MMM 2011 ja Tanel Leok & Sõbrad
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Re: MMM 2011 ja Tanel Leok & Sõbrad
viibisin siis kaasas paari sõbraga kes võtsid osa antud üritusest nii laupäev kui ka pühapäev. Parima elamuse sain õhtusest kestvusõidust , uskumatu tüüp oli see tiit , pidas keset ringi kinni ,haaras lahketelt pealtvaatajatelt pudelist lonksu ja edasi- ikka oli parim .Laupäevane üritus oli hea ei oska midagi viriseda.Ainuke asi kas tasub neid üritusi koos teha , pühapäevaks oli näha et paljud väsinud ja pealtvaatajad ka ei tulnud enam kohale kuigi vaatamist ja põnevust jagus. Samas üritus super ja müts maha inimeste ees kes selle korraldasid
-
Teema algataja
Osalesin ise laupäeval pealtvaatajana ja pühapäeval sõitjana ning jäin väga rahule. Polnud mitu aastat sõitnud, aga rada oli väga hea ja sile, korraldus oli ladus, polnud vaja registreerimises pikalt seista, parkimist otsida jne. Kollaselipumehed tegid ka isuga tööd.
Tahan kindlasti kiita korraldajaid ning soovida neile jaksu ka edaspidiseks. Kiidusõnad ka kaassõitjatele, tuli selline tõelise rahvaspordi ürituse tunne .
Pealtvaatajaid oli pühapäeval vähem, eks neid tuntuid nimesid kah
-
- Tsikkel: TDM900
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 19 korda
525exc kirjutas:Parima elamuse sain õhtusest kestvusõidust , uskumatu tüüp oli see tiit , pidas keset ringi kinni ,haaras lahketelt pealtvaatajatelt pudelist lonksu ja edasi- ikka oli parim. Laupäevane üritus oli hea ei oska midagi viriseda.Ainuke asi kas tasub neid üritusi koos teha , pühapäevaks oli näha et paljud väsinud ja pealtvaatajad ka ei tulnud enam kohale kuigi vaatamist ja põnevust jagus. Samas üritus super ja müts maha inimeste ees kes selle korraldasid
Täiesti nõus! Öine enduro oli vaatamisväärsus omaette. Krossiässad võrride seljas ja pühapäevane korvipaar Simpson-Leok olid ka parajalt humoorikad.
Ise käisin samuti pealtvaatajana. Samas tundus, et eelmine aasta oli rahvast MMMil kõvasti rohkem.
Muidu au ja kiitus korraldajaile!
...............
-
- Tänatud: 27 korda
Tere!
Et siis läbi selleks aastaks jälle see MMM.Sai käidud-oldud-nähtud ning võisteldud ja adrenaliini laks saadud(mis vaikselt on praegugi veel tunda).Kuna olen osalenud esimesest MMM,ist saati siis on mida oodata-võrrelda ja vb on ka juba väike kogemus.Kohale sai tuldud juba reede õhtu ja oli oodata,et koha leidmine võib osutuda mitte kergeks ülesandeks ja nii oligi,aga leitud see koht sai ja nii ilmelik kui see ka ei ole,siis juba 3x sama koht!?Telgid püsti(ka see kogemus oli elus esmakordne,et veel sept-okt telgis ööbida...aga kasutuses olid Eesti armees kasutuses olev magamiskott ja spordi soe pesu ja täitsa ok.Külm küll polnud vb tsipa kõhe hakkas vastu hommikut u kl:06.00..või nii).
Melu e seltsielu:mulle meeldib see motokrossi rahvas,sest kõik on üldiselt sellised sõbralikud-asjalikud.Toitlustus võimalused,wc-d,müügiputkad,kõik ok.
Rada(pean silmas mmm,i)igati ok,sest kui harrastajatele oleks sisse jäetud see metsas olev alla mäge hüpe...siis tegev-meedikuna olin ma üsna mures kui reede õhtul rajal kõndisin ja seda hüpet nägin.Harrastajatega(ka ma ise)on ju see lugu,et tihti me arvame,et me "oskame" juba küll tsikliga sõita-hüpata jne...siis tegelikult sõidab paljudel ikka tsikkel oma sõitu ja mees(naine)oma...st,et masina kontroll on väga nõrk.Siit ka minu täiesti loll kukkumine MMM,i 2-sõit e start...kus oli käsil viimane ring,olin täiesti turvalises olukorras st,et mind ei ohustanud keegi ja püüda polnud ka kedagi ja sõber raja äärest ütles pärast,et vist 7 kohal olin tollel hetkel...kui millegi pärast otsustasin seal mäe otsas asuval platoo hüppel(suure ekraani taga)kus kogu aeg sõitsin vasakust äärest...minna äkki paremalt äärest ja viskas nii küünalsse ja kõrgele ja see kõik käis nii kiiresti,et ma ei tea isegi miks...aga otsustasin,et viskan-tõukan masina jalgade vahelt minema ja nii ma siis ennast avastasingi kanderaamilt!Äkki on kellelgi ka foto sellest olemas...või video,või keegi nägi...et mis ma siis valesti tegin?Arstid ütlesid,et minu võistlus on nüüd läbi...et teise starti mitte mingil juhul!!??Jah,tegin pattu ja oma grupi 2 sõidu lõpetasin 13 kohal....aga hüpped lasin(eriti too platoo...nii prõnn-prõnn lihtsalt üle).
Üldmuljed:Korraldajate ees müts maha...nagu alati on oldud tasemel,kuid mul võib olla täiesti vale mulje-või tunne..aga üritus ise on vist tsipa languse trendis,mis on loomulik nähe,sest kõik asjad...üks-kõik kui head nad ka pole,mingi aeg hakkab asi ennast ammendama.Miks nii arvan....aga olen pärit Otepäält ja näen kõrvalt väga suurte massiürituste algust-kestvust ja hääbumist...nt Kalapidu(iga aasta jääb rahvast vähemaks...ning nüüd juba mõeldaks ürituse mujale kolimist)Saku Suverull...sellel aastal enam ei toimunudki,sest oli nii sponsorite kui huvi puudus,Pühajärve Beach Party...seda üritust enam pole..ja ammu jne.Seega korraldajad,on näha,et MMM,i sõitjaid jääb ka üha vähemaks...sellel aastal siis alla 200!!??Aga oli ju üle 300??Siin kuskil on mõtlemise koht.
Aga ikkagi,kõva üritus...tublid sõitjad ja uuel aastal uue hooga!!!
Tere...
Üritus oli viimasepeal ja tahan omaltpoolt korraldajaid tänada suure vaeva eest mis tehtud sai... jätkake samas vaimus!
Proovin siin Taneli teemas ühte soovi avaldada ja lisan siia ka, kuna juhtus see enam vähem samal ajal ja samas kohas, kuigi eri päeval enne Taneli üritust...
Kas keegi juhtus filmima/videot tegema reedesel päeval Hobi Grand Final A grupi sõidust? Olge palun head keegi kes seda loeb ja võtke ühendust minuga tel. 56291621 või kirjutage e-mailile aarekalbus@gmail.com
Sooviksin väga saada sellest stardist videod, tingimused läbirääkimiste teel, võlgu ei jää...
Parimat soovides!
Aare

-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
Noh, võistleate arvu vähenemise üks põhjuseid võib olla ka see, et EHKK sari sai korralikult jalad alla ja paljud endised MMM-ikad sõidavad seal.
Aga minu arust väha hea hooaja lõpetamise üritus ja minu arust sai hästi näidatud, et krossimehi on ikka rohkem kui mingeid suva suusahüppajaid, kahevõistlejaid ja muid nn. ametlikke olümpiasportlasi, kes riigilt kena pappi saavad.
-
- Tsikkel: crf 450r, Varadero
mx77 kirjutas:Noh, võistleate arvu vähenemise üks põhjuseid võib olla ka see, et EHKK sari sai korralikult jalad alla ja paljud endised MMM-ikad sõidavad seal.
Eks see ole just see põhi põhjus! Milleks oodata aasta otsa ühte üritust kui võib osaleda 8-l hästi korraldatud krossil poole odavama hinnaga
-
- Tsikkel: Kawasaki KX250F
- Kontakt:
Väljavõte juhendist: "MMM-i eesmärk on pakkuda kord aastas motomehaanikutele ja teistele motokrossi ning enduro huvilistele võimalust panna proovile oma oskused ja võistelda teiste omasugustega."
MMMil peaksid võistlema näiteks EHKK-s osalejate sõbrad ja mehaanikud.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
Aga selle MMM-i väiksema hulga kompenseeris väga hästi Hobi Grande Finale, nii et kõik lõppkokkuvõttes korras.
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
On tõesti üks vahva üritus, või õigemini kaks üritust. Eraldi tahaks kiita seda, kes tuli idee peale korraldada klass 50pw
-
- Tsikkel: Kawasaki KX 250&GSX-R 750
Üritus tõesti vinge, endal neljas kord ja seekord vist kõige vähema trenniga aga siiski kõige õnnestunum.
Eks kunagi proovid videosid ja pilte ka kuhugi üles panna kui materjali veidi sorditud saab. Tuusade esimese stardi kohe kindlasti, seal oli ikka kena kuhi koos, õnneks ise vahetasin õigel ajal sisekurvi väliskurvi vastu
Ainult sellest on kahju, et MMM ise oli seekord ühepäevane praktiliselt, hambad risti ootasime seda poolt tundi mis meile laupäeval siiski jäeti, et väike tunnegi sisse saada ja rada täpsemalt näha. Aga ei, rada oli parem kui varem minumeelest ja seltskond oli ka maru! Paar uut tuttavat juures, kogemus ka ja sai veel T.Leokilt autogramm ka medalile välja pressitud...mida veel õnneks vaja !
Tänud tegijatele ja edu osalejatele!
-
To:mx77
Puudutasid teemat,et "krossimehi on rohkem kui mõtetuid suusahüppajaid-suusatajaid jne"...või midagi sarnast.Lihtsalt repliigi mõttes...siis meie praegune suurem suusahüppe lootus Jens Salumäe,hoiab just motokrossiga ennast suvisel ajal vormis ning on selle ala suur fänn!Minu teada sõidab ta 250cm3/4t rattal ja üsna kiiresti.Asi on pigem selles,et mehel on sellised kas sponsori või suusaliidu lepingud,et ta ei tohiks põhimõtteliselt saada muult alalt traumat ja see krossi värk on omal riskil e tegelikult lausa keelatud(aga kui väga meeldib...pigistatakse nii kaua kui miskit ei juhtu...silm kinni)...siit meenub kohe kunagine Kristiina Smigun,i kukkumine ja trauma mootorsaaniga Otepääl,kus ta vist rangluu murdis...siis oh seda lärmi ja arutelu pärast,et "mis ta õige mõtles ja kus olid isa-treenerite silmad,et sellist asja üldse lubati"
Aga mis puutub MMM,i populaarsust või selle tõstmist(vähenemist),siis minu üks ettepanek või mõte oleks just Eesti elu kuulsusi selleks üheks nv meelitada ja sõitma panna.Ma nii mäletan kui sõitis selline mees kui Sepo Seemann ja seda just MMM,i..kahjuks küll ebaõnnestunult,sest mees väänas õnnetult juba esimeses nn vabatreeningus jala välja,kuid hiljem kohtusin temaga Sõmerpalu Leok,ite krossil.Sattusime koos raja ääres vaatama ja nägin kõrvalt mehe sära silmades...kuidas ta hüppeid kommenteeris ja ohkas,et "kuradi ilus vaadata kuidas profid sõidavad"...oli näha,et talle meeldib,siis miks-mitte lasta korraldajatel jälle omad tutvused ja veenmisoskus valla ja meelitada järgmise aasta MMM,iks jälle rajale tuntuid sportlasi(kuskilt teiselt alalt nt kui motokross)...muusikuid-näitlejaid...minu pärast ka poliitikuid ja vb õnnestuks neid mehi-naisi terve puutäis starti saada(ok olen väga optimist...no pool puud nt).Ma nüüd täiesti spekuleerin,aga miks mitte proovida rajale saada Andrus Veerpalu?Mehel on suusataja karjäär läbi...seega on ta riskidest vaba ja ma tean kuidas talle meeldib kiirus(on ju mees teada-tuntud)raske jalaga auto roolis...ja juhtusin korra nägema kuidas ta istus ühel Lõuna-Eesti rallil hr:Marko Märtin,i kõrval kui Märtin tegi nö VIP-idele ühel kinnisel katsel sõitu...Andrus oli suht sõnatu kui ajakirjanikud talle vahetult kohe mikrofoni näkku surusid...aga näha oli seda sädet ja emotsiooni,mis meest valdas.
Mäletan,et too kord kui võistlema pidid Koit Toome-Summer-Sepo...jne,oli ka publikut terve ülemine platoo ja raja äär täis...üritus oli väga populaarne,tehti laineid,mis ka starti ootavatest meestest üle jooksis....see kõik oli võimas ja sinna poole tuleks asi uuesti käima saada.
Edu!!!!!
-
Oiiii..sorry kui häbi mul on....mitte Jens Salumäe...vaid Kaarel Nurmsalu...pidasin ma silmas seda krossi sõitvat suusahüppajat.Minu viga...vabandan!!!!
-
- Tsikkel: why ze
- Tänanud: 1 kord
MMMi osavõtutasuga pingutati küll nüüd vähe üle, samas kui tegemist ongi võimalikult suure kasumi teenimis eesmärgiga siis pole midagi öelda, tulevad ka sõitjad järgmine aasta 60 eurose osavõtutasuga sõitma. Üritus ise on aga hea.
virkostein kirjutas:MMMi osavõtutasuga pingutati küll nüüd vähe üle, samas kui tegemist ongi võimalikult suure kasumi teenimis eesmärgiga siis pole midagi öelda, tulevad ka sõitjad järgmine aasta 60 eurose osavõtutasuga sõitma. Üritus ise on aga hea.
see oli küll ülepingutatud ilmselgelt.. Kõigil pole sellist numbrit välja käia just kuu lõpus. Ka minul jäi seetõttu käimata, olgugi et tahtsin esimest korda teistega rajale saada...
Huvitav, kuipalju eelreganutest reaalselt kohal oli?
Kas kuskil üritusest pilte ka on avaldatud?
-
- Tsikkel: crf 450r, Varadero
Lang kirjutas:virkostein kirjutas:MMMi osavõtutasuga pingutati küll nüüd vähe üle, samas kui tegemist ongi võimalikult suure kasumi teenimis eesmärgiga siis pole midagi öelda, tulevad ka sõitjad järgmine aasta 60 eurose osavõtutasuga sõitma. Üritus ise on aga hea.
see oli küll ülepingutatud ilmselgelt.. Kõigil pole sellist numbrit välja käia just kuu lõpus. Ka minul jäi seetõttu käimata, olgugi et tahtsin esimest korda teistega rajale saada...
Kas kuskil üritusest pilte ka on avaldatud?
Sul on Laupäeval võimalik 25 euri eest ja järgmisel Laupäeval 20 euri eest teistega koos rajale pääseda
hotshot kirjutas:Lang kirjutas:virkostein kirjutas:MMMi osavõtutasuga pingutati küll nüüd vähe üle, samas kui tegemist ongi võimalikult suure kasumi teenimis eesmärgiga siis pole midagi öelda, tulevad ka sõitjad järgmine aasta 60 eurose osavõtutasuga sõitma. Üritus ise on aga hea.
Kas kuskil üritusest pilte ka on avaldatud?Sul on Laupäeval võimalik 25 euri eest ja järgmisel Laupäeval 20 euri eest teistega koos rajale pääseda
MMM nagu teemaks...
MMM teemaks küll,aga seekord päästsid selle ürituse siiski sadakond EHKK sarja sõitjat.
Ka mina olen seda meelt,et 50.-€ osavõtu raha on selgelt üle pingutatud.
Kahjuks on kunagi üllal eesmärgil ellu kutsutud üritus muutunud raha teenimise eesmärgil tehtavaks ürituseks.
Oleksin selle 50.-€ koha pealt isegi silma kinni pigistanud ja sõitma tulnud.Kahjuks aga on enamus harrastajaid palgatöölised ja reede on siiski täispikk tööpäev.
Seda enam,et reedel sõidetud hobi eelsõidust lohutussõitu jäänud said oma sõidu ära sõita alles pühapäeval
Ma olen seda meelt,et jäägu need üritused ikkagi eraldi toimuvateks.Siis täidavad nad oma eesmärki täiel määral.
Peale ürituselesisse pressitud hobi sõitude oli organisatoorne pool jätkuvalt tasemel ja üritus vägev.
Hoidke üritused eraldi , osavõtutasu kontrolli all ja sõidud ikka puhkepäevadel.
Siis on ka sõitjaid rohkem,pidu suurem ja palju rahulolevaid nägusi igal sammul(mis tegelikult ongi MMM eesmärk ju).
Ehk järgmisel aastal olen minagi jälle sõitjaterivis.Kolmel korral olen seal olnud,egas see neljaski tulemata jää
Tervitades
A.
To Lang,Laupäeval 08.10.on Maardus EHKK etapp,millele vihjati.Tule siis lihtsalt kaema,kui sõita veel ei riski
MMM-i puhul on 50euri jah nats palju.
Aga vennad kes sõitisd Hobi Grand Finali said 50 euri eest sõita küll. Reedel 2 korda ja laupäev ka 3 korda. Muidu saad krossil 30euri eest 3 korda sõita ju.
Terekest...
Sai ka kaasa löödud selles grand finales hobi poole peal... kõik ok aga mis jama selle aja võtmisega neil oli? Ei saanud nad enne poolt ööd tulemust teada... jätsin oma nr ja siis alles pool 11 helistasid ja teatasid mis seis oli... miks see klepsu süsteem ikkagi ei toimi korralikult? Kas keegi oskab kommida seda asja?
Hea oli see, võrreldes eelmiste aastatega, et rada lükati siledaks igal õhtul kuid veidi kurb oli see, et sõitma lasti rajale korraga üle 50 tsikli, mis on ikka üleliiast, saan aru jah, et aega vähe ja vaja kõikidel sõita saada... ehk siiski peaks tõepoolest neid üritusi veidi lahus pidama, et üle 40 ratta peale ei läheks!
Küsin veel korra, kas keegi tõesti videod ei teinud hobi meeste reedestest sõitudest? Olge palun head ja andke teada...
Kena krossitamist kõigile!

Nende klepsudega on mingi jama jah. Osadel luges see ühe ringi vähem, mina olin üks neist. Pärast Tomiga rääkimist saime ikka laup. peale.
-
- Tsikkel: Gas Gas, HD rott
- Tänatud: 2 korda
Tegemist oli kvaliteet- ja heategevusüritusega ja 50 eur norm stardimaks. Ise käisin laupäeva õhtul.
Enduromeestele tehtud 5+ rada. Palgi- ja rehvielemendid ei lagunenud sõidu ajal või kohendas keegi neid pidevalt. Metsarada hästi märgitud ning peaaegu iga puu taga oli kiirabiarst kui oleksin kukkunud, siis kanderaamile
-
- Tsikkel: Yamaha YZ250F
- Tänatud: 7 korda
Tere!
Kuna sai EHKK kaasa löödud jäi minule MMM kättesaamatuks ja isegi kui oleks saanudki , siis poleks enam läinud..... nende korraldajate madina pärast ehku sarja vastu. Taneli üritusele oleks tahtnud isegi minna, kuna eelmine aasta sai käidud ja sai maha peetud üks tip top päev, kuid regada seal ei saanud ja se segadus nende kolme päeva ja regamise ümber oli arusaamatu ja ega viitsinud süveneda. 50 EUR on ilmselge idiootsus.....seda enam, et heategevuseks läheb oksionilt saadud tulu mitte piletitelt. Seega reklaami trikk...... heategevus ürituse lipu all tõsta osalustasu.
Eila Maardus kuulsin nii mõnelti, et takistuseks jäi just see 50 eurtsine osalustasu. Eestis tahest- tahtmata on rahvas väga tundlik hindadele, seega oleks mõistlik enne osalustasude kehtestamist arvestada nii kulude (mõistlike tulude) ja kõike muud selle juurde kuuluvat, kuna meil rahvas oskab suurepäraselt arvutada .
See siis kiire mõtekäik mis lühidalt kirjas.
Parimat
-
Teema algataja
Olen nõus, et 50EUR oli küllaltki kallis kuid arvestage, et selle hinna sees oli ju ka Taneli ürituse pääse. Kuigi, jah, eks MMM ikka teise krossi varju jäänud. Seega - ehk ikka peaks neid eraldi läbi viima? Aga kui nüüd ilma virinata siis ... LAHE OLI
Juba nädal on MMM´ist möödas aga ei pilte ega videosid. Motokross.eu´le ja ruudulipule ei ole mõtet viidata sest seal on 95% Taneli ürituse pildid. Kas tõesti keegi siis kakerdajate üritust ei jäädvustanudki?!?!???????
-
- Tsikkel: Kawasaki KX 250&GSX-R 750
Ma arvan, et nv topin pilte kuhugi üles, neid mul kuigi palju on, kahjuks muidugi suurem osa aint minu ja vennase sõidust niiet kõiki see ei puuduta, eks paremaid kuhugi lisan.
Videod on sama teemaga. Keda huvitab siis hetkel on Tuusade 1 start ja 2 start peaks ka kohekohe tulema kuhugi (lõpetasin just üles laadimise, GoPro videode kohta pean vähe mõtlema et kuidas ja millega lõigata, sest hetkeprogramm ei tunnista formaati ja tervet kulgemist kohe kindlasti ei taha lisada, kui leian, eks siis saab sealt ka teise vaatenurga startide kohta, vblt saan and kuidagi kokkuliidetud et oleks kergem. Eks näis.
Igatahes Tuusade1 start: http://www.youtube.com/watch?v=ENRS3lbsXU8 , igahetk peaks konto alt teise stardi ka leidma keda huvitab, aga lõviosa asju lisan vast kui aega on, eks siis kisan siia ka, aga kindlasti pildimaterjal veidi sassis, paremaid pilte lisan aint niiet suurt kogu ei tekita!
Heategevuseks läheb sellelet ürituselt ikka rohkem kui ainult oksjonitulu, iga võistlusel osaleja ja pileti ostnud pealtvaataja annab oma panuse heategevusse. Oksjonitulu oli sellel aastal u 7200 EUR-i aga annetuseks antakse 12000 EUR-i. (35 EUR-ise osalustasuga oleks vast saanud annetada u 10000 EUR-i) Sarnased summad on ka olnud eelmistel aastatel veidi üle 100 000 EEk-i oksonilt ja 180 000 annetuseks.
Mis on mõeldud korraldajate madina all ehku sarja vastu?
Pira kirjutas:Tere!
Kuna sai EHKK kaasa löödud jäi minule MMM kättesaamatuks ja isegi kui oleks saanudki , siis poleks enam läinud..... nende korraldajate madina pärast ehku sarja vastu. Taneli üritusele oleks tahtnud isegi minna, kuna eelmine aasta sai käidud ja sai maha peetud üks tip top päev, kuid regada seal ei saanud ja se segadus nende kolme päeva ja regamise ümber oli arusaamatu ja ega viitsinud süveneda. 50 EUR on ilmselge idiootsus.....seda enam, et heategevuseks läheb oksionilt saadud tulu mitte piletitelt. Seega reklaami trikk...... heategevus ürituse lipu all tõsta osalustasu.
Eila Maardus kuulsin nii mõnelti, et takistuseks jäi just see 50 eurtsine osalustasu. Eestis tahest- tahtmata on rahvas väga tundlik hindadele, seega oleks mõistlik enne osalustasude kehtestamist arvestada nii kulude (mõistlike tulude) ja kõike muud selle juurde kuuluvat, kuna meil rahvas oskab suurepäraselt arvutada .
See siis kiire mõtekäik mis lühidalt kirjas.Parimat
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.