rattad ei jookse ühel joonel
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
rattad ei jookse ühel joonel
mure järgmine:
sai ostetud üks divekas. kõik ilus ja tore peale selle,et ostuhetkel oli ühel amordil simmerling kutu!simmeri vahetus ei ole eriti hull ja selle pärast ei hakanud ka ratast ostmata jätma.
sai amort lahti võetud ja avastatud ,et rattavõll ja amorditoru ja on kõver.mitte küll palju kuid oma 2mm keskkohast(amorditoru) !panin uue simmeri sisse ja leket enam ei ole.nüüd selline mure,et täna kui sõbraga rattad ära vahetasime ja mina tema taga sõitsin,siis avastasin,et esiratas ja tagaratas ei ole mitte ühel joonel.esiratas ühele poole viltu ja tagaratas teisele poole viltu.ei jooksnud ka ühel joonel.
kas selline viltu jooksmine võib olla tingitud vaid amorditoru ja rattavõllist või on suure tõenäosusega raam kõver.kui raam kõver siis ei tahaks enam uusi juppe ostma hakatagi.kuidas kindlaks teha raami sirgust?kas prillide seisukorda saab kuidagi kodustes tingimustes ka kontrollida?visuaalsel vaatlusel on asjad terved ja sirged!
tänades jargo
BMW R1150R
KepsKotti
Re: rattad ei jookse ühel joonel!
tõenäoliselt on kõverast esimesest kahvlist tingituna esiratas raami suhtes kõver, kui kõver(ad) amorditorud ja vajadusel prillid ringi lapata siis peaks okei saama, muidu tallinnas kusagil harrikapoes pidavat raamipink ka olema kui süda rahu ei anna.
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
Mul on endal samuti esiotsa laksuga diveka lõust viltu ees. Rattad on jah, küll ühel joonel (seda saad amorditorude keeramisega reguleerida natuke arvatavasti - keerad nii, et oleks ette/tahapoole kõverad, mitte külgedele; jälgi et ratas kinni keeratuna ei pooks pudeleid kinni!). Pidurdades nii piduri kui gaasiga on tankslapper kerge tulema, samuti on seda väga tugevalt märgata kiirustel alla 80 ja kusagil 140 kandis. Samas mul on nii rehv kui amordid pekkis, õnneks on velg sirge.
Endal on plaan torud välja kiskuda ja uuel nädalal proovida neid töö juures kuidagi sirgemaks saada, kui see ei õnnestu siis ilmselt tuleb uued osta (wemotos 130 eur tükk). 2 milli keskelt on päris kõva sentimeeter amordi alumises otsas!
-
- Kontakt:
Tuletab meelde ühe loo mis siit läbi käis ehk:
Kaeba müüja kohtusse peidetud vea pärast. Kui kuulutuses oli veel kirjas "heas korras" siis saad kommikarbi lisaks remondikuludele ...
Ise lasin kunagi ühel tsiklil sirgeks teha amorditorud (sirgeks said nad sama seltskonna juures kes nüüd on biker24.ee tegelevad). Täitsa tipp topp jäi. Otsigut kasutades peaks leidma teemasid selle kohta samuti.
müüjat ei süüdista üldse,ise olin rumal,et sellist asja kohe ei osanud vaadata.muu kõik on ratta juures nagu uus.käib vaikselt,kiirendab hästi ja ka kõik muu nagu tehase seades.samas müüja ise ka mainis et simmerid läbi.et oli ka ise vahetanud,kuid mõne aja pärast uuesti lekkinud.arvan ,et viga oli juba enne tema selle masina ostmist.
kui viga peituks ainult kõverates amorditorudes ja võibolla ka prillides,siis ei oleks probleemi.need saab poest uued osta,kui aga raam kõver,siis on asi hullem!loodan ,et asi siiski ainult torudes ja prillides.
BMW R1150R
KepsKotti
-
- Kontakt:
Kui neid torusid pole enem sirgemaks tehtud ja praegu on ainult 2mm siis raamil vast ei ole midagi viga. Loomulikult oleneb kukkumise/löögi iseloomust ja suunast. Edu.
täna siiski avastasin peale pikemat uurimist,et raam ikkagi kõver.tegin betoonpõrandale zablooni ja asetasin ratta sellele.et oleks ilusti sirge.esikahvli võtsin eest ära ja kahvliauku pani uhe amordi.täpselt istus.siis lasin ratta zabloonile-joonisele ja esiratta asukkoht ongi 2cm vasakul.tähendab et kahvlikinnituskoht on kreenis.
kuna teada,et raam vajab sirgendust,siis sooviks informatsiooni saada,kuidas seda sirgemaks teha.kas koduste vahenditega saaks ka teha.mul tegelikult selline poolalgeline töökoda ka olemas.või on tallinnas kuskil mootorrataste sirgenduspinki.kas sinna viimiseks tuleb ainult raam viia,või saavad nad ka nii teha kui mootor ja muud jubinad ikka küljes`?
BMW R1150R
KepsKotti
Mootor ja kama ikka küljes.
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=1 ... nn#p417933
Samas selle XJ raami rihtimine pole mingi küsimus ka endal ära teha, kui käed otsas ja nupp nokib.
helistan Ennule.
muidu mul enda ka erinevaid hüdropresse olemas,kuid ei tea kust täpselt raami kinnitada,et pressides midagi muud ära ei vääna.
kui tugevat jõudu sellele esiotsa kahvli väikeseks väänamiseks vaja on?umbes arvutasin,et väänata oleks vaja ca 0,5-1mm.siis jookseks ratas uuesti omale kohale.
ega keegi ei tea,kas eestist kuskilt ka kasutatud amorditoru on võimalik osta?vana sirgeks tegemine on täitsa võimatuks tehtud.olen kõik kohad läbi helistanud ja kirjutanud.kellel ei ole enne sügist aega ja kes ei tegele enam üldse sellega!.
uut ei tahaks veel osta,kuna ei ole kindel,et raami ikka sirgeks saab!
BMW R1150R
KepsKotti
Vaata parem inglise ebayst http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... Categories midagi seal leidub.
-
Mis torudesse puutub, siis minu oma vist on leidnud teoreetilise lahenduse kasutada mingi vanema krossiratta lühendatud torusid. Katsun nädalavahetusel torud koju tuua ja uuel nädalal veidi treida ja sobitada, äkki õnnestub sitast sai teha.
extinction kirjutas:Mis torudesse puutub, siis minu oma vist on leidnud teoreetilise lahenduse kasutada mingi vanema krossiratta lühendatud torusid. Katsun nädalavahetusel torud koju tuua ja uuel nädalal veidi treida ja sobitada, äkki õnnestub sitast sai teha.
Sul vist on liiiga palju vaba aega... XJ putked maksavad ebays umbes nii palju, et kõveratega ei tegeleks rohkem kui alt ära ja otse rauahunnikusse.
-
Aga seda ma kõveratega ju teengi - viskan emeksinurka, ja kohendan teise tsikli omad sinna alla. Minu jaoks on see odavam variant.
Vähemalt inglise ebays need mis mulle sobivad olid ikka slightly bent jne, mul pole selliseid vaja. Varasemat ostmiskogemust ebayst mul ka pole, ausalt ma ei viitsi seda asja ajada. Sest internetis tuhlama pean ma siiski oma vabast ajast ja seda tahaks ikka rohkem muudele asjadele kulutada! Parem on kasutada mitte-vaba aega ratsionaalselt.
-
- Tsikkel: Vt
Whitebalance kirjutas:Tuletab meelde ühe loo mis siit läbi käis ehk:
Kaeba müüja kohtusse peidetud vea pärast. Kui kuulutuses oli veel kirjas "heas korras" siis saad kommikarbi lisaks remondikuludele
...
+ 1 Alatu kelm
ega,iga asja koha pealt ei saa ka müüjat süüdistada.ostjana oleksin pidanud ise tähelepanelik olema.töenäoliselt müüja ise ka ei teadnud,et see kõver on.muidu oleks ta oma ratast müünud simpeli kõnekaardiga ja selle hiljem metsa visanud.ta on ise mulle ka peale ratta müümist helistanud ja ka lisavarustust tasuta pakkunud.korvi kinnitused jne.tundus väga asjalik poiss.rääkis kõikvõimalikest vigadest jne.va. raam
muidu oleks võinud see raam sirge olla jah,kuna ostsin ikkagi eestis müügis oleva kõige kallima xj600, lootes saavat väga heas korras pilli.sama raha eest oleks saanud ka fazeri või banditi!
tänaseks päevaks peaks see raam jälle sirge olema.sai viidud ühe tuttavast autovenitaja juurde.kaks päeva oli venituses.ehk ei tõmba enam tagasi.eile panin ratta kokku,ja esmapilgul ei tundunud küll enam midagi kõverat.nüüd natuke tuju ka parem.kui peaks ka järele andma siis tegelen sellega alles talvel ja viin raami tsiklispetside juurde.
suvel tehaks ikka sõita.kui ikka teisipäeval ark eksami läbi saan
tänud kõigile!
minu poolest võib selle teema lõpetada.
BMW R1150R
KepsKotti
-
- Tsikkel: jawaha
- Tänanud: 50 korda
- Tänatud: 6 korda
Re: rattad ei jookse ühel joonel!LUKKU!
Milleks teema vaja lukku lasta?
Parim lahendus kuidas rataste asetust kodus mõõta? Leidsin ühe lingi: http://www.ljswain.btinternet.co.uk/lin ... wheels.htm
Mõtteid?
Re: rattad ei jookse ühel joonel
ega siin palju mõelda pole, eks taolisi seadeldisi isegi kasutatud, kuigi jah see eemaleulatuvate poltide kasutamine on iseenesest hea idee. kuigi, kahe inimesega saab sama asja ka oluliselt lihtsamalt, kiiremalt ja odavamalt...ilmaigasuguste magnetiteta tehtud:)
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.