Verd, higi ja pisaraid-negatiivsed kogemused tsiklitöökojaga
Moderaator: Moded
Verd, higi ja pisaraid-negatiivsed kogemused tsiklitöökojaga
No nii,olles ise mehhaanik juba aastaid ja kuna palusin ühe põneva teema kustutada,siis ehk kellelgi on õpetlikke sõnu Teistele...kuhu mitte minna ja mis juhtus,või kuhu minna just???
Miks selline teema---sellest,et Eestis on palju isehakanud tsikli remondimehi-keegi pole saanud vastavat väljaõpet (v.a 5 inimest Eestis)),aga kõik teevad ja on "spetsid"... ja pärast on näha VERD ja PISARAID-garantii tööle aga puudub.Kuurialused on täis selliseid kohtasid-üks õudsam kui teine.
Ärge siis oma kogemusi vaka all hoidke...
Edek Jäätes
http://www.eagleriders.ee
5018118
Re: Verd ja pisaraid-negatiivsed kogemused tsiklitöökodadega
Mul endal näiteks selline kogemus,kus läksin Tallinnas ühte "konkreetse margi" esindusse ja leti taga vanem naisterahvas-mainisin,et sooviks osta "sellest" kataloogist seda lisavarustust-vastus oli konkreetne-ei saa.Küsimusele ,et miks,tuli ka konkreetne vastus-ma ei tea sellest asjast muhvigi-tule siis,kui peremees majas.Ja see teema kestis pikalt-koos samade vastustega...Selle firma süsteem on õnneks tänaseks muutunud.
Arvan,et osad tunnevad ära ,mis firmaga tegu...
Ja varuosi ei saanudki,isegi tellida-enne kui"peremees"taas majas oli-puhkas ta aga kuskil kaugel,nii,et aega läks ...mõnusalt ja kliendid ootasid.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
Tubli-Hinne 5 ;ma ei olnud ilmselt ainus,kes suu ammuli vahtima jäi...
Bikerman kirjutas:........ leti taga vanem naisterahvas-........
ka vanem naisterahvas noorema vastu vahetatud
-
- Kontakt:
Bikerman kirjutas:Tubli-Hinne 5 ;ma ei olnud ilmselt ainus,kes suu ammuli vahtima jäi...
No see oli ikka legend, kui oli vaja hallis argipäevas vaheldust piisas Sossi hoovipoe külastamisest
Re: Verd, higi ja pisaraid-negatiivsed kogemused tsiklitööko
Nooremaga uues kohas-saime "koos mehhaanikutega "ikka piduri peasilindri simmaka tellitud suurele Intruderile...
Edusammud olulised.
Keegi siin just pani lingi,kui palju on täna L gategooria sõidukeid -umbes 18000 vist-aga kes neid hooldab?Palju oli muidugi Hiina imesid...
Tallinnas on veel üks kena ettevõte, mis on uhke motomargi esindaja jne. Halvasti töötavad rattad lähevad hooldusesse/remonti, tagasi tulevad mitte üldse töötavad rattad. Juba mitut sellist juhust näinud/kuulnud
enduro kirjutas:Kas mingite töökodade,remontijate nimed ka kusagilt lõpuks tulema hakkavad?
Minu negatiivna kogemus Motobox ja Streetmoto.
Ilma konkreetsete näideteta oled sa lihtsalt lahmija
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Bikerman kirjutas:Miks selline teema---sellest,et Eestis on palju isehakanud tsikli remondimehi-keegi pole saanud vastavat väljaõpet (v.a 5 inimest Eestis)),aga kõik teevad ja on "spetsid"... ja pärast on näha VERD ja PISARAID-garantii tööle aga puudub.Kuurialused on täis selliseid kohtasid-üks õudsam kui teine.
Räägi parem nendest viiest välja õpetatud mehest. Et mis taustharidus ja mis pädevuse see "väljaõpe" annab ja kust see saadud jne. Ma mitte paha pärast, siirast uudishimust.
AndrusB kirjutas:Ma sain aru, et kuurialustest kohtadest hakatakse rääkima... vaadake et kohtukeissi ei tuleks.
+1
Siin foorumis võivad teemad ootamatult kustuda ja teoreetiliselt võib tekkida olukord, kus su enda väljaöeldud sõnu sul enam pole, aga
vastaspoole esindajal on väljaprint olemas.
Streetmotoga ainult positiivsed kogemused .
Bikerman kirjutas:Miks selline teema---sellest,et Eestis on palju isehakanud tsikli remondimehi-keegi pole saanud vastavat väljaõpet (v.a 5 inimest Eestis)),aga kõik teevad ja on "spetsid"... ja pärast on näha VERD ja PISARAID-garantii tööle aga puudub.Kuurialused on täis selliseid kohtasid-üks õudsam kui teine.
Räägi parem nendest viiest välja õpetatud mehest. Et mis taustharidus ja mis pädevuse see "väljaõpe" annab ja kust see saadud jne. Ma mitte paha pärast, siirast uudishimust.
Sama huvitaks mindki
MadisT kirjutas:Bikerman kirjutas:Miks selline teema---sellest,et Eestis on palju isehakanud tsikli remondimehi-keegi pole saanud vastavat väljaõpet (v.a 5 inimest Eestis)),aga kõik teevad ja on "spetsid"... ja pärast on näha VERD ja PISARAID-garantii tööle aga puudub.Kuurialused on täis selliseid kohtasid-üks õudsam kui teine.
Sama huvitaks mindki
tõenäoliselt järgneb perekonnaliikmete tutvustus...
pole tegu tsiklitele spetsialiseerunud asutusega, kuid siiski. vianoris pandi esitatta polt poolenisti läbi kahvli. suht hull oli pärast mõelda ikka küll, mis oleks võinud juhtuda. kui tuttav poleks seda märganud ja korda teinud.
-
- Tsikkel: Tenere 700
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 6 korda
Margiesindusega sain korra nalja. Oli tarvis rattal üks pisku elektriasi teha ja öeldi, et ei õnnestu. Põhjus, et Repair Manualis on juhtmete skeem liiga väikses kirjas, et jälgida
Õnneks mul juhtus olema endal kohvris sama manual pdf-ina plaadiga kaasas. Et ma siis sheerisin esindusele juhendit oma ratta parandamiseks... Töö sai tehtud ja ehk järgmistel lihtsam.
Need 5 koolitatud meest,keda mina tean,on koolitatud kõik remontima ühte konkreetset marki mootoratast.Õpet on saadud Soomes,Austrias,Prantsusmaal ja Belgias.
Vahest ajab lausa närvi mõni reklaam,kus kuulutatakse,et remondime kõikki mootorrattaid...(nii kuulutas raadios Audi hooldus),kuidas see võimalik on-pea ei ole ju prügikast.
Inimene kes teab kõikke-teab minumeelest kõigest natukene,mis alati ei pruugi olla piisav. Mina näiteks ei julge välja hüüda,et kõik superbikede ja endurokate mehed vut vut minu juurde-üritaks ikka oma liistu juurde jääda.Selge see ,et kogemused on ka japsikustomitega,kuna mul neid endal 4 olnud ja neid on pulgatud miljoniks ja tagasi.Aga aeg lendab ja mototehnika muutub iga päevaga peenemaks ja peenemaks,enamus diagnoose saab juba arvutiga selgeks teha.Need aga paljudes kohtades puuduvad.
Et, siis uks voi teine eratiim ei saa uhe voi teise mootorratta margiga ringrada soita, sest mehaanik oskab ainult uhte marki mootorratta sidurit vahetada
See tahendaks ka seda, et ostad omale mootorratta ja keegi ei oska seda remontida. Muidugi kui ise koolitusele ei lahe. Juhtus moni veidi eksootilisem mark. Jumal kull, mootorratas ei ole mingi raketiteadus. Samamoodi nagu viid oma vana auto stendi, saab ka igasuguse sissepritsega motikaga sama teha. Pole vaja mingit jaburat juttu margipohise koolituse vajalikkusest ajada. Hea on kui keegi uhest margist palju teab, samas naitab ka viie koolitatud inimese naide seda, et vaja on universaalseid spetsialiste. Mitu mootorrata marki suudate hoobilt, peast meenutada? Ule viie ikka voi mis? Pealegi, ehk need viis oskavad koik uhte marki mootorrattaid parandada. Me elame ikkagi pisikesel Eestimaal. Korralik mototookoda ja selle meister saab igat marki mootorrattaga hakkama. Kolb kaib endiselt edasi tagasi.
Paaris mototookojas, eelmisel aastal keelduti karburaatorite remondist. Pohjendused olid arusaadavad ja tingitud peamiselt halavatest, asju valja motlevatest eelmistest klientidest. Teatud abivalmidus on mototookodades(moni, mida olen kulastanud) alati olemas olnud ja hatta pole siiski jaanud. Alati olen head nou saanud. Ma arvan, et pole hullu, vajadusel saab ikka too tehtud. Tegelt, midagi negatiivset polegi olnud. Pigem ikka on vaga vastutulelikud ja ulimalt kannatlikud oldud.
Tubli-hakkab tulema.Nagu tead-universaal mehi on olemas,aga neil on apsakad kerged tulema,kuna info peas jookseb kokku....lihtsalt ei mäleta,kuna niipalju on erinevaid.
Näide auto teemal-üks "multimees" ei oska maha võtta kõikide autode ukse polstreid-nende kinnitusi rikkumatta-see lihtsalt pole loogiline...ja võimalik.Ja siis me sõidamegi nagisevate polstritega ja kaevata pole kellelegi.Võin ka lambist rääkida ka mitmest tsikli elektrikust,kus "spets" "unustas" suunatulele ka massijuhtme ühendada... Selle teemaga kohtusin eile-nähes V-rodi millel tagasuunakad kinnitusid plastiku külge ja tulesse läks 1 juhe-ei töötanud need tuled hästi!?
Aga andke tuld!
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Siin keegi lausus---Ma sain aru, et kuurialustest kohtadest hakatakse rääkima... vaadake et kohtukeissi ei tuleks. Ka koolitatud mehaanikutel ja varuosa tarnijatel võib apsakaid juhtuda.
Selle peale tahaks öelda..esindustel ja margikohastel töökodadel on võimalik võtta vastav(apsaka)kindlustus.-Ja töökoja omanik ei pea pärast ratta omanikuga õues püherdama,et kumb süüdi oli... (crash)vaid koheselt hüvitab kahjud-selles peitubki erinevus "kuurialusega".Kõik jäävad soliidseks-karvu ei lenda.
-
- Kontakt:
Ah, eks neid apsakaid ja ikka suht petumaigulisi juhtumeid on ikka aga ei tahaks nimesid nimetama hakata, eks need kohad on kliendi kaotanud niikuinii.
Bikerman kirjutas:Selle peale tahaks öelda..esindustel ja margikohastel töökodadel on võimalik võtta vastav(apsaka)kindlustus.-Ja töökoja omanik ei pea pärast ratta omanikuga õues püherdama,et kumb süüdi oli... (crash)vaid koheselt hüvitab kahjud-selles peitubki erinevus "kuurialusega".Kõik jäävad soliidseks-karvu ei lenda.
Aga kui meelsasti jagatakse teavet, kas töökojal on (erialasest tegevusest tuleneva kahju kaitseks) kindlustus ja mille vastu täpsemalt on kliendil kindlustuskaitse? Kindlasti näitab sellise kindlustuslepingu olemasolu usaldusväärsust ja tõsist suhtumist. Pole kahjulik ka autohoolduses (esinduses) sellele tähelepanu pöörata. Tänud hüva nõu eest.
-
- Tsikkel: V-Strom
- Tänanud: 21 korda
- Tänatud: 1 kord
Mina ei põe, minul on võetud samuti selle tarvis kindlustus, kui keegi töökojas hakkama ei saa... DAS.
-
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
Eelmise aasta lõpul sai ringitõmmanud saalega kolisevale mootorile uuritud umbkaudseid remondi hindasid ja tingimusi. Positiivse poolepealt jäid meelde Bikepoint ja margiesindus, kes mõlemad rääkisid konkreetset juttu ja lubasid ka enda tehtud tööle garantii anda. Kõige halvema mulje jättis Streetmoto, kus tehtavale tööle garantii küsimine lõppes sellega, et arvati et ma raudselt tahan neid huiama hakata kui garantiist räägin ja seletuse peale, et mina ju ei tea mis mootoris toimub ja mootorit avanud mehaanik peaks suutma selle peale vigaste juppide vahetust ikka nii kokku panna et asi edaspidi ka töötab, keelduti üldse sellest tööst... Minu jaoks lihtne järeldus on et kui tehtud töö eest vastutada ei juleta, siis järelikult on töö nii sita kvaliteediga et ei julge vastutada...
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
mx77 kirjutas:Ah, eks neid apsakaid ja ikka suht petumaigulisi juhtumeid on ikka aga ei tahaks nimesid nimetama hakata, eks need kohad on kliendi kaotanud niikuinii.
Tundub, et pole päris õige koht, kus diskreetne olla: "See ettevõte seal" ja "üks tuntud tegija" ei anna ju siinsele kommunile mitte üks raas infot juurde. See tagab, et taas astub keegi samasse ämbrisse ja töökoda saab jätkata oma seniseid praktikaid. Käsitle seda kui väärtuslikku tagasisidet, mis sa annad töö tegijale. Niikaua, kui asi on faktipõhine ja emotsioonivaba võidavad sellest kõik. Töökoda näeb, mis neil valesti ning suudab tänu sellele areneda. Kunded mõistavad, millele tuleks tähelepanu pöörata. Seega, ütleks ikka välja kellest ja millest jutt, niisama ilma nimedeta pole ju mõtet vehkida.
boob kirjutas:Eelmise aasta lõpul sai ringitõmmanud saalega kolisevale mootorile uuritud umbkaudseid remondi hindasid ja tingimusi. Positiivse poolepealt jäid meelde Bikepoint ja margiesindus, kes mõlemad rääkisid konkreetset juttu ja lubasid ka enda tehtud tööle garantii anda. Kõige halvema mulje jättis Streetmoto, kus tehtavale tööle garantii küsimine lõppes sellega, et arvati et ma raudselt tahan neid huiama hakata kui garantiist räägin ja seletuse peale, et mina ju ei tea mis mootoris toimub ja mootorit avanud mehaanik peaks suutma selle peale vigaste juppide vahetust ikka nii kokku panna et asi edaspidi ka töötab, keelduti üldse sellest tööst... Minu jaoks lihtne järeldus on et kui tehtud töö eest vastutada ei juleta, siis järelikult on töö nii sita kvaliteediga et ei julge vastutada...
Olen sinuga 100% nõus - kui tööde teostaja ei ole nõus garantiid andma, siis pigem valida mõni muu koht, mis garantii ka annab. Olen ise samuti peaaegu kõik tööd lasknud teostada Bikepointis või margiesinduses. Ei ole seni veel midagi peale remontimist ära lagunenud, kuid julge tunne on teada, et kui peaks lagunema, uuritakse välja mis valesti on ning tehakse korda.
Püsiklient on (või peaks olema?) väärtuslik isik igale ettevõttele.
hahaa Bikerman, kas sa tõesti arvad, et Eesti tsikliturg on nii suur, et mehaanik saaks ühele kindlale margile spetsialiseeruda ja sellest ära elada? Ja nagu ennegi keegi mainis, et mis õlivahetus ja üleüldine hooldus on igal rattal pea täpselt sama moodi ning mingi X-teadus ei ole. Midagi asjalikku küll siit teemast teada ei saa..
-
- Kontakt:
macintosh kirjutas:mx77 kirjutas:Ah, eks neid apsakaid ja ikka suht petumaigulisi juhtumeid on ikka aga ei tahaks nimesid nimetama hakata, eks need kohad on kliendi kaotanud niikuinii.
Tundub, et pole päris õige koht, kus diskreetne olla: "See ettevõte seal" ja "üks tuntud tegija" ei anna ju siinsele kommunile mitte üks raas infot juurde. See tagab, et taas astub keegi samasse ämbrisse ja töökoda saab jätkata oma seniseid praktikaid. Käsitle seda kui väärtuslikku tagasisidet, mis sa annad töö tegijale. Niikaua, kui asi on faktipõhine ja emotsioonivaba võidavad sellest kõik. Töökoda näeb, mis neil valesti ning suudab tänu sellele areneda. Kunded mõistavad, millele tuleks tähelepanu pöörata. Seega, ütleks ikka välja kellest ja millest jutt, niisama ilma nimedeta pole ju mõtet vehkida.
Ok, toon välja siis sellise petuhõngulise juhtumi. Toodi mulle ülevaatamiseks krossiratas, mis oli just Motoboxis saanud kapremondi, ehk siis oleks pidanud tehtama kõik, mis ühel sellisel rattal tuleks kapremondi käigus teha, lisaks oli remontija väitel paigaldatud uus silinder. Miks ratas mulle toodi, oli see et kapremonditud ratas ei tahtnud sugugi käivituda. Peale mootori lahtivõtmist oli pilt suht kurb, klapid olid täiesti läbi, "uus" silinder ei olnud sugugi uus ja muud väiksemat nipet näpet kah veel. Igatahes paras sidrun oli omanikule.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Minu see aasta järjest kaks üsnagi ebameeldivat kogemust MOTOHOOV-i letitagusega.
Kevadel läksin sinna, et soetada oma rattale siselohv.
Letitagant tuli selline jutt, et ma olen püstihull, kui tahan oma rattale alla panna tagarehvi, millele käib siselohv.
Et see ei kesta midagi ja kohe hõõrub puru ja saab kuuma ja läheb kindlasti katki.
Ma siis igaks kümneks juhuks helistasin Tartu Motodepoosse Kallele ja .... (ei kommenteeri vastust)
Läksin siis eelmine nädal mina rehvi vahetama ja ohh imet... USAST tulnud rehvidega rattalt rehvi alt võttes tuli sealt välja ka siselohv (mina olin selle rehviga läbinud ca. 30 000km. ja enne seda oli ta sellega mikidemaal liiklenud.)
Lisaks sellele tehti hullult motodepoo maha, et seal keegi midagi ei oska ja neil pole üldse tasakaalustuspinkigi jne. Ja kae imet: Motodepoos tasakaalustuspink olemas nagu viis kopikat. (Kurat, no nii mõru maitse jäi MOTOHOOVIST suhu)
Järgmine keiss kohe otsa oli uus aku: Helistasin siis jälle Motohoovi ja telefonile vastas jälle see sama müüja (tean neid müüjaid isiklikult, aga nimesid ei tahas siin välja tuua)
Rääkisin siis oma mure ära, et uut akut vaja ja küsisin hinda. Vastused paari kohta tulid sinna 100 rutsi ümber.
Kuna eelnevalt olin võtnud ka pakkumise Akukeskusest, siis küsisingi kohe järgi, et kas hinda nagu paremaks ei saa? Vastus, et need ongi kallid akud.
Ja kui avalikustasin hinna, et Akukeskusest saan aku koos käibega 45€, siis tuli jälle analoogne jutt, et see on kindlasti kõige hullem sõnnik, mida üldse Hiinas toodetakse Ja et see ei kesta mul midagi.
Tänasin jälle viisakalt ja panin toru ära ning ostsin Akukeskusest Exide aku.
Pmst oleks aus avalikustada ka müüja eesnimi. Et kes tunneb, teab hoiduda.
Tegelikult mõni mode võiks kätte võtta ja lisada küsitluse 3 häälega per kasutaja ja et hiljem saab häält muuta. Moded saavad teha üle 10 valiku ning hiljem ka variante lisada ilma küsitlust otsast alustamata.
nagu siin varustuse osas: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=66096
Tegelikult oleks vaja 2 küsitlust - negatiivsed remondikohad ja positiivsed.
Tuntumad remondikohad on siin: http://mootorratas.ee/motoremont
Lisaks margiesindused: Ramo, Catwees, Redmoto, United, Ekstreemmoto, It-moto, AP-Motors, Larsen Kaubanduse jne.
Raiki kirjutas:(Kurat, no nii mõru maitse jäi MOTOHOOVIST suhu)
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.