põrusin eksamil

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Jansax
Tsikkel: GSX600f

Re: põrusin eksamil

Lugemata postitus Postitas Jansax »

Meil oli koolis 45 küsimust. 60-st sai ise valida, millised 45 ära vastad. Suur tõenäosus, et sa ei jõuagi see aasta enam sõidueksamini, sest peale kooli teooriat saad ju alles panna ark-i teooria ja alles peale seda saad kirja panna sõidueksamile. Minu teada nad enam vist ei registreeri sõiduaegasi:(

kevin1995

Lugemata postitus Postitas kevin1995 »

Jansax kirjutas:

Meil oli koolis 45 küsimust. 60-st sai ise valida, millised 45 ära vastad. Suur tõenäosus, et sa ei jõuagi see aasta enam sõidueksamini, sest peale kooli teooriat saad ju alles panna ark-i teooria ja alles peale seda saad kirja panna sõidueksamile. Minu teada nad enam vist ei registreeri sõiduaegasi:(

meil oli 60küsimust ja 5viga võis olla ja see oli kõik. Kooliõpetaja ütles, et novembrist enam sõidueksamit teha ei saa Viljandis või esimese lumeni.

dragontree
Tsikkel: Honda CB600FS Hornet

Lugemata postitus Postitas dragontree »

See oleneb linnast, kas saab teha või mitte. Rapla ARKst öeldi, et kui huvilisi on ja lund ei ole, siis teevad ikka. Usun, et sama seis võib mõnes muus linnas ka olla.

Melx
Tsikkel: Freewind|Bandit 1250 SA|B-King
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Melx »

Jansax kirjutas:

Peale kooli teooriat peaks ikka kooli sõidueksami ka tegema :P

Ziccel

Ohverdan bensiini !

kevin1995

Lugemata postitus Postitas kevin1995 »

Melx kirjutas:
Jansax kirjutas:

Peale kooli teooriat peaks ikka kooli sõidueksami ka tegema :P

Minu koolis mulle vähemalt sõidueksamit ei tehtud.

Kasutaja avatar

Kristo_P
Tsikkel: R6

Lugemata postitus Postitas Kristo_P »

Ma ei saagi aru nüüd kas ma saan peale kooli teooriat minna arki teooria eksamit sooritama ,või peab koolitunnistus juba käes olema?

Kasutaja avatar

Bandit
Mode
Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas Bandit »

Kristo_P kirjutas:

Ma ei saagi aru nüüd kas ma saan peale kooli teooriat minna arki teooria eksamit sooritama ,või peab koolitunnistus juba käes olema?

teooria tunnistusega saad minna arki. ülejäänud on nendejaoks udu. vahetud digisuhtlust arki ja koolitusel polegi.
jutu järgi saan aru, et peale teooriaeksamit on sul sõidueksam sooritamata? pean silmas kooli sõidueksamit.

Oman parempoolse lenksuga mootorratast.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Kristo_P kirjutas:

Sul peab koolist olema tunnistus, mis ütleb, et kursus edukalt läbitud. Alles pärast seda saad minna ARK'i.
Lõputunnistuse annavad nad ikka välja alles siis, kui nii sõit, kui teooria tehtud.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Kristo_P

Nüüd olengi lõhkise küna ees ,sooritasin kooliteooria aga sõit tegemata , ja eksam kehtib kuu aega ,seega pean leidma võimaluse sõidu see nädal ära teha ,saab otsejoones arki minna!

Kasutaja avatar

Bandit
Mode

üldiselt on see kooli rida, seda võimalust peaks ikkagi pakkuma kool ja see peaks ka hinna sees olema.

Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

Mina koolis ei pidanud eraldi eksamisõitu tegema.
Räägi õpetajaga.

Kasutaja avatar

gaas
Tsikkel: CRF 250

Lugemata postitus Postitas gaas »

Koolitunnistuse saab siis kui kooliteooria ja koolisõidu eksam on tehtud. Koolid edastavad tunnistuse andmed paberivabalt ARK`ile, kust sealsed töötajad saavad andmed. ARKi eksamile registreerima minnes peab koolitunnistus kaasas olema, aga saab registreerida ka netis.

Kasutaja avatar

Bandit
Mode

gaas kirjutas:

Koolitunnistuse saab siis kui kooliteooria ja koolisõidu eksam on tehtud. Koolid edastavad tunnistuse andmed paberivabalt ARK`ile, kust sealsed töötajad saavad andmed. ARKi eksamile registreerima minnes peab koolitunnistus kaasas olema, aga saab registreerida ka netis.

Oeh jutt on B-kat'ist? A-Kat ei jookse digitaalselt, papri pead kohale viima ja paberivabas ei saa registreerida.

Kasutaja avatar

Kristo_P

Nii kool tehtud, novembris veel ARK teooria ja sõit jääb siis kevadesse! Kas keegi on sõitu teinud Tallinnas viimasel ajal ,äkki on marsruut meeles, oleks abiks :P

Kasutaja avatar

puna

nii sõidad nagu õpetaja heaks arvab.
Sõitsin arkist, pässa seal väikestel tänavatel väike tiir, tagasi pööre töhetornipoole ja sealt paldiski mnt.
Õismäekaudu tagasi mustaka poole säästukst mööda sõpaka ringil tagasi pööre ja ark.
Aega kulus vähem kui ette nähtud (kihutasin vist) :D

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

Teekond sõltub ikka eksaminaatori suvast, mõni tassib sind mööda Õismäe ringe ja nipikaid väiketänavaid ning hõõrub rõõmust käsi kokku kui eksid. Teine jälle teeb pika sirge tiiru, paar vaskpööret, soovib õnne ja läbi see ongi. Mingeid kindlaid reegleid siin polegi.

Viimati muutis Macintosh, 28 Okt 2011, 14:03, muudetud 1 kord kokku.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

puna

No eks mindki viidi kohtadesse kus ma tegelt polnud väga sõitnud ja samas nagu mõningaid konkse oli sõidul.

tafaka

Lugemata postitus Postitas tafaka »

macintosh kirjutas:
puna kirjutas:

No eks mindki viidi kohtadesse kus ma tegelt polnud väga sõitnud ja samas nagu mõningaid konkse oli sõidul.

Minu teekond oli samas ülilihtne. Nii lihtne, et ma algatuseks isegi arvasin, et kukkusin läbi, kui ARKi juurde tagasi pöördusime.

+1
Eksamineerija küsis kas ma linna tunnen, kui jah siis lähme mööda sõpakat sõlesse, sõle lõpus tagasipööre, mööda paldiski mnt õismäele ja järveotsa teelt vasakule ja otse arki tagasi . Eksam oli ikka väga kerge. Tegin 11.10.2011

dragontree
Tsikkel: Honda CB600FS Hornet

Lugemata postitus Postitas dragontree »

Jagan siis ka oma head kogemust. Nimelt tegin eksami Paides ning kui ARKi poole tagasi sõitsime, siis tahtsin teeotsast mööda sõita, sest tundus, et olin 10-15 sõitnud ainult (tegelikult vist oli 25-30 min). Viimasel hetkel eksamineerija siiski ütles, et peaks ikka ära pöörama. Selle järgnes "Olete eksami edukalt sooritanud"

Kõige huvitavam oli muidugi enne platsil harjutuste tegemine. Kõik asjad olid muidugi väga lihtsad, kuid mõtlema pani just põikest möödumine. Nimelt oli see kardinaalselt erinev sellest, mida oli õpetatud autokoolis. Koolis oli ikka nii, et peab järsult pöörama ja ratast kallutama jne. Eksamil oli nii, et lihtsalt kulgesin takistusest mööda. Tundus lihtsalt väga suurte vahedega slaalomi sõiduna, alguses lahutasin harjumusest kohe siduri ära, kuid poole peal pidin gaasi juurde panema, et hoog ei langeks väga.

Muide 50 km/h pidurdust ja põiget ei teinudki, sest plats oli niiske ja eksaminaator ütles, et ei ole vaja hakata riskima kukkumisega. Enne eksamit harjutasin täpselt samas kohas pidurdust ja põiget ning polnud mingit probleemi pidama saamisega.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

macintosh kirjutas:
puna kirjutas:

Minu teekond oli samas ülilihtne. Nii lihtne, et ma algatuseks isegi arvasin, et kukkusin läbi, kui ARKi juurde tagasi pöördusime.

Kui huvi pakub, siis mul on olemas Google Maps teekond eksamist:
http://g.co/maps/d54sv

Samas läbis üks mees suvel sellise teekonna: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=8 ... 4&p=520461

Kasutaja avatar

Kristo_P

Nonii põrusin ka mina tänasel ARK'i teoorial :| Haige peaga eksamiks õppida ja seda sooritada pole just kõige õigem tegu. Aga isu oli nii suur! 5 viga ja läbi ma põrusingi :(

Kõige rohkem ajab närvi see ,et muutsin ühe küsimuse vastuse -kahjuks aga valeks! 30'd küsimust oli ja 2 tk isegi kordusid ,lihtsalt vastuse variandid olid teises järjekorras, ei tea kas üritati eksitada :ner:

On keegi korduseksamit teinud? Kas küsimused on erinevad täiesti või mõned korduvad?

http://www.selge.ee/testid/test3.html igatahes oli põhimõtteliselt sama küsimus nagu 4's antud testis on kõik õige aga ARK' teist oli pandud veel sõidusuunamärgid ja pöörded ja seal siis tagasipöörde noolest(a) tuli veel 1 nool mis läks äärmisele parempoolsele rajale - see loeti eksamil valeks ,ma ei saanudki aru miks!

Kasutaja avatar

Keitz
Tsikkel: GSX-R1000

Lugemata postitus Postitas Keitz »

ARKis tihti nii et küsimus ja vastused tunduvad samad mis selles ülesande raamatus aga kuskil on peidus trikk et kontrollida kas ikka loed ja mõtled korralikult kaasa. Alaa... et sama pilt ja vastused aga ühel juhul kollane tuli fooris põleb ja teisel juhul vilgub. Nii et eks ikka üritati eksitada, riigikassa vajab ka täitmist. Küsimustega on nii kuidas joppab, need tulevad seal nö "randomiga" võimalik et korduvad 90% võimalik et ei kordu ükski.

mis muud kui edu korduseksamil

Remember when SEX was safe and
MOTORCYCLES were dangerous????
Kasutaja avatar

Kristo_P

Kõige rohkem ma kardan sõidueksamit ,et pill jääbki seisma garaazi ja ei saagi sõitma ! :(

Kasutaja avatar

boordy

Lugemata postitus Postitas boordy »

Ära siis kohe kõige halvemale mõtle... lumi kah alles maas ju... :)
Eks ta selle teooriaga alguses nii ole- Ühest silmast sisse, teisest välja, kuid lõpuks tead neid vastuseid küsimust lugematta.
Sul netis ei ole kuskil võimalik teooriat harjutada, mulle tundub küll palju etem kui vihikust

Ja sõidu pärast ei oleks ka vaja muretseda, peaasi et rahulikuks jääd ja seal sahmerdama ei hakka...

mikker
Tsikkel: Kawasaki ER6-n

Lugemata postitus Postitas mikker »

Ise harjutasin näppu siin, aga hetkel, tundub, et ei tööta
http://erna.ark.ee/eksamikyssad/index.html

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

Harjutamiseks väga hea koht on www.teooria.ee.

Zann0

Lugemata postitus Postitas Zann0 »

Kunagi sai ARK-i lehel neid teste teha. Samasugused testis umbes nagu ARK-is riiklikus eksamiski. Kas enam ei saa?

Kasutaja avatar

Kristo_P

Zann0 kirjutas:

Kunagi sai ARK-i lehel neid teste teha. Samasugused testis umbes nagu ARK-is riiklikus eksamiski. Kas enam ei saa?

Juba pool aastat ei saa ,nad on ametis uute testide koostamise ja süsteemi muutmisega - Uue liiklusseaduse tõttu!

keram
Tsikkel: Honda CBR125r `04

Lugemata postitus Postitas keram »

Kas sõidueksamil on selline võimalus olemas, nimelt kui sõidan linnas (sõidueksamil) 35 km/h siis eksamineerija ei taha muga kaua sõita vaid ütleb et varem arki sõita?(isa poolt oli selline soovitus et ma ei sõidaks 50km/h et teeeksin vähem vigu , ei võtnud kuuldele ja ma põrusin sõidu eksami:D) Aga kas on selline võimalus?

Kasutaja avatar

Douchebag

Lugemata postitus Postitas Douchebag »

Sa sõidad täpselt nii kiiresti kui eksamineeria sulle ütleb läbi raadio. Fakt on see, et kui sa oskad liigelda siis sa eksamist läbi ei kuku.

Nobody is perfect, except me and my monkey!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”