omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati
Arvan et võtmeküsimus selles loos on müra ehk sellel konkreetsel rajal sõitnud rataste torudest väljuv dB hulk. Ma olen 99% kindel, et 200 m kaugusel sõitjad ei häiriks külaelanikke, kui nende summutid teeksid "street-legal" häält. Muidugi müra on alati suhteline, seotud kellaajaga ja nädalapäevaga.
Käin regulaarselt Männikul põristamas, vahepeal kasutasin valjemat võidusõitmise sumpat aga asendasin selle tänavalegaalsega (exc originaal). Sumpavahetuse võimsuse kadu on (400 cm3 juures) minu jaoks, kes ma sekundeid taga ei aja, nii väike, et kaasinimestele vähem närvidele käimisest tulenev isiklik meelerahu kaalub selle selgelt üles.
Millega Tuula rajal põhiliselt sõideti? Krossikatega? Keskmisele krossiratta omanikule tundub sumbutaja [Motobot: õige on "summuti"] vaigistamine vist suht loomuvastase ja ebaväärika teona aga sinnapoole liigub terve maailm - mida valjemad sumpad, seda rohkem vett mootorratta-vastaste inimeste veskile.
Haja-asusustuses elava inimesena ma ei oleks sugugi rõõmus kui 200 m kaugusel mu majast closed course sumpadega rattad sõitma hakkaksid. On seal siis mets vahel või ei. Ma ei poolda laste tehnikahobidele käru keeramist aga sumbutajad ON olulised!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.