Põlved veidi valutavad
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 188
- Tänatud: 4 korda
Põlved veidi valutavad
Sai siin aastaid tagasi plekkkülmade teksadega talvel sõidetud, ka pikemaid otsi. Nüüd on häda käes, nii kui ilm vähe jahedamaks kisub, hakkavad põlved valutama. Perearst ei osanud targemat kosta kui hoida põlved soojas. Mida võiks veel ette võtta?
Ise olen saunas kõvasti vihelnud, see aitab mõneks päevaks aga tuleb varsti tagasi. Sõita ju tahaks.
Ise olen saunas kõvasti vihelnud, see aitab mõneks päevaks aga tuleb varsti tagasi. Sõita ju tahaks.
Jarko
Jawa 350
Jawa 350
-
- Tänatud: 1 kord
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Kui raha pole, siis rulluisu kaitsmed vist jah üsna hea mõte. Sai siin just eelmisel nädalavahetusel vihmaga pikem sõit tehtud. Vahepeatustes oli "mõnus" jälle jalad sirgeks kangutada ja pükse kuivatada. Peale selliseid päevi meenutavad põlved veel kaua aega toda märga päeva:S Noored jalad/põlved nagu mul on, peaksin isegi neid kaitsma hakkama.
PS! Pikkadest aluspükstest on vihma ja/või märja ilmaga väga vähe kasu :S
PS! Pikkadest aluspükstest on vihma ja/või märja ilmaga väga vähe kasu :S
Pots ja postivahe.
See külmetamine on VÄGA tõsine asi. Tegelikult on nii, et võid ka ainult ühe korra kõvasti põlved ära külmetada ja pärast hakkavad umbes 30-selt nad sul valutama ja valutavadki kogu ülejäänud elu. Selle asja nimi on REUMA kui enne kuulnud ei ole
Mul oli onu, kes sõitis noorena samuti mõned aastat tööle iga päev tsikliga ja külmetas põlved ära.. 40.selt ei saanud mees enam pooltki päeva tööd teha, pidi vahepeal pikali viskama, sest valu läks hulluks.
Ükski arstim seda asja enam kunagi terveks ei ravi ka, niiet mingil juhul ei tasu jamada sellega. Tsiklisõit on tore, aga külmema ilmaga igal juhul mingi kaitse panna põlvedele. Vanasti pandi kasvõi ajalehti alla! Ühed üsna head sooja hoidjad on ka spordipoodides müüdavad põlvekaitsmed, mis on küll muidu ehk sportimise jaoks disainitud, kuid hoiavad ka hästi põlve soojas. Nende eelis on see, et nad püsivad paigal vähemasti hästi ning ei poo jalal istudes päris verd ka kinni.

Ükski arstim seda asja enam kunagi terveks ei ravi ka, niiet mingil juhul ei tasu jamada sellega. Tsiklisõit on tore, aga külmema ilmaga igal juhul mingi kaitse panna põlvedele. Vanasti pandi kasvõi ajalehti alla! Ühed üsna head sooja hoidjad on ka spordipoodides müüdavad põlvekaitsmed, mis on küll muidu ehk sportimise jaoks disainitud, kuid hoiavad ka hästi põlve soojas. Nende eelis on see, et nad püsivad paigal vähemasti hästi ning ei poo jalal istudes päris verd ka kinni.
Tervist
Kui põlvevalu tunda annab siis võta ette käik apteeki ja küsi sealt tablette. On olemas (just ise tarbisin aga nime ei mäleta) sellised sinised tablad, millega teed kuuri läbi ja siis ei tohiks tükk aega enam midagi valutada. Tugevdab ka muid liigeseid üldiselt. See just selliste asjade jaoks, et kui veel viimane piir käes ei ole aga hoolt oleks juba vaja. Kui tahad võin siia nende nime ka kribada ... aga seda siis alles homme.
Pärast esimesi valusid pani ka ennast mõtlema, et krt. alles olen 20 ja juba vanainimese hädad kallal. Mis saab veel siis kui see asi süveneb? Nüüdsest sõidan liigese soendajateka (apteegist saadud).
Muretuid kilomeetreid teilegi ...
Kui põlvevalu tunda annab siis võta ette käik apteeki ja küsi sealt tablette. On olemas (just ise tarbisin aga nime ei mäleta) sellised sinised tablad, millega teed kuuri läbi ja siis ei tohiks tükk aega enam midagi valutada. Tugevdab ka muid liigeseid üldiselt. See just selliste asjade jaoks, et kui veel viimane piir käes ei ole aga hoolt oleks juba vaja. Kui tahad võin siia nende nime ka kribada ... aga seda siis alles homme.
Pärast esimesi valusid pani ka ennast mõtlema, et krt. alles olen 20 ja juba vanainimese hädad kallal. Mis saab veel siis kui see asi süveneb? Nüüdsest sõidan liigese soendajateka (apteegist saadud).
Muretuid kilomeetreid teilegi ...
Sõitsin ka aind teksadega kuni põlved natuke külmema ilmaga pikka otsa sõites päris külmaks muutusid. Peale seda sai ostetud rattapüksid kaitsmetega. Aitavad hästi. Siiski lisaks põlve ümber elastik põlvesukk. Muidu teksaga sõiduks ikka kindlasti vaja mingit põlvekaitset - olgu siis lihtsalt tuule ja külma peletamiseks või ka kukkumisel leevendavaks abimeheks.
Ravimitest:
Kui põlved ja üleüldse liigesed tunda annavad, siis peaks ikka juba abi otsima. Mainitud Ultra Gel ei ole mingi teleturu kaup. Aitab päriselt, kuid selle juures väike nüanss, mida teadjamad mehed soovitavad. Nimelt selleks, et Ultra Gel'ist täit kasu saada, peaks kuur kestma vähemalt 3-4 kuud.
Kui liigestele lihtsalt leevendust tahta, siis igasugused spordikreemid/salvid. Fastum Gel peaks olema natuke tuttavam nimi. Ise kasutan juba üle 3 aasta liigeste ja lihaste probleemidega spetsiaal õli. Uskumatu, aga aitab. Sellel õlil korraga ka soojendav efekt. Selle nime ei tasu küsida, sest ei oska seda keelt, mis pudelil kirjas, kuid kui huvi, võin juhatada koha, kust muretseda saab.
Ravimitest:
Kui põlved ja üleüldse liigesed tunda annavad, siis peaks ikka juba abi otsima. Mainitud Ultra Gel ei ole mingi teleturu kaup. Aitab päriselt, kuid selle juures väike nüanss, mida teadjamad mehed soovitavad. Nimelt selleks, et Ultra Gel'ist täit kasu saada, peaks kuur kestma vähemalt 3-4 kuud.
Kui liigestele lihtsalt leevendust tahta, siis igasugused spordikreemid/salvid. Fastum Gel peaks olema natuke tuttavam nimi. Ise kasutan juba üle 3 aasta liigeste ja lihaste probleemidega spetsiaal õli. Uskumatu, aga aitab. Sellel õlil korraga ka soojendav efekt. Selle nime ei tasu küsida, sest ei oska seda keelt, mis pudelil kirjas, kuid kui huvi, võin juhatada koha, kust muretseda saab.
Bio-Glykosamine mõtled?Ristiisa kirjutas:Tervist
Kui põlvevalu tunda annab siis võta ette käik apteeki ja küsi sealt tablette. On olemas (just ise tarbisin aga nime ei mäleta) sellised sinised tablad, millega teed kuuri läbi ja siis ei tohiks tükk aega enam midagi valutada. Tugevdab ka muid liigeseid üldiselt. See just selliste asjade jaoks, et kui veel viimane piir käes ei ole aga hoolt oleks juba vaja
Oli nii, et yletrennist hakkasid põlved valutama. Hiljem arst soovitas juua Ultra Gel'i või syya neid tablette. Sain nii aru, et tabletid pidid olema nö. kokkupressitud Ultra Gel pulber, "in case" kui jook ei maitse.
Nyyd olen terve :)
-
- Tsikkel: Ural Solo '06
- Kontakt:
See põlvede asi on s*** lugu jah. Mul endal on sama jama, kuigi mitte rattasõidust, vaid töö juures saadud. Käisin perearsti juures, see määras rohud ja saatis ortopeedi juurde. Tehti röntgenpildid ja määrati:
1. Põletiku- ja valuvastane geel (Feloran (nõrgem, 1%), Ibumetin (kangem, 5%) või Fastum Gel), 3-4 korda päevas määrida;
2. Ravisalv (nimetust ei täpsustatud), 3-4 korda päevas;
3. Liigesesoojendused ehk bandaazhid, kogu aeg kanda;
4. Tabletid (Diclofenac, retseptiga), kuur 2 nädalat;
5. Ultralühilaine ravikuur, 10 korda - 2 nädalat, 5 päeva nädalas.
Siinkohal pean mainima, et ravisalvina kasutasin klassikalist kuldtähe salvi ja täitsa mõnus oli, toimis ehk isegi paremini kui Feloran, mida ka määrisin. Tabletist suurt aru ei saanud, kas ka midagi aitas - muide tableti ja geeli toimeaine on täpselt seesama diklofenüül-midagi-midagi.
Nüüd tähelepanu! Siiski kõige rohkem sain abi just ultralühilainekuurist. Tegin 10-päevase seansi paremale põlvele (25.-/kord - taastusravi on ju tasuline, aitäh haigekassale, kes iga kuu minu palgast rasvase tüki omale saab) ja tulemus on selline, et parem põlv, mis enne oli hullemas seisundis, on praegu PAREM kui vasak põlv. Vasak ikka annab aeg-ajalt tunda, paremat ei tunne pea üldse. Nii et soovitaksingi eelkõige ULL ravikuuri ja loomulikult seda, et põlved igal ajal soojas oleksid.
Ise kannan 24/7 pikki pükse pealmiste all (sexy, huh?
) ja sõitma lähen ainult 2xpikad + nahkpüksid + villased põlvekaitsmed. Häda ei anna häbeneda.
1. Põletiku- ja valuvastane geel (Feloran (nõrgem, 1%), Ibumetin (kangem, 5%) või Fastum Gel), 3-4 korda päevas määrida;
2. Ravisalv (nimetust ei täpsustatud), 3-4 korda päevas;
3. Liigesesoojendused ehk bandaazhid, kogu aeg kanda;
4. Tabletid (Diclofenac, retseptiga), kuur 2 nädalat;
5. Ultralühilaine ravikuur, 10 korda - 2 nädalat, 5 päeva nädalas.
Siinkohal pean mainima, et ravisalvina kasutasin klassikalist kuldtähe salvi ja täitsa mõnus oli, toimis ehk isegi paremini kui Feloran, mida ka määrisin. Tabletist suurt aru ei saanud, kas ka midagi aitas - muide tableti ja geeli toimeaine on täpselt seesama diklofenüül-midagi-midagi.
Nüüd tähelepanu! Siiski kõige rohkem sain abi just ultralühilainekuurist. Tegin 10-päevase seansi paremale põlvele (25.-/kord - taastusravi on ju tasuline, aitäh haigekassale, kes iga kuu minu palgast rasvase tüki omale saab) ja tulemus on selline, et parem põlv, mis enne oli hullemas seisundis, on praegu PAREM kui vasak põlv. Vasak ikka annab aeg-ajalt tunda, paremat ei tunne pea üldse. Nii et soovitaksingi eelkõige ULL ravikuuri ja loomulikult seda, et põlved igal ajal soojas oleksid.
Ise kannan 24/7 pikki pükse pealmiste all (sexy, huh?

I'm not a gynecologist, but I'll take a look.
-
- Tsikkel: why ze
- Tänanud: 1 kord
aga kas need põlvesoendajad ka põrutust ka natuke kaitsevad, ei tahaks kohe just kännu peale põlvega hüpata, kuid lihtsalt kui käntsa vaikselt krossirajal panna, ostaks kaitsmed, kuid kardan et need ei hoia piisavalt soojasalar kirjutas:Endal oli ka sama jama, kuulnud igasuguseid hirmujutte vanadelt tsiklimeestelt põlvede külmetamise kohta. Nüüd otsin Motodepoost ixs-i põlvesojendajad(250.-), igati mõnus ja soe sõita.
Eat your veggies, little people
Vaidleks vastu väitele et kaitsmed ei hoia sooja...hoiavad küll. Kaitsevad nii kukkumisel vigasaamise kui ka külma ja tuule eest. Mul on nahkpükstel need lööki absorbeerivad vahtkaitsmed ja tekstiilpükstel plastiga tugevdatud vahtkaitsmed. Nahkpükste ja vihmakiledega saavutatud soe sõit umbes paarikraadise õhutemperatuuriga, tekstiilpükstega (paks soe pesu kah ikka all) -7 kraadi juures (-12 kah lühiajaliselt). Jahe hakkab pigem mujalt kui kaitsmete alt, kuigi põlved ju külma kõige esimestena kinni püüavad... Ja seda pean ka ütlema, et vaid soojendajatele ma lootma ei jääks ja kaitsmetest vähemasti mina isiklikult küll ei loobuks...kokku hoida annab ka mujalt kui tervise arvelt...
Zeek
Zeek
Elu on...
-
- Tsikkel: MotoGuzzi
- Kontakt:
Niih
Nii mõnigi kord juba kirjutanud aga ei väsi kordamast kuna asi toimib ja väga hea on
Nimelt kui sõita siis sõita ja iga päev tööle koju pöristades pakin oma põlved sinna :
http://en.koho.com/catalog/view_prod.ph ... at3=52&s=0
Niipalju kui mina olen tsiklikaitsmeid näinud siis on kõikidel augud sees (!!!) kust tuul ju läbi puhub,see jäähoki värk aga on tõeline hard-core = ulatub alt saapasse ja katab ka küljed.Peale käivad küljelt pikkade lukkudega suusapüksid ja lahti pakitult arvuti taha maandudes pole põlvedes grammigi külmajääki...rääkimata võimalusest pakituna hooga asfaldile põlvili viskuda...mõne kaunitari ette ntx
üle 20 kraadi sooja ilmaga sõit on teine teema aga tavaliselt igasugune tagasisõit öö ( see öö kui pime on
) peale jääma kipub jne jne
Peeter aka Hondarebel (aastast 1964)
Nii mõnigi kord juba kirjutanud aga ei väsi kordamast kuna asi toimib ja väga hea on
Nimelt kui sõita siis sõita ja iga päev tööle koju pöristades pakin oma põlved sinna :
http://en.koho.com/catalog/view_prod.ph ... at3=52&s=0
Niipalju kui mina olen tsiklikaitsmeid näinud siis on kõikidel augud sees (!!!) kust tuul ju läbi puhub,see jäähoki värk aga on tõeline hard-core = ulatub alt saapasse ja katab ka küljed.Peale käivad küljelt pikkade lukkudega suusapüksid ja lahti pakitult arvuti taha maandudes pole põlvedes grammigi külmajääki...rääkimata võimalusest pakituna hooga asfaldile põlvili viskuda...mõne kaunitari ette ntx

üle 20 kraadi sooja ilmaga sõit on teine teema aga tavaliselt igasugune tagasisõit öö ( see öö kui pime on

Peeter aka Hondarebel (aastast 1964)
Think positive
-
- Mode
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
kile on teada-tuntud soojustusmaterjal selge see.kahro kirjutas:Kui kindlalt need krõpsud kaitsmeid paigal hoiavad, kui neid (kaitsmeid siis) TEGELIKULT vaja läheb? Tuulekaitseks kõlbab tavaline prügikott ju ka.
aga krõpsudega ümber jala tõmmatud kaitse peaks olema kindlamalt omal kohal, kui pükste sisse õmmeldud kaitse.
jah.see on õige. mina soovitan ka kasutada õigeid kaitsmeid. soetasin põlvesoojendid motodepoost(250.-) ja olen nendaga väga rahul.Limits kirjutas:kile on teada-tuntud soojustusmaterjal selge see.kahro kirjutas:Kui kindlalt need krõpsud kaitsmeid paigal hoiavad, kui neid (kaitsmeid siis) TEGELIKULT vaja läheb? Tuulekaitseks kõlbab tavaline prügikott ju ka.
aga krõpsudega ümber jala tõmmatud kaitse peaks olema kindlamalt omal kohal, kui pükste sisse õmmeldud kaitse.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
To Fazer:
Streetmoto on avatud igal tööpäeval 20.00-ni. Asukoht Õitse 9, põlvekaitsmeid rihmadega on olemas alates 275-700 krooni. Astu läbi
Streetmoto on avatud igal tööpäeval 20.00-ni. Asukoht Õitse 9, põlvekaitsmeid rihmadega on olemas alates 275-700 krooni. Astu läbi
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.