Maanteeameti sõidueksamid
Re: Maanteeameti sõidueksamid
Skyrunner kirjutas:Ma pole küll eksaminaator aga ma saan enda kogemuste najal öelda aga taga ratta blokeerumine ongi ohtlik äkkpidurdusel, sest tagaosa hakkab ju laperdama ka esipidurit kasutades ja mida suurem kiirus, seda uhkemalt hakkab laperdama. Siis tekibki selline taltsutamata hobuse seljas istumise tunne, mida võib-olla eksamineeriad ei taha, et eksamit tegev juht kogeks. Ilmselt on enamus seda laperdamist kogenud aja jooksul. See tunne ei ole mitte meeldiv tunne ja seda kogevad ajapikku kõik ratturid.
Sa poisikesena vana meestekaga tagapiduriga kruusa peal "ägedaid" jutte ei tõmmanudki pidurdades? Oli nii jube ohtlik alati või? Jah ma saan aru, et massid on teised, aga füüsika on sama. See et sina ei oska tagapidurit kasutada ei tähenda, et see seal nalja pärast on ja seda ainult kiirusel 20 või vähem kasutada tohib.
Tagapidur ei ole tont ja blokeerunud tagapidur ei ole suurem tont. Nagu juba öeldud, kui asend vale, siis on viga seal mitte piduris.
Ja kuigi tagapidur annab meile pidurdamisel ainult natuke, eriti äkkpidurduse korral kui kogu raskus on ees ja tagumine nagunii lohas on, siis vahest see mõni cm aitabki. Võta ratas ja mine harjuta platsil, vaata kas saad sama maaga pidama kasutades ainult esipidurit või esi- ja tagapidurit. Ma panustaks teise variandi peale.
Neid ja teisi sõnavõtte lugedes ja ka igapäevases elus kuuldes on mul ikka päratuma hea meel, et ma juhtusin eesti ilmselt ühtede parimate koolitajate käe alla õppima (on ka siin teemas oma sõna öeldnud). Sügav kummardus neile
PS: Minu post ei ole mõeldud rünnakuna kellegi vastu, lihtsalt vastukaaluks valele, et see kõlama ei jääks.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.