Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas madjs »

No eks jamasid ikkajuhtub, eriti kui liikuda legaalsest kiirusest kiiremini, omal nahal järgi proovitud. Vahet pole kas lendad ratta või autoga. Loomulikult on pimedaid ettekeerajaid. Aga enda kogemus on see, et kui liigud legaalse kiirusega on suht palju aega reageerida erinevatele jamadele. Näiteks oleks ma täna vihmasel afaldil suutnud terve tee sõita sajaga, poleks ekstremi olnud, aga vahepeal oli isu last 180+ siis läks elu huvitavaks, eriti kui istud teise venna aurupilves. Autoga tehtud lollus. Maanteel liikuv traktor osutus suht üllatavaks, õnneks eriti võimlema ei pidanud, aga ehmatas küll.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/
Kasutaja avatar

annukas
Tsikkel: Kawasaki zx10r
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas annukas »

http://www.wima.ee
Täiuslik hullumeelsus ja täiuslik ettevaatus on üks ja seesama!
Kasutaja avatar

Yamsakas
Tsikkel: 2 jalajõudu

Lugemata postitus Postitas Yamsakas »

Kahju, kaastunne lähedastele ... :?

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Ma loodan, et mu silmanägemine petab ja see ei ole Reimpsi ratas?

Kasutaja avatar

Sturm
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Sturm »

Ole mureta Mart. Selle tsikli sõitis ta küll sodiks aga seda juba mõnda aega tagasi. Sellest ajast ka pilt.
Aga teemasse: Jälle üks ülimalt s**t uudis, kaastunne mootorratturi lähedastele.

Viimati muutis Sturm, 01 Nov 2011, 17:07, muudetud 1 kord kokku.
Yamaha YZF 750 R ´94
http://www.hunta.ee

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Sturm kirjutas:

Ole mureta mart. Selle tsikli sõitis ta küll sodiks aga seda juba mõnda aega tagasi. Sellest ajast ka pilt.

Krt ma seda lootsingi, et eelmise matsu pilt(ma seda pole veel näinudki). Igatahes, kaastunne hukkuni lähedastele.

Kasutaja avatar

Eikki
Kaupmees
Tsikkel: Ducati Streetfighter
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 4 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eikki »

Nagu ma aru sain inimestelt kes sealt mööda sõitsid siis punane mustaga vanem Yamaha R6. Rekkamees süüdi aga see ei too tsiklimeest tagasi. Kaastunne lähedastele.

Õige mees keerab alati juurde.
Aitan USA-st asjade tellimisel. Ebay, Paypal-iga maksmine ja kõik muud kohad.
http://www.estperformance.com
http://www.facebook.com/estperformance

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Minu siiras kaastunne.

Veidi häiriv on küll oma pooleksläinud ratast illustreeriva pildi peal näha, aga see on ju Eesti meedia :wack:

Kasutaja avatar

m2ikret
Tsikkel: Yamaha yzf-r1 2005

Lugemata postitus Postitas m2ikret »

Kaastunne ka minu poolt lähedastele.Jube jube :S

Rotax

Lugemata postitus Postitas Rotax »

Ka minu poolt siiras kaastunne hukkunu lähedastele.

Kasutaja avatar

-PitBull-

Lugemata postitus Postitas -PitBull- »

Eikki kirjutas:

Nagu ma aru sain inimestelt kes sealt mööda sõitsid siis punane mustaga vanem Yamaha R6. Rekkamees süüdi aga see ei too tsiklimeest tagasi. Kaastunne lähedastele.

Vana R1 oli.

Pilt

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
Kasutaja avatar

m2ikret
Tsikkel: Yamaha yzf-r1 2005

Lugemata postitus Postitas m2ikret »

sylla

Lugemata postitus Postitas sylla »

Kas keegi teab hukkunu nime? :( Kahtlaselt tuttav ratas rsk.

Kasutaja avatar

andryy
Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas andryy »

Kas keegi ei oska öelda palju see aasta hukkus mootorrattureid? Arv peaks suht hirmuäratav olema.... :(

Easy Rider & Iron Butt
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

andryy kirjutas:

Kas keegi ei oska öelda palju see aasta hukkus mootorrattureid? Arv peaks suht hirmuäratav olema.... :(

vahet ei ole mitu, isegi üks on liiga palju.
sama suhtarv autode suhtes oleks ei julgeks vist õuegi minna.

Kasutaja avatar

Veiko
Tsikkel: BMW 1150GS Adventure

Lugemata postitus Postitas Veiko »

Olin üsna kohe pärast õnnetust seal ja olin sunnitud tõdema, et rattur kahjuks surnud kuigi jutu järgi olevat ta veel hetk peale õnnetust elus olnud. Ratas oli sõitnud rekkale eest sisse ja siis rattur omakorda rekka esiratta alt läbi käinud. Ausaltöeldes mina küll ei oska öelda kes süüdi võis olla, võibolla mõlemad, igastahes tundub, et paugu hetkel oli rekka alles pööret alustanud ning pidurdusjälgede järgi oleks nagu tsikkel end külili pidurdanud ja siis auto ette libisenud.

Muidugi kõige rohkem pani mind imestama politsei käitumine - kui nad lõpuks olid kõige esimesena kohale jõudnud päästetöötajatest siis nende tegutsemine oli ümmargune null. Mina tavainimesena pidin politseile ütlema, et mina vähemalt pulssi ei leidnud ja nemad ei suvatsenud isegi vähe lähemale kui viis meetrit minna, rääkimata minu ütluste kontrollimisest või millegi ettevõtmisest, ehk siis nad passisid kuni kiirabi tulekuni niisama :S

GSX 600F
BMW 1150GS Adventure
Kasutaja avatar

T.T.
Tsikkel: MV Augusta F4RR

Lugemata postitus Postitas T.T. »

crazy83 kirjutas:

Olin üsna kohe pärast õnnetust seal ja olin sunnitud tõdema, et rattur kahjuks surnud kuigi jutu järgi olevat ta veel hetk peale õnnetust elus olnud. Ratas oli sõitnud rekkale eest sisse ja siis rattur omakorda rekka esiratta alt läbi käinud. Ausaltöeldes mina küll ei oska öelda kes süüdi võis olla, võibolla mõlemad, igastahes tundub, et paugu hetkel oli rekka alles pööret alustanud ning pidurdusjälgede järgi oleks nagu tsikkel end külili pidurdanud ja siis auto ette libisenud.

Luige poolt tulles ei jäänud küll mitte mingit kahtlust, et rekka on lihtsalt tsiklistile ette keeranud. Pidasin ka kinni aga siis oli juba kiirabi oma otsuse teinud ning pidurdusjälgede järgi ja tsikli vigastuse järgi jäi kül mulje, et seal erilist paugutamist ei toimunud, vaid tsiklist kulges enne matsu rahulikult. Ju siis oli üllatus suur kui nägi, et rekka seisma jäämise asemel oma teekonda jätkab. Tsiklist pidurdas aga....., mis täpselt juhtus ei tea, fakt on see, et väga õnnetu lõpuga see lugu nüüd on. Rapla poolt tulles sellel ristmikul väga palju ruumi ka nö. põdra testi jaoks ei ole :(. Kaastunne lähedastele

Cruise-Suzuki M1800R, Cross-Husqvarna 250, Speed-Kawasaki ZX-10R, Aprilia RSV 1000, MV Augusta F4RR, City-Kawasaki Z750

Veiko
Tsikkel: BMW 1150GS Adventure

Lugemata postitus Postitas Veiko »

T.T. kirjutas:
crazy83 kirjutas:

Luige poolt tulles ei jäänud küll mitte mingit kahtlust, et rekka on lihtsalt tsiklistile ette keeranud. Pidasin ka kinni aga siis oli juba kiirabi oma otsuse teinud ning pidurdusjälgede järgi ja tsikli vigastuse järgi jäi kül mulje, et seal erilist paugutamist ei toimunud, vaid tsiklist kulges enne matsu rahulikult. Ju siis oli üllatus suur kui nägi, et rekka seisma jäämise asemel oma teekonda jätkab. Tsiklist pidurdas aga....., mis täpselt juhtus ei tea, fakt on see, et väga õnnetu lõpuga see lugu nüüd on. Rapla poolt tulles sellel ristmikul väga palju ruumi ka nö. põdra testi jaoks ei ole :(. Kaastunne lähedastele

Pealtnägijad väitsid, et kiirus oli tsiklistil ikka üsna suur olnud. Kuna ise otseselt ise ei näinud ja vahest on selle kiiruse hindamisega nagu on, siis ei teeks eriti ennatlike otsuseid. Muidugi huvitav on lugeda kuidas siin bikeris on esmane järeldus reeglina et autojuht süüdi, loed postimeest, delfit vms siis jälle vastupidi, tsiklist süüdi kuid tegelikult ei tea kumbki pool midagi reeglina. Reegleid rikuvad ja eksivad ühtemoodi mõlemad.

GSX 600F
BMW 1150GS Adventure
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

seal on vist ametlik kiirusepiirang 50?

Kasutaja avatar

Kullisilm
Tsikkel: Jawa Victoria

Lugemata postitus Postitas Kullisilm »

Vaatasin ka neid piltte ja usun et kiirus ei olnudki nii suur sest siis ei oleks tsikkel seal kus ta oli ,panin tähele et tee oli märg js see võrdub samaga nagu kiilasjääga sõites isegi kui sõidad 50 km tunnis pikeneb pidurdus teekond tunduvalt -põhjuseid võib tuua siia veel mitmeid (olen ise ka sellises olugorras kunagi olnud aga mul oli lihtsalt rohkem õnne) .Sügav kaastunne omastele igatahes ja olge praegu väga ettevaatlikud sest sügisesed teed on väga ettearvamatud.

Viimati muutis Kullisilm, 02 Nov 2011, 22:54, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

mx77 kirjutas:

seal on vist ametlik kiirusepiirang 50?

Väga kahju mootorratturist, kes täna enam koju ei jõudnudki. Aga selline see elu ja surm juba kord on siin ilmas.

Vastuseks mx77 peale:
70 on seal kiirusepiiranguks ja foore seal pole. Olen seal päris tihti liigelnud ning pean tõdema, et kuna sealkandis on päris kena puhas ja korralik asfalt, siis on seal teinekord ka päris hoogsalt sõidetud. Samas olen näinud seal kahjuks teisigi uljaid vasakpöörajaid-sõiduautosid. Nii et, suhteliselt ohtlik kõrvaltee ristumiskoht peateega kaherattaliste jaoks, mis arvestavad oma peatee õigusega.

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

andryy kirjutas:

Niipalju, kui mina tean, siis avalikes allikates pole see info veebi vahendusel leitav.
Maanteaameti satistikast nähtub küll õnnetuste arv - 67 - aga kui paljud nendest surmaga lõppesid ei ole avaldatud.
Õnnetuste arv ise on järjekinldlalt langenud samal ajal, kui mootorrataste arv tänavatel kasvanud.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Kullisilm kirjutas:

Vaatasin ka neid piltte ja usun et kiirus ei olnudki nii suur sest siis ei oleks tsikkel seal kus ta oli ,panin tähele et tee oli märg js see võrdub samaga nagu kiilasjääga sõites isegi kui sõidad 50 km tunnis pikeneb pidurdus teekond tunduvalt -põhjuseid võib tuua siia veel mitmeid (olen ise ka sellises olugorras kunagi olnud aga mul oli lihtsalt rohkem õnne) .Sügav kaastunne omakestele igatahes ja olge praegu väga ettevaatlikud sest sügisesed teed on väga ettearvamatud.

Ärme nüüd algajaid mootorrattureid ka hirmuta selle märg tee = kiilasjää jutuga.
Sõidan täiesti igapäevaselt ( hommikul ja õhtul ) mootorrattaga ja märg tee on täiesti normaalne nähtus ning ei võrdu kuidagi kiilasjääga. Täiesti asjalikult saab tehtud ka äkkpidurdust ning võin käsi südamel öelda, et pidurdusteekond ei suurene võrreldes kuiva asfaldiga suurt midagi. Eriti kiirusel 50km/h või alla selle. Püstijäämisprobleeme on viimasel ajal tekitama hakanud pigem märjad puulehtede massiivid kurvides.
See ei peaks nüüd küll siin teemas kirjas olema, aga - ei pea üle ka mõtlema ega hirmule suuri silmi ette joonistama.

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
Kasutaja avatar

hannesve
Tsikkel: Harley Davidson V-Rod

Lugemata postitus Postitas hannesve »

macintosh kirjutas:
andryy kirjutas:

Niipalju, kui mina tean, siis avalikes allikates pole see info veebi vahendusel leitav.
Maanteaameti satistikast nähtub küll õnnetuste arv - 67 - aga kui paljud nendest surmaga lõppesid ei ole avaldatud.
Õnnetuste arv ise on järjekinldlalt langenud samal ajal, kui mootorrataste arv tänavatel kasvanud.

Minu teada on tänavu hukkunud mootorrattaga 5 inimest:

1. Õnnetus Vihula tee kitsastes kurvides
  2. Ukraina paar kes õnnetult Turba juures välja teelt vihmaga sõitis ja taga olev naine suri
  3. Põgenev pangaröövel Tartus kes metallaeda sõitis
  4. Arkma tee ristis juhtunud õnnetus
  5. Tänane õnnetus

Teadmine põhineb sellel, palju ajakirjandusest läbi jooksnud on. Samas, võib eeldada, et ikkagi enamus surmaga lõppenud õnnetustest leiab kajastust.

Lugesin kuskilt (ei mäleta allikat, aga võin hiljem uuesti otsida), et kõige rohkem oli surmaga lõppenud mootorrattaõnnetusi 2007 aastal- koguni 10. Sealt edasi on stabiilselt olnud 5-6 sellist õnnetust aastas.

I was going to make a joke about banks...but I lost interest. But I'm still going to take credit for it!
Kasutaja avatar

Schizo
Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Schizo »

Suht häiriv lugeda nii hooaja lõpus sellist uudist. Igatahes sügav kaastunne lähedastele!

Viimati muutis Schizo, 01 Nov 2011, 22:34, muudetud 1 kord kokku.
Never ride faster than your Angel can fly!

monster1
Tsikkel: Suzuki gsxr, gsxf jne.

Lugemata postitus Postitas monster1 »

Kahju näha hooaja lõpus sellist tragöödiat, tekib mõte et oleks lumi varem tulnud..., säästnuks elu,igaljuhul kaastunne omakestele.

MEL666
Tänanud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas MEL666 »

ok. ei tahtnud siin sellel teemal sõna võtta,kuid kui juba järjest valesti kirjutatakse,siis pean ära mainima.
kaastunnet avaldatakse omastele,mitte omakestele,omakstele või krt teab veel mis imeloomadele.

et siis-avaldan kaastunnet omastele

monster1
Tsikkel: Suzuki gsxr, gsxf jne.

Lugemata postitus Postitas monster1 »

MEL666 kirjutas:

ok. ei tahtnud siin sellel teemal sõna võtta,kuid kui juba järjest valesti kirjutatakse,siis pean ära mainima.
kaastunnet avaldatakse omastele,mitte omakestele,omakstele või krt teab veel mis imeloomadele.

Tänud parandamise eest aga mõte jääb samaks...,kahjutunde väljendamisel on raske sõnu seada...

Kasutaja avatar

Kullisilm
Tsikkel: Jawa Victoria

Lugemata postitus Postitas Kullisilm »

monster1 kirjutas:
MEL666 kirjutas:

Tänud parandamise eest aga mõte jääb samaks...,kahjutunde väljendamisel on raske sõnu seada...

Sama siin lihtsalt tõsiselt kahju et sellised asjad juhtuvad.

Kasutaja avatar

nitrousoxide
Tsikkel: fireblade,gixxr,999

Lugemata postitus Postitas nitrousoxide »

Shit Happens

Life begins 200mph
Suletud

Mine “Vaba teema”