Abi piduriklotside vahetusel!
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Re: Abi piduriklotside vahetusel!
Teoreetikat nüüd tublisti.
Oletame, et nõutav pingutusmoment pidurisadula poltide kinni keeramiseks on X Nm. Kui mina keeran nad kinni momendiga X+1 Nm siis nad ei tule lahti. Kui sina keerad nad kinni momendiga X Nm ja paned keermeliimi, siis nad ei tule lahti. Kui Piipz keeras nad kinni momendiga X Nm ja ei pannud keermeliimi (kuigi oli nõutud), siis nad tulid lahti.
Seega, pane keermeliimi ja ela rahulikult. Ei soovita panna sellist liimi, mis on mõeldud "igaveseks" ehk koostudesse, mis on projekteeritud igavesed olema (a'la sillakonstruktsioonid), sest pidurisadulad klassifitseeruvad minu silmis pidevalt lahti võetavaks koostuks. Pärast treid uusi polte ja lõikad uut keeret, sest vana jäi poldi külge kinni millegipärast. Lisaks on keermeliimid teatud alumiiniumi sulamite suhtes agresiivsed tekitades korrosiooni (tekitades taaskord igavese liite, mis tuleb lahti vaid millegi purunemise teel). Lollus on panna keermeliimi ka rohkem kui üks tilk, sest siis on taaskord üks vahva "igavene liit" loodud . Lõpuks, kas su tark manuaal siis ei oska soovitada millist keermeliimi kasutada?
Lennunduses kasutatakse siiani väga vähe keermeliimi, seal ollakse kindlad vana hea läbi proovitud laheduse peale.
PS. Remondimanuaalid on väga head asjad ja amatöörmehaanikutele* kahtlemata vajalikud. Mina isiklikult neis näpuga järge ei aja, kui endale midagi teen. Minu jaoks nad ei ole nad kunagi olnud püha tõde vaid pigem abimaterjal. Ajades neis näpuga järge võite aga kindel olla, et vea tegemise protsent on viidud miinimumini.
*mehaanikud, kes oma igapäeva leiba mutrivõtmega ei teeni
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.