Lubade ja teh. passita liiklusesse

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
poroloon

Lubade ja teh. passita liiklusesse

Lugemata postitus Postitas poroloon »

Tänapäeval ei pea enam ju pabereid kaasas kandma?

MotoMell

Re: Fleim: politsei eest ära sõitmine

Lugemata postitus Postitas MotoMell »

poroloon kirjutas:

Tänapäeval ei pea enam ju pabereid kaasas kandma?

Ei pea, aga kontrollimisel läheb siis kauem.

jaanisp
Tsikkel: Z

Lugemata postitus Postitas jaanisp »

Gornholio kirjutas:

Tehniline pass peaks ju ikka kaasas olema ?

Ei pea !

Kasutaja avatar

piibek
Tsikkel: Yamaha R1

Lugemata postitus Postitas piibek »

jaanisp kirjutas:
Gornholio kirjutas:

Ei pea !

Mina tean, et ainult juhiluba peab kaasas olema.. Tean, sest ühe korra juba selle puudumisel sumpsi mulle keerati :) Ülejäänud teema võib vist koju jätta.. aga endal lihtsam, kui kaasas.

Kasutaja avatar

rinx85
Tsikkel: jah

Lugemata postitus Postitas rinx85 »

piibek kirjutas:
jaanisp kirjutas:
Gornholio kirjutas:

Ei pea !

Mina tean, et ainult juhiluba peab kaasas olema.. Tean, sest ühe korra juba selle puudumisel sumpsi mulle keerati :) Ülejäänud teema võib vist koju jätta.. aga endal lihtsam, kui kaasas.

seaduse järgi peaks piisama sellest kui kaasas isikut tõendav dok

Kasutaja avatar

daub
Tsikkel: F6C 1500
Tänanud: 34 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas daub »

Ma igaks juhuks rõhutaksin üle, et see kehtib meie riigi siseselt, sest on kokkupuudet olnud inimestega, kes arvavad, et võivad kogu EU ulatuses ainult id kaardiga ringi vurada, muid dokke kaasa võtmata :)
Ja kui sinu nime registreerimistunnistusel ei ole, siis peab minu teada ikka ka Eesti siseselt nii reg tunnistus kui volitus ette näidata olema.

Kui sa tahad igal juhul kruusa vältida, siis leiab kruus su üles.
Pilt

Credo

Re: Lubade ja teh. passita liiklusesse

Lugemata postitus Postitas Credo »

dokumendid ju kaaluvad niiii palju ja võtavad niiii palju ruumi, et loomulikult on jube äge ja lahe, et neid ei pea kaasa võtma.
t*** küll, dokumendid on terve mõistusega inimesel alati kaasas.

Kasutaja avatar

piibek

Ei pea !
seaduse järgi peaks piisama sellest kui kaasas isikut tõendav dok

Jah, id-kaart või pass sobib ka.. aga kes neid ikka enam kasutab. Passi võtad välja ainult siis, kui reisile lähed ja id-kaart tiksub ilmselt id-kaardi lugejas enamus ajast.

mmmargus
Tsikkel: FZR1000, Jawa 638, RIGA13 & 22
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas mmmargus »

daub kirjutas:

Ma igaks juhuks rõhutaksin üle, et see kehtib meie riigi siseselt, sest on kokkupuudet olnud inimestega, kes arvavad, et võivad kogu EU ulatuses ainult id kaardiga ringi vurada, muid dokke kaasa võtmata :)
Ja kui sinu nime registreerimistunnistusel ei ole, siis peab minu teada ikka ka Eesti siseselt nii reg tunnistus kui volitus ette näidata olema.

Kui motoriseeritud liikuvvahend on eraisiku nimel, siis volitust ei pea ka kaasas olema või alles arutatakse selle üle?

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

ja kui juhtub liiklusõnnetusjuhtum, hakkad poliisi numbrit, kehtivusaega ning paberi täitmiseks blanketti taga nutma, kui pole vastavaid dokumente kaasas.

Kasutaja avatar

piibek

mmmargus kirjutas:
daub kirjutas:

Kui motoriseeritud liikuvvahend on eraisiku nimel, siis volitust ei pea ka kaasas olema või alles arutatakse selle üle?

Ei ole vaja juhul kui sõiduki kasutajal on kaasas registreerimistunnistus ning Ta sõidab ainult Eestis või Euroopa liidus.

Kasutaja avatar

Hurt

Lugemata postitus Postitas Hurt »

mella kirjutas:

ja kui juhtub liiklusõnnetusjuhtum, hakkad poliisi numbrit, kehtivusaega ning paberi täitmiseks blanketti taga nutma, kui pole vastavaid dokumente kaasas.

Kes tahab nutta, see võib nutta ka. Lihtsam on kutsuda politsei ja tema vaatab arvutist. Mul juhtus rattaga avarii olema ja dok-id olid küll kaasas aga kindlustust polnud ja politsei vaatas ilusti arvutist järgi, ausalt öeldes ei tulnud pähegi nutma hakata.

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Siis nutad veel rohkem. Kui ikka verd ämbritäite kaupa ei voola, tuleb Tallinnas politsei umbes 2-4h sõltuvalt töökoormusest. Võibolla mõnel on tõesti nii kaua aega passida.

Hurt kirjutas:
mella kirjutas:

Kes tahab nutta, see võib nutta ka. Lihtsam on kutsuda politsei ja tema vaatab arvutist. Mul juhtus rattaga avarii olema ja dok-id olid küll kaasas aga kindlustust polnud ja politsei vaatas ilusti arvutist järgi, ausalt öeldes ei tulnud pähegi nutma hakata.

Kasutaja avatar

daub
Tsikkel: F6C 1500
Tänanud: 34 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas daub »

Hurt kirjutas:

... kindlustust polnud ja politsei vaatas ilusti arvutist järgi...

Tänapäeva nutikate telefonidega ei ole ka keeruline lkf.ee sisse toksida ja avalik päring teha kindlustuse kehtivuse kohta :)

Kui sa tahad igal juhul kruusa vältida, siis leiab kruus su üles.
Pilt
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

daub kirjutas:
Hurt kirjutas:

... kindlustust polnud ja politsei vaatas ilusti arvutist järgi...

Tänapäeva nutikate telefonidega ei ole ka keeruline lkf.ee sisse toksida ja avalik päring teha kindlustuse kehtivuse kohta :)

Kaks nädalat tagasi toimus tagasihoidlik kokkupõrge minu seisva tsikli ja liikumist alustanud linnamaasturi vahel. Süüdlane isegi ei teadnud täpselt, mis asi see liikluskindlustus on ja kas tal see ka olema peab. Vaatasime nutitelefoniga LKF lehelt kiirelt järgi, et kehtiv kindlustus seltis X olemas. Polnud mingit vajadust politseid kutsuda (kuigi jah, see tuli ise kutsumata, sest keegi oli helistanud, et tsikkel külili maas).

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Antik
Tsikkel: rat-ta-ta

Lugemata postitus Postitas Antik »

piibek kirjutas:

Jah, id-kaart või pass sobib ka.. aga kes neid ikka enam kasutab. Passi võtad välja ainult siis, kui reisile lähed ja id-kaart tiksub ilmselt id-kaardi lugejas enamus ajast.

no kui kaarti lugejast ei viitsi välja võtta, võib kaardi koos lugejaga kaasa haarata ju :D hea teepeal kohe digiallkirja "kviitungile" anda...
tegelikult mul just vastupidi, pigem koguaeg sõiduriiete taskus see väike plastik.... niiet, kuidas kellelgi...

Ilmselt teema algataja on juba vastuse saanud, seega rohkem midagi tarka lisada polegi :D ... põhimõtteliselt piisab ükskõik millisest pildiga isikut tõendavast dokumendist, mis on meil seaduslikult kooskõlastatud.

Yamaha YZF1000R Thunderace '96 (Hooajad 2007;2008) --> Kawasaki ZX9R Ninja '94 (Hooaeg 2009) --> Kawasaki ZX10R Ninja '05 (Hooajad 2010; 2011; 2012) --> Yamaha YZF-R1 '04 (Hooaeg 2013)
Kasutaja avatar

tfr
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas tfr »

Kui pisiavariile, kus süüdlane selge, politsei kohale kutsuda, siis sõltub suuresti patrullist, mis juhtub - heal juhul jah aitavad kindlustuspabereid vormistada ja sellega asi piirdub. Halvemal juhul vormistavad ka ise avarii ära ja sellisel juhul tähendab see süüdlasele lisaks kindlustuse koefitsendi tõusule ka väärteokaristust kas trahvi, lubadest ilmajäämise või mõlema näol.

Kas see on väärt riskimist, on igaühe enda asi. Minul on load rahakotis (mis niikuinii kaasas on) ja tsikli dokumendid on sõidujope taskus. Töötab väga hästi.

TransAlp '02
Kasutaja avatar

Hurt

Mis mõttes võetakse väikse kõksu pärast load ära? Tsikli dokumendid on mul ka jope taskus ja neid ei unusta ma põhim. kunagi maha kuna sõites on ikka jope seljas. Auto dok.e ei kanna ma viimasel ajal kunagi kaasas kuna esiteks on vahel jalas lühkarid vahel teksad ja alati ei ole meeles doke tasku pista ja vahel ei mahugi tasku ka ei hoia ma doke päiksesirmi vahel kuna see on liiga riskante. Kui ma hästi mõtlen, siis pole mul vist kindlustuse poliisigi välja prinditud autol.
Kui on avarii, siis kutsun põhim alati politsei, vahel on kõrvalseisjad kutsund. Mis kuradi valehäbi see on, mis takistab politseid kutsumast. Ja see et politsei tuleb 2-4 tunni pärast. noo kuulge 4 tundi? Ma ei tea kuidas teil Tallinnas asjad käivad aga ma ei usu, et pealinnas vaid 2 patrulli on. Tartus tuleb üldiselt 15-30 minutiga kohale.
Politseid ei kutsu ma mitte selle pärast et saada teada poliisi number vaid selle pärast et fikseeriks olukorra. Tuttaval oli just juhus kui alguses tunnistas teine osapool süüd pärast hakkas vastu punnima, vahel ei ole isegi kindel kumb süüdi oli. Alati ei ole avariid peateele ette sõitmised kus kõik on üheselet mõistetav ja selge. Naisele olen ka ütlend, et kui sa pole 100% kindel kumb süüdi on kutsu alati politsei. Olen kohtand ka selliseid juhte kes hakkavad kohe kisama ja jaurama et sina oled süüdi vaata mis sa tegid. Loks ju et naisterahvas kes pole endas võib olla nii kindel lööb kõhklema ja kirjutab pärast alla jahh olin süüdi.
Kes aga linnalegende usuvad, et politsei igal juhul süüdlasel load ära võtab ja trahvi ka teeb noo teie asi ärge siis kutsuge neid, kui inimesed kannatada pole saanud, siis kohustus puudub politseid kutsuda.

Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

Hurt kirjutas:

Ja see et politsei tuleb 2-4 tunni pärast. noo kuulge 4 tundi? Ma ei tea kuidas teil Tallinnas asjad käivad aga ma ei usu, et pealinnas vaid 2 patrulli on. Tartus tuleb üldiselt 15-30 minutiga kohale.

Eeldada ei tasu. Sest just 2 avariigruppi Tallinnas päevasel ajal tegutsebki. Lähemalt avariigrupi tööst: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=64541856

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

Steev
Tsikkel: Yamaha FZ8 WR250 GasGas TXT-E

Lugemata postitus Postitas Steev »

No ei tarvitse ilmtingimata linnalegendiga tegemist olla. Endal juhus, kus tegelane valgusfoori taga mu sõidukile tagant sisse sõitis ja siis väitma hakkas, et tema pole süüdi. Otsustas politsei kutsuda, kuigi ma üritasin veel talle selgeks teha, et okei ma tunnistan end süüdi ja vormistame paberid ära aga peale ärasõitmist sõidan mina sulle otsa ja siis oled juba sina süüdi. Vana ei saanud ikka aru ja ootasime seepeale politseid. Täpselt nii oligi, et võttis aega tiba üle nelja tunni. Kohalejõudnud politseinikud pakkusid vanale veel võimalust, et mõtle nüüd loogiliselt, kes võiks süüdi olla. Tegelane väitis jätkuvalt kaljukindlalt, et igaljuhul mitte tema, kuna mina olevat liiga järsult pidurdanud. Vanale vormistati liiklusõnnetuse põhjustamise akt ja selle tulemusena võeti sõiduki juhtimisõigus 1 kuuks koos lisandunud rahalise karistusega. Seega julgen kindlalt väita, et Tallinnas ei ole tegemist linnalegendiga. Ja kui vähegi võimalik vormistan õnnetuse kohapeal ise. Selleks vajaliku blanketi leiab lähimast tanklast.

Kasutaja avatar

tfr
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas tfr »

Hurt kirjutas:

Mis mõttes võetakse väikse kõksu pärast load ära?

LS § 223. Mootorsõiduki-, maastikusõiduki- või trammijuhi poolt varalise kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustuse tekitamine
(1) Mootorsõiduki-, maastikusõiduki- või trammijuhi poolt liiklusnõuete rikkumise eest, kui sellega on tekitatud teisele isikule varaline kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustus, - karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni.
(2) Kohus või kohtuväline menetleja võib kohaldada käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud süüteo eest lisakaristusena sõiduki juhtimisõiguse äravõtmist ühest kuust kuni kolme kuuni.

Kui on avarii, siis kutsun põhim alati politsei, vahel on kõrvalseisjad kutsund. Mis kuradi valehäbi see on, mis takistab politseid kutsumast. Ja see et politsei tuleb 2-4 tunni pärast. noo kuulge 4 tundi? Ma ei tea kuidas teil Tallinnas asjad käivad aga ma ei usu, et pealinnas vaid 2 patrulli on. Tartus tuleb üldiselt 15-30 minutiga kohale.

Patrulle on loomulikult rohkem, aga avariidega tegelevad avariigrupid, mida Põhja prefis (Tallinn/Harju maakond) on üldiselt väljas 2 tükki. Lõuna prefektuuris on muide üks, ja seda terve prefektuuri peale (Tartu/Jõgeva/Põlva/Valga/Viljandi/Võru maakonnad). Pisemaid asju vist katsuvad seal äärealadel küll ka tavalised patrullid vormistada kui võimalik.

TransAlp '02
Kasutaja avatar

Peeter82
Tsikkel: CBR 900 RR
Tänanud: 4 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Peeter82 »

Mul juba pikemalt pead vaevanud selline küsimus kas Mobiil ID on samamoodi isikut tõendav "dokument"? Kui väidetavalt on samaväärne ID kaardiga siis minumeelest peaks sellest piisama ju kui nt eesti.ee-sse sisse login vms kuna sealt viskab isikukoodi jne ette juba aga kas siiski on nii? Kodulehel selline tekst - Alates 01.02.2011 välja antud Mobiil-ID on riiklik digitaalne isikutunnistus. Lähtudes sellest nagu peaks olema ju piisav kui kaasas on mobiiltelefon ja kogu lugu?

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

pets4524 kirjutas:

Lähtudes sellest nagu peaks olema ju piisav kui kaasas on mobiiltelefon ja kogu lugu?

Sa võid juba järgmisel korral politseinikule pikalt ja põhjalikult oma õigusi tutvustada. Arvata on, et tema ilmselt tutvustab sulle siis kinnipidamise käigus omakorda sinu õigusi lähemalt. Samas võid esitada mõne pildiga dokumendi ja jätkata sõitu. Eks see ole kergelt selline valikute küsimus. :wink:

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Hurt

tfr kirjutas:

LS § 223. Mootorsõiduki-, maastikusõiduki- või trammijuhi poolt varalise kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustuse tekitamine
(1) Mootorsõiduki-, maastikusõiduki- või trammijuhi poolt liiklusnõuete rikkumise eest, kui sellega on tekitatud teisele isikule varaline kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustus, - karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni.
(2) Kohus või kohtuväline menetleja võib kohaldada käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud süüteo eest lisakaristusena sõiduki juhtimisõiguse äravõtmist ühest kuust kuni kolme kuuni.

Tore, siis on mul joppand sajaga, et load alles jäänud ja kui ise olen kannataja olnud ja bussis pabereid määrind koos süüdlasega pole ka talle mingit trahvi vormistatud. Tõenäoliselt on tegu olnud eranditega ja üldiselt politsei ikka huiiab kõiki kes julgevad ta välja kutsuda.

Kasutaja avatar

Villem
Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Villem »

Hurt kirjutas:
tfr kirjutas:

Tore, siis on mul joppand sajaga, et load alles jäänud ja kui ise olen kannataja olnud ja bussis pabereid määrind koos süüdlasega pole ka talle mingit trahvi vormistatud. Tõenäoliselt on tegu olnud eranditega ja üldiselt politsei ikka huiiab kõiki kes julgevad ta välja kutsuda.

Eks seda rakendatakse siiski ainult siis, kui sa oled "tahtlikult" kellelegi liiga teinud. Näiteks tagaajamise, meeletu kihutamise, täis peaga sõitmise vms läbi. Või siis kui kohapealt leebet tõmbad.

Terv,
Villem aka Villu aka Madis :)
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”