistel sõbraga korra tee ääres seisma jäädud. Mööda sõitsid 2-3 tsiklit kellele käppa sai visatud. Kõik tervitasid vastu, kuid viimane mees näiteks pööras ümber, tuli juurde ja uuris, et kas kõik korras ja ega juhuslikult abi ei vajata. Kui antud tegelane ennast ära tundis, siis tervitaks teda. Igatahes see žest oli !
Aga endalgi tihtipeale olnud, et lihtsalt ei märka õigel ajal vastu tervitada ja vuristad tuimalt mööda, kuid muidu vehin alati käega, sest tervitamine saatusekaaslaste seas on igati tore ja vahva komme.
-
- Tsikkel: R1
sylla kirjutas:Kokkuhoidmisest - sai hooaja alguses Vääna-Jõesuu lähistel sõbraga korra tee ääres seisma jäädud. Mööda sõitsid 2-3 tsiklit kellele käppa sai visatud. Kõik tervitasid vastu, kuid viimane mees näiteks pööras ümber, tuli juurde ja uuris, et kas kõik korras ja ega juhuslikult abi ei vajata. Kui antud tegelane ennast ära tundis, siis tervitaks teda. Igatahes see žest oli
!
Aga endalgi tihtipeale olnud, et lihtsalt ei märka õigel ajal vastu tervitada ja vuristad tuimalt mööda, kuid muidu vehin alati käega, sest tervitamine saatusekaaslaste seas on igati tore ja vahva komme.
Mul midagi sarnast juhtunud. Sõitsin Raplast Tallinna poole ja Hagudi kandis tõmbasin tee äärde seisma kuna telefon helises, rääkisin seal siis ja mööda sõitis üks grupp rattureid, tundusid matkajad välismaalt aga kindel pole, kohe tõmbasid hoo hästi maha ja üks neist tõstis küsivalt pöidla püsti, et nagu "kas kõik ok?" noogutasin ja näitasin pöialt vastu . Terveks päevaks oli hea tunne ja veel teades, et kui isegi oleks mingi rike olnud, oleks tõenäoliselt kaasratturitelt abi saanud
Just mõtlesin ise selle traditsiooni peale,tore et leidsin siit selle teema Kuna sõidan esimest hooaega,päris roheline,siis ei tea veel neid tavasid kahjuks.Päris laia naeratuse võttis kiivri alla,kui mulle esimest korda kätt tõsteti..mina muidugi jäin hiljaks,sest kui taipasin,mis värk..oli teine rattur juba ammu möödas.Nüüd ikka püüan vastu viibata,aga vahel ei õnnestu,kui liikluses palju tegemist.Siinkohal vabandan,kui ei märka või ei jõua viibata,sest niipalju tegemist esialgu liikluse jälgimisega.Aga muidu on see üks ülimalt vahva tava või komme...kohe selline,,uhke tunne,,,kui ikka kätt tõstetakse.

-
- Tsikkel: KTM 890 AdvR
- Tänatud: 40 korda
No tallinnas nii palju rattaid ilusa ilmaga, et veidi tyytuks muutub see tiibadega vehkimine. Tihti lihtsalt omas mottes ja liiklusvoolus magan maha kah, viimasel hetkel alles silmanurgast registreerin, et nah miski kaherattaline.
Samas maanteel nagu ok. See pöial alla-ylesse teema tegelt paris hea märk.
Ja noh kunagi alles oppesoitu tehes kui moni nappu viskas, oli muidugi motiveeriv tunne
-
- Tsikkel: zx7r
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
suuremates linnades käe tõstmine ei tasu väga ära jah kui just tegu pole hilissügise või varakevadega, siis kui enamus talveunes x)
Tüüp viskas kurvis käppa, tuuleveskit ei teinud, aga ohtlik tundus ikka selle koha peal.
[youtube][/youtube]
Stocki ümbruses tiirutades tuleb palju palju rattureid vastu ja tõesti ei viitsi neid choppa mehi tervitada kuna üldiselt nad ei tervita ka
Bikerid alati, isegi kallutades
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Kui käed-jalad tööd täis, siis piisab ka kergest peanoogutusest, et "Ahah, näe märkasin sind ka". Ärge ainult oma käeloopimisega ennast liiklusohtu seadke. Muretuid kilomeetreid!
30+ lehekülge mõttetut juttu mõttetul teemal.
minge ja sõitke parem. ahjaa... siin on ju koos nii kõvad mootorratturid, et targutamise kõrvalt ei jää aega... vabandust.
vabandust ka nende ratturite ees, kes vehivad juba kilomeetri kauguselt aga mul on tõsiselt ükskõik.
-
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 4 korda
Ei olnud see kurvilt käpa viskamine midagi ohtlik, liiklust polnud, ristmikke polnud... kurv oli kah päris lauge. Eks mees ole harjutanud
Ei aga see eelmine postitus on tõesti kohe pärl siin teemas
Targutamise kohapealt - kas sulle ei meeldi diskuteerimine?
-
- Tsikkel: F6C 1500
- Tänanud: 34 korda
- Tänatud: 39 korda
extremist kirjutas:Ei olnud see kurvilt käpa viskamine midagi ohtlik
Teooria on praktikas õigesti rakendatud lihtsalt
Edit: Mul ei ava enam õiget kohta selle lingiga, õige aeg millele viitasin on 23:37

Tervitan ikka vastu kui kätt visatakse. Kui ei viska kätt, liigutad oma kolme näpp laisalt lenksul või lehvitad nagu Breznev tribüünilt , no ega ei ole siklimehe tervitus ja ei pruugi märgate ega vastata.
Kui käe lahtilaskmine tundub ohtlik siis mõistlikum ühistransporti kasutada, kõigil ohutum.
Linnas peanoogutamine on ok, seal näeb seda ja tihti vajadus ka mõlemat kätt lenksul hoida.
Aprilli alguses oli päris vilets ilm, aga läksin ikkagi tsikliga tööle, Tartus Riia ülesõidu juures tuli endurokas vastu ja lehvitas käega nagu Robinson Crusoe päästelaevale (ühe käega siiski). Selline energilisus muutis vihmase hommiku kohe lõbusamaks:)
Ma ei saa aru mis kroomi meeste tampimine siin käib . Alati tervitan ja ei pea paljuks ka linnas seda teha. Ei ole näinud ühtegi teist kroomi mitte lehvitamas vastu vä mingid soome vananässid kunagi ammu-ammu.
Ühtekuuluvus on asja nimi ja kroom või plastik 2 ratta peal olles tuleks alati seltsilisi tervitada.
PS: Kunagi ei viska käppa rolleritele, võrridele jms.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.