Milline kiiver?

TheKris
Tsikkel: VFR800

Re: Milline kiiver?

Lugemata postitus Postitas TheKris »

macintosh kirjutas:
Slinky kirjutas:

Kiiver aga selline varustselement mille pealt kokku ei maksaks hoida. Minu elu on see juba ükskord päästnud

Jah, aga kui sa vaatad siis Zann0 ei üritagi meeleheitlikult kokku hoida, ega see Nexx nüüd üle mõistuse odav ju olegi (vrd Can).
Kiiver ise vastab ECE 22.05 ning ka ameeriklaste DOT standardile, seega kaitseomadusete poolest ei tohiks ta alla jääda teistele.

Turvalisusest rääkides: pigem hästiistuv odavam kiiver, kui halvastiistuv kallim. Kiivri turvalisust ei määra mitte tema hind, hinna paneb enamsti paika mugavus ja kaubamärgi tuntus.
Kui lähed vaatad UK Sharp reitingut, siis näed et 5 tärni kiivrite hulgas on nii 500 kui ka 70£ maksvaid eksemplare. Näiteks 400€ "Schubert S1 PRO" saab vaid 2 tärni ja samas 100€ maksev Caberg V2 407 saab maksimumpunktid. Kui lõpuni aus olla, siis turvalise nimekirja eesotsas on kallimaid kiivreid rohkem, kui odavamaid.

Vaatasin kah seda tabelit ja päris üllatav on näha, et enamus nn kõrgliiga kaubamärgid ei omagi seda 5 tärni vaid just need odavama klassi kiivrid on selle saanud( Ainsana on Shoei valikus olevatel kiivritel 6-st 3-el 5 tärni). Pani lihtsalt mõtlema, et kas siis tõesti nendel Arai, Shoei ja AGV -l on nii, et kõige kallimad kiivrid on nn 5 tärni ja sealt allapoole on juba üsna kehv tulemustelt - enamus 3 tärni.
Samas omal on Arai Viper GT ja millegipärast just see istub. Kiivrit otsides komistasin selle otsa seetõttu, et jo mu pea on natuke teistest erineva suurusega ja just Arai teeb sellist vahepealset mõõtu nagu 59-60. Teistel nagu Shoei ja Schuberth on mõõdud vastavalt 58-59 ja 59-60 ning sel hetkel midagi muud nii hästi pähe sobivat ma kuskilt ei leidnud - kuna eestis on päris raske neid lisapatju kohe saada( eks oma osa oli ka sõidukoolitajatel mängus, sest just nemad ütlesid, et odavat kiivrit ei tasu juba isegi mitte vaadata kuna nagunii tahad sa siis mõne aja pärast uut saada ja mõtekas on kohe korralik ja hästi istuv asi soetada), siiani olen super rahul 5 hooaeg ja ikka veel istub peas kinni nagu valatult, kuid jah eks valik sai selle kasuks ka seetõttu, et tol hetkel oli mingi lõpumüük käsil ja sain selle 280 eur kätte.
Natuke häirib see Cardo süsteemi poolt tekitatav müra - oleks hea teada, et kas keegi kellel on Schuberthi C3-l olev cardo poolt väljatöötatud kiivirsüsteem on sellega rahul või ei( see põhja külge kinnitatav)?
Samas lugedes seda kokkuvõtet Nexx asjast jättis kah vägagi hea mulje ja arvatavasti ei olnud seal tegu mingi toote ülistamisega vaid aus kokkuvõte.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”