Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
Re: Rumalad küsimused 2
Tuono kirjutas:Kas eestis on kauplustel selline õigus, et ei pea kliendile raha tagastama vaid vahetab ainult teise kauba vastu ?
Tänan!
a tead mis mul juhtus v ?
matkaspordist ostsin priimuse ja palusin sellele gaasi ka kohe.
sõitsin puhkama, hakkasin vee soojendamiseks uue uhke priimuse põlema panemisega tegelema... ja tuli välja,et myya andis mulle vale priimuse,see priimus polnud see mida soovisin(ostes kirjeldasin myyale) lisaks sellele pasale,ei sobinud sellele primusele ka see gaas mille myya myys mulle. seega ei saanud ma midagi kasutada, seiklesin poodides 3 tundi mööda välismaad ringi,et leida sobiv gaas,aga ei leidnudki!
eestisse tagasi tulles läxin kohe sinna poodi ja tegin kisa,sain siis sellise priimuse mis oli mulle sobiv(see oli ka odavam). polnud mina syydi,et myya oli keedumunn ja mulle vale asja myys ja tegi olukorrad raskemaks minu jaoks reisil pluss lisakulutused... aga vaheraha ma tagasi ei saanud. öeldi,et neil raha tagasi ei maksta ja võid selle vaheraha eest kaupa võtta poest.
ei mäleta kuidas see oli,et kas mina soovisin torgatava ballooniga priimust ja anti keeratavaga või oli see vastupidi, igatahes anti ntx keeratav priimus ja torgatav gaas,või oli see vastupidi)
no v**u,kes oli syydi,et mulle vale asi myydi?!?! minu viga oli selles,et ma kohe poes ei pannud seda põlema,aga see oleks olnud ilmselgelt liiga naljakas.
lisaks sain nyyd selle õige priimuse vales karbis poest... olin nii hea ja viisin selle poodi tagasi kuna järeldasin,et minu tagastatud priimus läks poes valesse karpi ja järgmine ostja saab jälle vale asja... ja tagastades selguski selline asi,et myya oli pannud juba minu tagastatud priimuse valesse karpi ja kenasti selle riiulisse visanud ootama järgmist klienti.
selle tagastamise eest ei öeldud isegi yhtegi tänusõna.
vot see on tasemel teenindus ja proffid müüjad. elagu matkasport !
mart211 kirjutas:Tuono kirjutas:Paraku Tallinna motodepoos nii asjad ei käi aga eks see jäi ka nüüd viimaseks ostuks sealt!
Oh bljääd, sul jääb neid motopoode mida külastada ainult vähemaks.
![]()
Aga nad siis konkreetselt keelduvad ümbervahetusest? Lubasid et relee töötab, paned peale ja midagi tuunima ei pea. Kuid siis tuli välja, et asi hoopis teistsugune, ilma tuunimata ei saa üldse asja? Ja nüüd ütlevad, et ise oled loll, et ostsid või et lõika juhtmeid ja mätsi teipi, saad tööle?
Küsisin hondale aga müüja ütles, et yamu oma sobib ka aga kui kaup kohale jõudis nägin, et yamu omal on ainult 2 juhet aga hondal on 3 juhet ja honda oma neil ei ole!
Tuono kirjutas:mart211 kirjutas:Tuono kirjutas:Paraku Tallinna motodepoos nii asjad ei käi aga eks see jäi ka nüüd viimaseks ostuks sealt!
Oh bljääd, sul jääb neid motopoode mida külastada ainult vähemaks.
![]()
Aga nad siis konkreetselt keelduvad ümbervahetusest? Lubasid et relee töötab, paned peale ja midagi tuunima ei pea. Kuid siis tuli välja, et asi hoopis teistsugune, ilma tuunimata ei saa üldse asja? Ja nüüd ütlevad, et ise oled loll, et ostsid või et lõika juhtmeid ja mätsi teipi, saad tööle?Küsisin hondale aga müüja ütles, et yamu oma sobib ka aga kui kaup kohale jõudis nägin, et yamu omal on ainult 2 juhet aga hondal on 3 juhet ja honda oma neil ei ole!
Kui müüja niiviisi lubab, siis peaks ta hiljem oma sõnast ka kinni pidama või asja ikka õigeks tegema. Tegelikult on ka seaduses müüja poolt jagatava info kohta jutt olemas. Kui müüja ütleb, et on 2 aastat garantiid, siis nii ongi, olenemata et tootja lubab pakendil ja mujal ainult 6 kuud. Iseasi kuidas seda tõestad.
No mul teine näide: viisin telefoni remonti ja mulle lubati suusõnaliselt 3 kuud garantiid alates ajast, kui telefoni kätte saan. Kui töötava telefoni kätte sain, siis oli garantiipaberil märgitud 1 kuu. Küsisin, et mis sai 3 kuust garantiist? Vastati, et nemad pole öelnud, et 3 kuud garantiid saab. Ma arvan, et suure räuskamise peale oleksin selle 3 kuud sinna paberile saanud ka, aga loobusin tookord. Õnneks ei läinud seda garantiid vaja ka. Mu jutu point on selles, et ka suusõnaline leping on leping ja meie väikses eestis ei ole võimalik äris niimoodi üle lasta.
Motorized kirjutas:No mul teine näide: viisin telefoni remonti ja mulle lubati suusõnaliselt 3 kuud garantiid alates ajast, kui telefoni kätte saan. Kui töötava telefoni kätte sain, siis oli garantiipaberil märgitud 1 kuu. Küsisin, et mis sai 3 kuust garantiist? Vastati, et nemad pole öelnud, et 3 kuud garantiid saab. Ma arvan, et suure räuskamise peale oleksin selle 3 kuud sinna paberile saanud ka, aga loobusin tookord. Õnneks ei läinud seda garantiid vaja ka. Mu jutu point on selles, et ka suusõnaline leping on leping ja meie väikses eestis ei ole võimalik äris niimoodi üle lasta.
Täpselt nii ongi. Mul vahepeal oli idioodist töökaaslane kes lubas kõigile igasugu sitta. Ei jäänudki üle kui asi teha nii nagu klient väitis või saata sama klienditeenindaja juurde. Kui klient paska ajab siis selle tunneb kohe ära. Tüüp tootis korralikku kahjum meile siin
Tuli Inglismaalt motikas, Kawasaki er-6f ja esitulel on sellised märked. PL HCR ja -> Kas enne arvele võtmist pean tule välja vahetama või sobib selline?
kuhupoole nool näitab? kui eest ratta poole vaadates paremale, siis su tuli näitab vasakule tee äärde. meile ei sobi
PL on plastic lens ja HCR on halogeenpirn
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
HiTek kirjutas:Tuli Inglismaalt motikas, Kawasaki er-6f ja esitulel on sellised märked. PL HCR ja -> Kas enne arvele võtmist pean tule välja vahetama või sobib selline?
Nool näitab kas klaas sobib vasak- või mõlemapoolseks liikluseks. Sinu pildil ta vasakule paraku näitab, seega klaas vajab vahetust. Kaks asja mida nad inglismaalt saabunud rataste puhul tähele panevad on: tule esiklaas ja spidomeetrinäit. Esimene peab sobima parempoolseks liikluseks (kas kahesuunaline nool või ilma nooleta) teine peab näitama kiirusühikuna km/h.
http://www.danielsternlighting.com/tech ... codes.html
-
- Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
- Tänanud: 1 kord
Kus kohas Eestis müüakse signaalrakettide püstoleid?
Ning mis seadused kehtivad stardipüstolitele? Omamiseks pole küll relvaluba vaja, aga kuidas peab relv olema nt transportides? Kas võib autos kaasa loksuda ? Päris tänaval vist kotis kaasas ei tohi vedada vist.
-
- Tsikkel: Aprilia RSV R-Factory
- Tänanud: 3 korda
Nuki kirjutas:Kus kohas Eestis müüakse signaalrakettide püstoleid?
Ning mis seadused kehtivad stardipüstolitele? Omamiseks pole küll relvaluba vaja, aga kuidas peab relv olema nt transportides? Kas võib autos kaasa loksuda ? Päris tänaval vist kotis kaasas ei tohi vedada vist.
Nuki kirjutas:Kus kohas Eestis müüakse signaalrakettide püstoleid?
Signaalraketid on tsiviilkäibes lubatud, müüakse relvapoodides. Ainult ole hoolikas, et vähemalt punast raketti lähemal kui 50 km rannikust ei laseks - sellise tegevuse tagajärjed võivad üpris valusad olla sulle endale
(Punane signaalrakett merel on ülemaailmne SOS-signaal, millele selle nägija PEAB reageerima. Õigusakte jms ei oska viidata hetkel, guugelda ise.)
Stardipüstolitega on selline lugu, et kanna kaasas palju tahad, aga varjatult. Ka autos mitte armatuuri peal, vaid kindalaekas/istme all/vms. Ja arvesta, et kui sa hakkadki sellega vehkima, siis vastaspoolel võib vabalt pärisrelv olla, millest sa tina saad - hädakaitse ja sellega seonduv. Muuseas on Eestis protsentuaalselt üpris paljudel legaalne tukk hõlma all, eriti vastava väljaõppega/elukutsega inimestel
Pluss teadmiseks - 9mm P.A. moon (9mm paukmoon püstolile) maksab 6-10 krooni tükk, nii et suht kallis lõbu.
Aaa, ja stardipüstoliga avalikku asutusse (vähemalt sellisesse, kus on turvakontroll) sisse ei pääse, saad hoopis kuhjaga sekeldusi (mis küll mingi suurema karistuse või trahviga tõenäoliselt ei lõpe, aga n**s on ikka).
saintgeorge kirjutas:Nuki kirjutas:Kus kohas Eestis müüakse signaalrakettide püstoleid?
Kui signaalrakett eraldi ei ole teemaks, siis saan oma töökoha kaudu pakkuda stardipüstolit (revolvrit) + raketiadapter + stardika raketid. Samuti vastavat moona jms.
Bikeri kasutajatele parima hinnaga, mida kodumaalt saada on ilmselt.
Huvi korral priva.
-
- Tsikkel: Kawasaki KX 250&GSX-R 750
Küsimused liiga asjalikuks läind.
Küsin vana(kindlasti kuskil siin olemas vblt) aga see eest rumala ja algajaliku küsimuse.
Nimelt mida, te teete kiivriga kui lähete linnapeale. Kaasas tassida kuidagi tobe ja ratta peale ei julge niisama jätta? Mind on see painand kõik mu sõitmisaastad, siiani olen nagu jorss kiiver kaenlas käind, aga see pole teps mitte mugav. Et kuidas keegi lahendand on enda jaoks selle? Jalgratta lukuga lenksude külge vms?
Moni paneb kohvrisse. On olemas ka kiivri trosslukk. Minu arust on natuke napakas soiduriietega ja ilma kiivrita ringi jalutada. Paar korda olen niimoodi nahkkombega, ilma kiivrita ringi jalutanud. Kuidagi piinlik lugu. Liibuvas nahkulikonnas mehike, nagu mingi pervert. Nagu unistaks mootorrattast, mida osta ei joua aga vahemalt polvekaitsmed sai ostetud
Kanna ikka kiiver endistviisi kaasas, oled uhiskonnale vastuvoetavam.
-
- Tsikkel: Kawasaki KX 250&GSX-R 750
Krt, sedasi ma pole asjale mõtlend:P...paistab et peab vist tassima jah et kuhugi ei lahterdataks...
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
skulptor kirjutas:Paar korda olen niimoodi nahkkombega, ilma kiivrita ringi jalutanud. Kuidagi piinlik lugu. Liibuvas nahkulikonnas mehike, nagu mingi pervert. Nagu unistaks mootorrattast, mida osta ei joua aga vahemalt polvekaitsmed sai ostetud
Pervert on hästi öeldud pigem ikka nagu p***
Ma mõtlesin ka, et kuhu ma selle kiivri jätaks aga leiutasin variandi, et hangin endale tavalise rattaluku ja panen tsikli külge kinni selle kiivi.
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Mul endal on selline pisemat sorti sisse-väljatõmmatava trossiga koodiga taba. Ega see nüüd looma pea, aga niisama kohe kaasahaaramist takistab vast ikka.
tujula kirjutas:Ma mõtlesin ka, et kuhu ma selle kiivri jätaks aga leiutasin variandi, et hangin endale tavalise rattaluku ja panen tsikli külge kinni selle kiivi.
Pikematel reisidel "vanas euroopas" olen kasutanud (jalgratta) trosslukku kahe kiivri kinnitamiseks tsikli külge. Väga sooja ilmaga olen neile veel tagi neile otsa visanud ja läbi varukate koormakinnituskummidega (jalgratta oma, pikkus ca 0.8m vms) tsikli raami külge kinnitanud, et tuul tagi ära ei viiks. Peab väga pahatahtlik olema (juhusliku möödujana), et sellist hunnikut purgama hakata (sest kummide konksud jätad "hunniku" sisse silmade alt peitu).
Ei viitsi küll kiivreid kaasas kanda, eriti kui fotoka kotis (lisaks fotokale veel 2 objektiivi on). Peab üle õla nüüd sülitama, sest ....so far so good.
Ostsin K-Rautast 50 cm jämedamat ketti ja tabaluku. Nüüd vedeleb istme all. Muidu ka otstarbekas asi see kett.
Aga mis juhtub, kui originaal sumps pm keskelt pooleks lõigata ? Ots ikka ilusaks teha ja näeb välja nagu enne, ainult lühem. Võimsus, hääl, töötamine ?
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
von Timo kirjutas:Aga mis juhtub, kui originaal sumps pm keskelt pooleks lõigata ? Ots ikka ilusaks teha ja näeb välja nagu enne, ainult lühem. Võimsus, hääl, töötamine ?
1.Mingit sõiduga tuntavat võimsust sa küll juurde ei saa (kui välja jätta kõvema hääle efekt).
2.Hääl läheb veerandi jagu valjemaks.
3.Töötab täpselt samahästi nagu ennem lühendamist.
Kui ma teen 25kw load, kas ma pean uuesti täisload ka tegema 21 aastaselt? Kindlasti küsitud, aga hilja juba ja liiga väsinud, et otsingus tuhlata.
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
xjorma kirjutas:Kui ma teen 25kw load, kas ma pean uuesti täisload ka tegema 21 aastaselt? Kindlasti küsitud, aga hilja juba ja liiga väsinud, et otsingus tuhlata.
Kui ma ei eksi siis sõidueksami ainult. Ratas peab olema siis ka 25kw+(35kw+ järgmine aasta) Võib-olla oli midagi veel.. aga on ka juba hilja ja väsimus peal...
-
- Tsikkel: ---
skulptor kirjutas:Moni paneb kohvrisse. On olemas ka kiivri trosslukk. Minu arust on natuke napakas soiduriietega ja ilma kiivrita ringi jalutada. Paar korda olen niimoodi nahkkombega, ilma kiivrita ringi jalutanud. Kuidagi piinlik lugu. Liibuvas nahkulikonnas mehike, nagu mingi pervert. Nagu unistaks mootorrattast, mida osta ei joua aga vahemalt polvekaitsmed sai ostetud
Kanna ikka kiiver endistviisi kaasas, oled uhiskonnale vastuvoetavam.
Kiiver kohvrisse ja olemas. Savi, mida teised arvavad. Vbolla mulle meeldibki tsikliriietega käia - turvalisem ka kui peaksin juhuslikult kukkuma vms. Keda huvitab...
Mikk
Honda CB500 -- Yamaha XJ 600 S -- Kawasaki KL650 A -- Yamaha XTZ 660
Tere,
Küsiks enda rumala küsimuse ka - kuidas oleks õige tänada autojuhti, kes tõmbab tee äärde ja laseb sind mõõda? Ohukaid rattal pole/või pole lihtsalt leidnud.
You Bastard!
-
Penny kirjutas:Tere,
Küsiks enda rumala küsimuse ka - kuidas oleks õige tänada autojuhti, kes tõmbab tee äärde ja laseb sind mõõda? Ohukaid rattal pole/või pole lihtsalt leidnud.
Olen jalaga viibanud. Ja ohutuledega ka.
-
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 27 korda
Mina olen mööda sõites vasaku käega üle õla viibanud, jalast ei tea kas saavad aru..
-
Mulle ka jalaga viibatud, kui autoga kõrvale tõmbasin ruumi tegemiseks. Vahest olukord ka selline, et kätt ei taha lenksust eriti lahti lasta.
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
Penny kirjutas:Tere,
Ohukad või käeviibe on kindla peale minek

-
Teema algataja - Postitusi: 1515
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Suund korra vasakule, korra paremale.
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee