rehvivahetus kodus
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
StreetMoto kirjutas:OK, ma tulen vahetama siis ja ei taha enam kuulda juttu, et tavalist krossirehvi on raske maha võtta ja selle hind on kallim kui tavalise rehvi 50 kr Smile . Ilmselt trükin su posti välja ja kasutan seda siis nagu vautcherina
Vabalt võid välja trükkida ja muide sama hinnakiri on ka teeninduse uksel kogu aeg. Võid ju sellele alati viidata, kui keegi küsib sellest erinevat summat. Mis puutub ventiilidesse, siis need murduvad küljest juhul kui on kauem kasutusel olnud ja roostes ümbrusega või kui rehv on velje peal liikunud ja tõmmanud ventiili oma pesas jõuga ühte serva. On mitmeid kliente, kes igal rehvivahetusel lasevad ka uue lohvi paigaldada hoolimata sellest et vana täiesti korras. Muide seda soovitavad ka kõik rehvitootjad. Sellega välditakse nn "eelmise kehva rehvivahetuse" sündroomi. Aastataguse või veelgi kaugema juhtumi osas võin praegu vabandada aga ei suuda küll meenutada, milline konkreetne lohvijuhtum tookord oli. Aegade jooksul on tulnud tõesti ette juhtumeid (paar korda), kus olen isegi "igaviku velje peal onud" rehvi maha võttes heebliotsaga õhukese lohvi lõhkunud, sest kogu kompott on siis ülimalt roostes ja jäik aga siis on vigastus lohvi peal näha ja uus lohv on tasuta sisse läinud. Mis puutub abistavatesse möginatesse, siis loomulikult ei maksa see teab mis palju ja igaühel on seda võimalus endale auto/motopoest osta. Pigem oli mu eelmise posti lause mõeldud neile, kelle rehvivahetusmemuaare (kruvikeerajaga, mutrivõtmega, tavalise käsipumba abil jne) ma leti taga uusi siselohve müües kuulen.
Krossi ja enduurorataste rehvid peaks küll nii tihti peale ja maha käima, et roostes ventiil ei tohiks probleem olla ja õige kasutaja ei keera kunagi ventiili mutrit täiesti kinni.
Aga mis siis juhtub, kui streetmoto spetsialistid korras paksu racing siselohvi rehvivahetuse käigus ära mulgustavad (rehvid ja rattad autosse pakitud ja vastust ootamas!).
-
Teema algataja
mix kodus vahetada, kui on ka töökodasid, kus seda tööd korralikult tehakse?? Mina isiklikult pole yhtkit rehvi purux lasknud!! Ja tasakaalustamine käib ka meil ikka õige tasakaalustuspingiga!! no probleemo

Ja torman liiklusesse, kui tuulispask!!

mx77 kirjutas, et!!
Krossi ja enduurorataste rehvid peaks küll nii tihti peale ja maha käima, et roostes ventiil ei tohiks probleem olla ja õige kasutaja ei keera kunagi ventiili mutrit täiesti kinni.
Aga mis siis juhtub, kui streetmoto spetsialistid korras paksu racing siselohvi rehvivahetuse käigus ära mulgustavad (rehvid ja rattad autosse pakitud ja vastust ootamas!).
Õige krossimees ei keera üldse ventiilimutrit kinni, teate mix??
Aga sellepärast, et kui rehv saab torke, siis on oht, et rehvi tõmbab veljel ringi(koos lohviga} ning kui mutter on kinni murrab ta selle üldse lohvi küljest ära!!

Sa Maurus ära praali midagi, et ei ole lõhkunud. Ma mäletan küll kui krossika rehvi vahetasid,pärast olid onud kurvad kui lohvi sees oli , ei taha öelda mitu auku. Aga käsitsi on kõik asjad võimalik ära teha. Ainult milleks siis selleks ettenähtud vahendid ja asutused. Loomulikult juhtub banaane kõigil kes isegi sellel alal töötavad ,ainult palju on neid kes seda tunnistavad,küll on rehv süüdi ja klient imelik. Nii et kõik on võimalik.
Kood: Vali kõik
Virks.
jussike see oli poolteist või 2a tagasi, jah ma enduuroka esirehvi vahetades lõhkusin lohvi 3 korda ära! ja se oli mul yx esimesi taolisi töid!! Kes ei tee, sel ei juhtu!! Selge ei vaheta enam kellegil, kui ei oska!!!

-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
- Kontakt:
saqu kirjutas:StreetMoto kirjutas:Krossirehvi vahetus naela vastu Streetmotos oli minuteada kahel veljel 400-500kr või vahepeal isegi rohkem, kui sisekummi hind ka kaasaarvata. Wink
Veidi väärinfo see 400-500. Kuskohast võetud??? Hinnakiri on netis kõikidele saadaval/vaadata. http://www.streetmoto.ee/hinnakirjad/TE ... etMoto.pdf
Real 7-8 on selgelt näha mis rehvivahetus maksab. Tavarehvi puhul 50 kr mahavõtt ja 50 kr pealepanek. Kui maha läheb tavaline krossirehv ja peale nael või piik (topelthind), siis on 1 ratas 150 krooni. Jooksu puhul on kulutus 300 kr. Aega võtab 2 rattal rehv maha ja piik/nael peale sõltuvalt sellest, millise tootja rehvidega klient kohale tuleb, u 40-60 min. 300 kr tunni töö eest ei ole minu meelest palju küsitud. Lisaks kasutami iseenesestmõistetavalt montaazil kvaliteetset rehviseepi ja talki, mis annab korrektsema tulemuse kui kodustes tingimustes mõnel mehel ehk neid kasutamata. Aga igaüks hindab oma aega ja võimalusi ise.OK, ma tulen vahetama siis ja ei taha enam kuulda juttu, et tavalist krossirehvi on raske maha võtta ja selle hind on kallim kui tavalise rehvi 50 kr
. Ilmselt trükin su posti välja ja kasutan seda siis nagu vautcherina
Ja täiesti uuel paksul lohvil suutsite ventiili ära saada lohvi küljest vahetuse käigus, pidin siis uue ostma teilt, vabanduseks loomulikult jutt, et sitasti peale pandud ennem. Hinda enam ei mäleta täpselt, aga eks sa ise tea paremini oma hindu.Olen heameelega selle 300 kr eest klient edasi vähemalt kevadel ja talvel, kuna naelu on käsitsi tõesti tülikas peale/maha saada veljele/veljelt.
Ja ega see rehviseep väga haruldane kaup ka pole, et seda enda tarbeks soetada pole võimalik, see teeb töö ka käsitsi palju lihtsamaks.
Küsimus targematele. Kas tõesti kasutatakse krossirehivde montaaziks rehviseepi ??? Siiani krossikatel rehvid ise vahetanud ning seepi küll ei julge kasutada. Teeb ju randi libedaks ja oht suurem, et tõmbab ringi või mis? Midagi lõbusat ka. Kuni viimase rehvi vahetuseni (panin piike peale, mis mulle üldse kohe ei meeldi) polnud lõhkunud ühtegi siselohvi aga tookord suutsin lõhkuda kaks (tutikas paks ja originaal õhuke). Shit happens ...
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee
-
Teema algataja
StreetMoto kirjutas:Krossirehvi vahetus naela vastu Streetmotos oli minuteada kahel veljel 400-500kr või vahepeal isegi rohkem, kui sisekummi hind ka kaasaarvata. Wink
Veidi väärinfo see 400-500. Kuskohast võetud??? Hinnakiri on netis kõikidele saadaval/vaadata. http://www.streetmoto.ee/hinnakirjad/TE ... etMoto.pdf
Real 7-8 on selgelt näha mis rehvivahetus maksab. Tavarehvi puhul 50 kr mahavõtt ja 50 kr pealepanek. Kui maha läheb tavaline krossirehv ja peale nael või piik (topelthind), siis on 1 ratas 150 krooni. Jooksu puhul on kulutus 300 kr. Aega võtab 2 rattal rehv maha ja piik/nael peale sõltuvalt sellest, millise tootja rehvidega klient kohale tuleb, u 40-60 min. 300 kr tunni töö eest ei ole minu meelest palju küsitud. Lisaks kasutami iseenesestmõistetavalt montaazil kvaliteetset rehviseepi ja talki, mis annab korrektsema tulemuse kui kodustes tingimustes mõnel mehel ehk neid kasutamata. Aga igaüks hindab oma aega ja võimalusi ise.
Käisin rehve tegemas. Hinnad täpsel nagu hinnakirjas on. 50 peale ja 50 tasakaal. Töömees oli tiba pahur ja viskas mu sealt rehvipingi juurest välja, aga tean omast käest, et ei meeldi kui klient pealt vahib. Mina olen rahul.
-
- Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 8 korda
Re: rehvivahetus kodus
Tere! Äratan siis vana teema ellu.
Nimelt väike mure on. Vahetasin rattal rehvid ära. Sain ilusti maha ja ilusti peale ka, kuid täis pumpamisega on probleeme. Nimelt ei taha rehv kuidagi velje krae peale minna. Täis pumbata ei saa, kuna kõik mis sisse lased, jookseb kohe välja ka velje ja rehvi vahelt. Suvel vahetasin, toimis kõik ilusti. Isegi jalgpumbaga kannatas rehvi ilma probleemideta täis pumbata. Märgiks siinkohal ära, et rehv on terve ja kõik toimingud teen garaažis, kus on sama temperatuur mis õues. Kas kellelgi on mõni nipp välja pakkuda, kuidas saaksin rehvid lõplikult peale?
Kui sul käivitusabi on siis surtsata seda sinna sisse, ja tõmba üks jutt rehvi peale ka. Siis pane see põlema ja vaata, et ei ehmata. Igakord ei toimi, proovi mitu korda siis.
Kui käivitusabi ei ole siis või bensiiniga sama asja teha, aind ära väga palju pane. Ja jällegi ära ehmata.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
Tulevikuks tee endale üks abivahend- mingi 15-20 l paak, kust saad suruõhu ühe korraga kraanist välja lasta.
Vaja läheb kahte inimest: üks hoiab pumbaga ventiilil rõhku peal. teine laseb siis paagist õhu rehvi ja velje vahele.
See lööb kohe rehvi täis ja siis ventiilist vajalik rõhk sisse.
PGN-ühtegi piltti ei leia aga igas rehvivahetuse töökojas on selline.
edu
-
- Tsikkel: vn 750, IŠ planeta 5 ...
Sama asi kodugaraažis, ise tehtud, tsikli rehvidega pole proovinud, sõiduka rehvidega töötab väga hästi. http://pilt.delfi.ee/picture/13216521/
-
Tänud vastajatele!
Seda suruõhupaaki küll nüüd kuskilt võtta ei ole. Ilmselt peab vist ikkagi kuskile töökotta sisse põikama.
jegeshmesh: sa mõtlesid kohe päris reaalselt seda asja v? mingit videosüüdistust vms ei ole pakkuda sellest ratsist?
-
Hämmastav. Eks õhtul proovin.
Kui ma homme endast märku pole andnud, siis ei läinud nii nagu loodetud
Rehv veljele, koormarihm parajalt pingule ümber rehvi ja pumpama.
Kui häda käes, siis leiab igasuguseid nutikaid võtteid. Mina olen koormarihmaga proovinud ja on õnnestunud.
-
Leidsin ka youtubest sellise video, kus tüüp tegi koormarihmaga asja korda. Kui seda eetri-, deodorandi- või wd40 ratsi kasutada, kas peab ilmtingimata ventiili välja keerama või on keegi ilma väljakeeramata ka pauku teinud?
Mina olen ilma ventiilita seda teinud, ventiiliga igaksjuhuks ei tahaks teha.
3 lehte teemat kodus rehvi vahetusest
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
426f- tänan vahekokkuvõtte eest! Mida ma küll sinuta teeks.
Tänks teistele meestele kah, bensiin töötas kenasti ja rehvid läksid plaksudes peale Mure murtud.
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Üldjuhul kui sellist asja teha siis keegi ise ei ehmata, aga igasugu muud tegelased ruumis, eriti naisterahvad kargavad küll eriti kõrgele ja kaugele.
http://www.krracing.ee/
-
Kui ausalt ütlen, siis ei ehmatanud. Olin valmis millekski hullemaks. Kökimöki. Ei viitsinud isegi ventiili välja keerata. Kallasin mootoripesuvahendi pudelisse veidi bensiini ja piserdasin seda paari koha pealt velje vahelt sisse. Lõpus lasin väikse sutsu kuskile rehvi peale ka ja sealt tikku. Algul hakkas see rehvi peal olev bensiin lihtsalt põlema, kuid kui jalaga korra rehvile vajutasid, tõmbas leegi rehvi sisse ka ja oligi korras.
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Antu14 kirjutas:Kui ausalt ütlen, siis ei ehmatanud. Olin valmis millekski hullemaks.
Kökimöki. Ei viitsinud isegi ventiili välja keerata. Kallasin mootoripesuvahendi pudelisse veidi bensiini ja piserdasin seda paari koha pealt velje vahelt sisse. Lõpus lasin väikse sutsu kuskile rehvi peale ka ja sealt tikku. Algul hakkas see rehvi peal olev bensiin lihtsalt põlema, kuid kui jalaga korra rehvile vajutasid, tõmbas leegi rehvi sisse ka ja oligi korras.
Autorehvidega käib veits suurem leek ja kära asjaga kaasas, eriti kui rehvi ja velje vahel mitu cm. tühja vahet. Suuremate rataste puhul on mõtekas ventiil välja keerata ja pumpamis otsik enne paugu tegemist külge ühendada. Muidu võib juhtuda, et rehvi sees jahtuvad gaasid veavad uuesti rehvi veljest lahti, kui kiirelt õhku juurde ei pumpa. Ja ilma ventiilita saab kiiremini õhku juurde pumbata.
http://www.krracing.ee/
-
Ma täitsa usun.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.