Käega tervitamisest.
Moderaator: Moded
Re: Käega tervitamisest.
Sõidan esimest hooaega ja oma päris esimest tiiru tehes olin päris üllatunud, et kõik vastu tulevad tsiklid mind tervitasid. Ma polnud sellest kombest enne midagi kuulnud, tundus isegi natuke naljakas, aga noh, eks ma siis tervitasin vastu. Tegelikult on see vägagi lahe, et selline ühtekuuluvust väljendav tava on olemas, tekitab isegi omamoodi uhke tunde. Tõsi, mõned ei lehvita vastu, aga eks ma isegi olen vahel autode sabas näiteks siduriga olnud hõivatud ja nõnda justkui "ebaviisakaks" jäänud. Veel olen tähele pannud, et kõige usinamad tervitajad on bikerid.
Noh need, kes sõidavad baigilaadsete tsiklitega. Mopeedijuhid näiteks väga ei lehvita. Chopperivennad/õed näikse ka vähem vastu tervitavat. Võib-olla ma olen võõramaalastega vastakuti sattunud, kellel niisugust kommet pole.
mopeedijuhid tõenäoliselt ei saa aru jah mida sa seal vehid..... aga mootorrattaga liiklejad üldjuhul viipavad vastu ka. Ja usu, keegi ei pahanda kui sa sellepärast vastu ei viipa, kui pöörde, manöövri vms hõivatud oled, mis ei lase sul vastu viibata. Lisaks sead end nii lihtsalt ohtu.
Tervitamine on vastastikune austus- ja viisakusavaldus. Tunne endasugust.
Tegelikult mina tervitan tihti ka autoroolis olles tsiklivendi, sest vahet ju pole - mille roolis olla...
See on mitte ainult hea tava, vaid ka "respect" näitamine.
Liikluskultuur algab meist. Tsiklistidest.
Tervitan ka politseid kes vastu sõidab või võpsikus seisab.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
lemmik kirjutas:Võib-olla ma olen võõramaalastega vastakuti sattunud, kellel niisugust kommet pole.
Välismaa foorumeid lugedes on see küll silma torganud, et see tervitamine kipub siiski enam-vähem üle Euroopa levinud komme olevat.
-
- Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž
Tervitamise ohtlikusest rääkides- pole ju vajagi käega tuuleveski tiibasid imiteerida, piisab ka peopesa "näitamisest", eriti kui see kinda osa on heledamates toonides, kusjuures vajaduse korral jääb käsi ikkagi leksule kergelt toetuma.
aivarik kirjutas:Tervitan ka politseid kes vastu sõidab või võpsikus seisab.
Nende jaoks on pigem "sidur+gaas" vahetult möödumise hetkel, las teevad tööd ka
Ma samamoodi nagu nii mõnedki siin vehin ka roolis olles käega ja vahest on vastatud aga enamasti mitte ja see ka arusaadav kuna ise sõites samamoodi ei jõua autosid väga jälgida ja ega see vastamine polegi oluline... Ise sangas siis ei ole vist keegi veel vastu viipamata nagu jätnud kes parasjagu mingit manöövrit ei tee. Samuti jalakäijana avaldan austust kaaslastele ikka
-
- Tsikkel: American Ironhorse Slammer
- Tänanud: 54 korda
- Tänatud: 20 korda
Käppa viskan alati teisele kaherattalisele, väga harva, kui keegi maanteel ei vasta, linnas on olukorrast olenevalt arusaadav, et vahel mõni lihtsalt ei saa.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
rollereid üldjuhul ei tervita , kuid vahel võib mõne vastusõitva rolleri linnavahel vabalt mingi baigiga kergelt segi ajada ja pärast tervitamist ei saa mõni rollerijuht vist aru, mis nüüd toimub...
a kui rollerimees tervitab siis saab ikka vastu viibatud
-
- Tsikkel: Freewind
Eks see vastuviipamise komme on tore jah. Aprillis esimestel tiirudel olles tegi ikka tuju heaks, kui kord Otepää poolt tulles ühele customile viibates kõrgelt ülepea lehvituse ja lahtise kiivri alt laia smaili vastuseks sain. Ristmikul heeblitega mässates pea ülesalla liikumiseks ikka vaba on, nii et tervitusele vastamata pole üldjuhul jätnud. Kuigi ... kas sest ka aru saadakse, või leitakse mind lihtsalt peetusega olema ...
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
jah linnas keset ristmikku enamasti kaldes kipub peaga nähtav noogutus asjakohasem olema. Mõnikord lihtsalt ei märka ratturit. Ja kui kuskil suurem üritus nt Pärnus hooaja avamine vms, siis tõesti mingi aja pärast enam ei viitsi Pärnus olles käppa visata
Kõige vähem viskavad käppa jah ikka chopperi tüüpi rattad millegipärast. Tõstad käe ja sust sõidetakse tursanäoga mööda. Ju siis mu ratas ei sobi vms.
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
villy kirjutas:Kõige vähem viskavad käppa jah ikka chopperi tüüpi rattad millegipärast. Tõstad käe ja sust sõidetakse tursanäoga mööda. Ju siis mu ratas ei sobi vms.
Kopteri mehed on kõik tursanäoga kibestunud vanamehed.Tavaline järts on ju mopeed,bike,enduro,chopper. 20a-30a-40a-50+a.
Mida vanemaks inimene läheb seda rohkem kokku kuivab ja ära solvub.Neerukivid jm sarnane....
Ma hetkel siin UK-s. Kuna siin sõidavad kõik valel pool teed, siis tervitamiseks toimib pea kallutamine (gaasikätt ju ikka ei raatsi lahti lasta viipamiseks). Taganttulija tervitamiseks/teavitamiseks, et oled teda märganud peeglis ja tead temaga arvestada viibatakse jalaga sageli.
-
- Tsikkel: Jamaha VIBRAGO
- Tänatud: 2 korda
pontus kirjutas:villy kirjutas:Kõige vähem viskavad käppa jah ikka chopperi tüüpi rattad millegipärast. Tõstad käe ja sust sõidetakse tursanäoga mööda. Ju siis mu ratas ei sobi vms.
Kopteri mehed on kõik tursanäoga kibestunud vanamehed.Tavaline järts on ju mopeed,bike,enduro,chopper. 20a-30a-40a-50+a.
Mida vanemaks inimene läheb seda rohkem kokku kuivab ja ära solvub.Neerukivid jm sarnane....
mina ei viska kellelegi käppa äkki on p***
villy kirjutas:Kõige vähem viskavad käppa jah ikka chopperi tüüpi rattad millegipärast. Tõstad käe ja sust sõidetakse tursanäoga mööda.
Käsi tuleb kõrgele tõsta, ega suure masina tagant ei ole lihtne märgata kui vastusõitja sõrmi liigutab.
kr0om kirjutas:villy kirjutas:Kõige vähem viskavad käppa jah ikka chopperi tüüpi rattad millegipärast. Tõstad käe ja sust sõidetakse tursanäoga mööda.
Käsi tuleb kõrgele tõsta, ega suure masina tagant ei ole lihtne märgata kui vastusõitja sõrmi liigutab.
harley lenksus pole vaja lehvitada kui ei tule vastu teine harley
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
426f kirjutas:kr0om kirjutas:villy kirjutas:Kõige vähem viskavad käppa jah ikka chopperi tüüpi rattad millegipärast. Tõstad käe ja sust sõidetakse tursanäoga mööda.
harley lenksus pole vaja lehvitada kui ei tule vastu teine harley
Kusjuures just sellel hooajal on ka mulle selline trend silma hakanud. Sõidad tühjal maanteel, tsikkel tuleb vastu - viipad....ja tursanäoga chopperimees ei viitsi näppugi liigutada.
56915288 Tiit.
-
- Tsikkel: v2
- Tänatud: 1 kord
Mina ei tervitab ka kedagi peale oma sõprade.see aeg läbi kui oli vähe tsiklimehi ja tervitati üksteist. Ja üldse kas siis peaks autoga sõites kõiki autojuhte tervitama
Huvitav, kui ma oma rolleri sarves teist kaherattalist tervitan, kas tervitatakse vastu ka? Või rollerid ei käi selle grupi alla?
VahurP kirjutas:Huvitav, kui ma oma rolleri sarves teist kaherattalist tervitan, kas tervitatakse vastu ka? Või rollerid ei käi selle grupi alla?
![]()
Muidugi, mina tervitan küll igaühte kes lehvitab. Rolleriste , koolitüdrukuid...kaheliitrise kange õlle sõpru poe ees.
56915288 Tiit.
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 12 korda
- Tänatud: 25 korda
Õige tsiklimees tervitab alati vastu! Aga ise tervitatakse põhiliselt siiski teisi mootorrattureid.
terv
Kris.
-
- Tsikkel: zx7r
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
vincent kirjutas:VahurP kirjutas:Huvitav, kui ma oma rolleri sarves teist kaherattalist tervitan, kas tervitatakse vastu ka? Või rollerid ei käi selle grupi alla?
![]()
...kaheliitrise kange õlle sõpru poe ees.
Neil täitsa oma tervitus ju, väänavad kujutletavat rutskat
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
Stonekurg kirjutas:vincent kirjutas:...kaheliitrise kange õlle sõpru poe ees.
Neil täitsa oma tervitus ju, väänavad kujutletavat rutskat
Kusjuures selle aasta hooaja avamisel paistis see tee ääres eriti silma.
-
- Tsikkel: American Ironhorse Slammer
- Tänanud: 54 korda
- Tänatud: 20 korda
Täna Tartu külje all Ülenurmel tulid 2 habemes keskealist jörmi oma külgkorvidega vastu, viskasin käppa ja vaadati tuima näoga otsa lihtsalt , ei tea, mis vigastus neil oli
-
- Tsikkel: Bastard
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 21 korda
ma ei saa aru, mida te ägisete. kes tahab, vehib oma käega, kes ei taha, ei vehi. mina ei vehi. kogu lugu.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.