Kuidas sõiduhirmust üle saada?

Kasutaja avatar

TarmoM
Postitusi: 205
Liitunud: 21 Nov 2010, 21:07
Tsikkel: KTM 990 Adventure '12

Re: Kuidas sõiduhirmust üle saada?

Lugemata postitus Postitas TarmoM »

Kirjutan eelpool kõnelejale alla. Uus hooaeg uuel rattal ei olnud üldse kindel, olin sadulas kuidagi kange ja värisesin nagu haavaleht. Eile võtsin ratta, läksin autokooli platsile ja harjutasin. Lihtsalt harjutasin. Ja kui tundsin ennast sadulas halvasti siis korrigeerisin asendit kuni tundus hea. Inimene peaks olema õppimisvõimeline loom ja seega tuleb kõik enda enesetunde järgi paika sättida. Kui ikka tunned, et ratas ei keera, siis tule lenksule lähemale ja küll ta keerama hakkab.
Ja pilk-pilk-pilk...see on A ja A tsiklisõidus ilmselt. Lisaks, kipun ka ise seda unustama, kui tunned, et sa ei suuda ratast juhtida sinna kuhu tahad, siis pigista põlvedega nii kuis jaksad ja hoopis parem tuleb välja. Ja pilk-pilk-pilk. Ristmikel on see põlvede teema eriti oluline, nii kui tunned, et ratas tahab külili vajuda, siis põlved paaki ja hoiad kinni, ei kuku ta kuhugi.
Ja kui lähed krampi, käed peale sõitu väsinud, siis teadvusta seda endale pidevalt. Nii kui avastad, et pingutad käe lihaseid õlgadest või üldse kuskilt oled kange, siis ütle seda endale ja lase lõdvaks. Kangelt ei ole eriti võimalik ratast juhtida.

Nii et võta aega ja tiiruta aeglastel kiirustel kuskil platsil, aitab tohutult. Ja pea meeles, et ratas ei taha kukkuda, sina tahad. Aga ära sa ka taha ja ongi korras :bsmile:

Minu käest võib küsida küttepuid ja/või mett.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”