Parimad rehvid
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Re: Parimad rehvid
susla kirjutas:Soovitus kui ei sõida vihmaga, alla 10 kraadi. Osta korra rajal käinud võidusõidu slickid. Lõika või lase lõigata mõned sooned sisse, aga võid ka ilma kütta.
Ei saa kuidagi seda soovitust heaks kiita ja tõsiseltvõetavaks pidada. See lõigatud slikkide allapaneku teema on nagu putkamajanduse ajajärk nõukaaja ja tänapäeva vahel. Aastaid tagasi oli kuum teema, õnneks on need ajad peaagu mööda saanud. Ma võin näidata ultrasoft slikke, mis tänu korduvale kuumenemisele-jahtumisele rajal sõites on muutunud selliseks, et kui +10 kraadiga maha kukutada tulevad praod sisse. Slickil tekib pidamine alles töötemperatuuriga ja meie liivastel sõiduteedel ei liigu rehvitemperatuur isegi mitte midamise algfaasi lähedale. Lisaks ei saa kuidagi olla kindel, et Tallinnast Pärnusse kulgedes kordagi vihma kätte ei jää.
Erinevalt susla soovitusest on minu soovitus risti vastupidi - kindlasti mitte tarbida tänavaliikluses kasutataud ja lõigatud slikke. Sportlikumaks kulgemiseks on kõikidel tootjatel sportrehvid, maantee- ja linnasuunitlusega on sport-touring klass ja enduro jaoks oma. Kui nüüd erinevaid tootjaid võrrelda siis loomulikult iga "li** kiidab oma ..." aga kui oled ise proovinud erinevaid, siis hakkab vastavalt sõiduharjumustele lemmik välja kujunema. Mina olen ka tarbinud palju erinevaid ja ütlen oste oma arvamuse: "kes on korra Micheliniga sõitnud, see enam muud ei taha". Ja kui aastaid tagasi oli Michelin teistest peajagu kallim, siis nüüd on hinnad võrdsed ja isegi soodsamad.
Meil saabus veebruari alguses suurem hunnik soodsaid ja värskeid Micheline ja kui neid ainuüksi katsud, siis saad juba segust ja pidamisest selgust. Ja Michelini lihtne paigaldamine veljele on omaette mõnu - erinevalt jäigast Bridgestonest, mis on paigaldajale täitsa "saatanast". Kui vaadata Michelini Pilot Road3 rehve, siis selle pidamine vihmaga oli Prantsusmaal sügisel rehvitestides osaledes ikka üle prahi. Ja ei saa öelda, et Eestis ei oleks vihmast ilma... BT023 seevastu käitus märjal rajal nagu plastkuubik jääl - üliohtlik!!! Kuivaga seevastu hindasin ka mina testis osalenud rehvidest BT023 parimaks - pidamine+stabiilsus on märksõnaks.
Valik on sinu: Michelin, Dunlop, Pirelli, Bridgestone jne...
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.