Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega
minasinameie kirjutas:Hr.Nõel kirjutas:Teab keegi mis toimus täna kella 14.30-15.30 vahel Ääsmäe ja Kernu vahel.
Tee ääres seismas mitu Soome numbriga tsiklit, firhterid. üks ratas oli kaugel võsas. Üks mees lamas keset teed ja oli miski tekiga kaetud- aga ilmselgelt elus. Paar kutti istusid kraavis ja üks tsikkel oli kaugel võsas. Sõitmisjälge sinna ei viinud. Nagu oleks läbi õhu kulgenud.Kusjuures kui päris aus olla siis need isikud kaa päris täpselt ei tea. Hetkeseisuga on teada see, et rekka olivat neist üle sõitnud. Tagant poolt lähenedes. Seejärel ise kohapealt p
genedes või noo siis edasi sõittes lihtsalt. Üks neist kaotas jala ja paar siseelundit said viga. Teisel jalg 3-st kohast katki ja üleni ära kriibitud ja lõhki.
Kui keegi midagigi teab või juhtus sealt natukene varem mööduda või ükskõik mida mis võiks kuidagi moodigi aidata, siis terve see seltskond- 2 vigasaajat ratturit ja 5 sõpra kui ka kaasaarvatud mina.
kuna pole suurem uudistessorkija, siis kas kuskil mõnd uudist pole old, et kas see peenisepumbast rekkajuht on kätte saadud ja tal jalg maha võetud?
reimps kirjutas:T2g, sina vä?
Ei ei. See pill pandi streetmoto garaažis kokku enamjaolt ja alles eile sai uue numbri külge. Ratas oli väga põhjalikult ehitatud sama inimese poolt kes teeb renardegi.
Nägin teda mõned minutid varem nõmme poole sõitmas. Vaatasin veel pikalt järele, päris vahva asi valmis tehtud. Kiiret paranemist juhile!
Mina nägin kogu asja pealt. Olin foori taga kui ta rohelise foori süttides mu eest läbi kiirendas. Pauk oli julm aga mees oli longates kohe püsti ja läks tee servale pikali. Jätsin samuti auto kohe seisma ,et vaadata kas mehel ehk abi vaja kuid tundus ,et midagi hullu ei olnud.
Zann0 kirjutas:Mina nägin kogu asja pealt. Olin foori taga kui ta rohelise foori süttides mu eest läbi kiirendas. Pauk oli julm aga mees oli longates kohe püsti ja läks tee servale pikali. Jätsin samuti auto kohe seisma ,et vaadata kas mehel ehk abi vaja kuid tundus ,et midagi hullu ei olnud.
Rangluu on puruks.
-
- Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS
eelnevalt siin komentaarisin et naispolitseinik sai sisse ristitud kukkmisega, ei läinud kaua aega ja nüüd istun ka tartu haiglas kruvid rangluus. Metsas sõit läks väheke "metsa"
Ohutut teed teistele, kuu aja öärast näeme teel!
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi
5Okuus856üheksa
eerikkarts kirjutas:eelnevalt siin komentaarisin et naispolitseinik sai sisse ristitud kukkmisega, ei läinud kaua aega ja nüüd istun ka tartu haiglas kruvid rangluus. Metsas sõit läks väheke "metsa"
Ohutut teed teistele, kuu aja öärast näeme teel!
Olin ka tartus Puusepas.
203 palat, 5 päevaga käis läbi sealt 5 mootorratturit, kellel kergemad kellel raskemad vigastused.
-
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
Vähe OT aga vanasti olla maarjamõisa haiglas Jawameeste osakond olnud aga tuleb välja see osakond on alles. Head paranemist
Yamsakas kirjutas:Foto on ilustratiivne..õiged fotod on Delfis..müstika, CB päris kobe näeb välja ja vend keset teed kottis
Postimehe kommentaariumist:
nägin pealt 30.06.2012 21:20
kui sõidukas pidurdas,tagant tuli tsikkel mitte väga hullu kiirusega aga pidurdamisel esi ratas plokeerus,pidamine oli hea ning tsikkel tegi kuus juhiga nn. kukerpalli saades löögi omaenda tsiklilt. juht lendas küll üle tsikli kuid ratas tuli talle kohe peale. Lihtsalt õnnetu juhus.Kahju noorest mehest.
Täna, mingi tunnike tagasi panin pärnu maanteelt vabaduse väljakule keerates üle nipli. Kiirus mingi 20-30 kiltsa tunnis, kerge hoo pealt tulles foor läks roheliseks ja keerasin sisekurvist esimesele rajale. Perse läks lippama, Lowsidesin ja siis viskas nagu korralikus siklivideos üle nippli. Damage on parempoolne jalatugi plaadi küljest ära murdunud, jalgpiduriheebli murdis ära ja kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] mõrad sees ning kriimud kraamud peal, värskelt külge pandud Renegade sai ka oma osa , hea et secondhand oli. Ei tea kas tundus aga gaasirutska clipon ka vist allapoole muljutud kui normaalne on... Kiivril mõned kraamud jope ja sõiduteksad kõik ok (Tänud Heldile ja Iconi'le- teksa ja sõidusaabas korralikult asfaldi sest tõrva kaasa ampasnud).
Tervis vist korras, puus küünarnukk ja põlv teevad vähe haiget.
Nüüd põhjustest: Vabakalt sõitsin üks jalg õhus mustamäele panin ratta seisma ja inspekteerima. Tagarehv on mul küll kanti sõidetud, aga antud juhul on ratas ringi käinud kuni rehviääre piirini. Rehviääre mustri sees oli õlitaolist ollust... Esirehvil leidsin samuti mingit hämapiiskasid. Tundub, et antud õppetunnist pääsu ei olnud.
Peas jäi kumisema mõte, kas sportsummi paigaldamine võib anda niipalju poweri erinevust et madalakiiruse kurvis veab ratta niimoodi ringi nagu minul?
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000
Ma sain eile tuukri tänaval külje maha ja tsikli puruks . Kombe oli seljas ja see päästis ikka väga palju. Ees oli kaks autot, üks otsustas järsult pidurdada ja paremale pöörata teine tema taga ka piduradas ja no siis tulin mina
...pikkivahe oli korras aga seal olid kaevuluugid millepealt esiratas minema läks ja ratas lendas vastassuunda ja mina eesoleva auto pagassi alla. Kiirus oli umbes 50km/h. Motal siis esigondel sodiks ja tule kinnitused ja nina raam on natsa kõver ja jalaraud parempoolne sai otsa...Ise arvan et neid asju annab korda teha aga eks uurin asjatundjatelt ja vaatan mis teha annab seal...alguses tundus et suht kulukas pauk oli aga kui lahti kiskusin asja siis vist ei olegi nii hull kui tundub.
Nädal tagasi sain omamoodi õppetunni, mälu järgi sõitsin mööda külateed ja läksin puud kallistama, lauge kurvi asemel oli väike üllatus 90 kraadise kurvi näol kui mälus enamus elust siis ei tasu vist mälu usaldada eriti
Kellel on sinna ristmikule täna veel asja siis hoidke sisereast ennast eemale. Käisin rattast mustakal pilte tegemas ja siis ka luurel sündmuspaigas, siis selgelt on mingit jampsi seal tee peal otse pöörangul.
Ära hirmuta mees, ma sõidan sellel teel iga päev..ja täna peale trenni on ka plaanis sealt sõita
Usun, et õhtuks on tee sodi peale saanud, aga eks võtan kurvi rahulikumalt.. see tee on mõnus koht kus saab kalutada..järgmine mõnus kurv on "kella" juures, saab mõnusalt kaalutada jälle.
Sellepärast ma ka uljalt täna sinna kallutama läksingi, õnneks oli roheline just põlema läinud ja olin pidurdanud hoogu maha, muidu oleks võinud tont teab kuhu auto alla sattuda.
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000
Keegi on ennast lasnamäe kanali alguses linnosavalitsuse juures kahjuks teise ilma sõitnud Mööda sõites nägin vaid sinist motat. Ja üks kolleeg oli seal juba varem ja ütles et päästa polnud midagi.
Krt sellise koha peal kanalis äärekivisse. Eks uurimine toob selguse. Langetame pea ja tunneme kaasa lähedastele
Ei olnud seal minit 70 km/h, ma nägin seda pealt. Üle 100 oli raudselt kiirus, süstis autode vahelt ja ei saanud vist ratast enam kontrolli alla ja pani vastu äärekivi, tegin südamemassaaži ka ning üritasin midagi päästa aga kahjuks oli mees juba läinud.
Sõitsin ka mööda, Lasnaka suunas. Tsikkel oli ikka üsna kaugel haljasalal, verine laip lebas kilekotis sõiduteel. Mingi napilt kilomeetri, kui niigi palju hiljem sõitis minust (kes ma, häbi tunnistada, liiklesin autoga, cruise 85km/h peal) nagu s*ttuvast kassist mööda mingi bike - seljakotiks miniseelikus neiu, juhil vist ka shortsid jalas (kiirus oli selline, et 100% ei jõudnudki tuvastada). Minul võttis see eelnev vaatepilt küll kerge klombi kurku, need tegelased ilmselt nii kaugeleulatuvateks järeldusteks võimelised ei olnud.
Kusjuures, Delfi artikli kommentaaridest koorub välja veel hullem Darwinism:
Tomek
16.07.2012 18:31
Sõitsin kella 16:40 paiku http://goo.gl/maps/nPmO ja seal keeras üks mootorrattur ennast Võru tänavast Liikuri tänavale vasakpööret tehes külili ja nibin-nabin maasturi alla. Tsiklil oli gondlil vasakul pool mingi nr (nagu ringraja tsiklil) ja värv oli tsiklil küll sama.
pealtnägija
16.07.2012 18:33
Tsikli kiirus oli ca 150 km/h . Sõitis surnuks ennast minu nina all ja kihutas koos sõbraga kes oli uue mersuga. bike oli just ostetud mõni tund tagasi. Kaastunne !
Tomek
16.07.2012 18:37
Kui mersu oli hõbedane maastur, siis oli sama seltskond, kellest mina kirjutasin.
möödasõitja
16.07.2012 18:40
Jah, seal sündmuskohal oli tõesti hõbedane mersu maastus tee ääres seismas...
pealtnägija
16.07.2012 18:51
Veel lisan, et sõitsid kõige äärmises reas ja bike pani ees , mersu täie rauaga järgi. Mul endal oli kiirus ca 90km/h ( tean, et ületasin) aga minu autost panid nad täie rauaga mööda millest oletangi, et kiirus oli ca 150km/h. Tüüp ei võtnud lihtsalt lauge kurvi välja. Siiamaani on jalad nõrgad.
Ehk siis, ühest külje mahapanekust ei piisanud. Proovisid uuesti ja paremini.
Mis seal ikka - kui asjad nii nagu Magician kirjeldas, siis terav kirves leidis kivi. Parem juba nii, kui kedagi teistki surnuks sõita.
nagu kommentaaridest lugeda siis oli äsja ostnud ja sõitis koos sõbraga kel oli mersu ML vms...
kui nüüd otsad kokku panna siis sinine ratas, suht algajalik käitumine, sõber mersuga... sõitis ja nõelus minu ees ttü ringist kuni liivalaiani. Vahepeal sõitsin ta taga... mersuga seisid ristmikul kõrvuti ja ajasid juttu.
Mõlemad panid päris korraliku hooga vahepeal ja kadusid kristiineni eest ära.
aga näha oli, et polnud vist eriti kogenud seal ratta seljas.
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 380 korda
madone kirjutas:aga näha oli, et polnud vist eriti kogenud seal ratta seljas.
Täpselt nagu mul üks sõber oli. Alla tonnast bike ta eriti rattaks ei tunnistanud. Tahtis mingi rattaga kihutama minna, tema enda sõiduoskused suht olematud. Mõned üksikud korrad kellegi ratast proovida saanud. Küsis siis minult kiivrit ja oli veel hull solvunud, et talle kiivrit ei laenanud ja ta ei saanud surmasõitu tegema minna. Viimati kui ma teda nägin, siis ikka pidas veel viha, et miks ma talle kiivrit ei laenanud, et minu pärast jäi sõitmata.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük