Rumalad küsimused

Kasutaja avatar

Kri§to
Tänatud: 1 kord

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

davidsoniharald kirjutas:

Ma hetkel elan ühe pulgaga interneti otsas. See on aga hirmus hirmus aeglane. Iseenesest näitab ikka enamasti 3G võrgu ühendust. Helistasin ja kurtsin muret klienditeenindusele ja mulle väideti, et mu arvuti on vana ja Firefox võtab palju resurssi ja Microsofti "taustal jooksvad asjad" aeglustavad mu ühendust kõvasti, kuigi reaalselt ei loe ma kuskilt välja, et mingi liiklus oleks. Reaalselt ei pidanudki see liiklusena paistma.

Kas see jutt on tõene või BS?

Olen suht kõgest, mis võiks ennast ise uuendada või kontrollida oma uusi versioone lahti saanud ja suurt muutust ei ole ikka. Varsti saan ehk pulka teises arvutis testida ja öelda, kas siis on sama aeglane. Mingeid soovitusi veel?

Elan sama ühenduse otsas. Mõned tähelepanekud
1) Kiirus läheb paremaks kui pulga läbi akna välja viid- Ise ostsin endale 5m võimendiga usb pikenduse (http://www.oomipood.ee/?t=k_ki&i=CABLE-147HS) (Pikas perspektiivis ei tea mis juhtuda võib, kui pulk välisõhus niiskuse käes on, endal samas juba kuid ripub ta juhtmega aknast väljas kui kasutusel on, paketi vahele panen niimoodi ta et tuulutusava pealt keeran veel akent natuke kinnipoole, siis ei puhu kylm peale)
2) Netiliikluse tipptundide ajal jagatakse netipulkade ühenduse kiirus kõikide kasutajate vahel, ehk kui on vähe maste ja palju kasutajaid langeb kõikidel kiirus.
3) Pulga levi parendamiseks tegin õllepurgist antenni veel juurde (Pilt)

Aga üldisel plaanis ma väga rahul siiski ei ole, mõistliku netikiiruse saab ainult sellistel aegadel mil teisi eriti netis pole. Lisaks on pulgal ja pulgal vahe sees ja päris tõsine, endal üks esimesi netipulkasid mis jääb oluliselt alla naise vähe uuema pulga kiirustele. Samas ei ole saanud oma kaardiga naise pulka normaalselt tööle. Eile andis näiteks iga natukese aja tagant connection timed out probleemi.
Mingi öö veel testisin ära ka kõik kiiruse paketid elisas. Minu kodukandis jõelähtme vallas andis too hetk parima hinna ja kvaliteedi suhte mint medium. Kuna strong maksimum ühenduse kiirus oli kesk ööd ikka vaid 3,5mbps, sai endale valitud medium- samas selle tipp on tihti vaid 2,5 mbps juures.

Üldiselt viskas eile mul ikka kopsu üle maksa- viimastel kuudel on palju netiliiklust olnud ja mul on tunne et olen selle nö mõistlikkuse piiri ületanud ja kiiruseid on piiratud. No ma ei tea, kui onlines pelasid soetan siis mõned mängud on ikka üle 10GB- paar tükki kuus ja siis ongi ehk see kuradi mõistlikkuse piir ületatud ja kogu moos. Võtsin ühendust elioni Wimaxi meestega, vaatame mida nemad pakuvad, kiiruseks lubatakse 31€ kuumaksu juures 6mbps

Mine “Ajaviiteks...”