Sidesüsteemid mootorrattal → Re: Sidesüsteemidest rattal
Re: Sidesüsteemidest rattal
Tere!
Ma vahepeal kommenteeriks BT Next seadet, mille talvel soetasin.
Mul puudub küll eelnev kogemus muude sedametega, kuid ehk on kellelegi minu tähelepanekud siiski abiks.
Telefoniks on Nokia E5 ning sellega ühendamine oli probleemivaba, kõik käis lihtsalt ja loogiliselt.
Kasutan seadet üksinda ning põhieesmärk oli telefon, muusika, ning GPS (nokia OVI).
Telefoni ülekanne töötab hästi nii kõnet pidades, kui muusikat kuulates. Kui kõne tuleb muusikat kuulates peale siis lülitub autmaatselt kõnele ja pärast uuesti muusikale tagasi.
GPS ja telefon töötavad korrektselt, kõne ajal räägib teejuhendaja peale, kuid mõlemad on tasakaalus, arusaadavad.
Ainuke miinus, mis olen selle seadme juures tähele pannud on kuuldavus. Ratas on ilma tuuleklaasita, kiiver AGV Horizon (uus mudel), müratase keskmine. Linnas saab ilusti hakkama, kuid maanteel 100+ jääb kuulmine nigelaks, ta küll reageerib vastavalt müratasemele, kuid max heli jääb siiski vajaka. Ka muusikakuulamisel võiks sound parem olla, suht plekine teine.
Kiidusõnu peab ütlema mikrofoni süsteemile kuna teisel pool toru on kuuldavus väga hea ka 150+ kiiruse juures, müra ei pidavat üldse kuulda olema ja heli on selge ning arusaadav.
BT Next raadio ei ole midagi erilist, sahistab vägevalt, pole vahet, kas antenn on kikkis või mitte, heli ka vaiksem kui telefoniga kõnet pidades või muusikat mängitades.
Aku vastupidavus tundub mulle väga hea, kuid võibolla see on selliste seadmete puhul täiesti normaalne. Muusikat kuulates saab telefon enne 5x tühjaks kui BT Next.
Nupud on hea asetusega, kinnastega hästi tuntavad ning kasutatavad.
Kahjuks puudub mul kogemus teise sedamega suhtlemisel, seetõttu ei oska seda poolt kommenteerida, kuid VOX süsteem töötab vastuvõtmisel hästi, samas häälvalimine vajab ilmselt täpsemat proovimist ja seadistamist.
Üldjoontes olen seadmega rahul, kui vaid saaks klappides heli paremaks, oskab ehk keegi midagi soovitada?
Ain
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.