Rattad pikematele inimestele

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
Prets
Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 71 korda

Rattad pikematele inimestele

Lugemata postitus Postitas Prets »

Ei ole leidnud ühtegi uuemat teemat selle kohta.

Jutt käib siis ratastest, mis oleksid mugavad ka üle 190 sentimeetrise kasvuga inimestele.
Isiklikult olen rohkem huvitatud 125cc masinatest, sest sellele lube varsti tegema ja ratast ka vaja.

Siia teemasse tahaks teada, mis on need masinad, mis oleks mugavad ka pikale.

(togi)

Pezzi
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Re: Rattad pikematele inimestele

Lugemata postitus Postitas Pezzi »

Teema algataja
Prets

See on cruiser/chopperi kohta.

Mina tahan üldisemalt teada, kui täpsemalt, siis vast supermotode ja bike'de vahel. Üks nendest plaanis osta varsti.
Ja seepärast ma tahangi teada, et kas nad on ka mugavad. Ise olen praegu välismaal, pärapõrgus, pole ühtegi motopoodi ligidal, muidu saaks ise sadulasse istuda ja proovida.

(togi)
Kasutaja avatar

real
Tsikkel: Yamaha XJ900, VStrom 650

Lugemata postitus Postitas real »

Mine mõnele motokokkutulekule, seal rohkem rattaid - ehk lubatakse peal istuda, kui hästi küsid:)

e-thug

Lugemata postitus Postitas e-thug »

Tegin ise hiljuti a1'e ära ning sooviks ära mainida, et kui sa tahad endale mingit 125st bike'i osta oled sa täiesti segi, endal läheb sellise isendi ostuks nagu Honda cbf 125 ja mina kui 197 pikk inimene tunnen end selle seljas igati mugavalt, muidu väga suure raamiga ratas on ka Honda Varadero mida tihti soovitatakse väga pikale inimesele kes teeb algaja lube.

Teema algataja
Prets

Miks ma peaks olema täiesti segi, kui tahan 125'st bike'i osta? Yamaha YZF - 125R'ist oled midagi kuulnud? Ma olen netikommentaaridest selle kohta lugenud, see pidi olema suht hea ratas pikematele. Ise saan siin pärapõrgus varsti proovida kah, kui ilmad ilusamaks lähevad.

Honda CBF - 125 on muidu olnud ka üks valik. Ja arvatavasti vist ostangi selle, kui odavalt saab sügisel. Täiesti normaalne, ütled sa ja oled 197 senti pikk?
Noh, ma praegu 193, veel kasvada.

(togi)

e-thug

Lugemata postitus Postitas e-thug »

No 125sed biked on üpris ebamugavad niivõrd pikkadele inimestele ja ma tapaks end tõesti ära kui peaks end mõne sellise otsa pressima :/ . Kuid samas kui biked nii väga tõmbavad siis küllap ka elaksid üle selle ebamugavuse faktori. CBF'i miinus hetkel on tõesti, et neid kasutatuna on peaaegu, et võimatu saada kuna tegu ikkagi 09' väljalaske aastaga.

Teema algataja
Prets

No CBF'i jaoks jagub mul vist võimalusi ka see uuelt osta.
YZF'iga sama jama, ainult 2 aastat vana mudel ja Eestis pole ma otsides ühtegi kasutatuna müügis näinud.
Aga sa ikka tead, et YZF - 125 on suurem kui YZF - R6? Samas need on suhteliselt ühtemoodi tehtud, 125'l pidi suht palju R6 juppe peal olema. Ja R6 omanikke peaks suht palju siin olema. Kas keegi R6 omanik on vähe pikem, ja teab selle kohta öelda midagi?

(togi)
Kasutaja avatar

motie
Tsikkel: R6 00.a
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas motie »

Ise oman 2000.a R6 ja olen 192cm pikk. Linnasõiduks on täiesti mugav ratas jne aga pikemateks sõituseks jääb minu jaoks natuke väikseks. Selg kipub kangeks jääma. Minu jaoks on nt Suzuki gixxer seeria palju mugavam sellisteks sõitudeks. Aga kui linnavahel põristad siis R6 on täiesti normaalse suurusega kui oled sinna 190 alguse kanti.

userman

Lugemata postitus Postitas userman »

Sõidan k3 mudeli Suzuki gsxr 1000-ga, ise pea 2 meetrit pikk. Üsna suur ratas võrreldes teiste sama kassi omadega. Sõiduasend pole muidugi kõige mugavam, peaks slip-onid kõrgemale tõstma või soetama reguleeritavad.

Teema algataja
Prets

Keegi midagi supermotodest ka teab? Ja pikkadelt tahaks küsida, kas pikemat sõitu ka teha saab. No nii 100-200 kilomeetrit.

OT: Kas kellegil on infot, palju Aprilia MX125 Pärnumotos maksab?

(togi)
Kasutaja avatar

MarekM
Tsikkel: old oilboiler
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas MarekM »

ise 196. sõidan gixxefiga, kuuesajasega. ei kurda, asend hea, midagi kangeks ei jää. kuid eemalt visuaalselt on siiski ratas minu all pisike.

フーリガン

Teema algataja
Prets

Lisaks supermotodele tahaks nüüd ka teada, on kellelgi kogemusi Sachs XTC'ga?
On kirjutatud küll mõnes kohas, et sobib hästi ka pikkadele, aga ei tea...

(togi)
Kasutaja avatar

ullivilli
Tsikkel: R1100GS
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ullivilli »

Vana teema ja teema algatajast pea 10cm pikem kasv.

Valikus:

• Transalp
    Varadero
    DR Big
    African Twin
    TDM
    Super Tenere

Natukene sai küsimust ka TDM-i teemas lahatud, kuid leian, et see on õigem koht.

Kihutada ei meeldi ja tahan istuda suht sirge seljaga, kuna küürutada ei kannata seljahäda tõttu.
Eesmärk minna reisule kuhugi kaugemale näiteks euroopa, nordcap vm
Aegajalt jääb teepeale kruusateid ja pindamata teid (metsaradu vms)
Samuti kipun vahel äärekividest üles sõitma.

Hetkel tundub pigem valikus olevat African twin, tdm ja eriti Transalp.

Pikad mehed, võtke sõna ja jagage kogemust.

www.minemetsa.ee www.ripptelk.ee - Hennessy, DD hammock, Rootsmann rippvoovid, Sawyer veefiltrid ja kõikvõimalik matkavarustus.

kalju1
Tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas kalju1 »

Mina olen 183 cm , sõidan 650 Transalpiga (2006). Tundub paras, jalad ulatuvad maha jne. Kruusal ja metsateedel (eriti kui vastav rehv all) püsib hästi. Muidu ka pommikindel riistapuu, saksa Transalpi foorumis kiideldakse kuidas läbisõit ilma suuremate remontideta 200 000 km ületab. Transalp on kergem kui Africa Twin, võimsust ainult pisut vähem. Kuluosade hinnad mõõdukad ja alati kättesaadavad. Huvitava hinnapakkumise puhul olen nõus ära müüma

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Bastard »

Üldiselt KTMi endurokad (640 Adv kuni 990 Adv) on kõik võrdlemisi kõrged pillid, vähemalt minu 187 cm kasvu juures ei ole küll probleemi :)

Kasutaja avatar

ullivilli
Kontakt:

Kardan, et enamik KTM-id, kui uuemad rattad on eelarvest väljas.

Reaalne lagi oleks vast mingi 3k€ juures.
Aga tõenäoliselt peab veel madalamaga leppima.

www.minemetsa.ee www.ripptelk.ee - Hennessy, DD hammock, Rootsmann rippvoovid, Sawyer veefiltrid ja kõikvõimalik matkavarustus.
Kasutaja avatar

rannamees
Tsikkel: FZS 1000
Tänanud: 414 korda
Tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas rannamees »

TDM omanikuna soovitan ka seda kaaluda.
Mina olen 187 pikk ja ratas kuskilt otsast väike küll ei ole.
Metsa temaga eriti ei lähe (mahlad sees kaal 230kg) aga kruus/linn/käänuline asfalt/paagipikkused otsad(300+km) on igati ok sõita.
:bsmile:

Pilt
Kasutaja avatar

ullivilli
Kontakt:

rannamees kirjutas:

TDM omanikuna soovitan ka seda kaaluda.
Mina olen 187 pikk ja ratas kuskilt otsast väike küll ei ole.
Metsa temaga eriti ei lähe (mahlad sees kaal 230kg) aga kruus/linn/käänuline asfalt/paagipikkused otsad(300+km) on igati ok sõita.
:bsmile:

Sa oled minust nii 10cm lühem, mis muudab koibade pikkust ja nii mõndagi.
230kg on kaks minu kehamassi, nii et väga raske selles suhtes ei ole. Kindlasti on kergemaga metsas lihtsam.
Samas pigem satun kruusale ja aegajalt metsateele, mitte päris offroad.

Aga uurin kindlasti TDM-i ka. Kahjuks ei ole neid väga palju salongides hetkel.

aminenoh

Lugemata postitus Postitas aminenoh »

Tervist. Võtan ka nüüd omalt süütuse selle foorumi postituste alal.
Pikkust mul 193 ja kaalu 115 kandis.
Plaanis oli liituda alfawingi A-kat kursusega Tartus paari nädala pärast.
Olen kaherattaliste alal 0 kogemusega ja otsin ka esimest ratast. Sihik on ka jäänud tdm850 peale seisma, aga paraku on neid pool näputäit müügis Eestis.
Kui keegi lähitulevikus plaanib oma maha müüa, siis andke teada.

Kasutaja avatar

sõjahunt
Tsikkel: HD

Lugemata postitus Postitas sõjahunt »

ullivilli kirjutas:

Vana teema ja teema algatajast pea 10cm pikem kasv.

Valikus:

• Transalp
    Varadero
    DR Big
    African Twin
    TDM
    Super Tenere

Natukene sai küsimust ka TDM-i teemas lahatud, kuid leian, et see on õigem koht.

Kihutada ei meeldi ja tahan istuda suht sirge seljaga, kuna küürutada ei kannata seljahäda tõttu.
Eesmärk minna reisule kuhugi kaugemale näiteks euroopa, nordcap vm
Aegajalt jääb teepeale kruusateid ja pindamata teid (metsaradu vms)
Samuti kipun vahel äärekividest üles sõitma.

Hetkel tundub pigem valikus olevat African twin, tdm ja eriti Transalp.

Pikad mehed, võtke sõna ja jagage kogemust.

Super Tenere või Africa Twin on see mida otsid. Transalp ma krdan jääb väikseks. Olen 194 pikk ja sõtnud Super Tenerega 4 aastat. Pikad otsad asfaltil ja kruusateed on väga hea sellega lasta. Offroadiks ta muidugi ei kõlba.

Leena

Lugemata postitus Postitas Leena »

Hei, üks pikkade inimeste ratas on veel Triumph Tiger 1050 (väiksema, vist 800cc, Tigeri kohta ei oska midagi öelda), elukaaslane 198 cm pikk ja talle tiiger väga paras, ise 173 ja mul ulatab ainult suure varba ots sellega maha, niiet ta mõnusalt kõrge ja ok pikajalgsele meesterahvale. Hmmm, praegu auto24.ee-s ühtegi müügil ei näinud, kuid eelmine ja üle-eelmine suvi ikka oli u 5tk müügil ehk tekib mingi hetk veel müügikuulutusi... Muidu ok ratas, saab kihutada ja ka nn offroadi teha

Kasutaja avatar

Kotip
Tsikkel: Yamaha xt660z (2008)

Lugemata postitus Postitas Kotip »

...ise 1.96 ja Tenere xtz (2008) moditud Kahedo sadulga ja tõstetud lenksuga istub ideaalselt..

Kasutaja avatar

martis
Kaupmees
Tsikkel: BMW K1 1991
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas martis »

Kotip kirjutas:

...ise 1.96 ja Tenere xtz (2008) moditud Kahedo sadulga ja tõstetud lenksuga istub ideaalselt..

Toetan eelkõnelejat - mingites piirides on võimalik ratast ka endale "parajamaks" teha - kui rattal endal ei ole sadula, lenksude, jalatugede reguleerimise võimalusi (aga see vist on ainult vähestel), siis näit. eBay'st leiab enamuse rataste jaoks selleks otstarbeks "tuuninguosasid". Tõsi küll, kui tellida NII jalatugede asukoha muutmiskomplekt kui rutskade kõrgendused (näiteks), siis see lisab eelarvele no nii paarsada kuni nelisada eurot, need väikesed vidinad võivad päris korraliku kilohinnaga olla isegi eBayst ostes.

Aga kuna kõik inimesed on nagunii erinevad (jalgade/käte pikkus, kehaehitus jne jne), siis variandid on päris suured et ükskõik mis ratta valid, kõige parema tulemuse annab nagunii see kui saaksid käe/jala "tugede" kaugust ja kõrgust veel eraldi reguleerida. Nii-öelda rätsepatöö, täpselt enda mõõtude järgi. Mõni sentimeeter annab jube suure erinevuse enesetundes, kui kõik on sobiv, siis on pikki maid poole muretum läbida ja sõites tunned, kuidas ratas istub nagu kinnas kätte. Tõsi küll, selleks tavaliselt väikesest prooviringist ei piisa, lased mõnikümmend kilti ära ja siis hakkab selgemini tundma, kust mida lähemale/kaugemale/teise kohta tahaks.
Shansid on, et tugevasti üle "eurokeskmise" pikk olles tahad ilmselt jalatugesid mõni cm allapoole ja lenkse paar-kolm cm lähemale ja paar-kolm cm kõrgemale, aga see sõltub väga palju sõitjast, rattast jne jne.

Järgmine küsimus on tuuleklaas - kui oled ise pikk ja hoiad ka kõrgemalt kinni, siis tõenäoliselt tuleb tuul sulle nüüd kiivrisse mitte ei lähe üle selle. Selleks saab jälle tellida igasugu tuuleklaasikõrgendusi või uusi tuuleklaase, kuid tean ka inimesi kes on akrüülklaasist neid endale ise teinud. Tuuleklaas muidugi pole kohustuslik investeering - variant on ka võtta kiirust natuke aeglasemaks või kanda mühina summutamiseks kõrvatroppe :-)
Siit veel eraldi teema on aftermarket sadulad (geel/misiganes täidistega, muudetud istmepadja kujuga, saad ka ise kõrgust valida), aga need lähevad juba väga kalliks. Seal hinnad tüüpiliselt nii 400...500 eurost algavad, mina isiklikult pole raatsinud.

Zündapp Bella R204 (1959)
BMW K1 (1991)
Jawa 634 - orig.korras, ls 2200 km (1982)

motovedu.ee - tsiklireis on puhkamiseks, mitte ühest bensiinijaamast teise täristamiseks
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”