Suurem rehv kui originaal

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Re: Suurem rehv kui originaal

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Tsikkelröövel kirjutas:

Sõiduomaduste muutumisest saadki tihti teada alles siis, kui külg juba maas.

Mul näiteks see teema, et vanakooli baigile panin alla enduro rehvid, kuna sõidan palju kruusal.
Mõõdud on numbri järgi samad, mis manuaalis, aga ka seal on ikkagi miski vahe, sest sama mõõdu endurorehv ees oli isegi silma järgi nääpsum, kui originaal oli (originaal on sellel rattal muidugi vana kooli kohaselt veel niikuinii korraliku klotsimustriga, aga sellist pole saadaval enam näinud). Tagumine aga on lisaks numbrile ka silma järgi sama lai, kui eelmine oli.

Normaalsel sõidul ei saa midagi eriti aru, v.a kergem flapperisse minek, miska tuleb tähelepanelikum olla. Kui aga võtta tugeva kallutusega kurv, siis mingist nurgast alates tekib järsult niivõrd tugev ülejuhitavus, et kui hetkega ei reageeri, kalladki end ise külili. Ja see on kohe täpselt rehvide teema. See ka loogiline, laiema rehviga kallutades nihkub toetuspunkt taga tsikli teljest kaugemale, võrreldes esimesega ja ta peabki kurvi sisse pöörama. Nüüd see esimene mul lõpuni kulunud, aga pean hoolikalt vaatama, mis sinna alla panen. Ma arvan, et tehaseinsenerid, kes rattale rehvid alla arvutasid, on siiski targemad, kui mina. Pigem usaldan neid ja ei hakka leiutama.

Enda tänavapeletisele panin samuti tagumise enduurorehvi, lihtsalt oli teine olemas ja 10mm laiem ka kui orig. ette nähtud on.
Saab samuti kruusal sõidetud ning maanteel pole veel aru saanud, et pidamine kehvem oleks.
Järgmine aasta (kui tsikkel veel alles) tuleb ette samuti enduurorehv, nats kõrgem ja laiem, kui ette nähtud.

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”