käivitamisel ainult plõksub :(

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
RAF
Tsikkel: Kawasaki ZR 550

käivitamisel ainult plõksub :(

Lugemata postitus Postitas RAF »

Sai mõni aeg tagasi püütud sellel hooajal esimest korda tsiklile hääled sisse panna kuid selle asemel tegi starter ehk mingi veerand pööret ja ülejäänud süüte andmise ajal tegi starteri relee vaid põrinat. sai tellitud ka uus relee. kuid kahjuks sellega sama lugu vaid põrin ning muud midagi. samuti sai üle kontrollitud kõik kontaktid ning need on ilusad ja puhtad.
viga vist tuleks otsida starterist endast?
Ehk oskate soovitada kas seda starterit saab kuidagi lihtsalt maha või peab selleks spets tööristad olema, jne.?
ja ehk oskab keegi ka potesiaalsele veale viidata?

sellist asja pole rattaga varem olnud :(
ah jaa, ratas ise on kawa zr 550 1991.

Kasutaja avatar

Boobush
Tsikkel: roller
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 27 korda

Re: käivitamisel ainult plõksub :(

Lugemata postitus Postitas Boobush »

1) Käik sisse, lükka tsiklit, vaata kas mootor käib ringi
2) Pane tester akuklemmide peale kui starterinuppu vajutad

Peaks üsna lihtne diagnoosida olema, kus on viga

Kasutaja avatar

Kri§to
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

IT crowd tuleb meelde

mul arvuti perses- kas te poweri nuppu olete vajutanud.... Ehk mina küsin kas aku on täis ja kas aku ka aastast 1991

Kasutaja avatar

erxz
Kaupmees
Tsikkel: Kawa/KTM/Honda/Beta

Lugemata postitus Postitas erxz »

vaheta aku värske vastu - mahtuvus puudub
see kevad mitmed kodanikud käinud starteri releed näpus :) et uued tellida, kontrollides selgub aga, et toimib
tõenäoliselt uus aku ja töötab ! (millegipärast on palju probleemseid LP akusi ...)

erko(at)motodepoo.ee
www.motodepoo.ee

trihei
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas trihei »

Aku kontrolli ikka esimesena. Kas teda peale sügisest seismajätmist laetud on?

Kasutaja avatar

Lutrin

Lugemata postitus Postitas Lutrin »

RAF kirjutas:

Sai mõni aeg tagasi püütud sellel hooajal esimest korda tsiklile hääled sisse panna kuid selle asemel tegi starter ehk mingi veerand pööret ja ülejäänud süüte andmise ajal tegi starteri relee vaid põrinat.

Täpselt nii juhtub kui aku on (pool)tühi. Kevadel esimesel käivitusel on mõistlik näiteks auto akuga "täkku teha". Võibolla polegi probleemi, läheb tsikkel käima ja laeb aku ära.

998 cm³

Teema algataja
RAF

No siit tuleb kohe korralikult hoope - igale poole :P :D

Teeme siis mõningaid täpsustusi:
Aku sai eelmine hoooaja algul tutikas ostetud, talvel toas hoitud ning loomulikult enne rattale panemist see täis laetud - täpselt nii nagu iga aasta - ma ppäris nii poakas pole et tühja hakkan rattale panema :P

Ja esimesel käivitamiskatse sessioonil sai ka proovitud kuidas starter otse akult läheb ja tundus et läheba aga mootorit ringi ei ajanud. ehk ongi aku? :roll:

vaatan sele aku teema üle ja siis täpsustab.

Tänkjuu kõigile.

(crash)

Kasutaja avatar

Nooremvend
Tsikkel: Kawasaki KX 250&GSX-R 750

Lugemata postitus Postitas Nooremvend »

Mul oli ka uus aku, toas, kapiotsas, aga vist oleks pidand talvejooksul uuesti korra-kaks laadima kuna kevadel oli soss...voolu sisse ei võtnud ja abi tast ei olnud... minumeelest garantiikirjadel või asjadel oli ka, et peab pikemalt seisvat laadima vms. Täpselt lugema ei viitsi minna kuna kohe tööle. Aga põhimõtteliselt täpselt sama asi.

Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas margus014 »

Kui aku seidab, tuleb seda laadida kord kuus.

Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Lugemata postitus Postitas 426f »

uue aku saab 13.95 eest,neid kannataks igal aastal uus osta,nagunii järgmiseks aastaks sureb ära

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r

Teema algataja
RAF

Akust nii palju et tegemist on sellise isendiga: EXIDE YB12A-A 12v/12Ah

Kasutaja avatar

luix
Tsikkel: HondaVTX 1300S Suzuki VZ 800

Lugemata postitus Postitas luix »

mul endal 2 kevadel sama s**t üllatus. Nüüdseaja(geel) akud on nii kuradi kehvakesed. Olen ka iga hooaja lõpp nad tuppa viinud ja paar korda talve jooksul laadinud,kuid kevadel enam voolu sisse ei võta ja kogu lugu. Soovitati automaatset laadijat terve talve taga hoida,et see ise regullib,millal laadimist vaja ja laeb aku täis.

Luigi 5271367 luigi.oolma@rescue.ee Pilt

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Ka tavalised akud on kvaliteedilt kehvaks läinud. Ma pole kunagi end väga vaevanud nende talviste laadimistega, ka 5-aastane aku paneb kevadel ratta käima (no mul soe garaaž). Aga mu eelmisel aastal ostetud Jawa 6V aku (ka Exide) suri talvel ära - ka ei võta voolu sisse. Krt, see pole ju isegi starteraku mitte. Esimest korda selline asi 29 aasta jooksul, isegi vene akud pidasid vähemalt 4 aastat ikka vastu ilma, et neid üle päeva poputada oleks tulnud.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

kõri
Tsikkel: suzuki intruder vs800, Boom

Lugemata postitus Postitas kõri »

Härrased, kui te vaatate aku klemmi ja see tundub olema puhas ilus selline tina karva, siis ee ei pruugi alati olla puhas 12V pinge jaoks. Piisab, kui on silmaga nähtamatu oksiidi või sulfaadi kiht vahel ja ongi jokk. Alati puhastage klemmid mehaaniliselt (noaga, hööritsaga... mitte kunaki ärge puhastage klemme kontakte liivapaberiga). Tihti aitb alati mitte.

mmmargus
Tsikkel: FZR1000, Jawa 638, RIGA13 & 22
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas mmmargus »

Ma juba arvasin, et ainult minul akud viimastel aastatel surevad. 10a tagasi pidasid akud 5-10 aastat. Juhtus, et vahepeal sai talvel laetud ka, kuid akud talv otsa siiski soojas (15C).
Aga nüüd iga aasta tõesti tulebki osta uus aku. Olen proovinud nii noname kui kallimaid - suurt erinevust ei ole. Ja seda mitmele tsiklile. Damn...

Elagu punnvõrr - pole akut ja bensiinimurest saab ka üle - vänta terviseks :mrgreen:

Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Kasutaja avatar

Lutrin

Lugemata postitus Postitas Lutrin »

tramm66 kirjutas:

eelpool ("akulaadija teemades") kostus nurinat, et kui mingil põhjusel esineb voolukatkestusi (220V võrgus), siis terveks talveks nn. targa laadija külge ühendatud aku ei pruugi olla laetud olekus kevadel.....ja et halvimal juhul pole aku ka töökorras kevadel kuna pool talve on olnud mahalaetud olekus (külmas garaažis, näiteks).
millised on kasutajate kogemused?

998 cm³

Teema algataja
RAF

mul on antud ratas olnud 6 aastat nüüd, vist. ja sellist aku probleemi pole veel olnud! Eelnev aku oli Varta. esimesed 4 talve oli see ilusti külma käes kuuris ning kebvadel laetult läks ilusti tööle - alati. siis aga üks talv tegi külm aku katki, ning eelmise hooaja algul sai soetatud uus EXIDE. antud aku oli kogu talve toasoojas. hetkel panin uuesti laadima et näha katsetada - ehk ikka võtab el sisse. kui ei siis proovim muud lahendust ja uue aku ostmine on viimane asi.

Kasutaja avatar

Kajar
Tsikkel: DNEPR MT-9(külghaagisega)72a.
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Kajar »

Aku nõrk!

Varadero XL 1000
Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas margus014 »

RAF kirjutas:

mul on antud ratas olnud 6 aastat nüüd, vist. ja sellist aku probleemi pole veel olnud! Eelnev aku oli Varta. esimesed 4 talve oli see ilusti külma käes kuuris ning kebvadel laetult läks ilusti tööle - alati. siis aga üks talv tegi külm aku katki, ning eelmise hooaja algul sai soetatud uus EXIDE. antud aku oli kogu talve toasoojas. hetkel panin uuesti laadima et näha katsetada - ehk ikka võtab el sisse. kui ei siis proovim muud lahendust ja uue aku ostmine on viimane asi.

Aku säilitamiseks on väidetavalt parim temperatuur +4C.

Motopunk

Lugemata postitus Postitas Motopunk »

RAF kirjutas:

Juhul kui isegi elektri võtab sisse, siis pärast laadimist viska tester peale iga tund ja vaata kui kiiresti näidud langevad. Soovitav on ikkagi kohe uus aku osta (juhul kui vana aku jookseb kohe tühjaks või ei ületa näitu 9) sest vastasel juhul võid mingihetk ennast kuskil teeääres avastada. Uued (exide) akud ongi suht nii ja naa. Eelmine aasta 7 tsikli akut mis sai peale pandud nendest 5 läks see kevad maha kandmisele. Üritasin küll neid igatepidi ellu äratada nii huvi pärast kuid suhteliselt tulemuseta! Minuarvates pole mõtet sul sellega jamada, aga otsus on sinu...

Kasutaja avatar

hullmaks

Lugemata postitus Postitas hullmaks »

Ka tuttav probleem. Kaks aastat tagasi sai ostetud uus Exide aku. Juba esimese aasta lõpul hakkas imelikke asju tegema, läheb ilusti käima, siis suretad mootori välja ja uuesti käivitades vaevu veab.selle aastal laadisin kevadel ära ja panin peale, läks ilusti käima.Sain paar sõitu tehtud kui korra bensukas jälle sama jama, proovin käivitada ja ei tuhkagi. Ratta sain täkus käima ja sõitsin ilusti garaazi . Seal panin aku laadima ja enam ta voolu sisse ei võta. Sümptom oli sama, starterit andes relee ainult lõgises või tegi pool pööret ja siis hakkas lõgisema. Arvan , et sul samamoodi aku kutu, proovi näiteks autoakult täkku võtta ja kui siis käima läheb on kindel, et aku kutu-

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

Uuemate akudega tundub olukord kehva olema tõesti, eks asi hinnapoliitikas kinni, hoitakse kokku kust saab, et odavalt pakkuda ja turul püsida.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/
Kasutaja avatar

Motard.ee
Kaupmees
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Motard.ee »

Mida soojemas akut hoida, seda kiiremini ta tühjeneb. Täis akut võib probleemideta hoida külmas...
Exide akusid on turul saadaval erinevaid. EXIDE ja EXIDE kirjaga made in China. Ühte neist võib küll suht probleemseks lugeda. Huvitav kumb... :D

Viimati muutis Motard.ee, 12 Mai 2012, 00:33, muudetud 2 korda kokku.
mootorrataste müük remont ja hooldus.
PIRELLI ja MITAS rehvid.
http://www.motard.ee/
Pirita tee 20 Tallinn
+372 55967775
Kasutaja avatar

argoa
Tsikkel: V-Strom
Tänanud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas argoa »

Ja vot just sellepärast, et tsikliaku ost on nagu loterii, sõidangi juba teist hooaega UPS-i akuga. Kuna tegu ei ole starter tüüpi akuga siis nagu eriti pikka iga ei looda. Lihtsalt kui Excite sai täpselt koos garantiiga otsa ja riiulis vedeles üks 12Ah Panasonic, läks kiiruga loosi. Olen isegi pisut üllatunud, et nii häsri kestab. Ilmselt motopoodi aku eest rohkem raha ei vii :mrgreen: . Kui se Pana ka selle hooaja vastu peab, siis olen mitu raha kokku hoidnud, sest hinnavahe on tuntav.

Riga 12, Minsk 125, CŽ 250, Planeta 5, Yamaha XJ900F, Suzuki DL650 V-Strom

Kroomtiib
Tsikkel: Yamaha xvs 1100,Jawa 250

Lugemata postitus Postitas Kroomtiib »

Mina olen omandanud ainult Varta akusid.Olen pikka aega nendega hästi läbi saanud.Happega akudel tuleb vahel destilleeritud vett lisada.

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

Motard.ee kirjutas:

Mida soojemas akut hoida, seda kiiremini ta tühjeneb. Täis akut võib probleemideta hoida külmas...
Exide akusid on meil saadaval erinevaid. EXIDE ja EXIDE kirjaga made in China. Ühte neist võib küll suht probleemseks lugeda. Huvitav kumb... :D

Nojh, mismoodi selline firma nagu EXIDE mingit saasta lubab üldse oma konveierilt välja või oma nime all turustada? Mul enamusel tehnikal EXIDe akud peal ja suht kindel, et enam ma seda tootjat ei kasuta, kuna ma tõesti ei viitsi süveneda kas hiinakas või kurat teab mis. Peale ostmist on suht jõulised, aga surevad kähku. Hetkel jutt autoakudest, motikal oli mingi vanem varjant ja see kestis suht ok.

Ps. murutraktoril istub mingi 7a vana USA aku, tootjat kahjuks enam välja ei loe, pole viitsinud kunagi asja talvel laadida ja poputada, seisnud suvalise kuuriall. Viimased 3 kevadet on olnud kellu, laadija taha ja mingi 6-7 tunni pärast hakkab voolu vastu võtma. Mahutavus nüüdseks suht 0 aga käima veel veab, äkki paneb selle suve veel vastu.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/

Qngi
Tsikkel: Yamaha Vmax 1993

Lugemata postitus Postitas Qngi »

Akuga ju ülilihtne- tõstad maha ja käid mõnest akuplussist v. akueksperdist läbi ja sul tehakse kohapeal vajalikud mõõtmised ära.
Kui relee lihtsalt plõksub, siis vaata, kas tuled saab põlema jne. Kui jah, siis vaata tavalise lamptestriga starteriotsalt, kas sinna vool peale tuleb. Kui ei, annab juhe kusagilt sitasti ühendust, kui jah, siis starter maha ja töökotta. Relee on pekkis siis, kui ta üldse ei plõksu või kui temast voolu välja ei tule. Kui starter peale
soojaks sõitu halvasti ringi veab ja pendiks kärisema hakkab, siis on tegu kulunud starteri puksidega- külma mootorit jõuab ringi vedada, soojast peast on kolvid paisunud, kompressioon suurem ja lõtku tõttu puksides ei jaksa starter enam kulligi teha- poob ennast kinni.
Vat nii- kõik asjad on ise läbi tehtud. Viimane piinlik lugu oli praegu märtsis, kui startis jõle kehvasti ja lõpuks ainult plõksus. Olin ka juba starterit maha keeramas, kuna kõik funkkas ja siis avastasin, et starteri voolujuhe oli lihtsalt poolpehmes olekus starteri küljes.. Uus kand kaabli otsa ja gaasi!
Muide uute akude laadimisega võib veel üks nüanss olla- vanakooli laadija ei pruugi talle hästi mõjuda. Peab väljamineku tegema ja ainult uue udupeene impulsslaadijaga opereerima. Minu Vmaxi 3 aastat vana happega aku (vähetuntud firma) sai üle kontrollitud ja kärab küll. Ja iga talv olen ainult korra, päevaks- paariks tuppa sooja toonud, et laadida ja jälle tagasi kuuri alla tsiklile peale panna.

Teema algataja
RAF

Kõik kes aku juttu rääkisid kõigil on õigus. Tondi aku poes lasin EXIDE üle kontrollida, voolu oli sitaks aga käivitusjõudu oli alles mingi 8-ndik vajalikust. Uue Vartaga läks ratas suht ilusti käima :D

tänks kõigile! ;)

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”