Karpade sünkimine

mart211

Re: Karpade sünkimine

Lugemata postitus Postitas mart211 »

StreetMoto kirjutas:

Mul mart211 kommentaari peale lausa kihvatas kohe. Oled mees üldistama. Mul oleks hädast vaja sellist mehhaanikut, kes kõik karpasüngid max tunniga ära teeb. Või veelparem - sellist, kes selle tegemise eest ise max tunni jagu raha küsib :-) Võta ette korra tsiklipark ja leiad, et aparaati, kus kõik muretult lahti tuleb ja imelihtsalt vaakumotsad külge saad panna, tuleb reaalsuses tikutulega taga otsida. Igal teisel on miskit üle keeratud, paaki maha võttes kukub miskit küljest, plastilt murduvad ise superatacki ja liimiga lapitud nurgad, kusklit liidese vahelt ilmub suur silikoonisadu, mis hiljem tuleb puhastada ja nii see aeg läheb. Sünkimine ise on tõesti paremal juhul 10 min, halvemal juhul (loe: poolkohvi mootor, mida ei saagi lõplikult sünki) tunnike. Aga kõige lahtilappimine ja tagasipanek võib tihti kesta tunde...

Võta näiteks Hornet, millel süngiotsad karpa all ja esmapilgul täiesti ligipääsmatus kohas. Kui veel mootor kuum ka võid ühe vaakumvolla külgejunnamisega veeta juba üle poole tunni... Ja käsi ka põlenud... Me räägime siiski sünkimise praktilisest tööst, mitte ei tee seda teoorias :bsmile:

Ja teema kokkuvõtteks. Kui vaakumkellad ja teadmised olemas siis tegevus ise ei ole keeruline ega ka kallis. Eeltöö ja taasmontaaz on see, mis võtab aja. Sama jutt käib näiteks kolvirõngaste vahetuse kohta. See ei ole ju keerukas ega raske aga sinnani pääsemine ja kõige tegevusejärgne kokkulappamine on tohutu ajakulu.

Tähenärimine on ikka ehtne Eesti meeste spordiala. :D Teeme aga trenni siis:

mart211 kirjutas:

Panen siis niipidi- Keskmine tööaeg 30-90min(oleneb masinast ja kiirem mees saab vähemagagi hakkama), hind ca 10€ karpa(umbes pakun). Seega küsimuse vastus on ikka: Ei ole kallis(oleneb küll millega võrrelda, kuid peaks kindlasti alla 45€ jääma).

Kaua velje montaaš ja demontaaš aega võtab? 10 minutiga saab gixxeril peale ja maha velje küll eks? Kuni paar tundi võib kuluda mingitel kardaaniga, küljekohvritega vanal rooste läinud ja rehvitraate täis lastud vähetuntud cruiseriga? Palju raha küsitakse? Ikka sama ju.
Keskmiselt läks kokku suti üle tunni aja nende kahe ratta velgede maha ja peale kiskumine. Kui ma kuskil ütlesin, et ma igal masinal selle alla tunni ära teen, siis on mul raske alzheimer :D
See et on mingeid erilisi ekstreemseid situatsioone karpade sünkronnimisel, see ei olnud ju küsimus. Küsiti seda kas on kallis. Ei ole ju väga. Mina, tagantjärgi kahetsedes, kirjutasin sinna ka baigi puhul kehtiva töökäigu. Kujutan ette et maailmas on masinaid mille karpade sünkronn on sama lõbus kui lusikaga sõnniku viskamine.

Üldiselt antaksegi üldisele ilma infota küsimusele üldiselt lihtne ja üldine vastus ning üleüldse olengi üldistav mees :mrgreen:

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”