käivitamisel ainult plõksub :(

Qngi
Tsikkel: Yamaha Vmax 1993
Tänatud: 1 kord

Re: käivitamisel ainult plõksub :(

Lugemata postitus Postitas Qngi »

Akuga ju ülilihtne- tõstad maha ja käid mõnest akuplussist v. akueksperdist läbi ja sul tehakse kohapeal vajalikud mõõtmised ära.
Kui relee lihtsalt plõksub, siis vaata, kas tuled saab põlema jne. Kui jah, siis vaata tavalise lamptestriga starteriotsalt, kas sinna vool peale tuleb. Kui ei, annab juhe kusagilt sitasti ühendust, kui jah, siis starter maha ja töökotta. Relee on pekkis siis, kui ta üldse ei plõksu või kui temast voolu välja ei tule. Kui starter peale
soojaks sõitu halvasti ringi veab ja pendiks kärisema hakkab, siis on tegu kulunud starteri puksidega- külma mootorit jõuab ringi vedada, soojast peast on kolvid paisunud, kompressioon suurem ja lõtku tõttu puksides ei jaksa starter enam kulligi teha- poob ennast kinni.
Vat nii- kõik asjad on ise läbi tehtud. Viimane piinlik lugu oli praegu märtsis, kui startis jõle kehvasti ja lõpuks ainult plõksus. Olin ka juba starterit maha keeramas, kuna kõik funkkas ja siis avastasin, et starteri voolujuhe oli lihtsalt poolpehmes olekus starteri küljes.. Uus kand kaabli otsa ja gaasi!
Muide uute akude laadimisega võib veel üks nüanss olla- vanakooli laadija ei pruugi talle hästi mõjuda. Peab väljamineku tegema ja ainult uue udupeene impulsslaadijaga opereerima. Minu Vmaxi 3 aastat vana happega aku (vähetuntud firma) sai üle kontrollitud ja kärab küll. Ja iga talv olen ainult korra, päevaks- paariks tuppa sooja toonud, et laadida ja jälle tagasi kuuri alla tsiklile peale panna.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”