Näide, kui suur ja raske on mootorratas

jussuf

Re: Näide, kui suur ja raske on mootorratas

Lugemata postitus Postitas jussuf »

suzurider kirjutas:
Mehed seletage mulle mis foorum see on ja milleks see üleüldse eksisteerib. Ma olen aru saanud, et see on foorum kus tsiklimehed kokku saavad, et edendada Eestis mootorratturite kultuuri ja ühtekuuluvustunnet.
Ehk teekski omavahel selgeks, mis see kultuur on? Ma olen siit jutulõngast tabanud kaks koolkonda -
ühed ütlevad linnavahel kõvatajate kohta halvasti;
teised tunnevad end kuidagi solvatuna, tulevad vehkima eeskirjadega ja seletama, et keegi meist pole päris puhas poiss.

Aga kui on kangesti vaja eeskirja lugeda, siis vaatame seda
LE § 15. Juht ei tohi põhjustada ebamugavusi teistele inimestele ega kahju teed ümbritsevale keskkonnale liigse müra, tolmu ja heitgaasiga, mida antud oludes on võimalik vältida. Tuleb hoiduda otsasõidust loomale või linnule.
Minu tagasihoidliku arusaama kohaselt rikuvad seda punkti nii tagarattal startijad kui tühjade sumpadega pläristajad. Kultuuri puudumist näitabki see, kui hakatakse eeskirjadest "auke" otsima ja tähti närima, mitu ratast ikka maas peab olema. On ju selge, et kõike pole võimalik eeskirja täht-tähelt sisse kirjutada, midagi peab inimeste oma peas ka paigas olema.

Isegi kui tagarattal sõit on lubatud, siis pole selle teostamine südalinnas autode vahel sõeludes mõistlik ja kui end seetõttu ümber keeratakse, pole vaja õigustusi hakata otsima.

Mine “Ajaviiteks...”