Esiamordid, selle kuluvad osad, üleüldiselt.

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Re: Esiamordid, selle kuluvad osad, üleüldiselt.

Lugemata postitus Postitas Raiki »

romulus kirjutas:

Kui keegi neopren kaitsmeid on kasutanud võiks kommenteerida.

Tuli ratas 5a. tagasi koos nendega USAst ja pole seal all midagi juhtunud.

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.
Kasutaja avatar

moviir
Tsikkel: VFR800 + VX800 Scrambler

Lugemata postitus Postitas moviir »

retro kirjutas:
onusnooker kirjutas:

Enda rattal on momendil ka 20w sees ja see ka liiga vedel. Ratast ostes oli vist amordis miskine 90w siis oli tegelikult parem. :wack:

Kas see ei viita pigem sellele, et oleks põhjust vedrud uute (progresseeruvate) vastu vahetada?
Ise proovisin ka vanade vedrudega 15W (originaalis 10W) ja oli väga ebameeldivalt jäik.
Nüüd uute progresseeruvate vedrudega juba mitu aastat 10W-ga ja väga Ok on.

Võimalik, otsi vx-le vedrud. Või üldse otsi sellele rattale mingeid juppe. Braueris väideti (kataloog väitis), et mul on üks õhufilter.

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 77 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

moviir kirjutas:

Võimalik, otsi vx-le vedrud. Või üldse otsi sellele rattale mingeid juppe.

Küsi siis Ramo või mõne muu varuosa müüja käest ka - kõik saadud mis siiani vaja.
Ja kui eestist ei saa/raatsi osta, siis nt ebay-s on kola küll ja veel... sh prog.vedrusid hulgi

EDIT Ja filtreid ongi ju pmst 1, sest mõlema püti otsas on ühesugused - ehk ostad lihsalt 2 samasugust. Või nagu ökomehed teevad - tõstavad esimese (puhtama) taha ja ostavad ainult ette ühe uue.

Viimati muutis grahv, 27 Apr 2012, 14:39, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

moviir kirjutas:

Võimalik, otsi vx-le vedrud. Või üldse otsi sellele rattale mingeid juppe. Braueris väideti (kataloog väitis), et mul on üks õhufilter.

Ise tellisin kunagi Wemoto-st Hagon-id.
http://www.wemoto.com/bikes/suzuki/vx_8 ... on_-_pair/
Müüb ka nt Louis (Wirth): http://www.louis.de/_3050ae598f790e82ab ... r=10045856

sigaelmar

Lugemata postitus Postitas sigaelmar »

Mul selline küsimus, et kui rattal on tagurpidi esiamordid ja õli tilgub velje peale, siis minu loogika ütleb, et ei saa olla viga ülevalpool asuvates simmerites vaid lekkima peab ikka kusagilt alt otsast (tean tean et õli jääb ju ülevalt vähemaks aga ikkagi... :wack: ) Kas tal on seal all esiratta võlli juures ka mingi tihend?

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

sigaelmar kirjutas:

Mul selline küsimus, et kui rattal on tagurpidi esiamordid ja õli tilgub velje peale, siis minu loogika ütleb, et ei saa olla viga ülevalpool asuvates simmerites vaid lekkima peab ikka kusagilt alt otsast (tean tean et õli jääb ju ülevalt vähemaks aga ikkagi... :wack: ) Kas tal on seal all esiratta võlli juures ka mingi tihend?

Ega sul 2003-04 ZX6R ole?

sigaelmar

Lugemata postitus Postitas sigaelmar »

mart211 kirjutas:
sigaelmar kirjutas:

Ega sul 2003-04 ZX6R ole?

Ei. Mul on 97 ZX6R aga üsna täppi ;)

Kasutaja avatar

TarmoM
Tsikkel: KTM 990 Adventure '12

Lugemata postitus Postitas TarmoM »

Kaks nädalat tagasi Motodepoos hooldatud (simmerid, tolmutihend ja õli) esiamordist lahkus paari päevase seismise käigus suur enamus õlist :( Korralik loik oli maas ja velge mööda valgus alla.
Rahustage nüüd mind ja öelge, et piisab uute simmerite paigaldusest ja miskit tõsisemat tõenäoliselt ei ole viga?
Kuramuse nädalavahetus kohe rikutud...

Minu käest võib küsida küttepuid ja/või mett.

Melx
Tsikkel: Freewind|Bandit 1250 SA|B-King
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Melx »

Kui palju enne seismist sõitis? Vasak või parem (sõidusuunas) ?
Eks seal võimalusi mitmeid aga idee poolest ei tohiks amort seistes tühjaks joosta, seega kui silmaga tuvastad, et kindlalt tihendi vahelt õli tuleb siis viitab see mingi suurema tihendite tehnilise vea poole. Tõenäoliselt on kas simmer defektne või paigaldusel tehtud praak ala stopperõngas kehvasti/panemata, simmerit paigaldamisel vigastatud või mõni kolmas ebatõenäoline põhjus :P.
Soovitaks tolmutihendi lapik kruvikaga välja koukida ning uurida mis sealt paistab, refereerimiseks vaata teise amordi pealt kas on ühte nägu ja tegu.
Muidugi soovitaks esmajoones töömeestele tagasi viia selle, normaalne see pole.

Ziccel

Ohverdan bensiini !

Generalaivo
Tsikkel: Ninja ZX 9B

Lugemata postitus Postitas Generalaivo »

Eelmine aasta tegi motodepoo sama triki ka mul sõbra rattaga...kutt sõitis koju kõik ilus kena aga nädal hiljem hakkas amort lahmama...viis siis tagasi depoosse ratta et ta saab aru et B varuosade eluaeg tänapäeval lühem aga et see on naljanumber...et enne sellist jama ei olnd..tehtigi uus vahetus ning pärast oli kõik korras...kestab siiani...ilmselt keegi pani lihtsalt näpuka...kui ta enne nii ei lahmanud sul joosta..kui aga enne vahetust sul ka nii jooksis siis peaks olema seal mingi suurem vigastus( st et simmekate kohapeal mingi tugevam kraaps jne) mida endiselt depoo mehhaanikud oleksid pidand märkama. Vii tagasi las teevad uuesti..

Generalaivo
Tsikkel: Ninja ZX 9B

Lugemata postitus Postitas Generalaivo »

Va juhul kui sa ise mingi käki kokku keerasid...

Teema algataja
onusnooker
Tsikkel: Honda Shadow American Edition

Lugemata postitus Postitas onusnooker »

retro kirjutas:
onusnooker kirjutas:

Enda rattal on momendil ka 20w sees ja see ka liiga vedel. Ratast ostes oli vist amordis miskine 90w siis oli tegelikult parem. :wack:

Kas see ei viita pigem sellele, et oleks põhjust vedrud uute (progresseeruvate) vastu vahetada?
Ise proovisin ka vanade vedrudega 15W (originaalis 10W) ja oli väga ebameeldivalt jäik.
Nüüd uute progresseeruvate vedrudega juba mitu aastat 10W-ga ja väga Ok on.

Tean, et viitabki just vedruvahetusele. Lihtsalt ei raatsi veel :bsmile:

Kasutaja avatar

TarmoM
Tsikkel: KTM 990 Adventure '12

Lugemata postitus Postitas TarmoM »

Peale hooldust sai sõidetud vast ca 600km. Viimane sõit eelmine pühapäev, siis ma mingit leket veel ei märganud. Ja enne hooldust ei lekkinud ka midagi. Aga kuna tolmukatted olid kehvas seisukorras, siis sai täishooldus ette võetud. Ja lekib parem pool.

EDIT: Ratas ette näidatud ja kolmapäeval läheb simmer uuesti vahetusse. Ilmselt trehvas pooletoobine. Tänud Tartu depoo meestele mõistliku suhtumise eest. :wack:

Minu käest võib küsida küttepuid ja/või mett.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”