Verd, higi ja pisaraid-negatiivsed kogemused tsiklitöökojaga → Re: Verd, higi ja pisaraid-negatiivsed kogemused tsiklitööko

Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 202 korda
Kontakt:

Re: Verd, higi ja pisaraid-negatiivsed kogemused tsiklitööko

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

boob kirjutas:

Eelmise aasta lõpul sai ringitõmmanud saalega kolisevale mootorile uuritud umbkaudseid remondi hindasid ja tingimusi. Positiivse poolepealt jäid meelde Bikepoint ja margiesindus, kes mõlemad rääkisid konkreetset juttu ja lubasid ka enda tehtud tööle garantii anda. Kõige halvema mulje jättis Streetmoto, kus tehtavale tööle garantii küsimine lõppes sellega, et arvati et ma raudselt tahan neid huiama hakata kui garantiist räägin ja seletuse peale, et mina ju ei tea mis mootoris toimub ja mootorit avanud mehaanik peaks suutma selle peale vigaste juppide vahetust ikka nii kokku panna et asi edaspidi ka töötab, keelduti üldse sellest tööst... Minu jaoks lihtne järeldus on et kui tehtud töö eest vastutada ei juleta, siis järelikult on töö nii sita kvaliteediga et ei julge vastutada...

Nonii - siiajuurde ma lihtsalt pean väikese kommentaari kirjutama. Ja enne kui te seda lugema hakkate, siis püüdke end panna remonditöökoja omaniku/mehhaaniku staatusesse. See olin personaalselt mina, kes ütles küsimuse peale BMW põhjaliku mootoriremondi teemal (vända saaled ringi tõmmanud), et loomulikult anname oma tööle garantii aga kui selle peale tuli edasine küsimus, et no OK, kui seal miskit muud ka pärast ei tööta, kas see kuulub ka garantii alla, sest oleme seda ju mootori mahavõtu kõigus puutunud, siis otsustasin vastata, et EI ANNA. Mis põhjus - sest mul ei tasu ette võtta BMW mootoriremondi tööd, kus olen kliendile kinnitanud juba enne ratast ja selle seisukorda nägemata, et hiljem oleme nõus tasuta remontima mistahes sõlme selle tsikli juures. Onju sisuliselt nii... Seega - vastasingi ausalt ja otse - ei anna garantiid muule osale kui justnimelt sellele, mis vahetatud ehk saaled ja mootoriosa. Kui mõni teine töökoda julgeb anda garantii kasutatud sõidukiga seoses kõigele muule, siis palun - võib seda teha ja minul kahju küll ei ole.

Ja nüüd kommentaare kõikide kahjustatud keermete, murdunud plastosade jne juurde. Kui klient ise ei ole teadlik oma ratta detailide seisukorrast ja hädad selguvad alles detaile puutudes või mõnd sõlme avades, siis paraku on nii, et töökoda ei ole süüdi eelmise õlivahetaja liiga kõvasti kinni keeratud õlikorgi avamisel koos keermetega. Plastosadega asi veelgi hullem, sest ise tagasi liimitud plastikõrvad kannatavad vaid 1x edaspidist katsumist.

Kindlasti oleme töökojas ära murdnud mõned plastosade kõrvakesed, mis varem liimitud. Hetkelgi on teeninduses sees vähemalt 3 tsiklit, millel julgelt üle poolte plastikinnituste on puruks või praoga, lisaks ümber odavad aftermarket Hiina plastikud. Oleme välja keeranud ka hulgaliselt õlikorke, millega tuleb kaasa alumiiniumkarteri keermeid. Nagu ühes teises teemas juba öeldud, siis Suzuki bike karteripõhja keerme taastamine on muutunud juba standardhinnaga tööks, sest tehase poolt sissefreesitud karteriõhja soon teeb selle põhja nii pehmeks, et kui keegi keerab 20Nm asemel 40Nm-ga või "tugeva pareme käega" õlikorgi kinni, siis järgmine vahetaja saab korgi kätte koos keermetega. Et sel teemal on üsna palju hädasid, siis kõikidest sellistest juhtumistest teeme pildid.

Kui keegi kahtleb väites, et Eestis liikuvate tsiklite park on keskmiselt üsna hullus seisus, siis palun tulge nädalaks kõrvaltvaatajaks töökotta ja pange kõik kirja ning tehke kõigest pilte. Mul on sellist materjali Gigade kaupa. Sellest saab sellise muinasjutuhõngulise loo, et 90% inimestest ei usu hiljem, mis seisukorras aparaadid meil tänaval liiguvad. Olen täitsa kindel, et päris mitmed õnnetused tsiklitega on põhjustatud tehnoseisukorrast.

Et siis Veri, Higi ja Pisarad jätkuvad. Mida sügavam on MASU, seda suurem kogus eelnimetatud komponente järgnevatel aastatel ja järgnevatel tsikliomanikel valada tuleb :-)

StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”