omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Siia siis kõik krossi ja enduroga seonduv.

Moderaator: Moded


papsik

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas papsik »

See lähinaabritega läbirääkimine on külas elementaarne ja valla poolt, arvestades see aeg kehtinud Planeerimisseadust, ikka väga leebe nõue. Olgu lisatud, et lisaks rajale ehitati veel ka maja, tiik, sitakogumiskaev jne. jne. Ja seda tõepoolest ainult maaomaniku loal. No ma usun, et meie, ehk naabrite, kadedus ei olnud nüüd küll selleks põhjuseks, miks vald asus toimuvale selgitust nõudma. Ma ei hakka nüüd siia kirjutama, mida tollal https://www.riigiteataja.ee/akt/13195695 nimekirja kuuluva objekti rajamiseks tarvis oli. Olgu märgitud, et praegu kehtiva seaduse kohaselt on asjad ikka palju leebemad.
No nüüd siis mellale. Tundub muidugi väga ninakas, aga see mis külarahva elukvaliteeti rikub on ikka ja ainult külarahva otsustada. Või kuidas see saakski teisiti olla. See, et Toomas meile sekeldused kaela toob oli juba kogu tema eelnevast käitumisest ette karta ja nii see kahjuks ka läks. Tulid vargused, naabrite süüdistamised nendes, Toomase kaebuste peale politseisse kutsumised jne.
Mõõtsin ka mina igaks juhuks maaameti kaardilt asjad üle ja sain lähima väikeste lastega talu 186 ja teine kohe 200m. Tähtsam en vast see, et kui kõige lähemast majast inimene Toomasele helistas ja palus sõitmine lõpetada, kuna väikesed inimesed ei saa kuidagi magama jääda, siis oli vastus selline, et tema on tööl ja ta ei tea midagi sellest, mis tema rajal toimub.


papsik

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas papsik »

Aga sellega oleme me muidugi arvestanud, et asi edasi kohtusse kaevatakse. Nimelt pole meie saanud, ega vald tahtnud siiani Kiilerit kohtusse kaevata. Kõik kohtukorrad on olnud ikka Toomase algatus ja oleks ebaloogiline arvata, et nüüd teisiti läheb. Sellega on aga vaene maaomanik tänu Kiilerile ikka ainult surema sita sisse sattunud, aga selline ongi kahjuks Toomase senine käekiri. Selliste inimeste kohta on vist ka üks meditsiiniline termin olemas, kes on arvamusel, et kõik teised ümberringi on tema vastu ja ainult temal on õigus.

Kasutaja avatar

Teema algataja
mella
Postitusi: 4580
Liitunud: 12 Apr 2005, 19:55
Tänatud: 1 kord

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas mella »

Küla ei otsusta, mida omanik oma maal teeb, kui see seaduse piiresse mahub. Räägime praegu siis mootorrattaga oma maal sõitmisest, millest, nagu ma aru sain, kogu jama pihta hakkas - EI MEELDI naabritele, sest nemad on arvestanud, et saavad eluaeg oma krundil linnulaulu kuulata. Ja et mootorrattaga enam sõita ei saaks, tuli rada lammutada. Muidugi täiesti vale eeldus, et mullahunnikute kuju muutmine sõitmist segab..
Mõnele ei meeldi, et naabrid muru niidavad või koerad hauguvad või lapsed kilkavad. Keelame ära!
Ma küll ei tea, et linnas oleks laste magama panekuga probleemi. Loomulikult ei saa seda teha lahtise aknaga, kui magistraaltee ääres elad. Ja ma küll ei usu, et 180m kaugusel olevas majas KINNISTE akende taga ei saa last magama panna, kui krossirajal mõned rattad sõidavad.

On minul ka olnud juhtum, kus ühe mullahunniku otsas turnisin väga väikest müra tekitava rattaga. Ikka oli ühel 100m kaugusel asuva eramu omaniku naisel vaja mehele senikaua pinda käia, kuni see õiendama tuli. Sest TEMALE EI MEELDI! So what? Millisel alusel ma kellegi MEELDIMISE järgi pean tegutsema? Oleks veel, et tema mullahunnik või masin tekitaks oluliselt kõva müra või see toimuks öisel ajal..

papsik kirjutas:

Tundub muidugi väga ninakas, aga see mis külarahva elukvaliteeti rikub on ikka ja ainult külarahva otsustada.


jalgrattur
Postitusi: 149
Liitunud: 31 Jaan 2011, 15:08
Tsikkel: chopper made in USA

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas jalgrattur »

Alatuse üks näitaja on see kui tuuakse lapsed sisse asjasse. Kas see maa ei kuulu mitte Kiilerile endale? Keilal on juba vana vimm Kiileri vast veel sellest ajast kui tankodroomil oli rada ja sinna pool vōsa sisse ehitati ka majad. Üheks omanikuks oli vist mingi ennastäis pangajurist kes viiski asja selleni, et rada suleti. Ikka jääb Ülle arusaamatuks see, kas sa popsik ole siis elu aeg seal elanud? Eesti külad pea kōik väljasurnud aga oh imet pole ühti. Ma tunnen Kiilerit ka , peaks uurima kes seetegelik külaaktivist ja pea ees on, kellele see krossirada ei meeldinud. Olen ise ka maaomanik ja mind ajaks küll marru kui keegi , olgu see vōi riik tulb minu maa peale lammutama. Aga meil on kõik võimalik sest isegi maa eest mis on sinu oma tuleb ju riigile obrokit maksta ja korteriomanikel ka.tahaks väga loota , et Kiiler saaks kohtus lõplikku õigustuse.

Kasutaja avatar

Andrea
Postitusi: 741
Liitunud: 29 Mär 2004, 07:54
Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 8 korda

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas Andrea »

Mujalt tuleva müra jms suhtes on kinnisasja omanikul tegelt teatav talumiskohustus. Niiet seda müra asja ei saa küll mingi õigusliku alusena kasutada selle tegevuse piiramisel, arvan mina. AÕS § 143 lg 1 :roll:

§ 143. Kahjulikud mõjutused

(1) Kinnisasja omanikul ei ole õigust keelata gaasi, suitsu, auru, lõhna, tahma, soojuse, müra, põrutuste ja muude seesuguste teiselt kinnisasjalt tulevate mõjutuste levimist oma kinnisasjale, kui see ei kahjusta oluliselt tema kinnisasja kasutamist ega ole vastuolus keskkonnakaitse nõuetega. Mõjutuste tahtlik suunamine naaberkinnisasjale on keelatud.

https://www.riigiteataja.ee/akt/129062011006#para121

Suzuki SV650 S 2001 -> Yamaha YZF750R 1995 -> Aprilia RSV 1000 Tuono 2003 -> Ducati 999 Biposto 2005 -> Ducati 1098 Streetfighter S 2009 -> Ducati Diavel Carbon 2011 -> Aprilia Tuono V4R APRC 2012 -> KTM SuperDuke 1290 R 2015 -> Kawasaki KX250F 2008 -> Aprilia Tuono V4R APRC ABS 2014 -> Aprilia Tuono V4 1100 RR 2017 -> KTM Superduke 1290 R 2020 -> Ducati Streetfighter V4 2020 -> Ducati Streetfighter V4S 2021

kõrtsmikumolu
Postitusi: 928
Liitunud: 12 Dets 2004, 19:32
Tsikkel: HusaBerg
Asukoht: pärnumaa
Kontakt:

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas kõrtsmikumolu »

Jättes omavahelised suhted mängust välja ja tuginedes üksnes kaardile, siis paneb see müra jutt tõsiselt imestama. Kõigil hoonetel, peale ühe(kohe raja kõrval, lääne suunas), on ju mets vahel.
Praeguse info kohaselt jääb küll mulje, et seal kandis elavad "eramaa eestlased"
Aga kindlalt sobib sellisesse olukorda vene vanasõna, et sellist jama ilma poolikuta ei paranda.

PS. Mul on ka raja moodi moodustis ja urisev naaber on ka olemas, siiamaani oleme õnneks ilma kohtuta hakkama saanud. Mul pole muidugi rajatis ka mul on lihtsalt ehituslikku savi sinna ladustatud. Poisid sõidavad üle, ma pole neid keelama ka hakanud.

PPS. Väike viide laste magamisele ja mürale: http://kodukorts.ee/galerii/main.php?g2_itemId=2563

Viimati muutis kõrtsmikumolu, 08 Dets 2011, 18:31, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Lutrin
Postitusi: 159
Liitunud: 14 Nov 2007, 23:01
Asukoht: Tallinn-Harjumaa

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas Lutrin »

Minu tähelepanekud ja küsimused:

  1. Ruumilise mõjuga objektide nimekirja iga krossirada automaatselt ei kuulu.
    See, kas kuulub või ei kuulu sellesse loetelusse, on vallavalitsuse juristide kaalutlusotsus, mis langetatakse tavaliselt
    detailplaneeringu algatamise avalduse järgselt ja sõnastatakse detailplaneeringu lähetülesandes. Võetakse loomulikult aluseks
    arendaja poolt toodud asjaolusid ja rajatise planeeritavaid käitamisprotseduure.
    (Samuti nagu ei lähe iga murukattega lennurada samas loetelus oleva lennuvälja alla).

  2. Vallavalitsus ei saa seada lähinaabritega läbirääkimise nõuet kas või juba sellel põhjusel, et
    ükski seadus ei määratle lähinaabri mõistet. Lisaks, detailplaneeringu protsess selleks ongi, et võimaldada
    igal isikul esitada vastuväiteid, mis peavad viitama seaduserikkumisele......ja iga naabri ja ta abikaasa
    nõusolek pole det.pl. kehtestamiseks vajalik.
    Külarahvas võib küll väita, et rajatis "meeldib või ei meeldi", kuid kui seadusrikkumisi tõestada ei suudeta, siis
    üldjuhul detailplaneeringut kehtestamata ei jäeta.

On viisakas ja vajalik eelnevalt tutvustada oma plaane naabritele ja olla tähelepanelik
millega vastuseisu põhjendatakse......võimalusel arvestada....aga eeldada et 100% mistahes asjaga
nõus on, on naiivsus......det.pl. protsessi lõpptulemus on alati kompromisside kompromiss.

Teil, külaelanikel, "vedas" selles osas, et arendaja otsustas ehitusluba omamata ehitama hakata.
Teistkorda "vedas", et arendaja ei läinud vallavalitsuse poolt pakutud
seadustamise teed ka siis kui asi juba püsti oli.

Antud olukorras tundub, et natukenegi mõistlikumate arendajate otsuste korral oleks see rada
ka sellisel kujul seadustatud.

Ja lõpetuseks üks küsimus:
Kas külaelanikud olid koostanud omapoolsed tingimused, mida järgides oleks
antud rada olnud võimalik heakskiita?

998 cm³
Kasutaja avatar

ENZO
Postitusi: 264
Liitunud: 24 Mär 2004, 22:27
Tsikkel: K-750M,BMW R100RS. Husaberg TE
Asukoht: Viljandi tuled paistavad

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas ENZO »

Kunagi oli ka omal mõte enda kinnistul iseendale ja sõpradele väike harjutusrada ehitada(lähimad naabrid 300-400m).....sai siis vallas uurimas käidud ja sai niipalju targemaks, et esimesed küsimused olid kohe müra ja naabrite asjasse suhtumise kohta. Kui pinnase ümberpaigutamiseks läheb, siis vaja kaeve-ehitusluba.....ja kui veel avalikuks kasutuseks läheb, ning üritusi-võistlusi tahad korraldada, siis maa sihtotstarbe muutmine pluss kõik bürokraatia mis ehituse ja lubade saamisega kaasneb ja mis kõige tähtsam:Esimene asi millest üldse alustada, on naabrite nõusoleku saamine.Selline oli siinsete vallatarkade jutt.

Delta,K-175,K-750,SUZUKI GSXR 1100F,KTM600LC4,2 X KTM620LC4.KTM 525EXC,BMW R100RS.
Kasutaja avatar

YZ 250 2t
Postitusi: 322
Liitunud: 17 Veebr 2008, 18:19
Tsikkel: YAMAHA YZ 250
Asukoht: Eesti

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas YZ 250 2t »

Lugesin algusest lõpuni selle saaga siin ja ei oska midagi muud öelda kui, Kiisleril oli kehv advokaat (võimalik et pidigi olema), väga kummaline, et selline keiss kaotati vallale, lõhnab kuidagi prokuräri/kohtuniku kinnimaksmise/rindekaaslase lehma lelle vennapoeg olevat see valla duumik isegi ehk? Korruptsioon ei ole kadunud kuhugile ja võidab see, kes tahab võita ja nii läkski, kuid kas see veel lõplik võit on, see on omaette küsimus? Kiisleril vedas, lasi ehk ära siluda võõra rahaga ja nüüd saab kohtus ka veel võitjaks (nõuab kahjutasusid ka veel peale tekitatud kahjude eest) ja siis on asi klaar temale... äkki nii tahtiski lõpuks? :)

Krossimees Aare :)

mart211

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas mart211 »

kõrtsmikumolu kirjutas:

Jättes omavahelised suhted mängust välja ja...

Ei neid ei saa mitte jätta. Nii palju kui ma siin lugenud olen, siis asi just omavaheliste suhete taga ongi. Inimesed ei saa omavähel läbi ja läksi tülli ja üritasid üksteisele sitta keerata, seekord kaotas krossiraja omanik lihtsalt. Tavaline Eesti külaelu. Küll rajaomanik leiab muu seadusandluses oleva ilusa augu, mille kaudu külale tagasi sittuda. Ja siis nii situtaksegi võidu :mrgreen:

Kasutaja avatar

Lutrin
Postitusi: 159
Liitunud: 14 Nov 2007, 23:01
Asukoht: Tallinn-Harjumaa

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas Lutrin »

Ei ole kummaline, et vallale kaotati: tegemist oli
ilma ehitusloata ehitatud rajatisega.
Vald peab alati midagi ettevõtma kui ebaseaduslik ehitis/rajatis
kedagi häirib (loe: keegi kirjaliku kaebuse esitab).

Imelik on see, et advokaadid ei soovitanud seadustamise
teed minna (mida ajalehe artikli põhjal vald soovitas.....
pakun, et maa tegelikule omanikule oli selleks ajaks juba ajupesu tehtud
ja ta hakkas lihtsalt kartma......näiteks kulutusi, mis kohtuvaidlustega kaasnevad).

Ei ole siin ka mingit korruptsiooni. Arendaja eiras elementaarseid
seadutes kirjeldatud nõudeid ja ehitas ilma ehitusloata....ja lükkas tagasi
valla seadustamise ettepaneku.

ENZO:

  • ükski mõtlev naaber ei anna sulle "algatuseks" hiljem arvesse minevat kooskõlastust ega nõusolekut kui
    pole üheseltmõistetavat ja taasesitatavas vormis projektdokumentatsiooni.
  • ka "vallatarkade" jutt ei maksa suurt midagi......kui (kasvõi koosoleku protokolle)
    paberile pole pandud, siis taganetakse "unustatakse" öeldu kohe kui
    ametniku enda elu ebamugavaks ähvardab minna.

Kui endale oleks plaanis maja taha harjutusrada teha, siis valiks kahe võimaluse vahel:

  • Kui ainult isiklikuks kasutamiseks (ja sõpradega) siis teeks (kaeveloa abil)
    "katsetüki" väikses mahus
    valmis kasutaks rõõmuga ja jälgiks kohalikku meelsust tähelepanelikult: mida arvatakse ja
    kui kaalukad on vastuargumendid ja kas nendega on võimalik arvestada.
  • Kui äriideena e. avalikuks kasutamiseks.....siis ilma igasuguseid eelnevaid
    läbirääkimisi pidamata algataks kohe detaiplaneeringu (st. teeks kohe vallale kirjaliku
    avalduse det.pl. algatamiseks koos rajatise skeemiga).....asjad hakkavad kohe liikuma ja edasised sündmused määravad
    ka asjade käigu.
998 cm³

Hr.Nõel
Postitusi: 1447
Liitunud: 21 Okt 2005, 21:33
Tsikkel: Päris mitu...
Asukoht: Pärnu
Tänatud: 109 korda

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

Küll rajaomanik leiab muu seadusandluses oleva ilusa augu, mille kaudu külale tagasi sittuda. Ja siis nii situtaksegi võidu

Ja kui seaduse auku ei leia, siis nuputab ise midagi välja- a`la söödab naabrimehe koerale miskit rotimürki sisse. :wack:
Ja nii sellised "Andres versus Pearu" jandid kestavadki ja toidavad kohalikku külaelu kroonikat.

Tel. +372 viiskuus 2158üksüks & noelamees@gmail.com

Jocko

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas Jocko »

Hr.Nõel kirjutas:

Küll rajaomanik leiab muu seadusandluses oleva ilusa augu, mille kaudu külale tagasi sittuda. Ja siis nii situtaksegi võidu

Ja kui seaduse auku ei leia, siis nuputab ise midagi välja- a`la söödab naabrimehe koerale miskit rotimürki sisse. :wack:
Ja nii sellised "Andres versus Pearu" jandid kestavadki ja toidavad kohalikku külaelu kroonikat.

Tuttav teema, ise ka väikeküla elanik. :D Sellised asjad võtavad lõppude lõpuks ikka väga julma tuule alla. :mrgreen:


mart211

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Jocko kirjutas:
Hr.Nõel kirjutas:

Küll rajaomanik leiab muu seadusandluses oleva ilusa augu, mille kaudu külale tagasi sittuda. Ja siis nii situtaksegi võidu

Ja kui seaduse auku ei leia, siis nuputab ise midagi välja- a`la söödab naabrimehe koerale miskit rotimürki sisse. :wack:
Ja nii sellised "Andres versus Pearu" jandid kestavadki ja toidavad kohalikku külaelu kroonikat.

Tuttav teema, ise ka väikeküla elanik. :D Sellised asjad võtavad lõppude lõpuks ikka väga julma tuule alla. :mrgreen:

Ja nii ju ongi. Ei midagi imestusväärset. Minu naabrimutt kolis ka maalt minema, tahtis rahulikku kohta kust vanaduspõlve veeta. Nüüd elab kesklinna korteris :mrgreen: Veel 2 aastat tagasi sõitsin mina mööda oma küla tänavaid ja tegin lärmi, haisu ja triipe. Naabrimemmed olid väga asja poolt ja üks isegi ütles mendile, et tema ei tea kes teeb. Loomulikult tuli mina neile alati vastu ja kui lapselapsed tulid, siis peale kaheksat ei sõitnud. Nüüd on asjad hoopis paremad kõigile. Siit ka minu loo moraal: Kuidas sina külale, nõnda küla sinule. Ehk rajaomanik käis lihtsalt kellegile pinda ja kiusu pärast ei läinud seadustamise teed. Ja ei tahtnud kellegile vastu tulla ega kokkuleppele jõuda. Lihtsalt minul selline mulje, sest muidu oleks kindlasti jutule saanud.

Kasutaja avatar

Hannex
Postitusi: 15
Liitunud: 17 Jaan 2009, 16:37
Tsikkel: R1 06 streetfighter

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas Hannex »

jalgrattur kirjutas:
papsik kirjutas:

Ma siis üks emmidest. Esiteks-lähim maja pisut üle 100m. Krossirada pole ehitis, vaid rajatis. Kui kellegil on veel veel küsimusi emmile, siis vastan meeleldi.

Kas sa oled ka üks neist tuhandetest lollidest kes kuskile pōllule oma uberiku plätserdasid?

Ülbitsemine on kohatu, hoopis Hr.Kiiler on trüginud põlisesse külasse kus enamus majapidamised juba esimese Vabariigi ajal ehitatud. Kui ikka tõesti soov krossirada ehitada, saaks ju valida selleks sobiva koha, kus tegelikult kaa kellegile pinda see ei käi. Osta või rentida see maa, selliseid kohti leidub palju. Ei pea ju kõigile hinge sittuma ja motokrossi mainet solgiga üle valama, selge ju et igasse tagaaeda ei saa krossirada teha, raja rohke külastatavuse tõttu muutub sealne keskkond palju. Kellegil poleks tema isiku vastu midagi, kui ta lihtsalt naabriks asub elama, mees lihtsalt ajab seal oma jonni, võiks hoopis ise aru saada, et selliselt see äri õitsele ei löö. Kui poleks häirivat müra, keegi ei paneks tema tegevusele kätt ette. Maakohtades elavad vaikust ja rahu hindavad inimesed, mõistvat suhtumist.

Kasutaja avatar

Loff
Postitusi: 2868
Liitunud: 18 Nov 2006, 18:23
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Asukoht: Maal
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 34 korda
Kontakt:

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas Loff »

No eks see A.H.Tammsaare tabas ikka omal ajal selle eestlase olemuse ära ikka päris täpselt ja ega siin muuga tegemist olegi!
Mõistmisest jääb tihtilugu eestlase puhul ikka kapaga vajakka, muidugi leidub erandeid!

https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Kasutaja avatar

Kipsi
Postitusi: 1513
Liitunud: 04 Juun 2007, 13:50
Tsikkel: cbr600RR
Asukoht: Tartu
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Alustuseks mainin ära, et ei provotseeri mingile vaidlusele ega tülile ega soovi kedagi solvata.
Naljakas lugeda, kuidas inimesed mõtlevad ainult enda mätta otsast. Antud teemat lugedes on võimalik märgata, et enamv2hem k6ik postitused on krossiga seotud inimestelt. Nagu oleks herilane perse sutsanud. Peab lausa inimesi solvama, kuigi ei tea asjade täis tõde ega inimesi.

AbStra1t kirjutas:

Mis seal siis nii hullu toimus, et "riga" omanik pidi valda kaebama minema ? Kadedus ?

jalgrattur kirjutas:

Kas sa oled ka üks neist tuhandetest lollidest kes kuskile pōllule oma uberiku plätserdasid?

Siinkohal infoks jalgratturile, et maamaks on hädavajalik, sest mille eest muidu teid lahti lükatakse talvel?Ma ei vinguks, see tasu on nii väike( nt mul 262 EEK aastas). Riigil oleks ju soodsam, kui kõik inimesed elaksid ühes asulas, kuid paraku süsteem nii ei toimi.Lisaks julged sa väita, et kõik, kes on endale maja ehitanud maale, on lollid?

jalgrattur kirjutas:

Aga meil on kõik võimalik sest isegi maa eest mis on sinu oma tuleb ju riigile obrokit maksta ja korteriomanikel ka.

Tulles tagasi artikli juurde, on vassimise haisu kohe tunda: mitmes kohas käib jutust läbi, et vald ei vastanud. Kuna meil kehtib seadus, mis määrab, et ametnik peab vastama 30 kalendripäeva jooksul, siis oleks see ju kohe piisav argument, et kohtus võita.

Igaljuhul krossimehed, rahunege maha ja kuulake ära mõlemad pooled/ oodake äre kohtuotsus, ´alles pärast seda mõistke kedagi hukka.Proovige laiemalt mõelda, kui ainutl enda mullahunniku otsast :).Rohkem teineteise mõistmist ( ehk proovige ennast panna teiste inimeste rolli, keda see rada tõesti häirib ).Seni kauaks aga Lutrin (w) (w) (w) on öelnud kõik.

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

Kasutaja avatar

Psaiko
Postitusi: 386
Liitunud: 04 Mär 2009, 09:47
Tsikkel: R1
Kontakt:

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas Psaiko »

Mõlemad pooled, endile ei tundu, et natukene valest otsast lahmite seda asja siin!?

Miks asi lammutamiseni jõudis ei hakka analüüsima!

Aga:
külaelanik kindlasti sooviks 24-7 kuulda vaikuses linnulaulu
krossimehed samamoodi tahaks 24-7 rajal läristada

Lihtsam ei tundu, et oleks saanud paika panna mingisugused normid-mis päevadel, mis kellaaegadel rada kasutatakse ja kõik oleks saanud rahul olla!
See teineteisest ülesõitmine on nii kuradima rahuldust pakkuv tegevus, et ei saa kohe olemata olla.

Mind kasvatati vaimus: tahad midagi saada, pead enne olema valmis andma!


Davidson
Postitusi: 15
Liitunud: 17 Veebr 2011, 10:26

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas Davidson »

Andmise ja saamise seisukohast tundub et see omavalitsus on juba ennegi saanud ühe krossiraja lõpetada. Et anna siis veel lootuses midagi vastu saada.
Ja igasugused " vald ütles, vald käskis" teemad on suurelt sama, kui sõna vald asendada sõnaga varas.
Näiteid võib igapäeva meedia kaanelugudest hulgi leida.
Normaalse temperamendiga rahvaste seas niisugust pikka vindumist pisiasjade ümber tekkida ei saa.
Huvitav oleks muidugi ka teise osapoole seisukohast siin lähemalt teda saada.

Ma pole krossi sõiduga seotud kuid kohutavalt häirib see omavalitsuste ülbus, võimu kuritarvitamine, korruptsioon, bürokraatia ning terve mõistuse totaalne puudumine.


papsik

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas papsik »

Nagu nüüd selgub, olen oma võimeid pisut üle hinnanud, aga luban, et esmaspäeval kirjutan, ehk pikema jutu. Tänaseks aga siis järgmist.
Küla ei ole surnud! Minge kuskile Tallinnast kaugemale maale ja te näete, et seal elavad hoopis teistsugused inimesed, kui meie siin, pealinna lähedal.Kas nad on paremad või halvemad on juba maitse asi.
Teiseks. Teiseks ei tahaks siin küll juriidkasse laskuda, aga selline lähenemine, et krossirada pole krossirada, vaid koert jooksurada, või siis hoopis hobustele mõeldud, ei vii mitte kuhugi, või siis viis sellise tulemuseni, nagu praegu. Palju targem oleks ikkagi tunnistada, et krossirada on siklitega sõitmiseks.
Kolmandaks. Selline suhtumine, nagu ka siit foorumist välja paistab, et kõik naabrid on emmid ei vii samuti kuhugi. Uskuge mind, minu naabrid on täitsa normaalsed inimesed.
Neljandaks. Siklimehe seisukohast võtate te selle Kiileri raja asukohta, nagu ainuvõimalikku. Aga kui oleks asja aetud seaduslikult? Aga kui oleks kaalutud rohkem kui ühte kohta? Aga kui oleks uuringute käigus selgunud, et pinnas pole sobiv? Aga kui oleks asja arutamise käigus selgunud, et arendajatel pole seal piisavalt maadki, et rahvusvahelise tasemega rada teha, nagu plaan oli? Aga..... Vastused nendele agadele välistas aga ühe mehe toimetamine juba eos.
Viiendaks. No ja siis täna viimaseks, ehk siis kadedusest, nagu seda siin nimetatud on. Nimelt oskab Toomas luua endast sellise erilise märtri kuvandi.Ja pöörduvadki siis inimesed minu poole, küsimusega, et miks te seal noortel sõita ikka ei luba ja et kas siis on parem, kui nad kuskil põõsa all selle asemel kummiliimi nuusutavad. Muidugi pole see parem, aga mina oma lapsi küll, suurest kadedusest muidugi, alaealiste peksmise eest kriminaalkorras karistatud inimese kätte ei usaldaks.
PS. Mis puudutab seda valla poolt mitte vastamist, siis see on küll üsna tavaline. Ei vastatud ka kõigile meie kirjadele. No ja kui arvestada, et Toomas saatis teatud perjoodidel valda pea iga päev oma paar kolm arupäimist-kirja, siis peab tunnistama, et tema vastamata kirjade protsent on ilmselt tõesti kõrgem kui meie oma.


jackson

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas jackson »

Lp. Papsik!
Te olete ju oma õiguse valla abiga kohtus saanud. Kust see king siis nüüd veel pitsitab, et on vaja igale poole oma arvamusi ja nägemusi postitada ning Toomast materdada?

Kasutaja avatar

mx77
Postitusi: 8387
Liitunud: 25 Okt 2004, 16:50
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 320 korda
Tänatud: 420 korda
Kontakt:

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Noh, ei saa küll Papsikut väga erapoolikuses süüdistada vaid tundub ikka, et üritatakse ikka väga tekki ainult enda peale sikutada. Siin tuli varasemast Papsiku postitusest välja, et juba Kiileri majaehitus ajas mõnel mehel sita keema. Samas on vahemaad (vähemalt asusatud punkti seisukohalt) sellised, et mind küll ei torgiks üldse, kes seal metsatuka taga toimetab. Ja kuna maja oli enne kui rada, siis oli juba külakatel vastav eelhäälestus olemas. Ei usu küll, et oleks kasvõi teoreetiline võimalus olnud kasutuskord kokku leppida eelnevat lugedes.

Kasutaja avatar

rannamees
Postitusi: 906
Liitunud: 21 Juun 2008, 15:42
Tsikkel: FZS 1000
Asukoht: Lääne-Virumaa
Tänanud: 415 korda
Tänatud: 80 korda

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas rannamees »

Tuletaks siinkohal asjaosalistele ja muidu kaasamõtlejatele vanasõna meelde:
Kes tahab, leiab võimaluse- kes ei taha, leiab põhjenduse!
Näide ka toimivast lahendusest:
Kunda linnas sees on toimiv rada, esimeste majadeni ca 50m, peetakse isegi "eestikaid" - järelikult kuidagi ikka saavad inimesed omavahel suheldud :bsmile:

Pilt
Kasutaja avatar

bitter
Postitusi: 2022
Liitunud: 03 Juun 2008, 00:00
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 104 korda
Tänatud: 96 korda
Kontakt:

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas bitter »

Arvan et võtmeküsimus selles loos on müra ehk sellel konkreetsel rajal sõitnud rataste torudest väljuv dB hulk. Ma olen 99% kindel, et 200 m kaugusel sõitjad ei häiriks külaelanikke, kui nende summutid teeksid "street-legal" häält. Muidugi müra on alati suhteline, seotud kellaajaga ja nädalapäevaga.

Käin regulaarselt Männikul põristamas, vahepeal kasutasin valjemat võidusõitmise sumpat aga asendasin selle tänavalegaalsega (exc originaal). Sumpavahetuse võimsuse kadu on (400 cm3 juures) minu jaoks, kes ma sekundeid taga ei aja, nii väike, et kaasinimestele vähem närvidele käimisest tulenev isiklik meelerahu kaalub selle selgelt üles.

Millega Tuula rajal põhiliselt sõideti? Krossikatega? Keskmisele krossiratta omanikule tundub sumbutaja [Motobot: õige on "summuti"] vaigistamine vist suht loomuvastase ja ebaväärika teona :roll: aga sinnapoole liigub terve maailm - mida valjemad sumpad, seda rohkem vett mootorratta-vastaste inimeste veskile.

Haja-asusustuses elava inimesena ma ei oleks sugugi rõõmus kui 200 m kaugusel mu majast closed course sumpadega rattad sõitma hakkaksid. On seal siis mets vahel või ei. Ma ei poolda laste tehnikahobidele käru keeramist aga sumbutajad ON olulised!

Viimati muutis bitter, 09 Dets 2011, 13:25, muudetud 1 kord kokku.

papsik

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas papsik »

deauville-vald on pigem hambutu sellistes olukordades ja see sellise ülemineku ühiskonna tunnus, ma arvan. Kasvõi Soomes poleks sellise raja niimoodi rajamine, teenuse osutamiseks, kasutamisest rääkimata, üldsegi võimalik olnud, aga meil on.
Aga loodetavasti hakkame ka meie sinnamaale jõudma, et on igamehe õigus ka eramaa sildi all omale telk püsti lüüa ja loodust nautida(mitte ära segada, ära sittamisega) ja pole igamehe õigus, oma maale mistahes asja ehitada, teades, et see pärast tagantjärgi niikuinii seadustatakse.
Eelmine Kiileri rada oli mitte Saue vallas, vaid Keilas.
jackson-kuna olen Toomasega rääkinud, siis tean, et praegune lahendus pole lõplik. Ehk sii kõik läheb vana viisi edasi.
mx77-Kui ma erapooletu oleks, siis ma siia ei kirjutaks. Kõigepealt tehti rada valmis. Kohe peale selle valmimist hakkas hoone ehitus ja jätkus sujuvalt raja arendamine. Ehitajapoisid rääkisid, et raja teenindushooned ja ega kuskilt ju targemaks polnud võimalik saada. Kuna Toomasel polnud seal mite ruutugi maad(ega ole ka praegu) siis tuli juba vald uurima, et mis toimub. Ühegi elumaja ehitus poleks külakatel sitta keema ajanud. Kuna ma sealt tihti rattaga mööda sõidan, siis ilmselt oleks ma loomulikult uurima läinud, et kes ja miks omale sellisesse imelikku kohta maja ehitab, ei enamat.
Vaata mx77 selline , nagu meil, ongi see päris eesti küla, kus lähema naabri majani on oma sada- paarsada meetrit ja teise kolmandani sama palju. Need põldude karbikülad ei ole külad, vaid midagi muud.

Kasutaja avatar

bitter
Postitusi: 2022
Liitunud: 03 Juun 2008, 00:00
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 104 korda
Tänatud: 96 korda
Kontakt:

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas bitter »

papsik kirjutas:

...Kuna Toomasel polnud seal mite ruutugi maad(ega ole ka praegu) siis tuli juba vald uurima, et mis toimub.

Ju tal on siis maaomanikuga kokkulepe. Raja-aluse maa omanik ise ei ela teie külas?


kõrtsmikumolu
Postitusi: 928
Liitunud: 12 Dets 2004, 19:32
Tsikkel: HusaBerg
Asukoht: pärnumaa
Kontakt:

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas kõrtsmikumolu »

Milles see probleem siis ikkagi oli kas müras või selles, et ta selle raja ja maja ebaseadlikult ehitas?
Müra puhul tehib küsimus, et kas nad siis sõitsid seal öösiti või? Või iga päev ja hommikust õhtuni? Sel juhul saan ma küll külaelanikest aru.
Kui ebaseaduslikkuses, siis...

Kasutaja avatar

Andrea
Postitusi: 741
Liitunud: 29 Mär 2004, 07:54
Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 8 korda

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas Andrea »

Et ehitada, ei peagi maaomanik olema ju. Piisab sellest, kui sul on omanikuga hoonestusõiguse seadmise leping.

Suzuki SV650 S 2001 -> Yamaha YZF750R 1995 -> Aprilia RSV 1000 Tuono 2003 -> Ducati 999 Biposto 2005 -> Ducati 1098 Streetfighter S 2009 -> Ducati Diavel Carbon 2011 -> Aprilia Tuono V4R APRC 2012 -> KTM SuperDuke 1290 R 2015 -> Kawasaki KX250F 2008 -> Aprilia Tuono V4R APRC ABS 2014 -> Aprilia Tuono V4 1100 RR 2017 -> KTM Superduke 1290 R 2020 -> Ducati Streetfighter V4 2020 -> Ducati Streetfighter V4S 2021

papsik

Re: omavoliliselt rajatud motorada sundlammutati

Lugemata postitus Postitas papsik »

rannamees-no näed, on toredaid inimesi kellele raja naabrus meeldib, ehk siis on järelikult võimalik leida koht rajale, kus ka naabrid on sellest vaimustatud. Kahjuks on minu kogemus selles küsimuses siiani vastupidine. Nimelt ei ole ükski meid Kiileri kiusamises süüdistama hakanud maaomanik siiani vastanud jaatavalt mu ettepanekule. Ettepanek ise järgmine. Et kui meie seal kiusame Toomast, siis kas ma võin Toomasele edasi öelda, et ta võib kohe homne päev selle sama omaniku valdustesse uue raja ehitamist alustada? Aga ehk leiab siit foorumist mõne jaatava vastuse?
bitter-ega see, kui kümmekond rigameest seal vähe ringi sõidaks, ei segaks tõepoolest kedagi. Seal sõideti ikka väheke teiste riistatdega. Kuna teeniti raha ja inimesed kes jäksavad raha maksta, peavad tööl käima, siis sõitmine hakkas peale tööpäeva lõppu, kuskil kuue paiku ja pimedani välja.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”