kas saab last kaasa võtta ,mootorratta peale
Vastu võetud Vabariigi Valitsuse 2. veebruari 2001. a määrus nr 48 (RT I 2001, 15, 66), jõustunud 6.02.2001
LIIKLUSEESKIRI
5. LAPSE OHUTUST TAGAVAD LISANÕUDED
§ 63. Alla 12-aastast last ei tohi sõidutada mootorratta tagaistmel.
Mis puutub aga lapse vedamisse kütusepaagil, siis siin tuleb arvestada sellega, et juhindutakse ikkagi valmistaja tehase poolt ettenähtud istekohtadest- ja arvust. Olen pidanud sel teemal maha ühe tulise vaidluse liikluspolitseinikega. Ja vaidlus lõppes sellega, et valmistaja tehas on siiski näinud ette sedasi, et ratta juht istub niinimetatud eesistmel ja reisija tagaistmel. Seega ei saa ka alla 12-aastast last rattaga mitte kuidagi vedada. Kui just ei ole olemas valmistaja tehase poolt spetsiaalselt sellele rattale ehitatud spetsiaalset laste turvaistet, mis on sertifitseeritud ning ARK-is ka heakskiidu saanud. Jutt käib soolo ratta kohta. Korviga on hoopis teine tera.
Vot selline lugu siis.
Ja meeldetuletuseks: Seaduse (määruste, reeglite, eeskirjade) mittetundmine ei vabasta vastutusest!
P.S. Vaidlus politseiga lõppes minu jaoks niimoodi, et mul lubati HÄSTI ETTEVAATLIKULT sõita lapsega kütusepaagil OTSE koju ning võeti lubadus last sedasi enam mitte transportida. Nendel tingimuste täitmisel lubas politsei piirduda vaidluses selgunud tõega ning sanktsioone mitte rakendada.
Ka politsei on inimene, kui temasse inimlikult suhtuda.
LIIKLUSEESKIRI
5. LAPSE OHUTUST TAGAVAD LISANÕUDED
§ 63. Alla 12-aastast last ei tohi sõidutada mootorratta tagaistmel.
Mis puutub aga lapse vedamisse kütusepaagil, siis siin tuleb arvestada sellega, et juhindutakse ikkagi valmistaja tehase poolt ettenähtud istekohtadest- ja arvust. Olen pidanud sel teemal maha ühe tulise vaidluse liikluspolitseinikega. Ja vaidlus lõppes sellega, et valmistaja tehas on siiski näinud ette sedasi, et ratta juht istub niinimetatud eesistmel ja reisija tagaistmel. Seega ei saa ka alla 12-aastast last rattaga mitte kuidagi vedada. Kui just ei ole olemas valmistaja tehase poolt spetsiaalselt sellele rattale ehitatud spetsiaalset laste turvaistet, mis on sertifitseeritud ning ARK-is ka heakskiidu saanud. Jutt käib soolo ratta kohta. Korviga on hoopis teine tera.
Vot selline lugu siis.
Ja meeldetuletuseks: Seaduse (määruste, reeglite, eeskirjade) mittetundmine ei vabasta vastutusest!
P.S. Vaidlus politseiga lõppes minu jaoks niimoodi, et mul lubati HÄSTI ETTEVAATLIKULT sõita lapsega kütusepaagil OTSE koju ning võeti lubadus last sedasi enam mitte transportida. Nendel tingimuste täitmisel lubas politsei piirduda vaidluses selgunud tõega ning sanktsioone mitte rakendada.

Minu tagasihoidlikud teadmised räägivad sellest, et Urali korvil on pakiruumil luuk, sel pildil olev korv on aga ilma luugita ning ma kipun arvama, et tegemist on Dnepri korviga.sanderk kirjutas:motomaania vol.2-es on näiteks keegi Kanada jahimees ristanud KTM-i ja Urali külgkorvi. Piltide pealt on tulemus väga viis![]()
Kooslus näeb minu arust üllatavalt hea välja.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.