"Alasti" sõitmine

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Hurt

Re: ``Alasti`` sõitmine

Lugemata postitus Postitas Hurt »

Olen üritand alati sõitma minnes selga vedada täisvarustuse, milleks hetkel on vanucci 2 osaline kombe eraldi seljakaitsmega ja muidugi saapad kindad kiiver.
Kombe all kasutan nö. cool pesu. Sellises varustuses ei saa kurta ka praeguste ilmade puhul palavuse üle, juhul muidugi kui toimub sõitmine, mitte siis linnas fooride taga passimine. Tööle sõites (max 3km. mööda riia mäge üles politsei hoovile) ei aja ma seda varustust selga, sest esiteks see on jube tülikas, teiseks selles varustuses on kole jama kontoris istuda 8 tundi. Tööle sõidan pikkade riietega, milleks on teksad, kingad, pusa mille all seljakaitse ning muidugi ka kindad kiiver. Olen tsikliga kukkund nii 50km/h kui ka jalapealt ja olen ka osalend avariis (linnakiirusel autole kes teed ei andnud külelt sisse). Igal juhul on valus ja lõppeb traumapuntis. Avarii ajal ei olnud mul "varustusest" seljas peale kiivri midagi muud, kuid kuna tegu oli kevadega, siis olid seljas sama moodi pikad riided (teksad jope jne). Väga nagu midagi hullu ei juhtunudki peale marrastuste ja "hellade kellade" ei saand millegi üle kurta. Linnakiirusel kukkudes oli seljas täisvarustus Richa tekstiil jopp püksid põlvekaitsmed kindad kiiver ja sama moodi marrastused ning välja väänatud pöial (jäi x asendisse kukkudes). Varustus kaitseb aga üle ei maksa pingutada. Kui sa ikka maja tagant ajad ratta garaasist välja maja ette, et seda seal pesta, siis sa ei topi ju rinka kombet selleks selga ja kui sa lähed tartust-tallinna sõbrale külla, siis ei tee sa seda ka lühikestes pükstes ja t-särgiga. Asju tuleb võtta mõistusega.

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M

frefighter

Lugemata postitus Postitas frefighter »

Motopaks, vaata, näost-näkku ei saa ju nii ülbe olla, võib lõuga saada ! :)

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Riigitööline, neh. Ainult looda, et minu teened sul kunagi vaja ei lähe, sest see tähendab, et midagi väga suurt on ventilaatorit tabanud :twisted:

Ja tööajast istun netis jah, tööandja vahenditega, tööandja vormis. Sest minu süsteemis on korrapidamisteenistuses osalemine kohustuslik ning see tähendab peamiselt passimist. Mina trollin foorumites, et hoida vaimu ärksana :nono:

Vabal ajal mikihiirena ringi ei sõida, küll aga oman Käsna-Kalle kostüümi. :)

Kasutaja avatar

Tirts

Lugemata postitus Postitas Tirts »

Et rohelistele midagi siit külge jääks, ütlen siinkohal algaja seljakoti arvamuse ära. Esimesel paaril sõidul oli ainus korralik asi peas olev kiiver, ülejäänud riided olid niisama kapist välja kaevatud. Kui turvavarustus ostetud sai ja sellega esimest korda sõitu läksin, oli tunne hoopis teine. Ma ei ütle, et varustuseta vasardaks kogu aeg kuklas, et "nüüd äkki kukume, nüüd äkki kukume" aga no kuulge - oma nahk on ikka nii nunnu, et rõõm on seda kaitsta :)

Koolitööna oli vaja teha pikk essee, teemaks võtsin siin foorumites läbi kajanud müüdid tsiklisõidu kohta. Peale materjalide ja statistika läbitöötamist ei ole mõtetki, et enam varustuseta ratta selga roniks. Ning tuttavad, kes kiivrit laenata tahavad, et nii muiste sõitu proovida, ei pääse enne jutule, kui korralik varustus olemas. Nende nahka ja luid ma oma südametunnistusele ei taha.

Keegi eespoolkõneleja mainis, et paistaks kaitseriietuses rolleri seljas 95% -le inimestest idioodina...ma ei tea, kelle jaoks Sa elad ja sõidad, enda või teiste? Ja muuseas - kujutage pilti, ka riigitöötajal on lõunapaus :shock: Ise teab, kas istub foorumis, seisab pea peal või läheb metsa maasikale.

Ohutut veeremist :wink:

The Wolf looked at the three little houses with pigs in them and thought: Pork City!
Kasutaja avatar

cool200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas cool200 »

tere
mõistlik oleks vaadata kuidas ja mis riietes teistes maades--eriti lõunapoolsemates, sõidetakse
nii rolleri kui tsikliga,
ikka tuleb vaadata kuidas targemad-kogenenumad teevad,
ntx panganduses ja rahaasjades kaeme kyll hoolega yle lahe--nii rootsi--kui soome pooole,
et kuidas seal tehakse,
nyyd motoasjanduses konnatiik eesti hakkab riietumisele vastavaid seadusi vastu võtma--nagu siin soovitati-,
tuleks ikka vaadata natuke laiemalt ja vaadata õppida kuidas tehakse ja sõidetakse maades, kus aegade algusest peale ja
aastaringselt tsikliga rolleriga liigutakse. tsikkel pole kukkumiseks ette nähtud :)
kylma vastu tuleb riietuda muidugi ikka vastavalt :D

jawad,dnepr soolo,suzukiT500 2 takti,suzuGSXR750F,honda CBR900RR,yamuR1,suzuGSXR1000 K4 :)

rattaletõmmatud
Tsikkel: vfr

Lugemata postitus Postitas rattaletõmmatud »

kogu see jama on juba kord läbi nämmutatud, suzumen tegi isegi küsitluse ja järeldus oli väga ühene-EI OLE VAJA veel juurde mingit lollakat seadust.

...nagu ratta peal...
Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

Mulle tundub, et see teema ei lõppe kunagi ...
Nii palju kui on sõitjaid, nii palju on ka eri arvamusi.
Järeldus: sõida nii nagu sulle meeldib ja kui teine tulebki vastu plätudega, siis tervita ikka viisakalt - see on tema vaba tahe ja valik kuda ta riietub sõites. :bsmile:

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.

Nuclear

Lugemata postitus Postitas Nuclear »

Eks igaüks ise teab kuidas riietub ja kuidas seejuures sõidab. Teiste sõiduriiet ei kritiseeri, olgu uus või vana, kukk või kana, aga oma per.e nahk on ikka kallis ja seega alasti ei sõida. :mrgreen:

Silmad kardavad, käed teevad.
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 328 korda
Tänatud: 431 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Nuclear kirjutas:

Eks igaüks ise teab kuidas riietub ja kuidas seejuures sõidab. Teiste sõiduriiet ei kritiseeri, olgu uus või vana, kukk või kana, aga oma per.e nahk on ikka kallis ja seega alasti ei sõida. :mrgreen:

Eks ta teoreetiliselt nii ongi, aga kui autondusega paralleel tõmmata, siis kaasaegsed turvalised autod on palju elusid päästnud ja igatahes on lääneriikides suhteline hukkunute ja vigastatute arv kõvasti alla tulnud. Iga kodaniku elu hind on riigile ka välja arvutatud ja see ei ole ju üldse väike number. Ei ole ju mõtet seda vigastatute ja hukkunute arvu omalt poolt täiendada ja riigi (loe meie) rahakotti ilmaasjata vaevata. Igasuguste narkarite ja muude saastadega paralleeli tõmbamine ei ole kohane, need inimesed on nii põhjamuda et hullemat ei ole vist olemas (viide: vaata vene narkarite videoid teises topikus).

Ja naljakas on muuseas see, et see shortsi-plätu vaimustus kipub just bikevendi vaevama ei ole mina näiteks kroomimehi lillelistes shortsides sõitmas näinud, ju siis ikka NII palav ka ei ole.

Kasutaja avatar

Vidget
Tsikkel: Kawasaki Z900
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Vidget »

mx77 kirjutas:

Ja naljakas on muuseas see, et see shortsi-plätu vaimustus kipub just bikevendi vaevama ei ole mina näiteks kroomimehi lillelistes shortsides sõitmas näinud, ju siis ikka NII palav ka ei ole.

Kui plastikumeestest võib aru saada, et nad on vaesemad ja rohelisemad, et pole veel mõistus täielikult kasutama asunud, siis kroomimeeste mõistus on teistpidi hukas:
1) Need saksa poti moodi kiivrid. Kas need kaitsevad ka millegi eest?
2) Kindad on ilma sõrmedeta tavalised nahast kindad.
3) Tihtipeale on ka kaenlaalused vabalt hingavad.

(Ei käi kõigi kohta, aga Tartu linnapildis olen kohanud selliseid)

Let the good times roll.

Kasutaja avatar

Torpedo
Tsikkel: Ural Solo '06
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Torpedo »

Hmh. Pealkiri on õite pisut eksitav. Ma mõtlesin, et siin propageeritakse mingit sedalaadi üritust.

http://en.wikipedia.org/wiki/World_Naked_Bike_Ride

I'm not a gynecologist, but I'll take a look.
Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Carry on, motherfuckers!

Pilt

:mrgreen:

Pilt

:mrgreen:

Pilt

:shock:

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

Lullaby
Tsikkel: Diversion

Lugemata postitus Postitas Lullaby »

Eelpoolgi juba mainitud, et igaüks otsustab ju lõppeks ise, kuivõrd ta enda ja ka teise (seljakoti) tervisest hoolib. ja kukkumiseks ei loe, kui kiiresti sa kavatsed sõita, kui kaugele ja kui palju liikluseeskirju rikud, keegi teine võib olla see tropp, kes sulle sisse lendab, kui vaid poodi piima järele läksid. :wack:
Siin Pärnus aga on uskumatult palju lühikeste pükste ja särgiväel sõitjaid. Kergem on lugeda neid, kel varustust ka peale kiivri. :roll:

No bike, no fun

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

No palju õnne :) Poolalasti baigimees on mingis rannarajoonis täitsa normaalne nähtus, pole mingit lollakat põhjust isegi vaja otsida, et vaikselt tibidele silma visata ning bungaloni kruiisida.
Plätudega niisama kooserdada on umbes sama ohtlik, kui mitte ohtlikum arvestades imelisi võimalusi mida liiklus-loodus ja ehitised jalakäijale enesehävitamiseks pakuvad.

Kasutaja avatar

Teema algataja
SheN
Tsikkel: Yamaha MT-03

Lugemata postitus Postitas SheN »

Kõige nö imetlusväärsem asi mida olen ise näinud oli paarike bikega. Kutt täisvarustuses ja tibi kontskingadega ja kleidiga :wack:
Aastaid tagasi räägiti mulle lugu, kuidas üks tarkpea otsustas politsei eest ära sõita. Tüdruk oli seljakotiks. Lõpuks poisil polnud midagi viga ja tüdrukul pool keha asfaldi peale jäänud. Eks see mörfiseadus ole, kes roolis see terve ja kõrvalistuja (seljakott) vigaseks.

Patt on tänapäeva elus ainus tõeline värvikas element.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Käna pannes lendab seljakott suurema kaarega. On alati lennanud. On alati rohkem viga saanud.
Minu seljakott omab kaugelt paremat varustust, kui ma ise. Ja õige kah. Magan ise rahulikumalt.

Kroomimeeste "sõrmedeta" kindad... vaadake, jalgrattakindad on ka sõrmedeta. Need on mõeldud tihedamaks kukkumiseks (küll väiksemal kiirusel), neil on geeliga peopesa ja nende käte kaitsmise võime on kaugelt parem, kui te arvate. Proovitud omal nahal. Sõrmenukid on küll eraldi kaitseta (aga see riie on see-eest raskesti rebenev), aga peopesal võid lohiseda õige pikalt, midagi ei juhtu. Kroomimeeste omad võivad küll muidugi prostamad olla.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

efendi
Mode
Tsikkel: KTM
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas efendi »

i am not totally useless, i can be used as a bad example.

Kes mett teeb, see mett sööb!
Kasutaja avatar

reinz
Tsikkel: Kawasaki ER-6N

Varustus selga. Milleks?

Lugemata postitus Postitas reinz »

Huvitav mis toimub nende tsiklistide peas kes t-särgi, shortside ja plätudega söidavad (togi)

Pilt
Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas Säga »

100 rehkendust sekundis.... ma nt ei saa aru, miks topitakse endale kogu olemasolev turvavarustus selga, kui väljas on 30 kraadi kuuma... siis on kena linnas kruiisida, kui keskmine kiirus on 20 km/h... heal juhul

SYLB
Kasutaja avatar

Antik
Tsikkel: rat-ta-ta

Lugemata postitus Postitas Antik »

kas +30 kraadiga on vähem valus kukkuda, kui +15'ga? see keskmine võib olla ju ka 5km/h, aga õnnetus võib tulla ikkagi 50km/h pealt. pole minu silmad veel näinud kruiisijat, kes pidurdaks autode voolu aeglase sõidu tõttu :D

aga eks kokkuvõttes on see jah iga sõitja enda asi, kuidas oma ihuliikmetesse ja nende tervisesse suhtub. Seadus nõuab vist ainult kiivrit?

Yamaha YZF1000R Thunderace '96 (Hooajad 2007;2008) --> Kawasaki ZX9R Ninja '94 (Hooaeg 2009) --> Kawasaki ZX10R Ninja '05 (Hooajad 2010; 2011; 2012) --> Yamaha YZF-R1 '04 (Hooaeg 2013)
Kasutaja avatar

xitE
Tsikkel: cebar 600ne
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas xitE »

Antik kirjutas:

kas +30 kraadiga on vähem valus kukkuda, kui +15'ga? see keskmine võib olla ju ka 5km/h, aga õnnetus võib tulla ikkagi 50km/h pealt. pole minu silmad veel näinud kruiisijat, kes pidurdaks autode voolu aeglase sõidu tõttu :D

aga eks kokkuvõttes on see jah iga sõitja enda asi, kuidas oma ihuliikmetesse ja nende tervisesse suhtub. Seadus nõuab vist ainult kiivrit?

Seaduse järgi peaks olema jah ainult kiiver kohustuslik (v.a MNT eksam, kus peavad muud kaitsmed ka olema).

http://rehvid.grip.ee <- Üle 650 erineva mootorratta rehvi valikus, väga soodsate hindadega!
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Antik, 30+kraadises kuumuses ülekuumenemise ja südamerabanduse tõttu nuclear winter stiilis varustuses vastu asfalti käimine on ilmselt hullem variant kui teksades ja tagis lihtsalt ja coolilt(selle sõna mõlemas tähenduses) kruisida :) . Pealegi, märkamatult on lavale jõudnud 2012. hooaeg mil lihtsalt linnas chillides täisvarustus, ufolik väljanägemine, higist tilkuv laup ning ebanormaalne südamerütm on jäänud eelmisesse kümnendisse. Liigelge mõistusega ning ärge varustuse kasutamisega üle võlli tõmmake. Ei panda ju 13 kondoomi korraga peale selleks et oleks kindel???

Päikest!

Challenge the Adventure.Ride The World

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas extremist »

Täitsa mõttetu teema mille kallal vaielda, igaüks ise teab ise mida kannab. Õnnetuse korral võib mõni kahjustus teisele osapoolele oma pehme kehakesega jääda tegemata :wink:

Kasutaja avatar

Antik
Tsikkel: rat-ta-ta

Lugemata postitus Postitas Antik »

kas on tõendeid sellekohta, et mõni baiker on varutuse kandmise tõttu saanud südamerabanduse? olen nõus, ei pea kandma talvevarustust, aga on olemas ka elementaarsed kaitsevahendid ka suviseks liiklemiseks. ja nagu ütlesin, ongi see igaühe enda asi, kas ja mida kannab.

Yamaha YZF1000R Thunderace '96 (Hooajad 2007;2008) --> Kawasaki ZX9R Ninja '94 (Hooaeg 2009) --> Kawasaki ZX10R Ninja '05 (Hooajad 2010; 2011; 2012) --> Yamaha YZF-R1 '04 (Hooaeg 2013)
Kasutaja avatar

Whitebalance
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Whitebalance »

30 kraadi = minul = T-särk - bodyarmor - coretex püksid - õhukesed kaitsmetega kindad - tavalised jalanõud. Ei ole hullu midagi!

Kasutaja avatar

Primo

Tõendid tõenditeks: mine arstionu juurde ja ta räägib, mis võib ülekuumenemisega juhtuda.
Siin üks filosoofiline küsimus, mille võib igaüks endale esitada - Aga miks ma peaksin kukkuma???

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 328 korda
Tänatud: 431 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Primo kirjutas:

Tõendid tõenditeks: mine arstionu juurde ja ta räägib, mis võib ülekuumenemisega juhtuda.
Siin üks filosoofiline küsimus, mille võib igaüks endale esitada - Aga miks ma peaksin kukkuma???

ega ei peagi kukkuma, lihtsalt auto sõidab otsa (selle kohta oli üks hea vene video väga nasty lahtise luumurru ja tõenäoliselt sodi põlvega hiljuti siin).
aga samas miks on "kaarli puiestee" kiireimate teemas alati nuclear winter varustuse alternatiiv shortsid ja plätud? krossisõitjad sõidavad +28 krossi, on piisavalt kaitstud ja ei kuumene väga lootuseltult üle. On ju ka sarnast varustust tänavale.

Kasutaja avatar

zorten22
Tsikkel: TL1K, TT600R, T7
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 46 korda

Lugemata postitus Postitas zorten22 »

mx77 kirjutas:

aga samas miks on "kaarli puiestee" kiireimate teemas alati nuclear winter varustuse alternatiiv shortsid ja plätud?

Nooo, mõni tahabki virisemise pärast viriseda.

...
Kasutaja avatar

Primo

Blää, te olete siin normaalsed demagoogid ikka...Kui on teemaks juba lahtine luumurd, siis päriselt arvad, et mingi motopüks nüüd aitab miskit??
Kas tõesti sõitmine teksades ja tagis kõlab nii kriminaalselt, et seda võrreldakse shortsi ja plätuga põlve mahakallutamisega? Ma ajan oma igapäevaasju hetkel rattaga k.a tööasju, kus tuleb ka teiste inimestega suhelda ning päriselt ka ma ei viitsi nende ette ilmuda nagu paaviani eesnahk või igast otsast krossikaitsmetega kaetud. Ja autodega on vaat see värk, et endal peaksid ka silmad peas olema! Sõidan aktiivselt rattaga 2005. aastast ja tõesti ei ole ühtegi autot mulle kunagi mingeid üllatusi tekitanud. Nagu olen korduvalt maininud - ärge lugege vareseid ja kajakaid vaid vaadake, mis tee peal ümber toimub ning uskuge, palju lihtsam on sõita :)

Kasutaja avatar

Douchebag

Lugemata postitus Postitas Douchebag »

Säga kirjutas:

100 rehkendust sekundis.... ma nt ei saa aru, miks topitakse endale kogu olemasolev turvavarustus selga, kui väljas on 30 kraadi kuuma... siis on kena linnas kruiisida, kui keskmine kiirus on 20 km/h... heal juhul

Kui magu nii suur on, et kombet peale ei venita ja kaitsmeveste ka nii ebapropotsionaalseid ei tehta siis peadki oma neet-tagiga sõitma.

Nobody is perfect, except me and my monkey!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”