Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

minasinameie

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas minasinameie »

Hr.Nõel kirjutas:

Teab keegi mis toimus täna kella 14.30-15.30 vahel Ääsmäe ja Kernu vahel.
Tee ääres seismas mitu Soome numbriga tsiklit, firhterid. üks ratas oli kaugel võsas. Üks mees lamas keset teed ja oli miski tekiga kaetud- aga ilmselgelt elus. Paar kutti istusid kraavis ja üks tsikkel oli kaugel võsas. Sõitmisjälge sinna ei viinud. Nagu oleks läbi õhu kulgenud.

Kusjuures kui päris aus olla siis need isikud kaa päris täpselt ei tea. Hetkeseisuga on teada see, et rekka olivat neist üle sõitnud. Tagant poolt lähenedes. Seejärel ise kohapealt p
genedes või noo siis edasi sõittes lihtsalt. Üks neist kaotas jala ja paar siseelundit said viga. Teisel jalg 3-st kohast katki ja üleni ära kriibitud ja lõhki.
Kui keegi midagigi teab või juhtus sealt natukene varem mööduda või ükskõik mida mis võiks kuidagi moodigi aidata, siis terve see seltskond- 2 vigasaajat ratturit ja 5 sõpra kui ka kaasaarvatud mina.

Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 70 korda
Tänatud: 373 korda

Lugemata postitus Postitas ranel »

väikevend kirjutas:

Tegelikult keeras auto julmalt ette. Ratturil polnud aega eriti reageerida.
Reporteris näita spordihalli turvakaamera videot, see autojuht pidi ikka täispime olema.

http://www.reporter.ee/2012/06/15/309974/

Üldiselt see on üldse väga nõme ristmik. Selle ülekäiguraja ümberehitusega topiti sinna märke juurde, mistõttu tekitati ette nn pime ala ehk mingil kaugusel ei näe väga hästi vastassuunas kaherattalisi. Lisaks mootorrattas liikus ka allamäge.

Pilt

http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük

Hr.Nõel
Tsikkel: Päris mitu...
Tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

Hetkeseisuga on teada see, et rekka olivat neist üle sõitnud. Tagant poolt lähenedes. Seejärel ise kohapealt p
genedes või noo siis edasi sõittes lihtsalt

:shock: :shock:
Mis toimub????? Päise päeva ajal.
Eile orienteerumise aeg, sealt läbi sõites- siis oli ikka asfalt hullult täis joonistatud igasugu skeeme.

Tel. +372 viiskuus 2158üksüks & noelamees@gmail.com
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Hr.Nõel kirjutas:

Tee ääres seismas mitu Soome numbriga tsiklit, firhterid. üks ratas oli kaugel võsas. Üks mees lamas keset teed ja oli miski tekiga kaetud- aga ilmselgelt elus. Paar kutti istusid kraavis ja üks tsikkel oli kaugel võsas. Sõitmisjälge sinna ei viinud. Nagu oleks läbi õhu kulgenud.

Ametlik info on selline:
"14. juunil kella 14.30 ajal toimus liiklusõnnetus Harjumaal Saue vallas Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 29,3. kilomeetril, kus seni kindlakstegemata põhjusel kukkusid mootorrattad Kawasaki Ninja, mida juhtis 21-aastane Ilari ja  Honda  CBR00F, mida juhtis 35-aastane Teijo. Mõlemad juhid toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel. POLITSEI OTSIB PEALTNÄGIJAID!"

http://www.liiklus.ee/ee-catalog-viewObject-5-5689-2-0
http://www.ohtuleht.ee/481112

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

minasinameie

Lugemata postitus Postitas minasinameie »

macintosh kirjutas:
Hr.Nõel kirjutas:

Ametlik info on selline:
"14. juunil kella 14.30 ajal toimus liiklusõnnetus Harjumaal Saue vallas Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 29,3. kilomeetril, kus seni kindlakstegemata põhjusel kukkusid mootorrattad Kawasaki Ninja, mida juhtis 21-aastane Ilari ja  Honda  CBR00F, mida juhtis 35-aastane Teijo. Mõlemad juhid toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel. POLITSEI OTSIB PEALTNÄGIJAID!"

http://www.liiklus.ee/ee-catalog-viewObject-5-5689-2-0
http://www.ohtuleht.ee/481112

Olen lugenud seda.. Aga see ei aita midagi väga. Tahaks ikka teada mis täpselt juhtus ja syydlane kätte saada.!

Kasutaja avatar

sada sirgel
Tsikkel: honda st 1100

Lugemata postitus Postitas sada sirgel »

täna varahommikul sain oma selle hooaja esimese nätaka ,kui bimbo bmw ga tagant sisse küttis praktiliselt seisvale rattale ja seejärel õigustas 2tundi ,et miks ma täie pasaga ei ületanud ristmikku . seejuures ei märganud ta ,et minu ees ületas teine auto ristmikku ja ei märganud ka seda et ma peatusin peaaegu . õnneks suutis politsei talle seda selgitada . ratta tagaosa sai kõvasti viga ja halvimast päästsid laibakad ja küljepaunad . tükiks ajaks peab hooajale kriipsu peale tõmbama

sada sirgel kuuskümmend kurvel
Kasutaja avatar

piibek
Tsikkel: Yamaha R1

Lugemata postitus Postitas piibek »

sada sirgel kirjutas:

täna varahommikul sain oma selle hooaja esimese nätaka ,kui bimbo bmw ga tagant sisse küttis praktiliselt seisvale rattale ja seejärel õigustas 2tundi ,et miks ma täie pasaga ei ületanud ristmikku . seejuures ei märganud ta ,et minu ees ületas teine auto ristmikku ja ei märganud ka seda et ma peatusin peaaegu . õnneks suutis politsei talle seda selgitada . ratta tagaosa sai kõvasti viga ja halvimast päästsid laibakad ja küljepaunad . tükiks ajaks peab hooajale kriipsu peale tõmbama

Ja omal õigust ülegi veel.. on ikka nahhaalid :)

Kasutaja avatar

Murukas
Tsikkel: XT660R '07

Lugemata postitus Postitas Murukas »

Eile kella 11.40 ajal toimus üks liiklusõnnetus ka Ida-Virumaal, kus Jõhvist Tartu poole sõitnud mootorrattale keeras vasakult ette Citroen Berlingo. Kokkupõrget ei olnud võimalik vältida, kuna vastassuunas liikusid ka autod. Ratas sai hoogu maha pidurdatud (kuskil 70-80 km/h peale), kuid põrkas piruka parema küljega kokku. Ratas lendas ühele poole ca 5 meetrit ning juht lõpetas rattast umbes sama kaugel kraavis. Ratas ja varustus on mahakandmisele. Endal vasak jalg paistes, kasutada ei saa ja vasaku käe väikeses näpus on mikromõra. Läks hästi.

Kasutaja avatar

Yamsakas
Tsikkel: 2 jalajõudu

Lugemata postitus Postitas Yamsakas »

Kiiret paranemist!!
Kuna juht süüdi, eks kindlustus peaks üht teist kätte andma.

Mannuke kirjutas:

Eile kella 11.40 ajal toimus üks liiklusõnnetus ka Ida-Virumaal, kus Jõhvist Tartu poole sõitnud mootorrattale keeras vasakult ette Citroen Berlingo. Kokkupõrget ei olnud võimalik vältida, kuna vastassuunas liikusid ka autod. Ratas sai hoogu maha pidurdatud (kuskil 70-80 km/h peale), kuid põrkas piruka parema küljega kokku. Ratas lendas ühele poole ca 5 meetrit ning juht lõpetas rattast umbes sama kaugel kraavis. Ratas ja varustus on mahakandmisele. Endal vasak jalg paistes, kasutada ei saa ja vasaku käe väikeses näpus on mikromõra. Läks hästi.

Kasutaja avatar

Murukas
Tsikkel: XT660R '07

Lugemata postitus Postitas Murukas »

Tänan! Ootan pikisilmi karke, et saaks natukenegi paremini liikuda.
Juht tunnistas koheselt oma süüd, ei hakanud õnneks vaidlema. Kõik läheb jah kindlustuse alla.

Kasutaja avatar

Yamsakas

Kargud on ikka parem kui rattastool, ratastoolil on ka kaks rattast aga .. :mrgreen:

Mannuke kirjutas:

Tänan! Ootan pikisilmi karke, et saaks natukenegi paremini liikuda.
Juht tunnistas koheselt oma süüd, ei hakanud õnneks vaidlema. Kõik läheb jah kindlustuse alla.

Kasutaja avatar

Warner
Tsikkel: Tralp7.0
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Warner »

OT:
Yamsakas
Ratastoolidel peaks olema min 3 ratast, enamikul 4.

Olgem valvsad ja head paranemist, putitamist.

Kasutaja avatar

Yamsakas

See kolmas on tavaliselt nii väike ... :nono:

Warner kirjutas:

OT:
Yamsakas
Ratastoolidel peaks olema min 3 ratast, enamikul 4.

Olgem valvsad ja head paranemist, putitamist.

Kasutaja avatar

VanaPagaN
Tsikkel: BMW R1200GS Adventure

Lugemata postitus Postitas VanaPagaN »

Eile, 20.06, oli üks kroom siruli Mustakivi tee ja Tähesaju ristis. Kiirabi viis parajasti kanderaamil ratturit bussi. Ratas ise oli külili, kuid väga palju detaile ripakil polnud.

Teab keegi kommenteerida?

VPN.

<<<-----------------------------------_->>>
Jawa 638/350 ´90 --> Honda Hornet S ´00--> Kawasaki VN 1500 ´03-->HD Dyna Super Glide ´01-->Yamaha Bolt ´15-->BMW R1200GS ´08

Kasutaja avatar

reinz
Tsikkel: Kawasaki ER-6N

Lugemata postitus Postitas reinz »

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=64577740
"Võrumaal Rõuges Eesti jalgratturite maanteesõidu meistrivõistlustel jalgratturite ohutust taganud ja ratturite kolonnist eespool liikunud motopolitseinik Mirjam Männamaa kukkus mootorrattal ja sai kergemaid vigastusi. "

Pilt
Kasutaja avatar

andryy
Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas andryy »

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=64587220

1. juunil kella 15.01 ajal toimus liiklusõnnetus Võrumaal Antsla vallas Sääre külas Antsla-Sänna tee 4,8. kilomeetril, kus mootorratas Yamaha, mida juhtis 29-aastane Deivia, kaotas juhitavuse ja paiskus teelt välja vastu puud. Mootorrattur toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi.

Tulemuseks:
Armsad kliendid, viibin parema käe lahtise luumurru, abaluumurru, neeruvigastuse ja mõnede sisemiste vigastustega haiglas.
2-3 kuud ei saa tööd teha.
Kui keegi teab, kes oli avarii põhjustaja (kõrvalteelt sõideti kurvi tagant mulle peateele ette.. niipalju ma mäletan), palun andke teada. Ette tänades!

Easy Rider & Iron Butt
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom

eerikkarts
Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS

Lugemata postitus Postitas eerikkarts »

reinz kirjutas:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=64577740
"Võrumaal Rõuges Eesti jalgratturite maanteesõidu meistrivõistlustel jalgratturite ohutust taganud ja ratturite kolonnist eespool liikunud motopolitseinik Mirjam Männamaa kukkus mootorrattal ja sai kergemaid vigastusi. "

noh nüüd uus kawasaki ja ja naismotopolitseiniks sai kukkumisega sisse "ristitud"

Ja nii see Yamaha XT900Z FI (SuperTenere) sündiski:
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi

5Okuus856üheksa
Kasutaja avatar

piibek
Tsikkel: Yamaha R1

Lugemata postitus Postitas piibek »

ssxs kirjutas:
piibek kirjutas:
ssxs kirjutas:

mõttetu teema lugeda kellelgi õnnetust,teadagi kui midagi jühtub kõik lehed pasundavad,(andry kiiret paranemist soovin)

Miks mõttetu? Siin saame lugeda üsna asjalike ja asjakohaseid kommentaare (reeglina), kui mõni üksik välja arvata. Aga sinna uudisteportaali kommentaaride veergudesse eksivad mõnikord ikka puhta lollakad ära. Enda mitte vihastamiseks ma isegi ei vaevu neid sealt lugema.

ikkagi on vastik lugeda, ja ikkagi see teema võiks lukus olla sama hea kui teed bmw foorumis ,või siis lennu foorumis,paadi.. fordi...olen kes ma olen aga siia ma küll sattuda ei taha

Ega Sa polegi kohustatud lugema :) Mina leian küll, et see on mõnus koht ratturite õnnetuste üle arutlemiseks. Mõni võib olla kopeerib niisma linke internetist siia edasi, mõni räägib sõbra/tuttava eest ja mõni jagab oma isiklike kogemusi igasuguste õnnetustega seoses. Võib olla isegi õpime siin midagi üksteise vigadest.

Kasutaja avatar

M.T.
Tsikkel: -
Tänanud: 163 korda
Tänatud: 355 korda

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Õnnetusse sattumise ohu vähendamist võiks alustada sellega, et teeks end nähtavaks. Tänagi tuli mul sabas 1 tubli mootorrattur Varanderoga mööda Tartu mnt. linna sisse. Musta värvi ratas, kombe must, kiiver must ja sõidab parktulega. No arva ära palju sind tänase vihmase ja pilves ilmaga peeglist näha on, eriti veel siis kui hakkad kiiresti rida vahetama. Pilk peeglisse ja võibki jääda see tume kogu märkamata ning kurvad tagajärjed käes. Ja õnnetuse puhul on 2 rattalisega sõitja see, kes traagilisemalt kannatab. Seega mõelge palun enne teele asumist, kas te paistate ikka piisavalt välja, et teid märgataks. Mina täna märkasin aegsasti, aga teinekord mõni võibolla ei märka.

lim
Tsikkel: Suzuki Gsxr-1000

Lugemata postitus Postitas lim »

Hetk tagasi Vana-Narva mnt. oli üks naked Renaultile tagaluuki sõitnud.
Tee oli ühes suunas kinni ja kiirabi elustas tsiklimeest. Loodame, et kaitseingel tegi oma tööd.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

M.T. kirjutas:

Õnnetusse sattumise ohu vähendamist võiks alustada sellega, et teeks end nähtavaks.

Ma lisaks siia juurde: hoia õiget pikivahet.
Tsiklid kipuvad ikka väga autode sabas sõitma, vea korrigeerimise jaoks enam ruumi ei jäägi. Paraku on moodne elektrooniliste abivahenditega ülekülvatud tüüpiline sõiduauto tunduvalt tõhusam pidurdamisel kui tsikkel.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Paraku on nii, et kui tahad hoida ohutut pikivahet, endal ratas sinna 500 kg kanti ja äkk pidurdust küll eriti teha ei soovi, eriti, kui te eon ka veel niiske, siis iga järelsõitev auto arvab, et ta mahub just sinna, minu ette ja nii trügitakse lõputult. Enda ohutuse huvides on parem ületada kiirust ja sõita vabas vees. (See siis üksi või paaris sõites. Alates 4 rattast läheb juba arutuks tõmblemiseks. Ja siis kehtivad teised reeglid.)

Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

lim kirjutas:

Tee oli ühes suunas kinni ja kiirabi elustas tsiklimeest. Loodame, et kaitseingel tegi oma tööd.

Kahjuks mitte:
http://www.postimees.ee/890860/eessoitv ... ur-hukkus/

Kasutaja avatar

ingmarp
Tsikkel: R1200RT

Lugemata postitus Postitas ingmarp »

Rein kirjutas:

Paraku on nii, et kui tahad hoida ohutut pikivahet, endal ratas sinna 500 kg kanti ja äkk pidurdust küll eriti teha ei soovi, eriti, kui te eon ka veel niiske, siis iga järelsõitev auto arvab, et ta mahub just sinna, minu ette ja nii trügitakse lõputult. Enda ohutuse huvides on parem ületada kiirust ja sõita vabas vees. (See siis üksi või paaris sõites. Alates 4 rattast läheb juba arutuks tõmblemiseks. Ja siis kehtivad teised reeglid.)

Kui auto vahele ronib ja pikivahe uuesti õigeks lasta, siis maanteel 90 km/h liikudes näiteks kilomeetri jagu autosid vahele lastes kaotab ajaliselt 40 sekundit. Eesti suurust/väiksust ja liiklustihedust arvestades pole see ju väga hull. Kuigi jah, olen sinuga nõus, et vabas vees sõita on kordi ohutum kui kuskil joru keskel.

SV650N > R1150GS > Thunderbird 900 > R1200RT

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Algul lasin vahele, kuid siis läks see pealekeeramine nii massiliseks, et olin lõpus kruusal ja kiirus heal juhul veel 50. Kõik arvasid kohe korraga et nüüd nad pääsevad. Ma ei saa aru, miks eestlastel ei ole seda järjekorras möödasõidu oskust. Ootasin minagi ettepoole pääesemise võimalust, kuid tagant tuleval autol on maru lihtne tsiklit maha suruda. Ratas on kolmanda rea tegemiseks ka liiga lai ja nii siis sai tiksutud üld voolus.

Kasutaja avatar

ingmarp
Tsikkel: R1200RT

Lugemata postitus Postitas ingmarp »

Rein kirjutas:

Algul lasin vahele, kuid siis läks see pealekeeramine nii massiliseks, et olin lõpus kruusal ja kiirus heal juhul veel 50. Kõik arvasid kohe korraga et nüüd nad pääsevad. Ma ei saa aru, miks eestlastel ei ole seda järjekorras möödasõidu oskust. Ootasin minagi ettepoole pääesemise võimalust, kuid tagant tuleval autol on maru lihtne tsiklit maha suruda. Ratas on kolmanda rea tegemiseks ka liiga lai ja nii siis sai tiksutud üld voolus.

OK, see on vähe teine olukord kui ma ette kujutasin. Pidasin silmas rahulikku kulgemist.

SV650N > R1150GS > Thunderbird 900 > R1200RT

Kasutaja avatar

DGAF
Tsikkel: Yamaha R1 track only

Lugemata postitus Postitas DGAF »

Kahju kuulda, et üks kaitseingel hiljaks jäi.. Puhaku rahus

born under a bad sign
Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

retro kirjutas:
lim kirjutas:

Kahjuks mitte:
http://www.postimees.ee/890860/eessoitv ... ur-hukkus/

Mis lubatud kiirus on seal ?
Pole Tallinnast päris ja ei kujuta üldse ette.
50 või 90 lubatud ?

mrtn
Tsikkel: Suzuki VX800
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas mrtn »

Seal on 50 ala. Üldiselt seal ei kihutata, kuna patrull mõõdab umbes sama koha peal tihti kiirust.

Suzuki VX800 '93

ElCato
Tsikkel: VN900 Custom

Lugemata postitus Postitas ElCato »

Ratas näeb ka piltidel päris sile välja, pidi ikka õnnetu juhus olema - kahju.

Suletud

Mine “Vaba teema”